14. března 2017 • 09:43

Sparťan Nedomlel bude pykat. Za svůj zkrat dostal trest na tři zápasy

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový obránce Richard Nedomlel ze Sparty dostal od disciplinární komise extraligy trest zákazu startu ve třech zápasech za faul na Jozefa Kováčika z Brna v pondělním prvním čtvrtfinálovém utkání. Nedomlel srazil brněnského beka zezadu bezprostředně po návratu z trestné lavice a v utkání obdržel za napadení trest na pět minut a do konce utkání. Sparta duel prohrála 2:3.



"Zákrok byl veden ve vysoké nájezdové rychlosti na protihráče, který nebyl v držení kotouče, a to zezadu, zcela mimo jeho zorný úhel," uvedl v tiskové zprávě předseda disciplinární komise Karel Holý. "Zasáhl protihráče levou paží do oblasti zad a do oblasti hlavy a krku, přičemž z dostupných záběrů není možné s vyloučením jakýchkoli pochybností určit, zda byl zásah do oblasti hlavy a krku primární."

Podle Holého si byl navíc Nedomlel vědom svého jednání i možných následků. "Neučinil však nic, aby se střetu vyhnul, navíc se před ním s cílem dosažení vyšší intenzity zpevnil," doplnil Holý.

Sparta - Kometa Brno: Tohle Nedomlel nedomyslel! Při výjezdu z trestné trefil Kováčika a v zápase dohrál
Video se připravuje ...

Takový faul může být podle disciplinárního řádu trestán v rozmezí zákazu startu v jednom až ve čtyřech utkáních. Holý přihlédl při rozhodování o sankci k tomu, že Nedomlel nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán a Kováčik neutrpěl žádné zranění.

Nedomlel bude chybět Spartě v dnešním druhém domácím duelu i v obou utkáních v pátek a sobotu na ledě Brna. Po zákroku se ještě popral s útočníkem Tomášem Vincourem, za což inkasoval ještě navíc dvě plus dvě minuty a další desetiminutový trest. Celkem tak v utkání dostal 41 trestných minut.

"Byl to hodně nesmyslný zákrok, tohle musí hráč kontrolovat," zlobil se po zápase i trenér Sparty Jiří Kalous. Kováčik zůstal po faulu otřesený ležet na ledě, ale pak se vrátil do hry. Bral celou situaci s nadhledem. "Couval jsem dozadu a dostal úder do hlavy. To je všechno, co vím. Chvilku jsem byl maličko mimo, ale je to OK. Mně se to těžko hodnotí. Je play off, hraje se o všechno, je to tvrdá hra," uvedl Kováčik.

Kováčik: Pamatuji si jen úder do hlavy, byl jsem mimo
Video se připravuje ...

Štich pyká za střet se sudím a zaplatí pokutu

Štich bude pykat až na startu příštího ročníku, protože Mladá Boleslav po porážce 1:6 vypadla a sezona pro ni skončila. Štich ve 34. minutě za stavu 0:5 nejdříve srazil u mantinelu zezadu útočníka Ivana Humla, za což dostal od sudích trest na pět minut a do konce utkání.

Disciplinární komise se zabývala i samotným zákrokem v souboji, do kterého Štich přijel jako třetí hráč, ale dodatečný trest za něj neudělila. "Zákrok nebyl veden ve vysoké nájezdové rychlosti, hráč se před ním neodrazil a v době střetu měl ruce u těla," vysvětlil Holý.

Chomutov - Mladá Boleslav: Totální ZKRAT Šticha! Rozjel se na rozhodčího, pak o bránu rozmlátil hokejku
Video se připravuje ...

Štich ale neušel trestu za následné chování. Vyloučení ho rozčílilo natolik, že se místo přímé cesty do šatny vydal ještě k sudím. "Rozjel se směrem k hlavnímu rozhodčímu, přičemž fyzickému střetu zabránil pouze včasný a důsledný zákrok čárových rozhodčích. Pravidla ledního hokeje kvalifikují jako přestupek napadání rozhodčích již prokázaný pokus o fyzický střet," upozornil Holý.

Štichovi také přitížilo, že byl za poslední dva roky několikrát disciplinárně trestán. V této sezoně je to už jeho třetí trest. V listopadu byl za faul na plzeňského útočníka Ondřeje Kratěnu suspendován na pět utkání, v lednu za zákrok na Humla dostal trest na jeden zápas i pokutu ve výši 10 procent základního měsíčního platu.

Štich v utkání dostal celkem 55 trestných minut a cestou z ledu ještě vzteky rozmlátil hokejku o branku.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud