Hynek Preisler
24. listopadu 2016 • 15:50

Herzlich willkommen! Liberec si na Kometu přizval fanoušky z Německa

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

K sousedům kousek, takže proč toho nevyužít? Úřadujícího šampiona z Liberce by zítra ve šlágru 24. kola extraligy proti třetí Kometě mohlo hnát za dvanáctým vítězstvím v řadě až na šest stovek fanoušků z Německa! Klub pro ně přichystal speciální program. Úvodní buly vhodí starosta německé Žitavy a duel Liberce s Brnem také bude komentován dvojjazyčně.



„Zjišťujeme, že na německé straně hranice máme stále silnější fanouškovské zázemí. Evidujeme německé permanentkáře už v řádu stovek a další pravidelní návštěvníci si kupují jednorázové vstupenky,“ připouští Markéta Horníková z marketingového oddělení Bílých Tygrů. Severočeský klub proto pro fanoušky z příhraničí připravil ve spolupráci s bývalým královským městem Žitavou a hokejovým klubem z Johnsdorfu mimořádnou náplň.

Utkání Bílých Tygrů s Kometou Brno začíná v šest, ale první autobus z Německa do Liberce dorazí už před druhou odpoledne. Přiveze malé hokejisty z Johnsdorfu, kteří se ve Svijanské aréně utkají se stejně mladými Bílými Tygry v minihokeji. Po zápase pak mezi malé německé hokejisty zamíří jeden z hráčů A týmu Bílých Tygrů.

Po páté odpolední se německá výprava přemístí do Home Credit Areny na utkání úřadujících českých mistrů s brněnskou Kometou. Spolu s nimi do arény dorazí dalších tři sta fanoušků z Žitavy a okolí. Chybět nebude ani starosta města Žitava Thomas Zenker, který obstará i slavnostní úvodní buly. Spolu s pravidelnými návštěvníky zápasů Bílých Tygrů by se tak počet německých fanoušků mohl vyšplhat vysoko nad číslo šest set.

„Není proto divu, že duel Liberce s Kometou bude moderován dvojjazyčně a v němčině klub vyrobí také některé tiskové materiály. V podobném duchu se pak ponesou i obě přestávkové soutěže na ledové ploše. Při příchodu do arény fanouškům také zahraje jedna z vybraných žitavských kapel. Nicméně je třeba říci, že žádným způsobem neomezíme servis a zábavu pro naše české fanoušky, kterých je samozřejmě stále drtivá většina,“ uzavřela Markéta Horníková.

Zleva Kryštof Hrabík z Liberce a Robert Říčka a Oldrich Kotvan ze Zlína
Zleva Kryštof Hrabík z Liberce a Robert Říčka a Oldrich Kotvan ze Zlína

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud