15. dubna 2024 • 15:30

Přestupy v extralize ONLINE: Španěl přesvědčil Tygry, má novou smlouvu

Autor: iSport.cz
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podpisy, přestupy, výměny, příchody borců ze zahraničí i zajímavosti. Všechny extraligové transfery sledujeme ONLINE na iSport.cz.



ONLINE PŘENOS - Přestupy v extralize
1. 5. 2022
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Bílí Tygři Liberec Bílí Tygři Liberec Dynamo Pardubice Dynamo Pardubice HC Olomouc HC Olomouc HC Škoda Plzeň HC Škoda Plzeň HC Sparta Praha HC Sparta Praha Karlovy Vary Karlovy Vary Kometa Brno Kometa Brno Litvínov Litvínov Mladá Boleslav Mladá Boleslav Motor České Budějovice Motor České Budějovice Mountfield HK Mountfield HK Oceláři Třinec Oceláři Třinec Rytíři Kladno Rytíři Kladno Vítkovice Vítkovice
Obnovit
Zprávy ze dne 1. 5. 2022
17:24
1. 5. 2022
Litvínov

Po odmakaném hostování si vysloužil smlouvu. Útočník Jiří Fronk, který poslední sezony pendloval mezi Jihlavou a Litvínovem, se s Vervou dohodl na ročním kontraktu s možností opce. „Jirku jsme měli možnost vidět v našem dresu poslední dvě sezóny. Zejména letos naplňoval očekávání, která jsme na něj měli. Podával slušné výkony, díky kterým si u nás vybojoval další angažmá,“ uvedl generální ředitel Pavel Hynek pro klubový web.

Zprávy ze dne 1. 5. 2022
12:34
1. 5. 2022
HC Olomouc

V Olomouci se loučí se třemi útočníky. Vedle již avizovaných odchodů Vojtěcha Tomečka do Českých Budějovic a Slováka Petera Lichance (Vsetín) za Hanáky již nebude dál hrát zkušený forvard Vilém Burian. Další kroky třiatřicetiletého rodáka z Třebíče, který byl Moře oporou šest let, zatím nejsou známé. 

Zprávy ze dne 1. 5. 2022
11:26
1. 5. 2022
Oceláři Třinec

Zatímco v Třinci stále probíhají oslavy po zisku třetího mistrovského titulu v řadě, vedení Ocelářů již oznámilo první změny v kádru, konkrétně odchody. S loučícím se úspěšným koučem Václavem Varaďou končí i jeho asistenti - Marek Zadina (Pardubice) a Aleš Krátoška. Obranu Slezanů opouští Tomáš Kundrátek, který zamířil do Komety a David Musil. Řízný bek by měl třinecké barvy po pěti letech vyměnit za dres Pardubic. Z útočníků již nebudou nadále pokračovat David Kofroň a bratři Michal a Ondřej Kovařčíkové, na které čeká společné angažmá ve Finsku. 

Zprávy ze dne 1. 5. 2022
10:34
1. 5. 2022
Kometa Brno

V Brně byly potvrzeny první posily, o kterých opět již dříve informoval iSport.cz. Dres Komety bude v příštích sezonách oblékat útočník a klubový odchovanec Radek Koblížek, který se po letech vrací z Finska. Do klubu Libora Zábranského se po dovršení zlatého hattricku Třince stěhuje zkušený reprezentační bek Tomáš Kundrátek

 

Zprávy ze dne 1. 5. 2022
10:07
1. 5. 2022
HC Škoda Plzeň

Vedení Plzně zpevňuje obranu. Z Českých Budějovic přichází na západ Čech zkušený zadák Jan Piskáček (32). Odchovanec kladenského hokeje a dlouholetý hráč Sparty se s Indiány dohodl na dvouleté smlouvě. „Pisky je ideální kluk do kabiny, který umí stmelit kolektiv. Navíc může do obranné dvojice dostat mladého kluka, s nímž je ochotný pracovat a učit ho. To jsou pro nás zásadní věci. Jednoznačná volba, o Honzu jsme hodně stáli,“ řekl sportovní manažer Tomáš Vlasák pro klubový web. 

Zprávy ze dne 1. 5. 2022
10:01
1. 5. 2022
Vítkovice

Ve Vítkovicích hlásí návrat známé tváře. Po dvou letech strávených v organizaci třineckých Ocelářů se k Ostravanům vrací obránce Daniel Krenželok. Čtyřiadvacetiletý zadák si během angažmá u Slezanů za hlavní úspěšný tým nezahrál, působil především na farmě ve Frýdku-Místku, Přerově a také v Jihlavě. Nyní míří zpět do mateřského klubu, kde se potká s útočníkem Lukášem Krenželokem, se kterým však nemá žádné rodinné pouto. „Za dva roky v Jihlavě a v třinecké organizaci posbíral nové zkušenosti a dozrál. Věříme, že u nás ještě více rozvine svůj potenciál,“ uvedl sportovní ředitel Roman Šimíček pro klubový web. 

Zprávy ze dne 1. 5. 2022
9:46
1. 5. 2022
 

O patro níž v první Chance lize došlo k třeskavému přestupu na trase Jihlava-Vsetín. Valachům, kteří chtějí znovu cílit na postup do extraligy, se podařilo zlákat nejlepšího gólmana soutěže. Dukle přebrali ruského fantoma Maxima Žukova. VÍCE čtěte ZDE<<<

Jihlavská jednička Maxim Žukov v domácím utkání baráže
Zprávy ze dne 1. 5. 2022
9:39
1. 5. 2022
 

S velkou posilou se pochlubila prvoligová Slavia. Jak dříve informoval iSport.cz, sešívaný dres bude po osmi letech znovu oblékat zkušený útočník Vladimír Růžička mladší. Třiatřicetiletý bývalý hráč Chomutova, Sparty či Hradce Králové se po sezoně strávené v rakouském Dornbirnu chtěl vrátit do Česka, nabídku od Pražanů přijal jako návrat domů. „Těší nás, že pro něj byla Slavia první volbou. Jsme rádi, že je zpátky, a čekáme od něj, že bude jedním z klíčových hráčů našeho mužstva,” uvedl sportovní manažer Jaroslav Bednář pro klubový web.

Zprávy ze dne 1. 5. 2022
9:29
1. 5. 2022
Mladá Boleslav

V Mladé Boleslavi ale vedle posilování dochází také k odchodům. Ve středočeském klubu končí brankáři Jan Růžička (Mountfield HK) s Markem Schwarzem (konec kariéry). V obraně se loučí David Bernad a Dominik Vacík. Z útočníků nepokračuje u Bruslařů Oscar Flynn (Sparta?), Jan Grim, Tomáš Knotek, Tomáš Pospíšil a Adam Raška. Klub rovněž potvrdil, že z hostování se již nevrátí útočníci Valentin Claireaux, Jan Dufek, Adam Zbořil a brankář Andrej Košarišťan, který za Mladou Boleslav neodchytal jediný zápas. 

Zprávy ze dne 1. 5. 2022
9:23
1. 5. 2022
Mladá Boleslav

Po doplnění trenérského týmu dochází v Mladé Boleslavi také k odhalení prvních posil a potvrzených odchodů. Bruslařský klub zlákal celkem šest hráčů. Podle dřívějších informací iSport.cz do města automobilů přichází brankář Filip Novotný (Karlovy Vary/Mountfield HK). Z Českých Budějovic míří k Bruslařům mladý forvard Martin Beránek. Po prohraném finále play off přestupuje ze Sparty štírek Tomáš Šmerha, ke kterému se připojil obránce Radek Jeřábek. Středočeši rovněž ulovili dva slovenské reprezentační útočníky - majitele bronzu ze ZOH v Pekingu Pavola Regendu a Roberta Lantošiho (Linköping).

 

Zprávy ze dne 1. 5. 2022
9:13
1. 5. 2022
Mountfield HK

Hradec Králové odhaluje jména prvních tří posil před novou sezonou. Jak již dříve informoval iSport.cz, dres Mountfieldu bude nově oblékat bývalý mladoboleslavský brankář Jan Růžička, který se upsal na dva roky s možností opce. Z Liberce se k Východočechům stěhuje rychlonohý útočník Marek Zachar, který pod Bílou věží již krátce působil. Přichází také zahraniční posila - pětadvacetiletý americký zadák River Rymsha z Popradu. „River je hráč, kterého jsme delší dobu sledovali a pevně věříme, že zapadne do naší koncepce. Zdobí ho dobré bruslení a kreativita. Je to obránce s dobrou přihrávkou a navíc je fyzicky disponovaný,“ řekl GM Aleš Kmoníček k posile ze zámoří.

Zprávy ze dne 1. 5. 2022
8:55
1. 5. 2022
Mladá Boleslav

Po konci trenéra Radima Rulíka v Mladé Boleslavi už je jasné, jak bude vypadat trenérské složení na střídačce pro příští sezonu. Vedle již dříve představeného kouče Ladislava Čiháka bude u Středočechů působit dobře známý Petr Haken. Někdejší šéftrenér mládeže a trenér juniorů se na střídačku přemístil již v průběhu minulého ročníku po náhlém odchodu Pavla Patery, nyní ale bude pomáhat Čihákovi obzvláště tím, že prostředí u Bruslařů dobře zná. „Petr se na jaře osvědčil. Do kolektivu zapadl, byť to bylo neplánované, a týmu v nelehké situaci velmi pomohl. Nakonec se i on zapsal pod úspěch v podobě postupu do semifinále,“ uvedl sportovní manažer Václav Nedorost pro klubový web. 

Zprávy ze dne 1. 5. 2022
8:38
1. 5. 2022
Motor České Budějovice

S prvními změnami před novou sezonou přichází i České Budějovice. Po odchodu asistenta trenéra Patrika Martince potřeboval najít Motor adekvátní náhradu - našel ji v Davidu Čermákovi. Nyní již bývalý kladenský kouč a sportovní manažer Rytířů, jak již dříve informoval iSport.cz, odchází na jih Čech jako nový kolega Jaroslava Modrého, zároveň se také ujme role hlavního skauta a ředitele akademie. Jihočeši rovněž představili i tři posily. Z Jihlavy se vrací dobře známý bek Ondřej Kachyňa. Ze Slavie se povedlo získat urostlého zadáka Mikuláše Hovorku. Dres Motoru rovněž bude oblékat útočník Vojtěch Tomeček. A ještě jedna skvělá zpráva pro budějovické fanoušky. Dosavadní jednička Dominik Hrachovina bude za jihočeský tým chytat i v příštích třech sezonách!  

Zprávy ze dne 1. 5. 2022
8:13
1. 5. 2022
Litvínov

Dřívější informace se potvrdily. Útočník Nicolas Hlava poté, co Kladnu pomohl v baráži zachránit extraligu, opouští Rytíře a míří ke konkurenci. Chomutovský rodák bude hrát za Litvínov, kde i žije s rodinou. S vedením Vervy se dohodl na ročním kontraktu s případnou opcí. „V Kladně dokazoval, že je kvalitním útočníkem, kterému nechybí důraz a nebojí se chodit do předbrankového prostoru. Věřím, že nám právě v těchto aspektech v nové sezóně pomůže,“ uvedl generální ředitel Pavel Hynek pro klubový web.

Zprávy ze dne 1. 5. 2022
0:29
1. 5. 2022
 

V minulé sezoně Vsetínu útok na postup do extraligy nevyšel, se stejným cílem však zřejmě jde i do dalšího ročníku. Vedení klubu 1. května po půlnoci představilo fanouškům pět posil, které mohou týmu dodat extraligové ambice. Zřejmě největší a nejpikantnější posilou Valachů je ruský brankář Maxim Žukov, který přestupuje z Jihlavy. „Bylo to náročné, dlouho jsme jednali a rokovali, ale podařilo se,“ řekl kouč Roman Stantien k velkému přestupu. Nyní již bývalou pevnou jedničku Dukly doplňují čtyři útočníci - Slovák Peter Lichanec (Olomouc), Roman Přikryl (Litoměřice), Štěpán Bláha (Ústí nad Labem) a Jan Štefka (Prostějov). 

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud