Jiří Punčochář
24. listopadu 2016 • 13:16

Nová posila Komety Miklík: Přišel jsem do Brna hrát o titul!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Sparta - Baník: Haraslín nádhernou ranou překonal Markoviče, 4:1!
Sparta - Baník: Drama na Letné! Ewertonův průnik zužitkoval Kubala, 4:3!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zpoza mantinelu na nového útočníka v brněnské sestavě volali, že už má ukončit trénink a jít na lékařské vyšetření. Volání nezabralo, tak se role spojky ujal obránce Peter Trška. Ani on nedokázal máváním rukou a upozorňováním dostat Michela Miklíka z ledu. „Když je rozehrané bago, tak se hraje. Z toho se nedá odejít,“ řekl o pár minut později Miklík, posila útoku Komety.



Trénoval s chutí, přestože do Brna dorazil až po půlnoci v noci na čtvrtek. Vyřídit formality a ukončit smlouvu v Košicích, kde poslední měsíc působil, vzalo přes ústní dohodu s dosavadním klubem i s vedením Komety nezbytný čas. Jednání v Brně formálně dotáhl až v pátek ráno před tréninkem.

Modrobílý dres bude oblékat do konce sezony s jednoduchým zadáním: „Nabídka přišla od klubu s vysokými ambicemi hrát o titul. Poslední dva dny jsem si volal s Marcelem Haščákem, který mi dal jenom pozitivní informace. Nerozmýšlel jsem se dlouho,“ zmínil Miklík i kontakt s krajanem v brněnském útoku.

S ním se dobře zná z předchozích angažmá. Společně působili v Chabarovsku, společně mají stříbro z mistrovství světa. „Napsal mi, že mně vláčí jako kouli na noze po světě,“ usmíval se 34letý Miklík.

Kometa bude už jeho třetím klubem, za který v této sezoně nastoupí. Kromě měsíční výpomoci v Košicích stihl ještě jeden zápas za Piešťany.

K tomu ho pojily vazby ještě ke Slovanu Bratislava, s nímž rozvazoval smlouvu taky až v průběhu této sezony. „Natahovalo se to. Jsem rád, že se to nějakým způsobem uzavřelo a rozešli jsme se,“ pokrčil rameny.

Není tajemstvím, že Slovan hráčům a trenérům dluží peníze. „Jasně, něco mi dluží. Nevím, co na to říct. Dluží mi, mají ke mně nějaké závazky. Doufám, že to brzy doplatí. Teď jsem v Brně, měl bych hrát v Liberci a těším se na neděli a na domácí fanoušky, o nichž jsem slyšel jenom to nejlepší,“ podotkl.

V české extralize bude hrát poprvé, v Brně se stal už sedmým Slovákem v kádru. Kromě Haščáka se v jednom týmu potkal s i Trškou, a to ve Slovanu.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud