25. listopadu 2016 • 11:21

Hamrlík zaplatil pokutu, ze Zlína odchází jednatel Kamas

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nový trenér hokejistů Zlína Martin Hamrlík zaplatil pokutu za nafilmovaný pád z roku 2013 a může už dnes na střídačku v utkání v Olomouci. Třiačtyřicetiletý bývalý obránce dosud odmítal sankci uhradit a disciplinární komise mu na začátku července roku 2013 zastavila činnost. V nejvyšší soutěži proto nesměl vykonávat žádnou funkci ani jako člen realizačního týmu. Po pěti letech také končí ve vedení klubu jednatel Patrik Kamas.



"Řekl jsem, že platit nebudu, a vidíte, stojím si za svým. Ale uvidíme, co se stane v dalších dnech," řekl Hamrlík ve středu, kdy poprvé vedl zlínský tým po boku Roberta Svobody. Společně nahradili v úterý odvolaného hlavního kouče Rostislava Vlacha a jeho asistenta Juraje Juríka.

Hamrlík byl disciplinární komisí extraligy potrestán pokutou ve výši deseti procent základního měsíčního platu poté, co podle ní převedl v druhém semifinálovém utkání s Třincem (2:6) nafilmovaný pád. Dlouholetá opora zadních řad Zlína následně po zisku titulu ukončila kariéru a až do této doby v domácí nejvyšší soutěži v jiné oficiální roli nepůsobila.

V Olomouci si dnes Hamrlík se Svobodou odbudou premiéru na extraligové lavičce. Dvanáctý Zlín se pokusí zastavit sérii pěti utkání bez bodu a celkem šesti porážek v řadě.

Nebude u toho už Kamas, který funkci jednatele dvanáctého celku extraligové tabulky opouští na vlastní žádost. Jeho odchod musí formálně potvrdit valná hromada klubu, která se uskuteční do dvou týdnů.

"Jednatel se ke kroku rozhodl v návaznosti na události posledního týdne, kdy museli být odvoláni trenéři Rostislav Vlach, Juraj Jurík. Svým krokem chce také snížit obecný tlak na klub tak, aby noví trenéři i tým měli klid na práci," uvedlo vedení Zlína na svém oficiálním webu.

EXTRAliga: Holení na ledě, rošáda brankářů i protesty fanoušků ve Zlíně
Video se připravuje ...

Fanoušci Zlína demonstrovali po další prohře před stadionem proti vedení
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud