16. dubna 2024 • 13:25

Přestupy v extralize ONLINE: Vítkovice oznámily nové kouče. Odchod z Brna

Autor: iSport.cz
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podpisy, přestupy, výměny, příchody borců ze zahraničí i zajímavosti. Všechny extraligové transfery sledujeme ONLINE na iSport.cz.



ONLINE PŘENOS - Přestupy v extralize
Všechny dny
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Bílí Tygři Liberec Bílí Tygři Liberec Dynamo Pardubice Dynamo Pardubice HC Olomouc HC Olomouc HC Škoda Plzeň HC Škoda Plzeň HC Sparta Praha HC Sparta Praha Karlovy Vary Karlovy Vary Kometa Brno Kometa Brno Litvínov Litvínov Mladá Boleslav Mladá Boleslav Motor České Budějovice Motor České Budějovice Mountfield HK Mountfield HK Oceláři Třinec Oceláři Třinec Rytíři Kladno Rytíři Kladno Vítkovice Vítkovice
Obnovit
Zprávy ze dne 5. 4. 2024
19:56
5. 4. 2024
HC Škoda Plzeň

Plzeň přijde o slovenského brankáře Samuela Hlavaje, který podepsal v NHL dvouletou nováčkovskou smlouvu s Minnesotou. Dvaadvacetiletý slovenský hokejový reprezentant neprošel draftem, ale v zámoří již působil v juniorských soutěžích USHL a QMJHL. „Odchod nás samozřejmě netěší, pro nás je to velmi čerstvá informace,“ uvedl spolumajitel plzeňského celku Martin Straka na klubovém webu. „Včera odpoledne nás informoval jeho agent, že o něj má klub NHL velký zájem a dnes je podepsáno. Bohužel pokud podepíše smlouvu v NHL, tak my jako klub nemáme žádnou šanci hráče udržet. Samozřejmě pracujeme na získání nového brankáře, jednání již probíhají,“ dodal Straka. Na odchodu z Plzně je i další gólman Milan Klouček.

Zprávy ze dne 15. 3. 2024
12:44
15. 3. 2024
HC Škoda Plzeň

Plzeň vedle konce trenérů oznámila také odchody hráčů. Na západě Čech už dál nebudou pokračovat brankář Milan Klouček, obránce Martin Bučko a útočníci Jakub Pour a Aleksi Rekonen. Všem skončila smlouva a zamíří jinam.

Zprávy ze dne 15. 3. 2024
12:41
15. 3. 2024
HC Škoda Plzeň

Změny v Plzni pokračují. Po oznámeném konci sportovního manažera Tomáše Vlasáka se s týmem rozloučil také realizační tým v čele s hlavním trenérem Petrem Kořínkem. Končí také asistent František Bombic a na střídačce nebude pokračovat ani spolumajitel klubu Martin Straka.

Zprávy ze dne 11. 3. 2024
19:51
11. 3. 2024
HC Škoda Plzeň

Plzeň potvrdila odchod sportoního manažera Tomáše Vlasáka. Bývalý reprezentační útočník by se měl přesunout do Mladé Boleslavi, jak už v pondělí ráno informoval web iSport.cz. „Tomášovo rozhodnutí plně respektuji a nebude se mi s ním loučit jednoduše. Společně jsme toho hodně prožili jak na ledě tak i mimo něj. Naše pracovní cesty se rozcházejí v dobrém, a i když jsme vždy neměli na věc stejný názor dokázali jsme najít řešení. Ať už bude Tomášova další kapitola jakákoliv, přeji mu hodně úspěchů a děkuji mu za odvedenou práci,“ uvedl spolumajitel Martin Straka k Vlasákově odchodu na klubovém webu.

Zprávy ze dne 27. 2. 2024
18:26
27. 2. 2024
HC Škoda Plzeň

Švédský útočník Tim Söderlund bude i v příští sezoně hrát za Plzeň. V západočeském celku prodloužil šestadvacetiletý hráč smlouvu. Söderlund do Plzně přišel v říjnu z Mladé Boleslavi a zařadil se mezi opory. V dosavadních 36 zápasech zaznamenal osm gólů a 18 asistencí. „Tim má potenciál rozdílového hráče a svoji kvalitu prokazuje od svého příchodu k nám. Proto jsme moc rádi, že bude pokračovat v našem dresu i další sezonu,“ uvedl sportovní manažer Škody Tomáš Vlasák.

Zprávy ze dne 12. 2. 2024
13:41
12. 2. 2024
HC Škoda Plzeň

Plzni už si pozvolna chystají tým na příští sezonu. Na nových smlouvách se Západočeši dohodli rovnou se třemi hráči. Indiány bude nadále reprezentovat útočníci Ondřej MatýsMiroslavem Indrákem i nadaný obránce Daniel Malák. Vedení klubu u všech zmíněných hokejistů uplatnilo opci.

Zprávy ze dne 24. 1. 2024
18:11
24. 1. 2024
HC Škoda Plzeň

Plzeň na klubovém webu oficiálně potvrdila, že Pardubice projevily zájem o brankáře Dominika Pavláta. Součástí nabídky byla hráčská i finanční kompenzace, západočeský klub ji ale odmítl. Zároveň však Plzeň nevylučuje, že k dohodě ještě do konce přestupového obdobbí může dojít.

 

„Naším cílem bylo od začátku sezóny prodloužení smlouvy s Dominikem, protože si uvědomujeme, že je důležitou součástí našeho klubu. Dominik má však smlouvu pouze do konce letošní sezóny a na prodloužení jsme se nedomluvili, jelikož Dominik má touhu se kariérně posunout do zahraničí. Rozhodnutí by padlo pouze ve chvíli velmi výhodné nabídky pro Dominika a náš klub,“ uvedl spolumajitel a předseda plzeňského představenstva Jan Šmucler.

Zprávy ze dne 23. 1. 2024
17:14
23. 1. 2024
HC Škoda Plzeň

Vedení Plzně si pojišťuje svého odchovance. Útočník Jakub Šiler se Západočechy prodloužil smlouvu až do konce sezony 2025/26. Klub to uvedl na svém webu. Devatenáctiletý forvard v nynějším ročníku debutoval v extralize a ve 14 zápasech vstřelil dvě branky. Navíc si připsal i jeden vítězný samostatný nájezd. „Jakub se po zdravotních problémech a odskočení si do Karlových Varů vrátil ve velmi dobré formě, kterou prokázal i letos v juniorce a bezpochyby také v A týmu. Proto si u nás zasloužil kontrakt na dva roky. Věříme, že svůj potenciál naplno využije a bude pro nás do budoucna platným členem kádru,“ řekl sportovní manažer Plzně Tomáš Vlasák.

Zprávy ze dne 17. 10. 2023
13:27
17. 10. 2023
HC Škoda Plzeň

Rozhodl se udělat krok vpřed. Talentovaný útočník Adam Dvořák končí v mateřské Plzni a vyráží na své první profesionální zahraniční angažmá. Devatenáctiletý mládežnický reprezentant, který poslední tři ročníky naskakoval i v extralize, podepsal smlouvu do konce sezony s týmem Joensuun Kiekko-Pojat hrající druhou nejvyšší finskou soutěž (Mestis). „Dopředu je šikovný a rychlý. V Mestis to určitě využije. Navíc už má zkušenosti z extraligy,“ uvedl manažer Jaakko Lipponen pro klubový web.

Zprávy ze dne 12. 10. 2023
15:16
12. 10. 2023
HC Škoda Plzeň

Švéd Tim Söderlund mění dres a míří z Mladé Boleslavi do Plzně. „Když Tim přišel, představoval pro nás velkou pomoc. Zdobila ho rychlost, dravost a v neposlední řadě produktivita. Letos to ani zdaleka takové nebylo,“ uvedl sportovní ředitel Martin Ševc. „Přes opakované pohovory nebo třeba i postavení mimo sestavu jsme z něj nedokázali dostat to, co jsme potřebovali,“ dodal. V Plzni naopak věří, že i díky zkušenostem s českou extraligou jim pomůže.

Zprávy ze dne 11. 10. 2023
20:00
11. 10. 2023
HC Škoda Plzeň

Kanadský útočník Luke Adam předčasně končí své angažmá v extraligové Plzni, za kterou odehrál jen sedm zápasů. Třiatřicetiletý hráč bude působit v Banské Bystrici, slovenský klub ho již na svém webu představil jako novou posilu. V sedmi utkáních v extralize si připsal jen dvě asistence, Plzeň v tiskové zprávě uvedla, že Adam končí z výkonnostních důvodů.

Zprávy ze dne 27. 7. 2023
15:30
27. 7. 2023
HC Škoda Plzeň

Všude dobře, v Plzni nejlíp. Západočeši posílili jádro vlastních odchovanců. Jakub Lev se vrátil po šesti letech, Petr Straka po dvou. Za místního je brán i další příchozí písecký rodák Miroslav Indrák, který tady vyrůstal od dorostu. „Je to naše filozofie. Chceme mít plzeňské kluky, jako to bývalo dřív. Hráli jinde, snažíme se je dostat zpátky a k nim získat další hráče,“ potvrdil trenér Petr Kořínek. VÍCE čtěte ZDE>>>

 

Jakub Lev se po šesti letech vrátil do mateřské Plzně
Zprávy ze dne 24. 7. 2023
18:45
24. 7. 2023
HC Škoda Plzeň

V Plzni se budou v nadcházející sezoně opírat o tandem mladých brankářů s reprezentačními ambicemi. Dominik Pavlát (23) debutoval za Česko před mistrovstvím světa proti Německu. Nově příchozí Slovák Samuel Hlavaj (22) na šampionátu třikrát nastoupil. „Vedl si výborně,“ pochválil trenér plzeňských brankářů Rudolf Pejchar. Oba gólmani se již připravují na západě Čech. VÍCE čtěte ZDE>>>

Brankář Plzně Dominik Pavlát na tréninkovém kempu Colorada Slovenský brankář Samuel Hlavaj zaujal na mistrovství světa, nyní bude hájit branku Plzně
Zprávy ze dne 24. 7. 2023
9:48
24. 7. 2023
HC Škoda Plzeň

Plzni vítají další zahraniční posilu. Západočeši se dohodli se zkušeným kanadským útočníkem Lukem Adamem. Třiatřicetiletý centr, který posledních sedm let působil v Německu, se v klubu dohodl prozatím na roční smlouvě. „Má výbornou střelu, navíc je silný v předbrankovém prostoru i u mantinelu. Věříme, že bude velkou posilou,“ uvedl sportovní manažer Tomáš Vlasák pro klubový web. Rodák ze St. John´s má také zkušenosti z NHL, ve které odehrál 90 zápasů (15 gólů + 11 asistencí) za Buffalo a Columbus.

Zprávy ze dne 14. 6. 2023
11:40
14. 6. 2023
HC Škoda Plzeň

Plzni si pojistili služby jednoho z lídrů. Zkušený útočník Tomáš Mertl má sice smlouvu na nadcházející ročník, s předstihem se ale dohodl na prodloužení kontraktu do konce sezony 2024/25. „Tomáš v našich barvách již odehrál pět sezón, a je proto nedílnou součástí týmu. Věříme, že naváže na své úspěšné plzeňské roky a bude nám také pomáhat výchovou mladých hráčů v kabině,“ řekl klubový boss Martin Straka.

Zprávy ze dne 29. 5. 2023
13:45
29. 5. 2023
HC Škoda Plzeň

Nečekaný zvrat v Plzni! Západočeši se budou muset obejít bez zkušeného útočníka Petra Jelínka. Byť osmatřicetiletý rodák z Prahy uzavřel v klubu dvouletou smlouvu, nedodrží ji a nakonec i končí kariéru. Důvod? Dostal nabídku stát se skautem Los Angeles Kings. „Přišlo to jako blesk z čistého nebe. Ještě minulý čtvrtek jsem si telefonoval s trenérem Kořínkem a řešili jsme, jak se budu na novou sezonu připravovat. Jenže pak přišla taková nabídka, která se prostě neodmítá,“ uvedl mistr extraligy z roku 2016 pro klubový web.

Zprávy ze dne 25. 5. 2023
19:00
25. 5. 2023
HC Škoda Plzeň

Do Plzně se vrací známá tvář. Po dvou letech se vrací na západ Čech útočník Petr Straka. Odchovanec klubu, který strávil uplynulé dvě sezony v Litvínově, podepsal smlouvu na dva roky. „Jsem doma. Moc si cením, že jsem dostal šanci se vrátit. A ohromně se těším z toho, že tu můžu ještě něco odehrát. Nikdy nezapomenu na to, že i přes dres soupeře mé jméno po zápase v Plzni fanoušci vyvolávali," uvedl navrátilec pro klubový web.

 

Zprávy ze dne 22. 5. 2023
8:46
22. 5. 2023
HC Škoda Plzeň

Útočník Miroslav Indrák se po konci angažmá v Kladně vrací do Plzně, kde strávil převážnou část kariéry. Sedmadvacetiletý odchovanec Písku se Škodou uzavřel roční smlouvu s opcí. Na západ Čech se vrací podruhé, v závěru sezony 2020/21 po příchodu z Českých Budějovic však kvůli zranění za Plzeň už nenastoupil. Naposledy za ni hrál na konci prosince 2019, než zamířil na hostování do Vítkovic.

Zprávy ze dne 7. 5. 2023
8:47
7. 5. 2023
HC Škoda Plzeň

Petr Jelínek po konci v Liberci pokračuje v extraligové kariéře. Osmatřicetiletý hráč bude od nové sezony oblékat dres Plzně, se kterou podepsal kontrakt na dva roky. Potvrdily se tak dřívější informace webu iSport.cz. „Plzeň byla jedním z prvních týmů, se kterými jsem jednal. Dlouhodobě se v organizaci odvádí výborná práce a hraje se kvalitní hokej. Je to pro mě nová výzva,“ řekl pro klubový web Jelínek. 

Zprávy ze dne 7. 5. 2023
7:00
7. 5. 2023
HC Škoda Plzeň

Obránce Tomáš Dujsík se stěhuje z Olomouce do Plzně. Třicetiletý odchovanec Komety Brno, který v extralize působil i v Karlových Varech, podepsal na západě Čech tříletou smlouvu. Na Hané strávil Dujsík šest sezon. „Tomáš je útočný, zkušený obránce a je to pravák, který nám v defenzivě chyběl. Zapadá nám do koncepce. Je komplexním hokejistou, může hrát přesilovky i oslabení, v nichž nám hodně pomůže. Také umí zahrát do těla a je to poctivý hráč, což je pro nás velice podstatné,“ řekl klubovému webu generální manažer a jednatel Plzně Martin Straka.

Zprávy ze dne 5. 5. 2023
8:26
5. 5. 2023
HC Škoda Plzeň

O místo v sestavě hokejistů Plzně v extralize budou nově bojovat obránce Daniel Malák a útočník Filip Jansa. Oba dvacetiletí hráči, kteří v aktuální sezoně hráli v prvoligovém Prostějově, podepsali na západě Čech roční smlouvy s opcí. Klub o tom informoval na svém oficiálním webu.

Zprávy ze dne 4. 5. 2023
9:16
4. 5. 2023
HC Škoda Plzeň

Ve středu Pardubice ohlásily konec spolupráce s útočníkem Ondřejem Matýsem. O den později už stejného hráče jako novou posilu oznamuje extraligová Plzeň. Matýs podepsal na západě Čech roční smlouvu, v minulé sezoně stihl v nabitém kádru Dynama 21 startů.

Zprávy ze dne 2. 5. 2023
9:12
2. 5. 2023
HC Škoda Plzeň

Ostřílená posila pro defenzivu Plzně. Vedení Západočechů se povedlo získat zkušeného finského obránce Aleksiho Laaksa. Třiatřicetiletý rodák ze Seinäjoki, který se v Tipsport extralize upsal na rok, strávil drtivou většinu dosavadní kariéry v rodné vlasti, zahraniční zkušenost má pouze z Rakouska (Štýrský Hradec) a Dánska (Rungsted). Indiáni si od beka slibují zpevnění obrany. „Potřebovali jsme defenzivního obránce do dvojice k ofenzivně laděnému Petru Zámorskému. Aleksi je zkušený bek z nejvyšší finské soutěže, kde strávil spoustu sezon. Má fyzické předpoklady pro důraznou hru a je v ideálním hokejovém věku. Věřím, že bude pro náš tým velkým přínosem,“ uvedl plzeňský boss Martin Straka pro klubový web.

Zprávy ze dne 1. 5. 2023
8:33
1. 5. 2023
HC Škoda Plzeň

První ze sedmi avizovaných posil představila Plzeň. Místo odcházejícího brankáře Miroslava Svobody přichází mladý slovenský gólman Samuel Hlavaj, se Škodou podepsal dvouletý kontrakt. „Samuel je mladý, perspektivní gólman, který se chce v kariéře posunout zase o krok dále,“ představil novou tvář v brankovišti generální manažer a předseda představenstva klubu Martin Straka pro klubový web.

Zprávy ze dne 1. 5. 2023
0:38
1. 5. 2023
HC Škoda Plzeň

Plzeňský šéf Martin Straka prozradil, že v průběhu prvního květnového týdne klub představí sedm nových posil a zároveň naznačil o jaké posty a typy hráčů půjde: „Chtěli jsme zkvalitnit obranu, protože jsme cítili, že jsme tam měli problémy. Ale nejen tam, potřebovali jsme zlepšit i útok. Bereme kvalitní hráče do konkrétních rolí a konkrétních pozic. Představíme vám obránce, kteří vyztuží defenzivu, ale také podpoří útok. Chceme být vyšší a silnější, ale ne na úkor toho, že to budeme na ledě jenom ‚mydlit‘.“

Zprávy ze dne 25. 4. 2023
14:45
25. 4. 2023
HC Škoda Plzeň

Dvě sezony a konec. Švédský útočník Ludwig Blomstrand po konci v Plzni opouští Tipsport extraligu a vrací se zpátky do rodné vlasti. Třicetiletý střelec, který na sebe především upoutal pozornost 22 góly z předminulého ročníku za Západočechy, bude znovu oblékat dres Södertälje. V týmu hrající druhou nejvyšší soutěž Švédska podepsal smlouvu rovnou na tři roky.

Zprávy ze dne 3. 4. 2023
16:31
3. 4. 2023
HC Škoda Plzeň

Dřívější informace iSport.cz se potvrdily. Gólman Miroslav Svoboda po dvou sezonách končí v Plzni a odchází do Finska, kde bude chytat za tým Sport Vaasa. S elitním finským klubem se osmadvacetiletý rodák ze Vsetína dohodl na roční smlouvě. „Miroslav je velký brankář, který má správné množství zkušeností a dobré herní schopnosti na gólmana. Má ovšem také potenciál se nadále rozvíjet v kariéře. Jeho výkony v Česku jsme bedlivě sledovali. Jsme rádi, že se nám Miroslava podařilo získat,“ uvedl pro klubový web trenér brankářů Sportu Arttu Lipsanen na adresu české posily.

Zprávy ze dne 3. 4. 2023
13:56
3. 4. 2023
HC Škoda Plzeň

Nebylo divu, že se k němu scházely zajímavé pracovní pobídky, Petr Zámorský zapsal jednu z nejpovedenějších sezon za poslední roky, byť na úplném konci to týmově neklaplo. On sám však v Plzni platil za lídra, na ledě předváděl to, co má. A mohl si vybírat. Podle informací iSport.cz 30letý zadák obdržel návrhy od řady extraligových klubů, například i z Karlových Varů, zájem měla projevit i Mladá Boleslav. Už je však jasno, uznávaný ofenzivní obránce se dohodl s Plzní. Více čtěte ZDE>>>

Zprávy ze dne 16. 3. 2023
10:02
16. 3. 2023
HC Škoda Plzeň

Scházelo hodně málo, aby příběh plzeňských hokejistů měl v probíhajícím Generali Česká play off ještě pokračování. Dopadlo to jinak. Do čtvrtfinále prošel Liberec po obratu z 0:3 na 4:3 v prodloužení. Na západě Čech už se po konci ročníku chystá spousta změn. Víme jakých. VÍCE čtěte ZDE>>>.

Zprávy ze dne 5. 2. 2023
18:00
5. 2. 2023
HC Škoda Plzeň

Vedení Plzně si pojišťuje služby finského pracanta. Útočník Aleksi Rekonen podepsal se Západočechy nový kontrakt na příští sezonu. „Aleksi je poctivý a pracovitý kluk. Každý den potvrzuje, jaký je to makáč, který zároveň dokáže být i produktivní. Bylo to rychlé jednání, protože my i Aleksi jsme měli zájem, abychom se domluvili,“ uvedl sportovní manažer Tomáš Vlasák pro klubový web. V 45 odehraných zápasech si devětadvacetiletý rodák z Helsinek připsal 30 kanadských bodů za 11 gólů a 19 asistencí.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud