20. dubna 2024 • 11:05

Přestupy v extralize ONLINE: Hradec má reprezentanta. Ztráta pro Vary

Autor: iSport.cz
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podpisy, přestupy, výměny, příchody borců ze zahraničí i zajímavosti. Všechny extraligové transfery sledujeme ONLINE na iSport.cz.



ONLINE PŘENOS - Přestupy v extralize
Všechny dny
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě Česká účast
Bílí Tygři Liberec Bílí Tygři Liberec Dynamo Pardubice Dynamo Pardubice HC Olomouc HC Olomouc HC Škoda Plzeň HC Škoda Plzeň HC Sparta Praha HC Sparta Praha Karlovy Vary Karlovy Vary Kometa Brno Kometa Brno Litvínov Litvínov Mladá Boleslav Mladá Boleslav Motor České Budějovice Motor České Budějovice Mountfield HK Mountfield HK Oceláři Třinec Oceláři Třinec Rytíři Kladno Rytíři Kladno Vítkovice Vítkovice
Obnovit
Zprávy ze dne 8. 2. 2023
13:30
8. 2. 2023
HC Olomouc

Olomoučtí fanoušci se mohou pomalu loučit s dvojicí oblíbenců. Přestože nikdo zatím nechce nic komentovat, podle informací deníku Sport a webu iSport.cz je víceméně hotovo. Jak kanonýr Jan Káňa, tak gólman Jan Lukáš na Hané neprodlouží končící smlouvu a od příští sezony budou oba nastupovat jinde. Navíc na hraně je i budoucnost dalšího důležitého hráče týmu. Podrobnosti čtěte ZDE.

 

Jan Lukáš vytáhl důležitý zákrok
Zprávy ze dne 8. 2. 2023
11:20
8. 2. 2023
Mountfield HK

V dresu Hradce Králové bude v Česku nadále působit francouzský legionář. Vedení Mountfieldu se dohodlo na prodloužení spolupráce s Jordannem Perretem. Osmadvacetiletý rodák ze Saint-Martin-d´Hères uzavřel s Východočechy novou dvouletou smlouvu. „Jordann je náš velmi důležitý hráč, což dokazuje každou sezonu. Naše snaha byla udržet ho i na další období,“ uvedl generální manažer Aleš Kmoníček pro klubový web. Nový kontrakt (dvoucestný) na dva roky uzavřel s Mountfieldem také nadějný forvard Kryštof Ouřada, jenž působí především v partnerském Kolíně. Klub rovněž uplatnil roční opci na pětici hráčů – Tomáš Sajdl (brankář), Jakub Naar (obránce), Kryštofa Langa, Matěje Moronga a Daniela Šedivého (všichni útočníci).

Zprávy ze dne 6. 2. 2023
14:04
6. 2. 2023
Dynamo Pardubice

Nejzvučnější podpis, který Pardubice v pondělí oznámily. Další rok stráví ve východočeském klubu i David Cienciala, útočník z elitní formace. 

 

Zprávy ze dne 6. 2. 2023
13:32
6. 2. 2023
Dynamo Pardubice

Čerstvý reprezentant Ondřej Vála bude rovněž nadále součástí extraligových Pardubic. Čtyřiadvacetiletý bek dokázal ve 40 zápasech nasbírat 8 bodů (4+4). 

Zprávy ze dne 6. 2. 2023
13:08
6. 2. 2023
Dynamo Pardubice

Pardubice pokračují v oznamování podpisů. Do roku 2024 se na východě Čech zdrží i momentálně zraněný Robert Říčka, druhý nejlepší střelec předchozí základní části, kdy nasázel 27 branek a byl desátým nejproduktivnějším hráčem extraligy.

Zprávy ze dne 6. 2. 2023
12:39
6. 2. 2023
Dynamo Pardubice

Dvacetiletý talentovaný útočník Tomáš Urban rovněž zůstává v kádru Pardubic do roku 2024. Tuto sezonu rozdělil mezi „Béčko“ a hlavní tým, ve kterém stihl za 22 zápasů druhý gólový zásah v extraligové kariéře. Dynamo by dnes mělo oznámit další tři novinky.

Zprávy ze dne 6. 2. 2023
12:36
6. 2. 2023
HC Sparta Praha

Kromě oznámení podpisu nové smlouvy s Michalem Moravčíkem nabídl sportovní ředitel Petr Ton i zajímavý pohled do zákulisí jednání Sparty. Někdejší vynikající střelec Pražanů po uzávěrce přestupního období prozradil, jak klub hledal posily pro závěr sezony. Vedle ohlédnutí se za angažováním finského tanku Olaviho Vauhkonena a Švéda Stefana Warga přiznal, že k návratu do Prahy byl blízko obránce Tomáš Pavelka. „Jeho příchod byl na stole. Bohužel klub za něj nenašel dostatečnou náhradu a z návratu sešlo,“ uvedl Ton. Řešil se také příchod kanadského beka Aarona Irvinga, který však dal přednost Davosu. Sportovní vedení Sparty rovněž sondovalo situaci kolem útočníků Lukáše Rouska (Rochester/AHL) a Filipa Chlapíka (Ambri-Piotta/Švýc.). Sparťané intenzivně pracují i na podpisu nové víceleté smlouvy s kapitánem a nynějším nejlepším střelcem Michalem Řepíkem.

Zprávy ze dne 6. 2. 2023
12:28
6. 2. 2023
HC Sparta Praha

V rozhovoru pro klubový web HC Sparta Praha oznámil sportovní ředitel Petr Ton prodloužení smlouvy s obráncem Michalem Moravčíkem. Bližší informace o podpisu neuvedl, samotný klub však později oznámil, že Moravčík zůstane v Praze další dva roky. V této sezoně zaznamenal reprezentační bek 10 asistencí ve 31 zápasech. 

Sparťanský bek Michal Moravčík se raduje z gólu
Zprávy ze dne 6. 2. 2023
12:18
6. 2. 2023
Dynamo Pardubice

Pardubicích se povedlo udržet jednu z opor. Na smlouvě pro příští sezonu se s aktuálním lídrem extraligy dohodl slovenský útočník Matej Paulovič. Dynamo po podpisu nového kontraktu s osmadvacetiletým účastníkem olympiády v Pchjongčchangu 2018 láká fanoušky na sociálních sítích i na další „dobré zprávy“.

Zprávy ze dne 4. 2. 2023
21:27
4. 2. 2023
Karlovy Vary

Další podpis v Karlových Varech, které prodloužily smlouvu se zkušeným obráncem Lukášem Pulpánem. Sedmatřicetiletý bek bude v Energii působit až do konce sezony 2023/24.

Zprávy ze dne 2. 2. 2023
19:13
2. 2. 2023
Karlovy Vary

Novou smlouvu v Karlových Varech získal Ondřej Beránek. Útočník, který má ve 42 zápasech 23 bodů (17+6), zůstane na západě Čech až do roku 2025. „Nabídek jsem měl dost z extraligy, zvažoval jsem i Finsko, ale rozhodl jsem se zůstat. Ve Varech hraju hodně, což mi taky pomáhá se dostat do reprezentace. Jsem tu spokojený,“ uvedl k podpisu nového kontraktu sedmadvacetiletý Beránek.

 

Zprávy ze dne 5. 2. 2023
18:00
5. 2. 2023
HC Škoda Plzeň

Vedení Plzně si pojišťuje služby finského pracanta. Útočník Aleksi Rekonen podepsal se Západočechy nový kontrakt na příští sezonu. „Aleksi je poctivý a pracovitý kluk. Každý den potvrzuje, jaký je to makáč, který zároveň dokáže být i produktivní. Bylo to rychlé jednání, protože my i Aleksi jsme měli zájem, abychom se domluvili,“ uvedl sportovní manažer Tomáš Vlasák pro klubový web. V 45 odehraných zápasech si devětadvacetiletý rodák z Helsinek připsal 30 kanadských bodů za 11 gólů a 19 asistencí.

Zprávy ze dne 2. 2. 2023
15:22
2. 2. 2023
Karlovy Vary

Bývalý dlouholetý karlovarský kapitán Václav Skuhravý již nebude působit v roli asistenta trenéra na střídačce Energie. Západočeši na oficiálním webu oznámili, že čtyřiačtyřicetiletá klubová legenda se přesune do funkce konzultanta nové generální manažerky Zdenky Macháčkové Šimánkové. „Klubové vedení věří, že jako konzultant pomůže především svými zkušenostmi a znalostmi k posunu v řízení klubu, v práci na nových projektech, které klub čekají v rámci přípravy nové sezony a koncepce klubu,“ uvedli zástupci Karlových Varů na klubovém webu.

Zprávy ze dne 2. 2. 2023
13:07
2. 2. 2023
 

Tak žádná nuda! Plzeň extralize ukázala, jak je možné si užít poslední den přestupové uzávěrky. Udělala tři trejdy a hurá do play off. V podcastu Zimák rozebírali redaktoři Pavel Ryšavý a Pavel Bárta, jak tým na poslední chvíli dokázali vylepšit svoje vyhlídky pro konec sezony. A tématem je i Kladno. Zdá se, že Adam Kubík by měl mít namířeno jinam. Přijde Jaromír Jágr o svůj poklad?

VIDEO
Video se připravuje ...
Zprávy ze dne 1. 2. 2023
16:01
1. 2. 2023
HC Škoda Plzeň

Západočeská Plzeň již oficiálně potvrdila původní informace iSport.cz a deníku Sport. Od příští sezony bude v dresu Indiánů nastupovat Jakub Lev, ročník dohraje v Hradci Králové

Zprávy ze dne 31. 1. 2023
22:50
31. 1. 2023
HC Škoda Plzeň

Na trase Plzeň - Třinec se upekla zajímavá výměna. Na západ Čech se stěhuje zkušený zadák Jan Jaroměřský. Oceláři naopak získávají obránce Lukáše Kaňáka, který poprvé v rámci Plzně a rodných Klatov mění angažmá.

Zprávy ze dne 31. 1. 2023
22:50
31. 1. 2023
Oceláři Třinec

Třinec získal do obrany 26letého Adama Smitha z Wheeling Nailers hrající ECHL, zkušenosti má i z AHL. „Intenzivně jsme hledali obránce, s blížícím se koncem přestupního období hledání nabralo na obrátkách. Volba nakonec padla na Adama Smitha. Oceláři jsou pro něj první angažmá mimo americký kontinent. Je motivovaný a natěšený na novou etapu hokejové kariéry,” okomentoval příchod sportovní ředitel klubu Jan Peterek. V roce 2016 na Smitha v drafru ukazáli v sedmém kole Nashville Predators.

Zprávy ze dne 31. 1. 2023
22:16
31. 1. 2023
Vítkovice

Potvrzeno. Do Česka se po necelé sezoně v Rakousku vrací zkušený útočník Richard Jarůšek. Někdejší hráč Sparty či Litvínova bude hrát za Vítkovice, které na jednatřicetiletého brněnského rodáka ukázaly jako na vhodnou posilu pro play off. „Je to nepříjemný soupeř pro každého, kdo stojí na druhé straně.  V jeho příchodu vidíme jednoznačně přínos a plus do týmu. Máme velkou radost, že se nám Richarda podařilo získat, protože jsme z extraligových týmů nebyli jediní, zájem o něj projevily i další top týmy. Jsme rádi, že jsme tuhle přetahovanou vyhráli,“ uvedl sportovní ředitel Roman Šimíček pro klubový web.     

Zprávy ze dne 31. 1. 2023
21:27
31. 1. 2023
Kometa Brno

Brně dochází k redukci kádru. Vedení Komety posílá útočníka Jana Dufka do prvoligové Poruby na hostování do konce sezony. Někdejší útočník Mladé Boleslavi či Plzně si v brněnském dresu připsal v 31 odehraných utkáních jediný gól. Za Porubu si zahraje po čtyřech letech. Generální manažer Pavel Hinner tedy vítal Dufka jako známou tvář, jejíž kvality dobře zná. „Slibuji i od Honzy především důraz před bránou a zkušenosti nabrané v posledních letech v extraligových týmech,“ uvedl porubský GM pro klubový web.

Zprávy ze dne 31. 1. 2023
16:11
31. 1. 2023
Vítkovice

Do Tipsport extraligy se zřejmě vrací známý útočník. Po necelé sezoně strávené v Rakousku se do Česka vrací zkušený útočník Richard Jarůšek. Někdejší střelec Mountfieldu HK, Sparty či Litvínova o rozloučení se v klubu Pioneers Vorarlberg a návratu do vlasti se svěřil na svém Instagramu. Kam zamíří? Spekuluje se, že těsně před přestupovou uzávěrkou posílí druhé Vítkovice.

Zprávy ze dne 31. 1. 2023
14:53
31. 1. 2023
Mladá Boleslav

Mladá Boleslav vítá v týmu v den uzávěrky přestupů útočníka Sebastiána Maláta z Plzně. Na západ Čech se stěhuje forvard Martin Beránek.

 

Zprávy ze dne 31. 1. 2023
14:51
31. 1. 2023
HC Škoda Plzeň

Útočník Antonín Honejsek se ze Zlína přesouvá do extraligové Plzně. Z kádru Indiánů naopak odchází Martin Lang.

Zprávy ze dne 31. 1. 2023
13:54
31. 1. 2023
Mountfield HK

Hradec Králové v úterý rovněž oznámil, že v nadcházející sezoně se už v jeho dresu nebudou objevovat dosavadní stálice Lukáš Cingel a Jakub Lev. Druhý jmenovaný má jít podle informací iSport.cz a deníku Sport do Plzně. Dvaatřicetiletý útočník dříve už za západočeský klub nastupoval, je dokonce jeho odchovancem a tamním rodákem.

Hradecký Jakub Lev (vlevo) by se měl vrátit pro příští sezonu do Plzně
Zprávy ze dne 31. 1. 2023
10:49
31. 1. 2023
 

Jak vypadá situace těsně před uzávěrkou přestupů u nejbohatších extraligových klubů? Sparta je kompletní, jinde hledají hlavně centry. Více čtěte ZDE >>>

Jak jsou na tom nejbohatší české kluby před uzávěrkou přestupů?
Zprávy ze dne 31. 1. 2023
10:06
31. 1. 2023
Mountfield HK

Hradec Králové i Petr Dědek potvrdily změny týkající se obou rivalů. Pod Bílou věž míří bývalý brankář Sparty Matěj Machovský, který naposledy působil v Kalpě Kuopio, kde nedávno rozvázal smlouvu. Do Pardubic naopak míří Jan Růžička, který doplní jedničku Romana Willa a stane se náhradou za zraněného Dominika Frodla.

Zprávy ze dne 30. 1. 2023
20:17
30. 1. 2023
Karlovy Vary

Finský hokejový obránce Joona Huttula bude i nadále oblékat v extralize dres Karlových Varů, s kterými prodloužil smlouvu na příští dvě sezony. Šestadvacetiletý odchovanec Kärpatu Oulu posílil Energii v polovině listopadu, kdy přišel po měsíčním působení v Hradci Králové.

Zprávy ze dne 30. 1. 2023
15:03
30. 1. 2023
 

Patří k nejaktivnějším týmům na přestupovém trhu. Mountfield HK působí většinu aktuálního ročníku dojmem, že dost toho funguje, jen mu k ideálu něco chybí. Jednak marodi, jistě. Ale pak koncový hráč a širší soupiska. Jeden trejd klub upekl s Libercem, další s Mladou Boleslaví, další kšeft provedl s Pardubicemi, přivedl Patrika Marcela, Matěje Chalupu, Ethana Wereka, a dál tlačí na pilu. Loví v zahraničí. A co brankář Jan Růžička? Více čtěte ZDE>>>

Hradec Králové je dál aktivní, loví v zahraničí. Na odchodu je však Jan Růžička
Zprávy ze dne 30. 1. 2023
14:31
30. 1. 2023
HC Sparta Praha

Hokejová Sparta potvrdila příchod obránce Stefana Warga. O přesunu švédského beka do stověžaté metropole už dříve informoval severský web expressen.se. Warg naposledy naskakoval za finské KooKoo, nyní ještě znásobí švédskou stopu v pražském klubu. „Podařilo se nám angažovat nesmírně zkušeného a pracovitého obránce s parametry, které budí respekt. Od trenéra Wallsona jsme na něj měli jen ty nejlepší reference a jsme rádi, že s ním můžeme minimálně do konce této sezony spolupracovat,“ uvedl pro oficiální stránky Sparty sportovní manažer Jaroslav Hlinka. 

Zprávy ze dne 29. 1. 2023
21:29
29. 1. 2023
HC Sparta Praha

Našla Sparta ještě jednu posilu před přestupovou uzávěrkou? Podle švédského webu expressen.se má do pražského klubu namířeno zkušený obránce Stefan Warg. Dvaatřicetiletý rodák ze Stockholmu o víkendu ukončil své angažmá ve finském týmu KooKoo, návrat do Švédska ale pro někdejšího kapitána Örebro není v plánu a má poprvé zamířit do Tipsport extraligy. U Pražanů se potká se známým koučem Hansem Wallsonem, který zadáka krátce vedl ve Skelleftee. Warg, jenž má podobné parametry (191 cm, 100 kg) jako poslední akvizice v podobě Olaviho Vauhkonena, byl v roce 2008 draftován Anaheimem v 5. kole draftu, do NHL se ale nikdy nepodíval.

Zprávy ze dne 28. 1. 2023
10:07
28. 1. 2023
Mountfield HK

Sobotní novinky v Mountfield HK pokračují! Hradecký klub oznámil příchod útočníka Ethana Wereka, který si před lety udělal v Tipsport extralize jméno v dresu Třince. Během ročníku 2018/19 pomohl Ocelářům k titulu. Po čtyřech sezonách v čínském Kunlunu se vrací do extraligy, ale adresu vymění. Jedenatřicetiletý útočník oblékne dres Hradce Králové. V KHL odehrál celkem 187 zápasů a jedna věc se u něj změnila. Reprezentoval na olympiádě Čínu. Takže vyfasoval ještě jméno Wei Ruike, aby nezněl moc kanadsky. Více čtěte ZDE >>>

 

Ethan Werek v roce 2019 slavil extraligový titul s Třincem

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud