15. dubna 2024 • 15:30

Přestupy v extralize ONLINE: Španěl přesvědčil Tygry, má novou smlouvu

Autor: iSport.cz
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podpisy, přestupy, výměny, příchody borců ze zahraničí i zajímavosti. Všechny extraligové transfery sledujeme ONLINE na iSport.cz.



ONLINE PŘENOS - Přestupy v extralize
6. 5. 2019
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Bílí Tygři Liberec Bílí Tygři Liberec Dynamo Pardubice Dynamo Pardubice HC Olomouc HC Olomouc HC Škoda Plzeň HC Škoda Plzeň HC Sparta Praha HC Sparta Praha Karlovy Vary Karlovy Vary Kometa Brno Kometa Brno Litvínov Litvínov Mladá Boleslav Mladá Boleslav Motor České Budějovice Motor České Budějovice Mountfield HK Mountfield HK Oceláři Třinec Oceláři Třinec Rytíři Kladno Rytíři Kladno Vítkovice Vítkovice
Obnovit
Zprávy ze dne 6. 5. 2019
09:15
6. 5. 2019
 
PONDĚLÍ 6. KVĚTNA
Zprávy ze dne 6. 5. 2019
16:47
6. 5. 2019
 

PODPIS – Oceláři oznámili podpis dalšího klíčového hráče. U mistrů z Třince bude pokračovat 33letý slovenský útočník Vladimír Dravecký, který v letošním play off nastupoval i v obraně a patřil k nejužitečnějším hráčům vyřazovacích bojů. O novém kontraktu informoval klub na oficiálním twitterovém účtu. Dravecký působí v Třinci od roku 2014 a v extralize doposud odehrál 306 zápasů s bilancí 55 branek a 84 asistencí. Český titul přidal ke dvěma slovenským, které vybojoval v letech 2010 a 2011 s Košicemi.

Zprávy ze dne 6. 5. 2019
13:53
6. 5. 2019
 

PŘESTUP – Jak už deník Sport informoval na začátku března, do Vítkovic míří brankář Miroslav Svoboda. Po odchodu Patrika Bartošáka do Třince by měl zaujmout post jedničky. „Ve čtyřiadvaceti letech je stále ještě na vzestupu své výkonnosti. Přes svůj věk má i dostatek zkušeností. Věříme, že v kombinaci s Danielem Dolejšem budeme mít i v další sezoně opět velice vyrovnanou a kvalitní brankářskou dvojici,“ řekl pro klubový web trenér a generální manažer Jakub Petr. Svoboda v roce 2017 vychytal Jihlavě postup do extraligy, pak zářil při angažmá v Plzni. V poslední sezoně působil v zámoří na druhé farmě Nashvillu v ECHL, v polovině ledna odešel do finského klubu Tappara Tampere, za který ale neodchytal ani jeden zápas. Hostoval v druhé nejvyšší soutěži v LeKi a po měsíci zamířil do Dornbirnu v EBEL.

Zprávy ze dne 6. 5. 2019
13:07
6. 5. 2019
 

ODCHOD – Extraligu opouští útočník Miroslav Holec, který se po konci v Olomouci dohodl na novém angažmá v prvoligovém Motoru České Budějovice, kde podepsal smlouvu na jeden rok. Na Hané působil v posledních čtyřech sezonách, předtím nastupoval i za Kometu Brno a Slavii. Celkem v extralize naskočil do 452 zápasů s bilancí 71 gólů a 93 asistencí. Většinu sezon nastupoval v rámci střídavých startů i v první lize za Havířov, Třebíč a Havlíčkův Brod. Nyní se bude snažit o návrat nejvyšší soutěže na jih Čech.

Zprávy ze dne 6. 5. 2019
12:23
6. 5. 2019
 

PODPIS – Ztěžka skládají kádr pro novou sezonu Pardubice. Dynamo v pondělí prodloužilo smlouvu s kanadským obráncem Rhettem Hollandem, který na východě Čech přidá už třetí sezonu. „Rhett je typem obránce, který se v extralize příliš neobjevuje. Je důrazným a tvrdým zadákem, pomohl nám zejména v závěru sezony,“ uvedl generální manažer Dušan Salfický. Za uplynulé dvě sezony odehrál Holland za Pardubice včetně baráže 96 zápasů, ve kterých vstřelil čtyři branky a přidal šest asistencí. „Stále je perspektivním hráčem pro naši nejvyšší soutěž, vytvořil velmi stabilní obrannou dvojici s Oscarem Eklundem. Jsem rád, že oba tito hráči, kteří jdou příkladem i svým charakterem, u nás pokračují,“ dodal Salfický.

Zprávy ze dne 6. 5. 2019
09:14
6. 5. 2019
 

ODCHOD – Po dvou letech opouští extraligu švédský obránce Erik de la Rose. Po vcelku zdařilém ročníku v Jihlavě se mu minulá sezona příliš nepovedla. Vítkovice, kam po sestupu Dukly zamířil, ho v listopadu vyměnili do Sparty za Blaže Gregorce. „Po výměně nám ze začátku výrazně pomohl. Podařilo se mu vstřelit i důležité branky, platil za jednoho z nejlepších obránců. Postupem času ale ztrácel pevné místo v sestavě a konec sezony strávil na tribuně. Po vzájemné dohodě jsme smlouvu ukončili,“ řekl pro klubový web Sparty sportovní manažer Michal Broš. Další kroky 25letého beka povedou do Västeras působícího ve druhé švédské lize.

Zprávy ze dne 6. 5. 2019
16:30
6. 5. 2019
 
SOBOTA 4. KVĚTNA
Zprávy ze dne 6. 5. 2019
19:26
6. 5. 2019
 

PŘESTUP – Po pátečním příchodu Denise Kindla oznámily Pardubice další posilu do útoku, z Mladé Boleslavi přichází rychlonohý Martin Látal. S Dynamem podepsal 31letý útočník roční smlouvu a v extralize obleče dres už sedmého klubu (Kladno, Plzeň, Sparta, Karlovy Vary, Mladá Boleslav, Mountfield HK). „Řešili jsme s trenéry po odchodu Jordanna Perreta, že bychom chtěli přivést typologicky podobného hráče. Našli jsme ho v Martinu Látalovi, který patří k nejrychlejším bruslařům v extralize,“ uvedl v tiskové zprávě generální manažer Dynama Dušan Salfický.

Zprávy ze dne 6. 5. 2019
17:10
6. 5. 2019
 

NÁSTUP DO PŘÍPRAVY – Do přípravy Plzně naskočí i 18letí talentovaní útočníci Radek Mužík a Filip Přikryl. Oba reprezentovali na nedávném mistrovství světa do 18 let a jsou odchovanci západočeského klubu, v červnu mohou být vybráni na draftu NHL. Mužík minulou sezonu strávil v juniorském týmu švédské Luleå, Přikryl působil v kanadské juniorské soutěži QMJHL. „Jsme rádi, že se k nám oba kluci připojí. S Filipem jsme domluvení, že by u nás zůstal i po skončení přípravy, řekl sportovní manažer Tomáš Vlasák pro klubový web.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud