15. listopadu 2016 • 13:38

Švédsko nevyšlo, Zadina zůstává v Pardubicích. Bude platný, říká Rohlík

Autor: ryp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sága kolem odchodu českého mega talentu do Švédska je u konce. Verdikt? Filip Zadina nikam neodchází, dál patří Pardubicím. „Byl v klubu na stáži, řešili jsme hostování, ale nedomluvili jsme se. Filip zůstává dál v naší organizaci a myslím, že bude ještě hodně platný,“ řekl generální manažer Pavel Rohlík.



Klub už před začátkem sezony hlásil, že má se šestnáctiletým střelcem velké plány. Jenže Dynamo začalo mizerně, mladému útočníkovi se dvakrát nedařilo a vypadl ze sestavy. Ven pak prosakovaly informace, jak je prý nespokojen se svým herním zařazením a že horké zboží pro draft 2018 peče odchod do Lulea. 

„Je pravda, že chce hrát u nás, ale teď jde o to, jak se domluvíme s klubem. V Pardubicích má kontrakt, smlouvu nemá podepsanou s námi. Pokud se ale domluvíme s klubem, přijde,“ citoval server nsd.se Ulfa Engmana, šéfa mládeže Lulea.

Věc zkrachovala na tom, že Pardubice neměly v plánu svůj poklad uvolnit zadarmo. „Je to střelec s obrovským potenciálem. Oni nám dali nějaký návrh, ale my jsme juniory nikdy nekupovali a nemáme to v úmyslu dělat ani nyní,“ nechal se slyšet Engman. Všechno padlo a situace se zklidnila. Zadina se tak v neděli objevil v sestavě Pardubic proti Chomutovu.

Útočník Filip Zadina v utkání se Spartou
Útočník Filip Zadina v utkání se Spartou

Ve švédském klubu strávil čtrnáct dní na testech, ale zklamaný, že obchod nevyšel, prý není: „Nemyslel jsem přímo na odchod. Získal jsem možnost zúčastnit se stáže ve Švédsku, rád jsem ji využil. Poznal jsem tamní prostředí, získal nové zkušenosti, které se mi budou hodit v mé kariéře. Měl jsem možnost poznat organizaci Luley, která pracuje na výborné úrovni. V Pardubicích jsem ale spokojený. Mám tu podepsanou smlouvu, chci se porvat o svou další šanci v A týmu. Proto jsem tady.“ Rohlík za celým případem udělal tlustou čáru. „Bavili jsme se o tom, že dál zůstává v našich plánech, v juniorech teď byl, aby zase načerpal trochu sebevědomí,“ řekl generální manažer Sportu.

Sám Zadina prý neřeší, kde momentálně nastupuje. „Chci hrát hokej, pokud budu nominovaný k juniorskému utkání, tak chci pomoci, abychom postoupili do play off. Jsem rád, že jsme v minulém týdnu vyhráli nad Kometou a Jihlavou. Samozřejmě se dívám směrem k áčku, abych si splnil svůj sen, kvůli kterému jsem v Dynamu zůstal.“ V létě se totiž hodně řešilo, jestli má odejít do zámořské juniorky, nebo ne. Nakonec se s otcem a agentem dohodli, že momentálně bude lepší získat zkušenosti v dospělém hokeji.

„Mám tyhle mladé kluky rád, Filipa i Martina Kauta, vedl jsem je v mládežnických kategoriích. Fandím talentovaným hráčům, jakými jsou oni nebo Michael Špaček, který u nás hrál dřív. Tihle dva, i když jim je pořád jenom šestnáct let, příležitost určitě ještě dostanou,“ ubezpečil Rohlík.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud