19. dubna 2024 • 21:30

Přestupy v extralize ONLINE: ztráta pro Vary, opora nebude pokračovat

Autor: iSport.cz
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podpisy, přestupy, výměny, příchody borců ze zahraničí i zajímavosti. Všechny extraligové transfery sledujeme ONLINE na iSport.cz.



ONLINE PŘENOS - Přestupy v extralize
1. 5. 2023
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě Česká účast
Bílí Tygři Liberec Bílí Tygři Liberec Dynamo Pardubice Dynamo Pardubice HC Olomouc HC Olomouc HC Škoda Plzeň HC Škoda Plzeň HC Sparta Praha HC Sparta Praha Karlovy Vary Karlovy Vary Kometa Brno Kometa Brno Litvínov Litvínov Mladá Boleslav Mladá Boleslav Motor České Budějovice Motor České Budějovice Mountfield HK Mountfield HK Oceláři Třinec Oceláři Třinec Rytíři Kladno Rytíři Kladno Vítkovice Vítkovice
Obnovit
Zprávy ze dne 1. 5. 2023
19:14
1. 5. 2023
Karlovy Vary

První představenou posilou Karlových Varů se stal útočník Jan Bernovský. Dvaadvacetiletý rodák z Brna působil v posledních letech ve Vítkovicích, ale často pendloval mezi extraligou a první ligou. S Energií se dohodl na roční smlouvě s možností opce. V posledním ročníku nastupoval také za Šumperk. „Honza je mladý perspektivní hráč, ve kterém vidíme potenciál. Chceme mu dát příležitost a věříme, že se o svou šanci popere,“ uvedl karlovarský kouč David Bruk pro klubový web.

Zprávy ze dne 1. 5. 2023
16:55
1. 5. 2023
Kometa Brno

Se jmény rovnou šesti posil se v pondělí odpoledne pochlubila brněnská Kometa. Jak už dříve informoval web iSpor.cz, do týmu bosse Libora Zábranského přichází brankář Štěpán Lukeš (Karlovy Vary), obránci Daniel Gazda (Zlín) s Lukášem Kaňákem (Třinec) a útočníci Lukáš Cingel (Hradec Králové), Martin Kohout (Karlovy Vary) s novopečeným mistrem extraligy Tomášem Marcinkem. Z hostování se do Brna vrací také útočníci Petr Kratochvíl a Pavel Jenyš. Bylo rovněž potvrzeno, že brněnský dres již nebude nadále oblékat gólman Marek Čiliak a zadák Tomáš Kundrátek, jenž se vrací do Třince. Brněnští si v nadcházející sezoně, na kterou se začnou připravovat od 9. května, budou připomínat výročí 70. let od založení hokejového klubu.

Zprávy ze dne 1. 5. 2023
16:03
1. 5. 2023
Karlovy Vary

Karlových Varech se již brzy chystají odhalit posily pro nadcházející sezonu. Mělo by jít o pět nových tváří, mezi kterými má být i brankář Dominik Frodl. Vedení Energie fanouškům na sociálních sítích zatím dopřálo malou ochutnávku v podobě videa, ve kterém zatím neznámý hráč přichází ke KV Areně, aby se přidal ke karlovarskému „Společenstvu“. Západočeši tak odkazují na kultovní filmovou trilogii Pán prstenů.

Zprávy ze dne 1. 5. 2023
10:53
1. 5. 2023
HC Olomouc

Olomouc zatím oznámila dva odchody. Po čtyřech sezonách se s Morou loučí zkušený útočník Rostislav Olesz a další forvard Petr Strapáč, který v Olomouci strávil dokonce sedm sezon. Tým už dříve ohlásil odchody brankáře Jana Lukáše, obránce Tomáše Dujsíka a útočníka Jana Káni. Nové posily by měl oznámit ještě během pondělka nebo v dohledné době.

Zprávy ze dne 1. 5. 2023
10:11
1. 5. 2023
Vítkovice

Slovenský obránce Vojtech Zeleňák se stal novou posilou Vítkovic. Urostlý zadák naposledy působil na třinecké farmě ve Frýdku-Místku. „Je to mladý bek, vysoký, urostlý, díky čemu umí hrát dobře do těla a nemusí se bát fyzické hry. Je to hráč, který má potenciál a my věříme, že jej u nás ve Vítkovicích rozvine a bude se mu u nás co nejvíce dařit,“ prozradil sportovní ředitel Roman Šimíček pro klubový web.

Zprávy ze dne 1. 5. 2023
8:33
1. 5. 2023
HC Škoda Plzeň

První ze sedmi avizovaných posil představila Plzeň. Místo odcházejícího brankáře Miroslava Svobody přichází mladý slovenský gólman Samuel Hlavaj, se Škodou podepsal dvouletý kontrakt. „Samuel je mladý, perspektivní gólman, který se chce v kariéře posunout zase o krok dále,“ představil novou tvář v brankovišti generální manažer a předseda představenstva klubu Martin Straka pro klubový web.

Zprávy ze dne 1. 5. 2023
8:27
1. 5. 2023
Mladá Boleslav

Tři nové příchody oznámila také Mladá Boleslav. Do města automobilů se po roční anabázi na východě Čech vrací brankář Jan Růžička, který sezonu rozdělil mezi Mountfield HK a Pardubice. Po třech letech se z Finska rovněž vrací slovenský útočník Pavol Skalický, který dres Bruslařů úspěšně oblékal v minulosti už dvě sezony. A další posilou je reprezentační obránce Filip Pyrochta, který strávil uplynulý ročník ve švédské Lulea.

Zprávy ze dne 1. 5. 2023
8:05
1. 5. 2023
Motor České Budějovice

Pět nových posil ohlásily České Budějovice. Dres Motoru budou od nové sezony oblékat obránce Milan Doudera a útočníci Brant Harris, Jan Ordoš, Adam Kubík a Martin Beránek. Zajímavou posilou je zkušený 33letý Kanaďan, který poslední tři sezony válel ve slovenské extrlaize za Slovan Bratislava. O Kubíkovi a Douderovi se mluvilo už dopředu. Beránek se vrací po sezoně rozdělené v Mladé Boleslavi a Plzni.

Zprávy ze dne 1. 5. 2023
0:38
1. 5. 2023
HC Škoda Plzeň

Plzeňský šéf Martin Straka prozradil, že v průběhu prvního květnového týdne klub představí sedm nových posil a zároveň naznačil o jaké posty a typy hráčů půjde: „Chtěli jsme zkvalitnit obranu, protože jsme cítili, že jsme tam měli problémy. Ale nejen tam, potřebovali jsme zlepšit i útok. Bereme kvalitní hráče do konkrétních rolí a konkrétních pozic. Představíme vám obránce, kteří vyztuží defenzivu, ale také podpoří útok. Chceme být vyšší a silnější, ale ne na úkor toho, že to budeme na ledě jenom ‚mydlit‘.“

Zprávy ze dne 1. 5. 2023
0:31
1. 5. 2023
Litvínov

Jasno je u Litvínova, jehož GM Pavel Hynek oznámil velké množství odchodů, ale i dva příchody - Vervu posiluje doposud opora Karlových Varů Petr Koblasa a obránce Marek Baránek, který naposledy působil v Plzni, ale vrací se do známého prostředí, kde slavil v roce 2015 titul. Na dobré cestě je údajně i domluva s bekem Janisem Jaksem a útočníky Pawlem ZygmuntemLukášem Válkem. Z klubu naopak odchází do Finska Šimon Stránský. Končí také Giorgio Estephan, Josh Wesley, Ralfs Freibergs, Jiří Fronk, Petr Straka a Daniel Kolář. Zajímavá je i zmínka o Matěji Chalupovi, který má sice platný kontrakt, ale vedení klubu s ním nepočítá.

Zprávy ze dne 1. 5. 2023
0:02
1. 5. 2023
 

Dnešní den se dá považovat za úplný začátek nové hokejové sezony. Ke 30. dubnu spoustě hráčům v extralize (i jinde v Evropě) vypršely stávající kontrakty a od 1. května začínají platit nové. Některé změny dresů již byly oznámeny, ale další budou přicházet v následujících dnech a možná i hodinách. Vše podstatné sledujte v našem ONLINE speciálu!

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud