16. dubna 2024 • 20:45

Přestupy v extralize ONLINE: asistent v Hradci prodloužil smlouvu

Autor: iSport.cz
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Sport Magazín a otevřená zpověď fotbalisty Martina Fenina
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podpisy, přestupy, výměny, příchody borců ze zahraničí i zajímavosti. Všechny extraligové transfery sledujeme ONLINE na iSport.cz.



ONLINE PŘENOS - Přestupy v extralize
29. 6. 2019
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Bílí Tygři Liberec Bílí Tygři Liberec Dynamo Pardubice Dynamo Pardubice HC Olomouc HC Olomouc HC Škoda Plzeň HC Škoda Plzeň HC Sparta Praha HC Sparta Praha Karlovy Vary Karlovy Vary Kometa Brno Kometa Brno Litvínov Litvínov Mladá Boleslav Mladá Boleslav Motor České Budějovice Motor České Budějovice Mountfield HK Mountfield HK Oceláři Třinec Oceláři Třinec Rytíři Kladno Rytíři Kladno Vítkovice Vítkovice
Obnovit
Zprávy ze dne 29. 6. 2019
7:40
29. 6. 2019
 

PŘESTUP - Kanadský útočník Brendan O’Donnell se stal posilou hokejistů Kladna. Sedmadvacetiletý rodák z Winnipegu začal uplynulý ročník v finském klubu KooKoo Kouvola a na začátku října odešel do Dornbirnu do EBEL.

Ve třech utkáních v nejvyšší finské lize O’Donnell nebodoval. V EBEL si ve 43 zápasech připsal 53 bodů za 33 branek a 20 asistencí. V pořadí kanonýrů byl čtvrtý a v produktivitě dvanáctý.

"Dostali jsme nabídku od Brendanova agenta. Zjišťovali jsem si na něho reference z loňské sezony, s čímž nám pomohl André Lakos, který ho zná. Měl by plnit hlavně roli střelce. To se nám bude určitě hodit. Co jsem viděl několik zápasů EBEL ligy, tak tam se prosazoval. Bylo vidět, že to v sobě má a že umí dát gól," řekl klubovému webu Rytířů sportovní manažer a trenér nováčka extraligy David Čermák.

O’Donnella v roce 2010 draftovala v NHL Tampa Bay, která si jej vybrala v šestém kole na 156. místě, ale v nejlepší lize světa nehrál. Až do konce sezony 2014/15 hrál za University of North Dakota v NCAA. Následně působil dva roky v ECHL v celu Florida Everblades a šest utkání odehrál i v AHL za Texas.

V roce 2017 odešel do Kunlunu do KHL, za čínský celek nastoupil v 25 utkáních a připsal si v nich dvě asistence. Působil také v záložním týmu KRS Heilongjiang ve Vyšší lize, kde ve 13 duelech nasbíral 13 bodů za tři branky a deset asistencí.

Kladno v přípravě také otestuje dva své odchovance - útočníky Jakuba Müllera a Adama Kalaje, kteří strávili poslední sezonu ve Finsku.

Zprávy ze dne 29. 6. 2019
07:50
29. 6. 2019
 
SOBOTA 29. ČERVNA

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud