16. dubna 2024 • 13:25

Přestupy v extralize ONLINE: Vítkovice oznámily nové kouče. Odchod z Brna

Autor: iSport.cz
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podpisy, přestupy, výměny, příchody borců ze zahraničí i zajímavosti. Všechny extraligové transfery sledujeme ONLINE na iSport.cz.



ONLINE PŘENOS - Přestupy v extralize
2. 5. 2022
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Bílí Tygři Liberec Bílí Tygři Liberec Dynamo Pardubice Dynamo Pardubice HC Olomouc HC Olomouc HC Škoda Plzeň HC Škoda Plzeň HC Sparta Praha HC Sparta Praha Karlovy Vary Karlovy Vary Kometa Brno Kometa Brno Litvínov Litvínov Mladá Boleslav Mladá Boleslav Motor České Budějovice Motor České Budějovice Mountfield HK Mountfield HK Oceláři Třinec Oceláři Třinec Rytíři Kladno Rytíři Kladno Vítkovice Vítkovice
Obnovit
Zprávy ze dne 2. 5. 2022
20:35
2. 5. 2022
Karlovy Vary

Vedení Karlových Varů vítá první posilu do obrany. Z Mladé Boleslavi se do lázeňského města stěhuje zadák David Bernad. Osmadvacetiletý rodák z Písku přichází na roční hostování. „Myslím, že už jsem změnu potřeboval. V Boleslavi jsem byl už dlouho, potřeboval jsem nějaký restart a trochu vyčistit hlavu i vzduch. Nabídek jsem měl více, jsem rád, že to dopadlo takto," řekla nová opora defenzivy Energie pro klubový web.

Zprávy ze dne 2. 5. 2022
16:56
2. 5. 2022
Kometa Brno

Po „finském“ válečníkovi Radku Koblížkovi se do Brna vrací další odchovanec. Vedení Komety se dohodlo na smlouvě s útočníkem Janem Dufkem. Pětadvacetiletý křídelník v rodném městě naposledy působil v juniorce před sedmi lety. Od té chvíle si vyzkoušel juniorský hokej v zámoří a po návratu do Česka si zahrál za Litvínov, Zlín či prvoligovou Porubu. Poslední sezonu rozdělil mezi Mladou Boleslav a Plzeň, kde minulý ročník zakončil. Nyní se vrací domů, kde si chce splnit sen nastoupením za brněnské áčko. „Je to nějaká doba, co jsem odešel. Pár let jsem lítal po republice a už mě to přestalo bavit, chtěl jsem domů a hrát za klub, který mám v srdci,“ řekl Dufek pro klubový web.

 

Zprávy ze dne 2. 5. 2022
16:34
2. 5. 2022
Bílí Tygři Liberec

Po odhalení změn v hráčském kádru přichází Liberec s další novinkou. Kouč Patrik Augusta bude mít na střídačce nového kolegu. Trenérský štáb Bílých Tygrů rozšiřuje osmačtyřicetiletý Valdemar Jiruš. Bývalý obránce, který hrával extraligu za Spartu a právě i za Severočechy, poslední čtyři sezony vedl farmu v Benátkách nad Jizerou. Po pádu týmu z první ligy a nakonec i jeho rozpuštění se tak přemisťuje k libereckému áčku. „Valda zaujme pozici, která je běžná v NHL. Bude mít na starost především hráčský rozvoj, takže bude v kontaktu s juniory a s kluky původně z Benátek, kteří povýší do “A„ týmu. Bude je mít pod palcem a jsme předběžně domluvení, že by v Litoměřicích vedl i tréninky speciálně pro naše hráče,“ řekl trenér Augusta k novému trenérskému parťákovi pro klubový web.

  

Zprávy ze dne 2. 5. 2022
15:21
2. 5. 2022
Litvínov

Novou posilou Litvínova v útočných řadách je Jindřich Abdul, který v uplynulé sezoně hájil barvy Českých Budějovic. Abdul, jenž v ročníku 2020/21 okusil v dresu Čerepovce KHL, podepsal v Litvínově nový dvouletý kontrakt. "Jindra je typologicky ofenzivní hráč a má výbornou střelu. V sezoně dokazoval, že byl v kádru Motoru velmi platným hráčem. Věříme, že nám pomůže v přesilových hrách," uvedl litvínovský GM Pavel Hynek.

 

Zprávy ze dne 2. 5. 2022
13:29
2. 5. 2022
Karlovy Vary

Karlovy Vary oznámily pokračování trojice hráčů - v kádru zůstávají obránci Dalimil Mikyska a Tomáš Havlík i útočník Tomáš Redlich. Do prvoligového Sokolova odchází Martin Osmík.

Zprávy ze dne 2. 5. 2022
12:00
2. 5. 2022
HC Škoda Plzeň

Posilou hokejistů Plzně se stal obránce Marek Baránek z Kladna. Sedmadvacetiletý odchovanec Ústí nad Labem podepsal s Indiány roční kontrakt s následnou jednoletou opcí. Do týmu Rytířů, se kterými vybojoval v baráži udržení v extralize, přišel Baránek loni z Košic ze slovenské extraligy.

Baránek si v dresu Kladna připsal v základní části extraligy ve 48 zápasech 19 bodů za dvě branky a 17 asistencí. V baráži proti vítězi první ligy Jihlavě zaznamenal v pěti duelech pět bodů za dva góly a tři přihrávky. V extralize, kde hrál i za Litvínov a Karlovy Vary, má na kontě celkem 228 utkání a 36 bodů za sedm tref a 29 asistencí.

Zprávy ze dne 2. 5. 2022
11:31
2. 5. 2022
Bílí Tygři Liberec

Liberec hlásí nejen prodloužení smluv ale také nové posily. Pod Ještěd míří z Mladé Boleslavi český útočník Oscar Flynn a z Litvínova lotyšský obránce Uvis Janis Balinskis. Tygři potvrdili i pokračování zkušených Petra Jelínka a Lukáše Dernera, zůstávají i T.J. Melancon a Michal Ivan. Opci pak klub využil u mladíků Jakuba Rychlovského, Adama Klapky, Jana Štibingra a Sebastiana Čederleho. V týmu naopak nebude pokračovat veterán Jakub Klepiš. 

Zprávy ze dne 2. 5. 2022
10:42
2. 5. 2022
Vítkovice

Hokejový brankář Lukáš Klimeš bude nově působit v extraligových Vítkovicích, kde doplní dosavadní jedničku Aleše Stezku. Sedmadvacetiletý gólman byl doposud kmenovým hráčem Komety Brno, nastupoval ale v první lize, naposledy v Přerově.

Zprávy ze dne 2. 5. 2022
9:08
2. 5. 2022
Litvínov

Hokejový obránce Radim Šalda míří z Hradce Králové do Litvínova. Třiadvacetiletý odchovanec Hronova podepsal s Vervou dvouletou smlouvu. Poprvé tak bude účastník dvou mistrovství světa dvacítek a jednoho světového šampionátu osmnáctek, jehož v roce 2018 draftovala v NHL v sedmém kole na 206. pozici Tampa Bay, oblékat jiný dres než Mountfieldu.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud