16. dubna 2024 • 13:25

Přestupy v extralize ONLINE: Vítkovice oznámily nové kouče. Odchod z Brna

Autor: iSport.cz
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podpisy, přestupy, výměny, příchody borců ze zahraničí i zajímavosti. Všechny extraligové transfery sledujeme ONLINE na iSport.cz.



ONLINE PŘENOS - Přestupy v extralize
Všechny dny
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě Česká účast
Bílí Tygři Liberec Bílí Tygři Liberec Dynamo Pardubice Dynamo Pardubice HC Olomouc HC Olomouc HC Škoda Plzeň HC Škoda Plzeň HC Sparta Praha HC Sparta Praha Karlovy Vary Karlovy Vary Kometa Brno Kometa Brno Litvínov Litvínov Mladá Boleslav Mladá Boleslav Motor České Budějovice Motor České Budějovice Mountfield HK Mountfield HK Oceláři Třinec Oceláři Třinec Rytíři Kladno Rytíři Kladno Vítkovice Vítkovice
Obnovit
Zprávy ze dne 8. 4. 2024
19:00
8. 4. 2024
Litvínov

V Litvínově končí po úspěšné sezoně čtyři hokejisté včetně britského kanonýra Liama Kirka, který je momentálně nejlepším střelcem i nejproduktivnějším hráčem play off extraligy. V týmu nebudou pokračovat ani další útočník Jindřich Abdul a obránci Patrik Demel a Radim Šalda. Klub to uvedl na svém webu.

Zprávy ze dne 1. 1. 2024
14:41
1. 1. 2024
Litvínov

Tři podpisy na Nový rok ohlásil v průběhu odpoledne Litvínov. V dresu Vervy budou pokračovat obránce Kristaps Zile z Lotyšska, Kanaďan Kevin Czuczman a útočník Nicolas Hlava

Zprávy ze dne 25. 10. 2023
15:13
25. 10. 2023
Litvínov

Po tříletém angažmá v Litvínově se hokejový brankář Denis Godla vrátil na rodné Slovensko a bude chytat za Slovan Bratislava, kde se opět setká s trenérem Vladimírem Růžičkou. Bývalý reprezentační kouč vede Slovan necelý měsíc. Klub na svém webu oznámil, že s Godlou podepsal smlouvu do konce této sezony s opcí. „Něco tam bylo v Litvínově, máme společnou minulost, ale snažím se vzít si jen pozitiva. Trenér mě zná, ví, co ode mě může očekávat. Doufám, že mi to pomůže. Musím si získat důvěru výkony,“ uvedl Godla v rozhovoru pro deník Šport. Pod Růžičkou totiž postupně chytal stále méně.

Denis Godla chytal za Litvínov
Zprávy ze dne 7. 9. 2023
18:47
7. 9. 2023
Litvínov

Deník Sport a web iSport.cz o tom informovali už na konci srpna. Teď je to potvrzeno! Britský útočník Liam Kirk se stal novou posilou Litvínova, kde podepsal roční kontrakt. Nejlepší střelec MS v roce 2021 hrál naposledy v Jukuritu Mikkeli, kde hostoval z Arizony. „Na svůj mladý věk má Liam poměrně slušné zkušenosti, které věříme, že ještě rozvine ve prospěch našeho klubu," uvedl hlavní kouč Karel Mlejnek na klubovém webu. Verva aktuálně hraje přípravný duel proti Karlovým Varům, přestup se oficiálně dokončil až po jeho začátku. Kirk nicméně do utkání naskočil s mírným zpožděním.

Zprávy ze dne 1. 8. 2023
11:55
1. 8. 2023
Litvínov

Při posledním změně v kádru zamířili do Litvínova bratři Ondřej a David Kašovi. Další rodák z Kadaně Michal Gut vyrůstal na stejném sídlišti. „Snil jsem o tom, že si s nimi zahraju, ale nečekal jsem, že šance přijde tak rychle,“ usmíval se. ROZHOVOR čtěte ZDE>>>

Litvínovský útočník Michal Gut (uprostřed) by ještě nedávno nevěřil, že se s dlouholetými kamarády Ondřejem a Davidem Kašovými sejde v jednom týmu tak brzy
Zprávy ze dne 16. 7. 2023
18:09
16. 7. 2023
Litvínov

Do Litvínova míří posila z NHL! Jak už dříve informoval iSport.cz, dres Vervy bude oblékat útočník Ondřej Kaše. Bývalý hráč Anaheimu, Bostonu, Toronta či Caroliny, kterého v posledních sezonách trápily zdravotní problémy, si po letech opět zahraje s bratrem Davidem. „Litvínov byl pro mě volbou číslo jedna. Měl jsem i jiné nabídky, ale nedávaly mi smysl. Chtěl jsem si zahrát s bráchou a také jsem chtěl být blíže domovu. Lákala mě možnost vžít se do role lídra a pomoci týmu do vyšších pater tabulky,“ uvedl sedmadvacetiletý rodák z Kadaně pro klubový web. Podepsal roční smlouvu.

Zprávy ze dne 13. 7. 2023
12:19
13. 7. 2023
Litvínov

Do Litvínova míří zajímavá posila. Za Vervu bude v nové extraligové sezoně hrát kanadský obránce Kevin Czuczman. Dvaatřicetiletý rodák z Ontaria, který poslední sezonu hrál za finský tým Ilves Tampere, strávil drtivou část kariéry v AHL, kde si připsal 450 startů. Dostal se ovšem i do NHL. 15 zápasů odehrál v dresu New York Islanders a Pittsburghu. „Kevin je velice zkušený defenzivní obránce, který by nám měl přinést více klidu a důrazu do obranných řad. Obrana je tímto hotová, ale chceme ještě posílit útok,“ uvedl generální ředitel Pavel Hynek pro klubový web.

Zprávy ze dne 14. 6. 2023
18:12
14. 6. 2023
Litvínov

Kanadský útočník Giorgio Estephan odchází z Litvínova a od nové sezony bude hrát ve Finsku. V tamější nejvyšší soutěži oblékne dres klubu JYP Jyväskylä. Šestadvacetiletý hráč podepsal smlouvu na rok. V uplynulé extraligové sezoně odehrál i s play off 53 zápasů, v nichž zaznamenal 35 bodů (12+23). V Litvínově působil dva roky.

Zprávy ze dne 6. 6. 2023
18:41
6. 6. 2023
Litvínov

Litvínov má nového sportovního manažera. Ve výběrovém řížení uspěl Tomáš Vrábel, který se do Vervy vrací po ročním působení v jihlavské Dukle. Smlouvu s klubem podepsal na dva roky s opcí. Vrábel na severu Čech působil téměř dva roky jako sportovně-technický analytik, pak byl sportovním manažerem v Jihlavě. „Nenapadlo mě, že v Dukle strávím pouze rok. Naskytla se mi ale možnost jít na stejnou pozici do extraligy. Po dlouhém přemýšlení jsem se rozhodl ji přijmout. Je to pro mě výzva, moc se těším a věřím, že já i celý klub budeme v sezoně úspěšní,“ uvedl pro klubový web Vrábel.

Zprávy ze dne 5. 6. 2023
15:52
5. 6. 2023
Litvínov

Brankář Šimon Zajíček prodloužil smlouvu s Litvínovem o dva roky. V případě zájmu může navíc klub hned dvakrát uplatnit roční opci. „Prakticky si Šimonovy služby pojišťujeme na čtyři následující sezony. Je to mladý gólman, který v uplynulé sezóně odchytal velkou porci zápasů. Věříme, že jeho potenciál dále poroste,“ řekl k nabídce nové smlouvy generální ředitel Pavel Hynek klubovému webu. Třetím gólmanem se stane Lukáš Klika, dosavadní junior. 

 

Zprávy ze dne 3. 6. 2023
19:04
3. 6. 2023
Litvínov

Pawel Zygmunt bude pokračovat v Litvínově, polský reprezentační útočník podepsal roční kontakt a v týmu Vervy přidá už pátou sezonu. V uplynulém soutěžním ročníku zaznamenal 10 bodů (6+4) v 39 zápasech. „Od podpisu smlouvy s Pavlem si slibujeme, že nejen potvrdí, ale především zdokonalí svou roli v týmu. Čekáme od něj velmi tvrdou práci na obou koncích kluziště,“ řekl pro klubový web trenér Karel Mlejnek.

Zprávy ze dne 1. 6. 2023
14:53
1. 6. 2023
Litvínov

Litvínově bude pokračovat medailista z již uplynulého mistrovství světa. Lotyšský obránce Janis Jaks, který měl výrazný podíl na zisku historického bronzu pro svoji zem, se s vedením Vervy dohodl na nové smlouvě pro nadcházející sezonu. „Novou smlouvu s Janisem jsme podepsali už v dubnu, ještě před hokejovým šampionátem. Po dohodě s hráčem ale tento krok na jeho přání zveřejňujeme až nyní," prozradil generální ředitel Pavel Hynek pro klubový web o nejproduktivnějším zadákovi minulé sezony (8+17).

Zprávy ze dne 2. 5. 2023
14:50
2. 5. 2023
Litvínov

Litvínově vítají zpátky dvě dobře známé tváře. Žlutočerný dresu budou opět oblékat útočník Lukáš Válek, který poslední sezony pendloval mezi Vervou a Litoměřicemi, společně s obránce Markem Baránkem z Plzně. Oba hráči s litvínovskou minulostí se již zapojili do společné letní přípravy.

Zprávy ze dne 1. 5. 2023
0:31
1. 5. 2023
Litvínov

Jasno je u Litvínova, jehož GM Pavel Hynek oznámil velké množství odchodů, ale i dva příchody - Vervu posiluje doposud opora Karlových Varů Petr Koblasa a obránce Marek Baránek, který naposledy působil v Plzni, ale vrací se do známého prostředí, kde slavil v roce 2015 titul. Na dobré cestě je údajně i domluva s bekem Janisem Jaksem a útočníky Pawlem ZygmuntemLukášem Válkem. Z klubu naopak odchází do Finska Šimon Stránský. Končí také Giorgio Estephan, Josh Wesley, Ralfs Freibergs, Jiří Fronk, Petr Straka a Daniel Kolář. Zajímavá je i zmínka o Matěji Chalupovi, který má sice platný kontrakt, ale vedení klubu s ním nepočítá.

Zprávy ze dne 29. 4. 2023
15:38
29. 4. 2023
Litvínov

POTVRZENO! Hokejový útočník David Kaše bude nově hrát v extralize za Litvínov. Severočeši angažování šestadvacetiletého hráče oznámili na sociálních sítích.

 

Zprávy ze dne 28. 4. 2023
19:00
28. 4. 2023
Litvínov

Litvínov má vyřešenou otázku brankářů. Matej Tomek podepsal smlouvu, klub uplatnil opci na Šimona Zajíčka. Naopak po třech letech končí Denis Godla.

Zprávy ze dne 20. 4. 2023
13:51
20. 4. 2023
Litvínov

Útočník Patrik Zdráhal se přesouvá z Litvínova do švédské Luley. Jeho nový zaměstnavatel to oznámil na svém webu. Za Vervu v základní části odehrál 52 zápasů se ziskem 33 bodů (16+17), další už v play off, kdy zvládl tři utkání proti Třinci, nepřidal. Připsal si i dva reprezentační starty.

Zprávy ze dne 6. 4. 2023
10:07
6. 4. 2023
Litvínov

Lotyšský obránce Kristaps Zile zůstává v Litvínově. Klub na něj uplatnil opci. V poslední extraligové sezoně odehrál reprezentant pobaltské země 53 utkání, z toho tři v rámci předkola play off. Zapsal bilanci 2+15, vedení Vervy si cení i jeho obětavosti. „Kristaps se v Litvínově rychle adaptoval. Po celý rok předváděl poctivé výkony a patřil k nejobětavějším obráncům klubu. Pracoval výborně a tím si zasloužil uplatnění opce,“ uvedl generální ředitel Pavel Hynek pro klubový web.

Zprávy ze dne 24. 3. 2023
15:22
24. 3. 2023
Litvínov

Hokejový útočník Nicolas Hlava bude i v příští extraligové sezoně oblékat dres Litvínova. Vedení klubu na webu oznámilo, že na něho uplatnilo opci. Hlava přišel loni po skončení angažmá v Kladně. V základní části sezony osmadvacetiletý útočník odehrál 50 zápasů a připsal si 26 bodů za 15 branek a 11 asistencí. Byl třetím nejlepším střelcem mužstva. V předkole play off proti Třinci přidal za tři utkání pět bodů (3+2). 

Zprávy ze dne 2. 3. 2023
11:05
2. 3. 2023
Litvínov

Obránci Denis Zeman a Jan Strejček budou i nadále působit v Litvínově. Severočeský klub na svém webu oznámil, že u obou hráčů využil opci ve smlouvě, která se tak o rok prodloužila.

Zprávy ze dne 14. 1. 2023
12:30
14. 1. 2023
Litvínov

Útočník Ondřej Jurčík se po dvou a půl letech stal znovu hráčem Litvínova a podepsal s klubem smlouvu do konce příští sezony. Třicetiletý odchovanec klubu už v tomto ročníku Tipsport extraligy nastupoval za severočeský celek na střídavé starty z prvoligového Sokolova. „Ondra si během výpomoci ze Sokolova vedl dobře a svými výkony si řekl o novou smlouvu v Litvínově. Jsem rád, že jsme se dohodli a věřím, že bude i nadále platným hráčem,“ řekl generální ředitel Vervy Pavel Hynek.

Zprávy ze dne 1. 1. 2023
21:13
1. 1. 2023
Litvínov

Extraligový Litvínov prodloužil smlouvu se svým odchovancem Martinem Havelkou. Čtyřiadvacetiletý útočník měl kontrakt do konce aktuální sezony a podepsal nový až do roku 2025. „Jsem strašně šťastný, že jsem mohl podepsat na další dva roky. Litvínov je klub, který mě vychoval. Hrát za něj je pro mě největší čest,“ uvedl Havelka na webu klubu, za který hraje od čtyř let.

Zprávy ze dne 24. 12. 2022
13:16
24. 12. 2022
Litvínov

Litvínov i v příští sezoně povede trenér Karel Mlejnek. Klub s ním podepsal novou smlouvu, jejíž součástí je také opce na další ročník. Nové dvouleté smlouvy podepsali také kapitán Matúš Sukeľ a nejlepší střelec extraligy Andrej Kudrna. Oba slovenští útočníci přišli na sever Čech loni ze Sparty, oba si před tím zahráli také za Slovan Bratislava v KHL.

Zprávy ze dne 21. 12. 2022
14:21
21. 12. 2022
Litvínov

Zatímco před rokem hrál ještě Matěj Chalupa druhou nejvyšší zámořskou soutěž, v tomto ročníku by se měl znovu objevit v Chance lize. Naposledy v ní současný člen kádru Litvínova působil v září 2019, kdy odehrál jeden zápas za Kadaň. Nyní vypomůže pražské Slavii, předposlednímu celku tabulky, prostřednictvím střídavých startů.

 

Zprávy ze dne 25. 10. 2022
10:28
25. 10. 2022
Litvínov

Litvínov v pondělí večer odvolal kouče Vladimíra Růžičku. Podle informací iSport.cz se šéfové rozhoupali poté, co se doslechli o tom, že fanoušci Chezy chystají na páteční utkání se Spartou masivní protest. Na post hlavního kouče se posune dosavadní asistent Karel Mlejnek, jeho asistenty budou Robert Reichel a David Kočí. Více informací čtěte zde >>>

 

VIDEO
Video se připravuje ...
Zprávy ze dne 10. 10. 2022
14:07
10. 10. 2022
Litvínov

Po nepovedeném startu do sezony řeší Litvínov situaci v brankovišti. Vedení Vervy se povedlo z Komety získat Mateje Tomka. Slovenský brankář, před kterým v Brně dostali přednost Dominik Furch a Marek Čiliak, přichází pod Krušné hory minimálně na měsíc. Klubu se ale podařilo zajistit opci na případné prodloužení spolupráce do konce sezony. „Chtěli jsme zvýšit konkurenci v brankovišti a Matej je brankář s reprezentačními zkušenostmi,“ uvedl sportovní ředitel Pavel Hynek pro klubový web.

Zprávy ze dne 29. 9. 2022
15:17
29. 9. 2022
Litvínov

Do Litvínova zavítá už osmý cizinec. Klub zlákal Američana Joshe Wesleyho. Obránce v roce 2014 draftovala Carolina. NHL si nakonec nikdy nezahrál, stabilně se ale usadil v AHL, kde odehrál 163 zápasů. Ale Stanley Cup poznal. Více čtěte ZDE >>>

Zprávy ze dne 29. 9. 2022
15:11
29. 9. 2022
Litvínov

Pardubický brankář Dominik Frodl po utkání pátého extraligového kola na ledě Olomouce potvrdil, že o něj v průběhu sezony projevil zájem Litvínov. Pro českého gólmana by ovšem změna hned na úvod ročníku nedávala smysl. „Zájem přišel ze strany Litvínova, nebylo to z našeho popudu, aby si lidi nemysleli,“ prozradil Frodl.

Více čtěte ZDE >>>

Litvínov? Brankář Dynama Dominik Frodl potvrdil, že o něj zájem byl
Zprávy ze dne 22. 8. 2022
17:03
22. 8. 2022
Litvínov

Litvínov posílil už třetí lotyšský obránce Janis Jaks. Účastník letošních olympijských her i mistrovství světa se v defenzivě Vervy připojí ke krajanům Kristapsi Zilemu a Ralfsi Freibergsovi. Jaks, jenž dnes slaví 27. narozeniny, hrál několik let v nižších zámořských soutěžích a do Litvínova přichází po působení v KHL. V předminulé sezoně nastupoval za Dinamo Riga, v minulém ročníku za Soči.

Zprávy ze dne 8. 8. 2022
19:07
8. 8. 2022
Litvínov

Potvrzeno. Defenzivu Litvínova posiluje před novou sezonou lotyšský obránce Ralfs Freibergs. Jednatřicetiletý reprezentant, který dříve působil ve Zlíně, Kometě či Třinci, se do Česka vrací po roce v zahraničí, který rozdělil mezi rodnou Rigu a německý Iserlohn. S vedením Vervy uzavřel extraligový šampion 2021 roční kontrakt. „Ralfse jsme dlouhodobě měli v hledáčku. Je to kvalitní bek, který za sebou má čtyři roky v extralize a české prostředí zná. Věřím, že nám pomůže zvednout kvalitu obranných řad," uvedl generální ředitel Pavel Hynek pro klubový web.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud