19. dubna 2024 • 14:10

Přestupy v extralize ONLINE: Boleslav vítá finského útočníka, Zachar u Tygrů

Autor: iSport.cz
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podpisy, přestupy, výměny, příchody borců ze zahraničí i zajímavosti. Všechny extraligové transfery sledujeme ONLINE na iSport.cz.



ONLINE PŘENOS - Přestupy v extralize
Všechny dny
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě Česká účast
Bílí Tygři Liberec Bílí Tygři Liberec Dynamo Pardubice Dynamo Pardubice HC Olomouc HC Olomouc HC Škoda Plzeň HC Škoda Plzeň HC Sparta Praha HC Sparta Praha Karlovy Vary Karlovy Vary Kometa Brno Kometa Brno Litvínov Litvínov Mladá Boleslav Mladá Boleslav Motor České Budějovice Motor České Budějovice Mountfield HK Mountfield HK Oceláři Třinec Oceláři Třinec Rytíři Kladno Rytíři Kladno Vítkovice Vítkovice
Obnovit
Zprávy ze dne 2. 5. 2023
14:04
2. 5. 2023
Mountfield HK

Hradci Králové mohou přijít o klíčového útočníka. Oliver Okuliar prožil v Mountfieldu skvělý ročník, ve kterém výrazně pomohl k postupu do finále play off (v 18 zápasech 3+9). Byť má slovenský útočník na východě Čech smlouvu ještě na dva roky, je možné, že v klubu nezůstane. Jak dvaadvacetiletý rodák z Trenčína přiznal, ozvalo se mu rovnou pět klubů z NHL. „Příjemně mě to překvapilo. Jsem za to šťastný,“ řekl reprezentant pro denník Šport. Okuliar se nikdy netajil velkým snem zahrát si v nablýskané zámořské soutěži, v případě nominace na mistrovství světa se jí může ještě více připomenout.

Zprávy ze dne 2. 5. 2023
13:11
2. 5. 2023
Bílí Tygři Liberec

Staronový trenér Liberce Filip Pešán si pod Ještěd přivádí i nového asistenta. Už dříve se mluvilo o tom, že se kolegou bývalého reprezentačního kouče stane Boris Žabka, což se nyní potvrdilo. Někdejší slovenský obránce, který před 14 lety hrával za Bílé Tygry, v minulé sezoně pomáhal v Olomouci Janu Tomajkovi. „S Borisem mám dobrou osobní zkušenost jako s člověkem, což je pro mě strašně důležité. V minulosti jsem si ze stejných důvodů vybíral Karla Mlejnka nebo Patrika Augustu,“ řekl Pešán po prvním společném tréninku. ROZHVOR s FILIPEM PEŠÁNEM čtěte ZDE>>>

Zprávy ze dne 2. 5. 2023
11:23
2. 5. 2023
Vítkovice

Dřívější informace iSport.cz se potvrdily. Kanadský obránce Stuart Percy se z Českých Budějovic stěhuje do Vítkovic, které hráčův příchod potvrdily na klubovém webu. Ofenzivně laděný bek, který poslední dvě sezony patřil k oporám Motoru, se s Ostravany dohodl na víceleté smlouvě. „Umí podpořit útok, umí být produktivní. Navíc má bohaté zkušenosti, takže věříme, že bude pro náš tým velkou posilou a i díky němu budeme mít kvalitnější kádr směrem k extralize, tak také směrem k Lize mistrů, která nás v nové sezoně čeká,“ uvedl sportovní ředitel Vítkovic Roman Šimíček.

Zprávy ze dne 2. 5. 2023
10:37
2. 5. 2023
Bílí Tygři Liberec

Ve stejný den, kdy hokejisté Liberce zahájili přípravu na novou sezonu, odtajnili Bílí Tygři jména prvních posil. Za Severočechy budou nově hrát slovenský brankář Dávid Hrenák (Greenville Swamp Rabbits/ECHL), obránci Vojtěch Budík (Plzeň) s Američanem Ianem McCoshenem (Ässät/Liiga) a útočník Kelly Klíma (hostování z Mountfield HK). Čtyřiadvacetiletý gólman, jenž podepsal v klubu smlouvu na dva roky s možností opce, přichází jako potenciální náhrada již bývalé jedničky Petra Kváči. Stejně dlouhý kontrakt má také zadák Budík. Americký bek, který má zkušenosti z NHL, se upsal na rok. V týmu, který vede staronový kouč Filip Pešán, naopak nebude pokračovat útočník Michael Frolík, ani brankář Jakub Neužil.

Zprávy ze dne 2. 5. 2023
9:28
2. 5. 2023
 

Kluboví generální manažeři už zkraje roku rozjeli výstavbu kádru pro ročník 2023/24, v minulých týdnech se mnohé z transferů dávaly na papír. Punc oficiality přišel první květnový den a deník Sport vybral 10 (prozatím) největších přestupových událostí. Další pecky jsou ještě v plánu, hodně se čeká na Spartu, jak s výpraskem ve čtvrtfinále play off naloží. VÍCE o TOP přestupech čtěte ZDE>>>

V extraligovém zákulisí se v průběhu jara podařila dotáhnout řada zajímavých přestupů. Deník Sport vybral TOP 10 transferů
Zprávy ze dne 2. 5. 2023
9:12
2. 5. 2023
HC Škoda Plzeň

Ostřílená posila pro defenzivu Plzně. Vedení Západočechů se povedlo získat zkušeného finského obránce Aleksiho Laaksa. Třiatřicetiletý rodák ze Seinäjoki, který se v Tipsport extralize upsal na rok, strávil drtivou většinu dosavadní kariéry v rodné vlasti, zahraniční zkušenost má pouze z Rakouska (Štýrský Hradec) a Dánska (Rungsted). Indiáni si od beka slibují zpevnění obrany. „Potřebovali jsme defenzivního obránce do dvojice k ofenzivně laděnému Petru Zámorskému. Aleksi je zkušený bek z nejvyšší finské soutěže, kde strávil spoustu sezon. Má fyzické předpoklady pro důraznou hru a je v ideálním hokejovém věku. Věřím, že bude pro náš tým velkým přínosem,“ uvedl plzeňský boss Martin Straka pro klubový web.

Zprávy ze dne 1. 5. 2023
19:14
1. 5. 2023
Karlovy Vary

První představenou posilou Karlových Varů se stal útočník Jan Bernovský. Dvaadvacetiletý rodák z Brna působil v posledních letech ve Vítkovicích, ale často pendloval mezi extraligou a první ligou. S Energií se dohodl na roční smlouvě s možností opce. V posledním ročníku nastupoval také za Šumperk. „Honza je mladý perspektivní hráč, ve kterém vidíme potenciál. Chceme mu dát příležitost a věříme, že se o svou šanci popere,“ uvedl karlovarský kouč David Bruk pro klubový web.

Zprávy ze dne 1. 5. 2023
16:55
1. 5. 2023
Kometa Brno

Se jmény rovnou šesti posil se v pondělí odpoledne pochlubila brněnská Kometa. Jak už dříve informoval web iSpor.cz, do týmu bosse Libora Zábranského přichází brankář Štěpán Lukeš (Karlovy Vary), obránci Daniel Gazda (Zlín) s Lukášem Kaňákem (Třinec) a útočníci Lukáš Cingel (Hradec Králové), Martin Kohout (Karlovy Vary) s novopečeným mistrem extraligy Tomášem Marcinkem. Z hostování se do Brna vrací také útočníci Petr Kratochvíl a Pavel Jenyš. Bylo rovněž potvrzeno, že brněnský dres již nebude nadále oblékat gólman Marek Čiliak a zadák Tomáš Kundrátek, jenž se vrací do Třince. Brněnští si v nadcházející sezoně, na kterou se začnou připravovat od 9. května, budou připomínat výročí 70. let od založení hokejového klubu.

Zprávy ze dne 1. 5. 2023
16:03
1. 5. 2023
Karlovy Vary

Karlových Varech se již brzy chystají odhalit posily pro nadcházející sezonu. Mělo by jít o pět nových tváří, mezi kterými má být i brankář Dominik Frodl. Vedení Energie fanouškům na sociálních sítích zatím dopřálo malou ochutnávku v podobě videa, ve kterém zatím neznámý hráč přichází ke KV Areně, aby se přidal ke karlovarskému „Společenstvu“. Západočeši tak odkazují na kultovní filmovou trilogii Pán prstenů.

Zprávy ze dne 1. 5. 2023
10:53
1. 5. 2023
HC Olomouc

Olomouc zatím oznámila dva odchody. Po čtyřech sezonách se s Morou loučí zkušený útočník Rostislav Olesz a další forvard Petr Strapáč, který v Olomouci strávil dokonce sedm sezon. Tým už dříve ohlásil odchody brankáře Jana Lukáše, obránce Tomáše Dujsíka a útočníka Jana Káni. Nové posily by měl oznámit ještě během pondělka nebo v dohledné době.

Zprávy ze dne 1. 5. 2023
10:11
1. 5. 2023
Vítkovice

Slovenský obránce Vojtech Zeleňák se stal novou posilou Vítkovic. Urostlý zadák naposledy působil na třinecké farmě ve Frýdku-Místku. „Je to mladý bek, vysoký, urostlý, díky čemu umí hrát dobře do těla a nemusí se bát fyzické hry. Je to hráč, který má potenciál a my věříme, že jej u nás ve Vítkovicích rozvine a bude se mu u nás co nejvíce dařit,“ prozradil sportovní ředitel Roman Šimíček pro klubový web.

Zprávy ze dne 1. 5. 2023
8:33
1. 5. 2023
HC Škoda Plzeň

První ze sedmi avizovaných posil představila Plzeň. Místo odcházejícího brankáře Miroslava Svobody přichází mladý slovenský gólman Samuel Hlavaj, se Škodou podepsal dvouletý kontrakt. „Samuel je mladý, perspektivní gólman, který se chce v kariéře posunout zase o krok dále,“ představil novou tvář v brankovišti generální manažer a předseda představenstva klubu Martin Straka pro klubový web.

Zprávy ze dne 1. 5. 2023
8:27
1. 5. 2023
Mladá Boleslav

Tři nové příchody oznámila také Mladá Boleslav. Do města automobilů se po roční anabázi na východě Čech vrací brankář Jan Růžička, který sezonu rozdělil mezi Mountfield HK a Pardubice. Po třech letech se z Finska rovněž vrací slovenský útočník Pavol Skalický, který dres Bruslařů úspěšně oblékal v minulosti už dvě sezony. A další posilou je reprezentační obránce Filip Pyrochta, který strávil uplynulý ročník ve švédské Lulea.

Zprávy ze dne 1. 5. 2023
8:05
1. 5. 2023
Motor České Budějovice

Pět nových posil ohlásily České Budějovice. Dres Motoru budou od nové sezony oblékat obránce Milan Doudera a útočníci Brant Harris, Jan Ordoš, Adam Kubík a Martin Beránek. Zajímavou posilou je zkušený 33letý Kanaďan, který poslední tři sezony válel ve slovenské extrlaize za Slovan Bratislava. O Kubíkovi a Douderovi se mluvilo už dopředu. Beránek se vrací po sezoně rozdělené v Mladé Boleslavi a Plzni.

Zprávy ze dne 1. 5. 2023
0:38
1. 5. 2023
HC Škoda Plzeň

Plzeňský šéf Martin Straka prozradil, že v průběhu prvního květnového týdne klub představí sedm nových posil a zároveň naznačil o jaké posty a typy hráčů půjde: „Chtěli jsme zkvalitnit obranu, protože jsme cítili, že jsme tam měli problémy. Ale nejen tam, potřebovali jsme zlepšit i útok. Bereme kvalitní hráče do konkrétních rolí a konkrétních pozic. Představíme vám obránce, kteří vyztuží defenzivu, ale také podpoří útok. Chceme být vyšší a silnější, ale ne na úkor toho, že to budeme na ledě jenom ‚mydlit‘.“

Zprávy ze dne 1. 5. 2023
0:31
1. 5. 2023
Litvínov

Jasno je u Litvínova, jehož GM Pavel Hynek oznámil velké množství odchodů, ale i dva příchody - Vervu posiluje doposud opora Karlových Varů Petr Koblasa a obránce Marek Baránek, který naposledy působil v Plzni, ale vrací se do známého prostředí, kde slavil v roce 2015 titul. Na dobré cestě je údajně i domluva s bekem Janisem Jaksem a útočníky Pawlem ZygmuntemLukášem Válkem. Z klubu naopak odchází do Finska Šimon Stránský. Končí také Giorgio Estephan, Josh Wesley, Ralfs Freibergs, Jiří Fronk, Petr Straka a Daniel Kolář. Zajímavá je i zmínka o Matěji Chalupovi, který má sice platný kontrakt, ale vedení klubu s ním nepočítá.

Zprávy ze dne 1. 5. 2023
0:02
1. 5. 2023
 

Dnešní den se dá považovat za úplný začátek nové hokejové sezony. Ke 30. dubnu spoustě hráčům v extralize (i jinde v Evropě) vypršely stávající kontrakty a od 1. května začínají platit nové. Některé změny dresů již byly oznámeny, ale další budou přicházet v následujících dnech a možná i hodinách. Vše podstatné sledujte v našem ONLINE speciálu!

Zprávy ze dne 29. 4. 2023
15:38
29. 4. 2023
Litvínov

POTVRZENO! Hokejový útočník David Kaše bude nově hrát v extralize za Litvínov. Severočeši angažování šestadvacetiletého hráče oznámili na sociálních sítích.

 

Zprávy ze dne 29. 4. 2023
9:58
29. 4. 2023
Oceláři Třinec

Třinec za běhu mistrovských oslav řeší kádr na novou sezonu. Odchod Tomáše Marcinka (35) z rodinných důvodů do Komety je nevyhnutelný, jiné nabídky zvažuje i Marko Daňo, nejlepší střelec základní části extraligy. Ale pozor, na Marcinka se váže i jeden velký návrat. Podle ověřených zdrojů iSport.cz zamíří po roce v Brně zpět k Ocelářům reprezentační bek Tomáš Kundrátek (33)! Více čtěte zde >>>

Zprávy ze dne 29. 4. 2023
9:32
29. 4. 2023
HC Sparta Praha

Sparta se rozloučila s Davidem Kašem, kterému poděkovala za dva roky cenné služby. 26letý útočník by měl zamířit do Litvínova.

Zprávy ze dne 28. 4. 2023
19:00
28. 4. 2023
Litvínov

Litvínov má vyřešenou otázku brankářů. Matej Tomek podepsal smlouvu, klub uplatnil opci na Šimona Zajíčka. Naopak po třech letech končí Denis Godla.

Zprávy ze dne 28. 4. 2023
11:32
28. 4. 2023
Karlovy Vary

V Karlových Varech podepsali novou smlouvu se zkušeným obráncem Tomášem Bartejsem (30), který bude v Energii pokračovat minimálně další rok. V týmu naopak nebude pokračovat pětadvacetiletý finský útočník Mikko Juusola. Mladý forvard se rozhodl využít nabídku zahraničního angažmá a s vedením klubu se dohodl na předčasném ukončení kontraktu, který měl původně platit i pro sezonu 2023-24.

Zprávy ze dne 27. 4. 2023
13:03
27. 4. 2023
Karlovy Vary

Novým asistentem trenéra hokejistů Karlových Varů Davida Bruka se stal Václav Eismann, který v uplynulé sezoně vedl jako hlavní kouč juniorský tým karlovarské Energie. Šestačtyřicetiletý bývalý kouč české reprezentační sedmnáctky po Brukově boku doplní Vojtěcha Šika. Na pozici asistenta skončil na začátku února Václav Skuhravý, který se tehdy přesunul do pozice konzultanta nové generální manažerky Zdenky Macháčkové Šimánkové a v současné době je sportovním a projektovým manažerem.

Zprávy ze dne 26. 4. 2023
18:13
26. 4. 2023
Oceláři Třinec

Třinečtí Oceláři se loučí s jedním z hráčů, který pomohl k dosavadní nadvládě v play off. Obránce Jan Jaroměřský se po konci hostování v Plzni ke Slezanům nevrátí. V 34 letech se dvojnásobný mistr extraligy poprvé vydá do zahraničí, bude hrát v Polsku, kde se dohodl na roční smlouvě s Tychy.

Zprávy ze dne 26. 4. 2023
10:54
26. 4. 2023
HC Olomouc

Obránce Alex Rašner a útočníci Pavel Musil s Matoušem Menšíkem budou i nadále hrát za Olomouc. Všichni podepsali s Hanáky nové dvouleté smlouvy. Klub o tom informoval na svém oficiálním webu.

Zprávy ze dne 25. 4. 2023
14:45
25. 4. 2023
HC Škoda Plzeň

Dvě sezony a konec. Švédský útočník Ludwig Blomstrand po konci v Plzni opouští Tipsport extraligu a vrací se zpátky do rodné vlasti. Třicetiletý střelec, který na sebe především upoutal pozornost 22 góly z předminulého ročníku za Západočechy, bude znovu oblékat dres Södertälje. V týmu hrající druhou nejvyšší soutěž Švédska podepsal smlouvu rovnou na tři roky.

Zprávy ze dne 25. 4. 2023
11:30
25. 4. 2023
Bílí Tygři Liberec

Na konci srpna oslaví už 40. narozeniny, i tak obránce Lukáš Derner přidá v Tipsport extralize minimálně ještě 19. sezonu. Na nové roční smlouvě se dohodl s Libercem, ve kterém tamní rodák strávil vyjma krátkých hostování v Plzni celou kariéru. V nadcházejícím ročníku má navíc zkušený zadák možnost zaútočit na metu 1000 zápasů v české nejvyšší soutěži. „I když už se nachází ve věku, kdy jeho soukmenovci končí aktivní kariéru, Lukáš dokázal, že stále dokáže být nejen platným hráčem na ledě, ale také vzorem pro mladší hráče v kabině. Naším plánem do dalších let je sice nadále omlazovat kostru týmu, ale v této fázi o to více potřebujeme zkušené hokejisty se silným poutem ke klubu, což Lukáš stoprocentně splňuje,“ uvedl generální manažer Ctibor Jech pro klubový web.

Zprávy ze dne 24. 4. 2023
16:04
24. 4. 2023
Mladá Boleslav

Zajímavou posilu do obrany ulovila Mladá Boleslav. Z Michalovců přichází ofenzivně laděný zadák Zach Osburn. Byť šestadvacetiletý Američan hraje v zadních řadách, ve slovenské extralize dokázal být skvěle produktivní, dokonce ovládl bodování svého týmu (14+17)! S michalovskou Duklou bojoval o účast ve finále až do sedmého zápasu semifinále. Každopádně po náramně vydařeném ročníku má nikdy nedraftovaný hráč poprvé namířeno do Česka. „Zach je tvořivý a zároveň pořád defenzivní bek, který umí odvést svou práci. Je to pravák do přesilovky, jakého jsme postrádali, s dobrou střelou a dobrým bruslením. Věříme, že se u nás prosadí stejně, jako se mu to povedlo na Slovensku,“ uvedl sportovní ředitel Bruslařů Martin Ševc pro klubový web.

Zprávy ze dne 24. 4. 2023
9:26
24. 4. 2023
Kometa Brno

Ocelář Tomáš Marcinko v příští sezoně změní působiště. Třinec podle informací iSport.cz opustí po šesti sezonách kvůli rodině. A už se rozhodl mezi brněnskou Kometou a bratislavským Slovanem - co si vybral, čtěte zde >>>

VIDEO
Video se připravuje ...
Zprávy ze dne 24. 4. 2023
9:23
24. 4. 2023
Oceláři Třinec

V dresu Ocelářů rozjížděl úspěšnou kariéru a z Třince také slovenský reprezentant Richard Pánik (32) v roce 2009 odcházel do zámoří. Kapitolu jménem NHL po třinácti letech uzavřel. Třinečtí ho už několikrát lákali zpátky do týmu. Vyjde to tentokrát? „Určitě to zvažuji, je to jedna z variant,“ řekl Pánik v rozhovoru pro Sport a web iSport.cz. VÍCE ZDE >>>

Slovenský útočník Richard Pánik uvažuje o návratu do Třince

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud