15. dubna 2024 • 15:30

Přestupy v extralize ONLINE: Španěl přesvědčil Tygry, má novou smlouvu

Autor: iSport.cz
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podpisy, přestupy, výměny, příchody borců ze zahraničí i zajímavosti. Všechny extraligové transfery sledujeme ONLINE na iSport.cz.



ONLINE PŘENOS - Přestupy v extralize
Všechny dny
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě Česká účast
Bílí Tygři Liberec Bílí Tygři Liberec Dynamo Pardubice Dynamo Pardubice HC Olomouc HC Olomouc HC Škoda Plzeň HC Škoda Plzeň HC Sparta Praha HC Sparta Praha Karlovy Vary Karlovy Vary Kometa Brno Kometa Brno Litvínov Litvínov Mladá Boleslav Mladá Boleslav Motor České Budějovice Motor České Budějovice Mountfield HK Mountfield HK Oceláři Třinec Oceláři Třinec Rytíři Kladno Rytíři Kladno Vítkovice Vítkovice
Obnovit
Zprávy ze dne 28. 3. 2024
13:53
28. 3. 2024
HC Sparta Praha

Kanadský hokejový obránce Aaron Irving bude i nadále působit v pražské Spartě, s kterou prodloužil smlouvu na nadcházející sezonu. Klub o tom informoval na svém webu. Osmadvacetiletý rodák z Edmontonu přišel do Sparty loni po ročníku stráveném ve Finsku v SaiPě Lappeenranta a ve Švýcarsku v Davosu. Předtím v české extralize působil v letech 2020 až 2022 v Litvínově.

Zprávy ze dne 19. 3. 2024
16:41
19. 3. 2024
HC Sparta Praha

Kanadský útočník Zack Kassian předčasně končí ve Spartě. Klub v úterý oznámil, že skončil z osobních důvodů a už se vrátil do zámoří. „Samozřejmě nás jeho návrat do Kanady mrzí, ale plně jej respektujeme. Dohodli jsme se na ukončení spolupráce. Máme dostatečně široký kádr, kterému stoprocentně věříme v probíhajícím playoff,“ uvedl šéf sportovního úseku Tomáš Divíšek. Kassian naskočil v závěru základní části do osmi zápasů, ve kterých si připsal tři body (2+1), v play off už nenastoupil. Web iSport.cz už v sobotu informoval o možných problémech v týmu.

Zprávy ze dne 27. 2. 2024
11:15
27. 2. 2024
HC Sparta Praha

Vedení Sparty se podařilo dotáhnout prodloužení smlouvy s další týmovou oporou. Dres Pražanů bude i v příští sezoně oblékat zkušený finský útočník Jani Lajunen, který se upsal na další ročník. Pražané si mistra světa z roku 2011 nemohou vynachválit. „Jani se ve své roli maximálně osvědčil. I po zranění se vrátil ve skvělé formě a na ledě odvádí přesně to, co od něj očekáváme. Navíc, přestože je z jiné země, stal se jedním z lídrů našeho týmu. Je důležitou součástí našeho kádru," uvedl šéf sportovní úseku Tomáš Divíšek pro klubový web.

Zprávy ze dne 4. 2. 2024
17:05
4. 2. 2024
HC Sparta Praha

Michal Kempný prodloužil o dva roky smlouvu ve Spartě. „Prodloužit spolupráci s Michalem pro nás byla jedna z priorit. Díky svým dovednostem a zkušenostem je jedním z klíčových hráčů našeho týmu. Umí dobře poradit i mladším bekům, kteří vedle něj rostou,“ uvedl šéf sportovního úseku Sparty Tomáš Divíšek. Kempný si v této sezoně do dnešního utkání připsal ve 42 zápasech 28 bodů za sedm branek a 21 asistencí. „Jsem velmi vděčný za to, že mohu spojit své jméno se Spartou na další dva roky. Moc se těším a věřím, že společně vytvoříme něco výjimečného,“ řekl Kempný.

Zprávy ze dne 1. 2. 2024
13:42
1. 2. 2024
HC Sparta Praha

Do Sparty přichází s velkou slávou, při bližším pohledu ale příchod bijce Zacka Kassiana spíš vzbuzuje otázky. Bude borec s 661 starty v NHL a někdejší stálice Edmontonu pro Pražany terno, nebo skončí nákladná anabáze spíš průšvihem? To je hlavní téma nového dílu hokejového podcastu iSport.cz Zimák. Podívejte se...

VIDEO
Video se připravuje ...
Zprávy ze dne 31. 1. 2024
20:04
31. 1. 2024
HC Sparta Praha

Zackem Kassianem to ve Spartě opravdu nekončí. Pražané před závěrečnou částí sezony pokračovali v nákupech dál a v poslední přestupový den přivedli hned dva borce. Z farmy Montrealu přichází kanadský obránce Nicolas Beaudin a z Plzně míří posila do útoku v podobě Kryštofa Hrabíka. Vedení klubu představilo fanouškům oba hráče jako nové posily během utkání s Libercem. VÍCE čtěte ZDE>>>

Hokejová Sparta získala Kryštofa Hrabíka z Plzně a Nicolase Beaudina, který před farmou Monrealu nastupoval v NHL za Chicago
Zprávy ze dne 31. 1. 2024
13:08
31. 1. 2024
HC Sparta Praha

Sparta se zajímá ještě o jednoho ranaře ke Kassianovi. Měla by brousit kolem Kryštofa Hrabíka, kterého se Plzeň snažila nabídnout na trejd už několika klubům. Nový klub by mu mohl pomoci, nemá tak dobrou sezonu jako před rokem.

Zprávy ze dne 31. 1. 2024
12:22
31. 1. 2024
HC Sparta Praha

Obráncem, který by mohl zamířit do Sparty je Nicolas Beaudin, 27. hráč draftu NHL 2018. V nejlepší lize světa odehrál 22 zápasů, teď ale  skončil na farmě Montrealu a chystá se do Evropy. Jedná se o menšího a produktivního zadáka, který by každému klubu v extralize mohl pomoci s ofenzivou.

Zprávy ze dne 31. 1. 2024
12:09
31. 1. 2024
HC Sparta Praha

Sparta je na lovu dál. Měla by cílit na zahraničního obránce, hodně by se jí líbil  navíc do útoku třeba Michael Špaček z Ambri-Piotta. Jenže Alex Formenton musel do Kanady, aby se hlásil na policii, takže má klub o jednu hvězdu méně.

Zprávy ze dne 28. 1. 2024
16:32
28. 1. 2024
HC Sparta Praha

Vedení Sparty si v průběhu zápasu s Třincem přichystalo pro fanoušky žhavou novinu! Na závěrečnou fázi sezony Pražany posiluje zkušený útočník Zack Kassian. Třiatřicetiletý Kanaďan, který má na kontě přes 700 zápasů v NHL, se klubu upsal do konce ročníku. Rodák z Windsoru poprvé v kariéře vyráží mimo zámoří. „Je to extrémně nepříjemný hráč, přesně takový, jakého každý tým potřebuje. Má obrovskou touhu k návratu na led a vítězit," uvedl sportovní šéf Tomáš Divíšek pro klubový web na adresu někdejšího spoluhráče Connora McDavida.

 

Sparta ulovila hvězdnou posilu! Do Prahy přichází zkušený kanadský útočník Zack Kassian
Zprávy ze dne 14. 1. 2024
16:53
14. 1. 2024
HC Sparta Praha

Zkušený útočník Vladimír Sobotka bude i nadále hrát za Spartu. Pražané před nedělním utkáním s Litvínovem oznámili, že šestatřicetiletý reprezentant podepsal s klubem novou roční smlouvu. „Těší nás, že jsme se dohodli na spolupráci. Vláďa je neskutečně zkušený hráč. Silný na puku, odvádí výbornou práci pro celý tým. Je to obrovský profesionál, od kterého očekáváme, že nám pomůže se zapracováním mladých hráčů do dospělého hokeje,“ uvedl šéf sportovního úseku Sparty Tomáš Divíšek na webu.

Zprávy ze dne 11. 1. 2024
19:24
11. 1. 2024
HC Sparta Praha

Sparta angažovala Kanaďana Stephena Harpera, který dosud hrál na Slovensku za Nitru. Osmadvacetiletý hráč je schopen nastupovat na křídle, ve středu útoku i v obraně. Pražané informovali o jeho příchodu na klubovém webu.

Zprávy ze dne 5. 1. 2024
10:49
5. 1. 2024
HC Sparta Praha

Byl nejproduktivnějším bekem Slovanu Bratislava, v prosinci skončil, údajně kvůli přestupkům mimo led. Shawn Lalonde se objevil na radaru Sparty, která posily řeší průběžně, ale početná marodka v poslední době ji přiměla jednat rázněji. „Snažíme se hledat hráče, abychom vyřešili aktuální situaci. Jeho jméno také padlo,“ řekl iSportu sportovní ředitel Tomáš Divíšek. Víc než průšvihy vadí, že ještě po ruském vpádu na Ukrajinu působil v KHL. Více čtěte ZDE>>>

Zprávy ze dne 30. 12. 2023
16:15
30. 12. 2023
HC Sparta Praha

Jeden z favoritů nynější sezony se postaral fanouškům o pěkný dárek před koncem roku 2023. Sparta podepsala tři klíčové opory. V jejím dresu budou nadále pokračovat brankáři Jakub Kovář i Josef Kořenář. Zkušenější z gólmanské dvojice prodloužil kontrakt o dva roky, mladší parťák rovnou o tři. „Můžeme se spolehnout na jednu z nejkvalitnějších brankářských dvojic v hokejové Evropě. Jsme rádi, že s oběma můžeme počítat i do dalších sezon,“ uvedl šéf sportovního úseku Tomáš Divíšek pro klubový web. Nový kontrakt s Pražany uzavřel také zkušený centr Roman Horák, jenž se upsal na další tři roky. „Je pro nás důležitý jak na ledě, tak jako jeden z hlavních lídrů v kabině. Ohromně platný hráč,“ dodal Divíšek.

 

Zkušený gólman Jakub Kovář prodloužil smlouvu se Spartou o dva roky Brankář Josef Kořenář bude dál chytat za Spartu Útočník Roman Horák prodloužil smlouvu se Spartou o tři roky
Zprávy ze dne 2. 11. 2023
21:35
2. 11. 2023
HC Sparta Praha

Vedení Sparty ještě před první reprezentační přestávkou přivádí ofenzivní posilu. Kádr Pražanů rozšiřuje český útočník Radek Mužík. Dvaadvacetiletý odchovanec Klatov, který posledních pět let strávil převážně ve Švédsku a naposledy ve Finsku, podepsal smlouvu do konce sezony s možností opce. Klub příchodem bývalého hráče Luley, Örebro či Tappary Tampere reaguje i na dlouhodobé zranění Davida Vitoucha. „Radek nám do kádru typově skvěle zapadá. Je to urostlý mladý hráč, který má ve svých dvaadvaceti letech za sebou čtyři sezony v náročných severských ligách. Očekáváme od něj důraz v předbrankovém prostoru i mimo něj,“ uvedl šéf sportovního úseku Tomáš Divíšek pro klubový web.

Zprávy ze dne 16. 8. 2023
9:12
16. 8. 2023
HC Sparta Praha

Dál půjdou již bez švédského válečníka. Jak již dříve informoval iSport.cz, bylo potvrzeno, že ve Spartě končí útočník Erik Thorell. Jednatřicetiletý rodák z Karlstadu měl s Pražany ještě rok platnou smlouvu, trenérský tandem Pavel Gross a Miloslav Hořava už ale o mistra domácí i švýcarské ligy neměli zájem, když nedokázal navázat na velice povedenou první sezonu. Nyní by se měl vrátit do Švédska.

Zprávy ze dne 1. 8. 2023
20:30
1. 8. 2023
HC Sparta Praha

Už před dvěma roky se měl obránce Vojtěch Mozík vrátit do Česka, když podepsal kontrakt s Kometou. Kvůli rodinným záležitostem však smlouvu předčasně ukončil. Letos bylo opět ve hře brněnské angažmá, třicetiletý zadák dal ale při návratu „domů“ přednost Spartě. „Má nejvyšší cíle, což mě moc lákalo,“ prozradil účastník dvou olympijských her po prvním veřejném tréninku. VÍCE čtěte ZDE>>>

Zkušený obránce Vojtěch Mozík již ve sparťanském dresu Trenér Sparty Miloslav Hořava domlouvá obránci Vojtěchu Mozíkovi
Zprávy ze dne 1. 8. 2023
16:35
1. 8. 2023
HC Sparta Praha

Do známého prostředí se vrátil po 33 letech, kdy do Německa odcházel jako šampion. Nyní bude chtít Pavel Gross v roli nového trenéra Sparty ukončit dlouhé čekání na titul Pražanů. „Strašně se těším. S kvalitou týmu i přístupem kluků jsem moc spokojený,“ sypal ze sebe po úterním otevřeném tréninku. ROZHOVOR se sparťanským koučem čtěte ZDE>>>

 

Sparťanský trenér Pavel Gross na společném tréninku na ledě Hokejisté Sparty již pod vedením kouče Pavla Grosse Trenér Pavel Gross po svém návratu z Německa již cepuje hokejisty Sparty
Zprávy ze dne 16. 7. 2023
12:28
16. 7. 2023
HC Sparta Praha

To o čem se mluvilo, se potvrdilo. Útočník Ostap Safin po rozvázání smlouvy se Spartou se může stát čtvrtým českým hráčem, který bude v příští sezoně navzdory pokračující ruské invazi na Ukrajině působit v KHL. Čtyřiadvacetiletý útočník s ruskými kořeny podepsal zkušební smlouvu s nováčkem soutěže Ladou Togliatti. Klub o tom informoval na svém oficiálním webu.

Zprávy ze dne 11. 7. 2023
19:32
11. 7. 2023
HC Sparta Praha

Dřívější spekulace se potvrdily. Sparta vítá před novou sezonou už šestou letní posilu, stal se ji americký útočník Josh Kestner. Devětadvacetiletý rodák z Huntsville předchozí tři sezony rozdělil mezi Finsko a KHL. Poslední ročník strávil v dresu Lukko Rauma, za kterou si připsal 10 gólů a 14 asistencí. „Po odchodu Davida Tomáška jsme hledali adekvátní náhradu a rozdílového hráče. Joshe jsme společně s vedením detailně vytipovali a jsme rádi, že se nám podařilo jeho příchod dotáhnout,“ uvedl sportovní šéf Tomáš Divíšek pro klubový web.

Zprávy ze dne 10. 7. 2023
15:02
10. 7. 2023
HC Sparta Praha

Za Spartu už v příští extraligové sezoně nebude nastupovat 24letý útočník Ostap Safin. Ačkoli v březnu s Pražany prodloužil smlouvu, klub dnes na svém webu oznámil, že Safin opouští tým na vlastní žádost. „S Ostapem jsme prodloužili v sezoně kontrakt, měli jsme zájem o jeho setrvání. Bohužel se rozhodl náš tým opustit, v čemž mu nechceme bránit. Přejeme mu hodně štěstí,“ uvedl sportovní manažer Jaroslav Hlinka.

Zprávy ze dne 4. 7. 2023
12:02
4. 7. 2023
HC Sparta Praha

Obránce Adam Polášek už nebude nastupovat za Spartu, za kterou odehrál s přestávkami dohromady sedm sezon. Pražský klub dnes na svém webu oznámil, že s jednatřicetiletým hráčem neprodlouží smlouvu. „Ve Spartě zanechal velkou stopu, všichni na něj budou vzpomínat pouze v dobrém. Za celý klub bych mu chtěl poděkovat za skvělých sedm sezon ve Spartě,“ uvedl sportovní manažer Jaroslav Hlinka.

Zprávy ze dne 28. 6. 2023
16:01
28. 6. 2023
HC Sparta Praha

Po kratičkém angažmá v Tipsport extralize už si našel nové angažmá. Švédský obránce Stefan Warg, který v závěru minulé sezony i kvůli zranění odehrál pouze pět zápasů za Spartu, se stěhuje do Rakouska. Třiatřicetiletý rodák ze Stockholmu se dohodl na smlouvě ve Vídni. „Ve Stefanu Wargovi máme spolehlivého obránce, který má své přednosti v obraně a vždy prokazuje 100procentní nasazení pro svůj tým. V průběhu své dlouhé kariéry prokázal kvalitu více než jednou v jedné z nejlepších lig v Evropě,“ uvedl trenér Capitals Marc Habscheid pro klubový web.

Zprávy ze dne 7. 6. 2023
12:09
7. 6. 2023
HC Sparta Praha

Vedení Sparty v letní pauze nezahálí. Po čtvrtfinálovém krachu s pozdějšími mistry z Třince na nový ročník zkvalitňují kádr. Ve středu oznámili Pražané už pátou posilu. Po Ondřeji Najmanovi, Filipu Chlapíkovi, Aaronu Irvingovi a Vojtěchu Mozíkovi přichází finský centr Jani Lajunen. Zkušený 32letý forvard si za Suomi zahrál na dvou mistrovstvích světa a olympijských hrách. VÍCE ZDE >>>

Spartu posiluje Fin Jani Lajunen
Zprávy ze dne 5. 6. 2023
10:22
5. 6. 2023
HC Sparta Praha

Spartu posílil obránce Vojtěch Mozík, který naposledy působil ve švédském Rögle. Třicetiletý odchovanec Mladé Boleslavi, který hrál také za Plzeň, se do extraligy vrací po osmi letech. Se Spartou uzavřel dvouletou smlouvu. Je čtvrtou posilou klubu po kanadském zadákovi Aaronu Irvingovi z Davosu a útočnících Ondřeji Najmanovi z Mladé Boleslavi a Filipu Chlapíkovi z Ambri-Piotty. „Vojta Mozík je velice kvalitní bek, hrál spoustu let v prestižních evropských soutěžích, to hovoří za vše. Ještě více zpevní naši defenzivu,“ řekl klubovému webu šéf sportovního úseku Sparty Tomáš Divíšek.

Zprávy ze dne 2. 6. 2023
11:48
2. 6. 2023
HC Sparta Praha

Sparta potvrdila návrat Filipa Chlapíka, o němž iSport.cz nedávno informoval v článku o změnách v pražském klubu. Nejproduktivnější hráč předminulé sezony extraligy (70 bodů/31+39 v 53 zápasech) podepsal v klubu, za který po návratu z NHL odehrál dvě sezony (2020-22), po ročním angažmá ve švýcarském Ambri-Piotta smlouvu na tři sezony. „Spartu miluju a myšlenky na návrat jsem měl vždycky,“ prohlásil pro klubový web.

Zprávy ze dne 31. 5. 2023
19:14
31. 5. 2023
HC Sparta Praha

Dřívější informace iSport.cz se potvrdily. Sparta před novou sezonou posiluje obranné řady o kanadského zadáka Aarona Irvinga. O sedmadvacetiletého beka měla zájem už v závěru minulého ročníku, tehdy dal ale přednost nabídce Davosu. Bývalý hráč Litvínova se po roce stráveném ve Finsku a Švýcarsku nyní rozhodl pro kontrakt s Pražany. „Je to velice kvalitní bek se zajímavými zkušenostmi, navíc pravák, kterých je nedostatek. Věříme, že do našeho týmu skvěle zapadne,“ uvedl sportovní šéf Tomáš Divíšek pro klubový web.

Zprávy ze dne 31. 5. 2023
11:00
31. 5. 2023
HC Sparta Praha

Útočník David Tomášek skončil ve Spartě, využil klauzuli ve smlouvě a zamířil do švédského Färjestadu. Deník Sport o tom už dřív informoval. „Nechtěli jsme Davidovi bránit v tom, aby dál rozvíjel svou skvěle rozjetou kariéru. Využil klauzuli ve smlouvě a my mu samozřejmě přejeme hodně štěstí. Je to pro něj další krok. Doufáme, že se naše cesty jednou znovu protnou,“ uvedl pro klubový web Tomáš Divíšek, člen představenstva Sparty. Dál prozradil, že v nejbližších dnes Pražané dotáhnou další posily.

Zprávy ze dne 18. 5. 2023
15:26
18. 5. 2023
HC Sparta Praha

Reprezentační útočník David Tomášek možná opustí Spartu, s níž má platný kontrakt i na další sezonu. Podle švédského serveru expressen.se však jedná s Färjestadem a dohoda není daleko. Údajně zbývá doladit pár detailů. Vedení pražského klubu prý nebude mít s uvolněním 27letého útočníka, který v minulé sezoně posbíral 37 bodů (15+22) ve 47 zápasech základní části extraligy, problém.

Zprávy ze dne 29. 4. 2023
9:32
29. 4. 2023
HC Sparta Praha

Sparta se rozloučila s Davidem Kašem, kterému poděkovala za dva roky cenné služby. 26letý útočník by měl zamířit do Litvínova.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud