16. dubna 2024 • 13:25

Přestupy v extralize ONLINE: Vítkovice oznámily nové kouče. Odchod z Brna

Autor: iSport.cz
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podpisy, přestupy, výměny, příchody borců ze zahraničí i zajímavosti. Všechny extraligové transfery sledujeme ONLINE na iSport.cz.



ONLINE PŘENOS - Přestupy v extralize
Všechny dny
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Bílí Tygři Liberec Bílí Tygři Liberec Dynamo Pardubice Dynamo Pardubice HC Olomouc HC Olomouc HC Škoda Plzeň HC Škoda Plzeň HC Sparta Praha HC Sparta Praha Karlovy Vary Karlovy Vary Kometa Brno Kometa Brno Litvínov Litvínov Mladá Boleslav Mladá Boleslav Motor České Budějovice Motor České Budějovice Mountfield HK Mountfield HK Oceláři Třinec Oceláři Třinec Rytíři Kladno Rytíři Kladno Vítkovice Vítkovice
Obnovit
Zprávy ze dne 15. 4. 2024
9:00
15. 4. 2024
Mountfield HK

Po velké čistce, při které v Hradci Králové skončilo 13 hokejistů, vítají Východočeši první posilu před nadcházející sezonou. Dres Mountfieldu HK bude nově oblékat americký útočník Ryan Dmowski. Sedmadvacetiletý rodák z East Lyme, který v klubu podepsal dvouletou smlouvu, se v minulé sezoně stal s 30 góly nejlepším střelcem slovenské extraligy.

Zprávy ze dne 9. 4. 2024
18:16
9. 4. 2024
Mountfield HK

Velký průvan oznámil hokejový Hradec Králové. Dohodl se na podpisu nové smlouvy se čtyřmi hráči: Matěj Chalupa, Petr Moravec, Radovan Pavlík a Martin Štohanzl. Naopak Mountfield opouští hned 12 hráčů! Končí brankáři Eetu Laurikainen a Lukáš Pařík, obránci Bohumil Jank, Patrik Marcel a Michael Gaspar a rovněž forvardi Evan Jasper, Christophe Lalancette, Lukáš Pajer, Radek Pilař a Marek Zachar, jenž sezonu dohrál na hostování v Liberci. Nepočítá se ani s brankářem Janem Lukášem a útočníkem Janem Eberlem, kteří si hledají nové angažmá.

Zprávy ze dne 28. 3. 2024
6:00
28. 3. 2024
Mountfield HK

Před startem play off v hokejovém zákulisí občas vyskočily zprávy, že se společnost Mountfield plánuje stáhnout z hradeckého hokeje. Ale podle zjištění webu iSport.cz a deníku Sport nic takového aktuálně nehrozí. Vzhledem k akcionářské smlouvě mezi městem a firmou taková akce nejde ani tak snadno a bez vysokých sankcí provést. Stejně tak nejde sebrat soutěž a zaklepat jinde. „Přesun licence není na stole,“ odpovídá na přímý dotaz primátorka města Pavlína Springerová. Více čtěte ZDE>>>

 

Mountfield na odchodu z Hradce Králové? Jen střelba mimo. Podle primátorky města přesun extraligové licence není na stole
Zprávy ze dne 24. 3. 2024
20:07
24. 3. 2024
Mountfield HK

Mountfield HK po vypadnutí z play off uplatnil opci na tři hráče: v kádru bude pokračovat obránce Ralfs Freibergs, útočník Patrik Miškář a obránce Matěj Pinkas.

Zprávy ze dne 11. 3. 2024
21:33
11. 3. 2024
Mountfield HK

Útočník Kevin Klíma bude i v nadcházejících sezonách působit v Mountfieldu HK. Šestadvacetiletý hráč, který měl do února zastavenou činnost po pozitivním dopingovém trestu z loňského semifinále play off, podepsal s Mountfieldem smlouvu na další dva roky. „Podpisem smlouvy s Kevinem jsme výrazně posílili naši ofenzivu pro příští dvě sezony. Patří k našim klíčovým hráčům, což potvrzuje od prvního zápasu, kdy naskočil po větší pauze. Jednání byla složitější, ale díky oboustrannému zájmu o pokračování spolupráce jsme se nakonec domluvili na novém kontraktu, za což jsem velmi rád,“ uvedl generální manažer Aleš Kmoníček.

Zprávy ze dne 4. 3. 2024
18:40
4. 3. 2024
Mountfield HK

Obránce Graeme McCormack podepsal novou smlouvu s Mountfieldem HK, za který by měl hrát až do roku 2027. Východočeši oznámili prodloužení spolupráce s kanadským bekem, jenž měl až do února zastavenou činnost kvůli pozitivnímu dopingovému testu z play off minulé sezony, na svém webu. „Nová smlouva Graema pro nás byla priorita, jelikož dva roky v našem dresu patřil vždy k nejlepším hráčům, zejména v loňské sezoně, kdy ovládl celkové bodování našich obránců. Zároveň patřil během obou ročníků i k nejlepším zahraničním obráncům v celé extralize,“ uvedl generální manažer Aleš Kmoníček.

Zprávy ze dne 16. 2. 2024
13:00
16. 2. 2024
Mountfield HK

Šestnáctiletý Adam Novotný podepsal profesionální smlouvu s extraligovým Hradcem Králové, kde by měl díky ní působit v dalších dvou letech. Součástí kontraktu je i roční opce. „Adam je velký talent a klub k němu i takto přistupuje. Pevně věřím, že se již příští sezonu stane nedílnou součástí našeho A-mužstva a bude pravidelně nastupovat v extralize,“ uvedl generální manažer Aleš Kmoníček. Novotný ohromil zkraje října, když hned při extraligovém debutu na ledě Kladna dokázal skórovat. Stal se historicky nejmladším střelcem samostatné historie české extraligy a zřejmě i nejmladším autorem branky v nejvyšší soutěži vůbec.

 

 

Zprávy ze dne 8. 2. 2024
17:10
8. 2. 2024
Mountfield HK

V listopadu oznámil Mountfield HK rozchod se svojí gólmanskou hvězdou. Patrik Bartošák patřil k nejlepším brankářům soutěže, ale spousta různých příběhů a absence na tréninku vedly k tomu, že s ním Hradec skončil smlouvu. Ale play off si nakonec stejně zachytá, plácnula si s ním Spišská Nová Ves, druhý nejlepší tým slovenské extraligy, který si momentálně prochází krizí. Více čtěte ZDE >>>

Zprávy ze dne 31. 1. 2024
13:59
31. 1. 2024
Mountfield HK

Trejd Pařík - Zachar mezi Mountfieldem HK a Libercem potvrdil agent Sivek a vzápětí i hradecký web. „Řešili jsme více možností, ale ty postupně padly z mnoha důvodů (množství cizinců, neadekvátní náhrada z jiného klubu). Nakonec jsme se rozhodli, že doplníme pouze naši brankářskou dvojici Lukášem Paříkem, který nedostává tolik prostoru v Liberci a chce dokázat, že se jedná o extraligového gólmana. Liberec měl zájem o Marka Zachara, který byl z naší strany předmětem trejdu již delší dobu, takže jsme se rychle na této výměně domluvili,“ uvedl generální manažer Hradce Aleš Kmoníček.

Zprávy ze dne 31. 1. 2024
12:37
31. 1. 2024
Mountfield HK

Mountfield HK by rád doplnil kádr ještě o jednoho brankáře. Mohl by se domluvit s Libercem na příchodu Lukáše Paříka, protože Filip Pešán by mohl stát o návrat Marka Zachara.

Zprávy ze dne 4. 12. 2023
10:06
4. 12. 2023
Mountfield HK

Napínání netrvalo dlouho. Hradec Králové představuje fanouškům nového brankáře, který doplní Jana Lukáše. Nejde ovšem o Júlia Hudáčka, o kterém se čile spekulovalo. Jako náhrada za Patrika Bartošáka přichází pod Bílou věž zkušený finský gólman Eetu Laurikainen. „Na angažmá v Hradci Králové se hodně těší a v úterý by se měl připojit k našemu týmu. Pevně věřím, že máme pro zbytek této sezony vyřešenou situaci s gólmany a můžeme se věnovat jen sportu a našim výkonům,“ Třicetiletý rodák z Jyväskylä, který má zkušenosti s hokejem v zámoří, podepsal kontrakt do konce nynější sezony.

Zprávy ze dne 4. 12. 2023
9:50
4. 12. 2023
Mountfield HK

Hradci Králové zřejmě dnes dojde k představení velké novinky. Že by příchod nového brankáře? Pravděpodobně ano, příchod náhrady za Patrika Bartošáka ještě nebyl potvrzen. Spekuluje se o zlanaření slovenského brankáře Júlia Hudáčka, který naposledy působil v ruské KHL. Východočeši už každopádně na sociálních sítích napínají své fanoušky. Brzy by se mohli dočkat odhalení.

Zprávy ze dne 3. 12. 2023
21:54
3. 12. 2023
Mountfield HK

Obránce Jérémie Blain a útočník Aleš Jergl podepsali nové smlouvy s hokejovým Hradcem Králové. Oba prodloužili stávající kontrakty o dvě sezony. Klub o tom informoval na svém webu.

Zprávy ze dne 25. 11. 2023
10:21
25. 11. 2023
Mountfield HK

Na trase Hradec Králové – Mladá Boleslav dochází k výměně zkušených obránců. Filip Pavlík se po sedmi letech loučí s Mountfieldem a míří do momentálně posledního týmu Tipsport extraligy. Z města automobilů se na východ Čech vrací po pěti letech Martin Pláněk. Trejd by měl oběma zadákům s reprezentační minulostí pomoct s restartem v probíhající sezoně. ROZHOVOR s Filipem Pavlíkem o konci v Hradci čtěte ZDE>>>

Zprávy ze dne 7. 11. 2023
13:58
7. 11. 2023
Mountfield HK

Novou smlouvu si v Mountfieldu HK vysloužil obránce Petr Kalina, prodloužil o dva roky.

Zprávy ze dne 6. 11. 2023
12:11
6. 11. 2023
Mountfield HK

Se začátkem reprezentační pauzy proběhla v Hradci Králové nečekaná brankářská výměna! Na vlastní žádost po dvou letech končí Henri Kiviaho, jenž bude nově působit v posledním klubu finské Liigy – SaiPa Lappeenranta. Novým gólmanem bude v Hradci třicetiletý Jan Lukáš, který naopak na východ Čech z Finska přichází.

Zprávy ze dne 19. 10. 2023
13:15
19. 10. 2023
Mountfield HK

Do Tipsort extraligy se poměrně brzy vrací známé jméno. Kanadský útočník Giorgio Estephan, který poslední dvě sezony válel za Litvínov, po kratičké epizodě ve finském týmu Jyväskylä (8 zápasů, 2+0), posiluje Hradec Králové. S vedením Mountfieldu se šestadvacetiletý rodák z Edmontonu v předstihu dohodl na smlouvě do konce příštího ročníku. „Již delší dobu sháníme kvalitního centra a pevně věřím, že jsme ho našli právě v Giorgiovi,“ uvedl generální manažer Aleš Kmoníček pro klubový web. „Čekáme od něj, že zkvalitní naši ofenzivu a především produktivitu, s kterou máme od začátku sezony problémy.“ V předchozích dvou sezonách nastřílel v litvínovských barvách celkem 30 gólů.

Zprávy ze dne 3. 10. 2023
11:49
3. 10. 2023
Mountfield HK

S Litvínovem vyhrál titul a během šesti sezon v Hradci se Filip Pavlík vypracoval mezi defenzivní esa extraligy. V rukách má raketomet, který umí vysílat ostré pokusy na branku, a nespoléhá se jen na přesilovku. Příběh má háček, obránce nehraje. Nevejde se Mountfieldu do sestavy. Klub si svoje eso dobrovolně umístil na tribunu. „Vždycky patřil k našim lepším hráčům. Za sebe preferuji, aby Filip zůstal,“ komentuje spekulace o trejdu generální manažer Aleš Kmoníček. Více čtěte ZDE>>>

Filip Pavlík během předsezónního focení veze primátorku Pavlínu Springerovou
Zprávy ze dne 31. 7. 2023
7:00
31. 7. 2023
Mountfield HK

Hradci Králové zůstanou v napětí tak dlouho, dokud nepadne verdikt ohledně dopingových hříšníků. Výsledek se dostaví nejdřív v září. Mountfield musí jen čekat. A jasně, chystat se na novou sezonu. Čemu se chce trenér finalisty minulého play off Tomáš Martinec nejvíce věnovat přípravě? VÍCE čtěte ZDE>>>

 

Hradec zahájil herní část soustředění na novou sezonu
Zprávy ze dne 28. 7. 2023
14:00
28. 7. 2023
Mountfield HK

V minulosti víc než dobře ukázal, co umí. David Šťastný před dvěma roky nastřílel 26 gólů, vyskočil mezi extraligová esa. Páni, ta klička! Další dva ročníky? Zranění a jen 19 přesných tref. Dohromady. V létě se přestěhoval do Hradce Králové a doufá, že v sobě zase najde hravost. Upřímně popisuje, jak se na konci boleslavské pětiletky blížil hokejovému vyhoření. ROZHOVOR s novým hráčem Mountfield HK čtěte ZDE>>>

 

V Mountfieldu HK se David Šťastný těší na restart
Zprávy ze dne 25. 7. 2023
6:35
25. 7. 2023
Mountfield HK

V Česku skončil v roce 2019, kdy mu Třinec ukončil smlouvu. Gólman Patrik Bartošák se pak léčil kvůli problémům s alkoholem. „Když spadnete na hubu, tak nejtěžší chvíle přicházejí, když poznáte, že se to stalo,“ říká v rozhovoru pro deník Sport a web iSport.cz. Říká, že vyzrál. Trable jsou pryč, ve Finsku chytal finále a začíná mu nová práce v Hradci Králové, kde se v pondělí poprvé objevil jako nová jednička. CELÝ ROZHOVOR čtěte ZDE>>>

Patrik Bartošák o svém působení v Hradci
Zprávy ze dne 6. 7. 2023
8:50
6. 7. 2023
Mountfield HK

Někdejší hradecký útočník Nikita Ščerbak se stěhuje do francouzského Angers. Moskevský rodák, který ovšem přebýval v Kanadě a ohradil se proti válečné invazi Ruska na Ukrajině, působil v dresu Mountfieldu ještě v předchozí sezoně. Klub měl o jeho služby nadále zájem, jenže Ščerbak v Česku nedostal prodloužené vízum a musel se stěhovat. Více ZDE >>>

 

Ročník Rus nakonec dokončil 14 zápasy v kádru bratislavského Slovanu, nyní tedy zamíří na západ Francie.

VIDEO
Video se připravuje ...
Zprávy ze dne 16. 6. 2023
10:14
16. 6. 2023
Mountfield HK

Dřívější informace webu iSport.cz se potvrdily. Obránce Ralfs Freibergs, který s Lotyšskem vybojoval na uplynulém mistrovství světa bronzové medaile, přestupuje z Litvínova do Hradce Králové. Vedení Mountfieldu potvrdilo příchod zkušeného zadáka na svém webu. V klubu podepsal roční kontrakt s možností opce. „Ralfs je zkušený, obousměrný obránce, kterého jsme dlouhodobě sledovali. Věříme, že dobře zapadne do našeho herního systému, a ještě více zkvalitní naše obranné řady,“ uvedl trenér Východočechů Tomáš Martinec.

Zprávy ze dne 13. 6. 2023
20:57
13. 6. 2023
Mountfield HK

Mountfield HK oznámil podpis třetí ofenzivní posily pro nový ročník. Do kádru Lvů přibyl kanadský útočník Evan Jasper, jenž v minulé sezoně byl se 17 góly nejlepší střelec prvoligového německého Bietigheimu. 31letý hráč působil v USA, Dánsku, Číně i ve Francii. Pak zamířil na tři sezony do Německa, kde se Steelers zažil postup do nejvyšší soutěže a naposledy i sestup. V Hradci nyní podepsal roční kontrakt s možností opce. „Máme na Evana perfektní reference, jedná se o gólového hráče, což ostatně potvrdil i během posledních dvou sezon v německé nejvyšší soutěži. Evan měl velký zájem o působení v Hradci, a tak jsme se rychle dohodli," řekl pro klubový web Aleš Kmoníček, generální manažer Hradce.

Zprávy ze dne 10. 6. 2023
10:56
10. 6. 2023
Mountfield HK

Hlavní trenér Tomáš Martinec má v Hradci Králové nového asistenta, do východočeského klubu se po sedmi letech vrací Peter Frühauf, který v realizačním týmu nahradí Petra Svobodu. Frühauf v Hradci dřív hrál, po konci hráčské kariéry byl asistentem kouče v Trenčíně, pomáhá i u slovenské reprezentace. Teď na východě Čech podepsal dvouletou smlouvu. „Peter byl vždy moje priorita, vzhledem k tomu, že v Hradci působil a hrál za něj, má skvělé charakterové vlastnosti a v posledních letech se významně posunul ve své trenérské kariéře,“ řekl pro klubový web generální manažer Hradce Aleš Kmoníček.

Zprávy ze dne 31. 5. 2023
11:39
31. 5. 2023
Mountfield HK

Matěj Chalupa a Patrik Miškář budou pokračovat v týmu Mountfield HK i v příští sezoně. Oba hráči podepsali na východě Čech roční dvoucestný kontrakt s opcí.

Zprávy ze dne 16. 5. 2023
11:25
16. 5. 2023
Mountfield HK

Na pozici asistenta trenéra hokejistů Hradce Králové po dvou sezonách končí z rodinných důvodů Petr Svoboda. Úřadující vicemistr bude mít po boku hlavního kouče Tomáše Martince zatím pouze jednoho asistenta Tomáše Hamaru, který s Mountfieldem prodloužil smlouvu. Případného nástupce Svobody hledá, ale není to otázka nejbližší týdnů. „Novou sezonu začneme s dvěma trenéry a uvidíme, zda realizační tým doplníme o dalšího asistenta, či nikoliv. Zbytek realizačního týmu by měl zůstat pohromadě, což je naprostý základ k tomu, abychom mohli být v budoucnosti úspěšní,“ dodal Kmoníček.

Zprávy ze dne 12. 5. 2023
10:37
12. 5. 2023
Mountfield HK

Mountfield HK posílí slovenský reprezentační útočník Alex Tamáši. Pětadvacetiletý hráč přichází na východ Čech z Banské Bystrice, v novém působišti podepsal dvouletou smlouvu. Klub o tom informoval na svém oficiálním webu. „Alexe jsme sledovali již minulou sezonu a zaujaly nás jeho výkony v rámci slovenské extraligy, ale především v rámci reprezentace. Je to kvalitní centr, který by nám měl na této pozici nahradit mezeru po odcházejících hráčích. Vidíme v něm perspektivního hráče a očekáváme, že nám pomůže i se zlepšením produktivity,“ uvedl generální manažer Aleš Kmoníček.

Zprávy ze dne 5. 5. 2023
10:00
5. 5. 2023
Mountfield HK

Mountfield HK posílí obránce Tomáš Pavelka. Devětadvacetiletý bek se do nejvyšší soutěže vrací po roce stráveném ve Finsku, na východě Čech podepsal dvouletou smlouvu. Klub o tom informoval na oficiálním webu. „Tomáš je velkou posilou pro naši obranu. Je to zkušený obránce, který by měl patřit k našim defenzivním tahounům a měl by mít i významnou roli na přesilovkách,“ uvedl generální manažer Aleš Kmoníček. „Byl jedním z mála kvalitních obránců na přestupovém trhu, a přestože měl více nabídek, jsem rád, že minimálně další dva roky bude působit v našem klubu,“ dodal.

Zprávy ze dne 3. 5. 2023
20:21
3. 5. 2023
Mountfield HK

Hokejový vicemistr Hradec Králové angažoval útočníka Davida Šťastného, který strávil posledních pět sezon v Mladé Boleslavi. V novém působišti podepsal třicetiletý hráč smlouvu na dva roky. Východočeský klub to oznámil na svém webu.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud