16. dubna 2024 • 13:25

Přestupy v extralize ONLINE: Vítkovice oznámily nové kouče. Odchod z Brna

Autor: iSport.cz
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podpisy, přestupy, výměny, příchody borců ze zahraničí i zajímavosti. Všechny extraligové transfery sledujeme ONLINE na iSport.cz.



ONLINE PŘENOS - Přestupy v extralize
Všechny dny
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Bílí Tygři Liberec Bílí Tygři Liberec Dynamo Pardubice Dynamo Pardubice HC Olomouc HC Olomouc HC Škoda Plzeň HC Škoda Plzeň HC Sparta Praha HC Sparta Praha Karlovy Vary Karlovy Vary Kometa Brno Kometa Brno Litvínov Litvínov Mladá Boleslav Mladá Boleslav Motor České Budějovice Motor České Budějovice Mountfield HK Mountfield HK Oceláři Třinec Oceláři Třinec Rytíři Kladno Rytíři Kladno Vítkovice Vítkovice
Obnovit
Zprávy ze dne 12. 5. 2023
10:37
12. 5. 2023
Mountfield HK

Mountfield HK posílí slovenský reprezentační útočník Alex Tamáši. Pětadvacetiletý hráč přichází na východ Čech z Banské Bystrice, v novém působišti podepsal dvouletou smlouvu. Klub o tom informoval na svém oficiálním webu. „Alexe jsme sledovali již minulou sezonu a zaujaly nás jeho výkony v rámci slovenské extraligy, ale především v rámci reprezentace. Je to kvalitní centr, který by nám měl na této pozici nahradit mezeru po odcházejících hráčích. Vidíme v něm perspektivního hráče a očekáváme, že nám pomůže i se zlepšením produktivity,“ uvedl generální manažer Aleš Kmoníček.

Zprávy ze dne 11. 5. 2023
18:06
11. 5. 2023
Dynamo Pardubice

Po předčasném konci trenéra Radima Rulíka na střídačce Pardubic kvůli nástupu Václava Varadi končí v áčku Dynama také asistent Richard Král. Někdejší vynikající útočník ale v klubu pokračuje. Nově bude jako hlavní kouč trénovat pardubické „béčko“ v první lize. „Samozřejmě to pro mě bude daleko větší zodpovědnost. Veškerá organizace nyní padá na moji hlavu. Práce trenéra je ale jinak docela podobná," uvedl Král pro klubový web. Asistovat mu budou Jan Starý a Jiří Malinský.

Zprávy ze dne 10. 5. 2023
16:54
10. 5. 2023
Rytíři Kladno

Po záchraně mezi elitou se Kladno pustí do nové extraligové sezony s řadou změn. Byly odhaleny první posily, kterou se stává někdejší juniorský reprezentační bek Karel Klikorka a útočník Jakub Strnad. Oba hokejisté mají se středočeským klubem zkušenosti, obzvláště zkušený forvard, který jako kladenský odchovanec dělal také kapitána. Vítaný je bezpochyby i podpis nové smlouvy s brankářem Adamem Brízgalou. Známé jsou také odchody. Z hráčského kádru se kromě Adama Kubíka (České Budějovice) loučí duo lotyšských obránců Oskars CibulskisKristaps Sotnieks, odchovanec Martin Kehar a útočníci Ladislav Zikmund, Miroslav Indrák se Švédem Adamem Brodeckim. Ke změnám dochází i v realizačním týmu. Odchází asistent trenéra Miroslav Mach, tiskový mluvčí Lukáš Jůdl či kondiční trenér Michael Obrtel, kterého nahrazuje bývalý útočník Tomáš Horna. Rytíři také prozradili, že pokračují v jednání o pokračování s Tomášem Plekancem a Jakubem Klepišem.

 

Zprávy ze dne 10. 5. 2023
13:55
10. 5. 2023
HC Olomouc

Brankář Jan Lukáš nebude dále pokračovat v Olomouci. Na Hané si vychytal angažmá ve Finsku, smlouvu na příští sezonu s ním podepsala SaiPa. Devětadvacetiletý brankář si dosud vyzkoušel jediné zahraniční angažmá, když Bánské Bystrici pomohl na Slovensku k titulu. 

Zprávy ze dne 9. 5. 2023
16:23
9. 5. 2023
Bílí Tygři Liberec

Obránce Ronald Knot se po dvou letech vrací do Liberce. Osmadvacetiletý člen kádru české reprezentace pro MS v Rize a Tampere podepsal s Bílými Tygry smlouvu do 30. dubna 2026. Knot ze severu Čech odešel předloni do Nižněkamsku do KHL a tuto sezonu strávil na farmě Arizony v Tucsonu v AHL. „Součástí kontraktu je vzájemná dohoda, že Ronymu po sezoně nebudeme bránit v případném zahraničním angažmá,“ uvedl v tiskové zprávě liberecký trenér Filip Pešán.

Zprávy ze dne 9. 5. 2023
13:05
9. 5. 2023
Vítkovice

Ve Vítkovicích se loučí někdejší kapitán. Zkušený útočník Lukáš Krenželok už další sezonu v mateřském klubu nepřidá, ale kariéru v 39 letech ještě nekončí, byť o tom reálně uvažoval. „Bezprostředně po sezoně jsem byl rozhodnutý, že skončím s kariérou. Už jsem řešil i věci po kariéře, ale pak jsem po dvou týdnech doma začal přemýšlet, jestli přece jenom nepokračovat. Zvlášť, když se mi začaly ozývat týmy z první ligy, že mají zájem. Tak jsem popřemýšlel a rozhodl se, že přece jenom pokračovat budu,“ prozradil extraligový šampion z roku 2016 k zatím blíže nespecifikovanému angažmá v Chance lize. Vítkovický tým ovšem bude mít nadále v srdci.

Zprávy ze dne 8. 5. 2023
13:10
8. 5. 2023
 

Útočníci Petr Kodýtek z Plzně a Šimon Stránský z Litvínova už od nové sezony nebudou hrát v extralize. Oba hráči posílili finský tým Ilves Tampere, kde podepsali roční kontrakt. V klubu se potkají i s brankářem Patrikem Hamrlou, který naposledy chytal v Rimouski v QMJHL.

Zprávy ze dne 7. 5. 2023
8:47
7. 5. 2023
HC Škoda Plzeň

Petr Jelínek po konci v Liberci pokračuje v extraligové kariéře. Osmatřicetiletý hráč bude od nové sezony oblékat dres Plzně, se kterou podepsal kontrakt na dva roky. Potvrdily se tak dřívější informace webu iSport.cz. „Plzeň byla jedním z prvních týmů, se kterými jsem jednal. Dlouhodobě se v organizaci odvádí výborná práce a hraje se kvalitní hokej. Je to pro mě nová výzva,“ řekl pro klubový web Jelínek. 

Zprávy ze dne 7. 5. 2023
7:00
7. 5. 2023
HC Škoda Plzeň

Obránce Tomáš Dujsík se stěhuje z Olomouce do Plzně. Třicetiletý odchovanec Komety Brno, který v extralize působil i v Karlových Varech, podepsal na západě Čech tříletou smlouvu. Na Hané strávil Dujsík šest sezon. „Tomáš je útočný, zkušený obránce a je to pravák, který nám v defenzivě chyběl. Zapadá nám do koncepce. Je komplexním hokejistou, může hrát přesilovky i oslabení, v nichž nám hodně pomůže. Také umí zahrát do těla a je to poctivý hráč, což je pro nás velice podstatné,“ řekl klubovému webu generální manažer a jednatel Plzně Martin Straka.

Zprávy ze dne 5. 5. 2023
12:39
5. 5. 2023
HC Olomouc

Slovinský útočník Rok Macuh se po pěti letech vrací do extraligové Olomouce. Šestadvacetiletý hráč na Hané působil v juniorském věku, poté nastupoval v první lize. Klub o jeho angažování informoval na svém oficiálním webu. „Rok nepřichází do neznámého prostředí. Působil u nás už v mládežnických kategoriích, kde předváděl dobré výkony. Doufáme, že na ně naváže i v A-týmu a popere se o místo v základní sestavě,“ uvedl sportovní manažer Josef Podlaha.

Zprávy ze dne 5. 5. 2023
11:17
5. 5. 2023
Vítkovice

O vítkovického útočníka Dominika Lakatoše (26) je zájem v ruské KHL. V podcastu Magazínu Patriot „Po čuni!“ to připustil trenér Miloš Holaň. Lakatoš má sice smlouvu v Ostravě i pro nadcházející sezonu, ale v ní také klauzuli o případných nabídkách ze zahraničí. Podle Holaně nabídky zvažuje. Více čtěte ZDE>>>

Vítkovický střelec Dominik Lakatoš bezprostředně po vyrovnání proti Hradci
Zprávy ze dne 5. 5. 2023
10:59
5. 5. 2023
 

Říká se o něm, že jeho potenciál nemá téměř strop. Dlouho to neuměl pořádně rozbalit, až v posledních letech Ronald Knot vyskočil z průměru a dostal se do povědomí náhončích z Evropy i NHL. Však také loni po štaci v KHL podepsal roční kontrakt s Arizonou. Elitní světovou ligu si sice nezahrál, přesto zůstává na radaru řady zvučných kontinentálních klubů. Velmi rádi by však 28letého zadáka viděly u sebe i špičkové české kluby. Více čtěte ZDE>>>

Ronald Knot se raduje ze vstřelené branky
Zprávy ze dne 5. 5. 2023
10:00
5. 5. 2023
Mountfield HK

Mountfield HK posílí obránce Tomáš Pavelka. Devětadvacetiletý bek se do nejvyšší soutěže vrací po roce stráveném ve Finsku, na východě Čech podepsal dvouletou smlouvu. Klub o tom informoval na oficiálním webu. „Tomáš je velkou posilou pro naši obranu. Je to zkušený obránce, který by měl patřit k našim defenzivním tahounům a měl by mít i významnou roli na přesilovkách,“ uvedl generální manažer Aleš Kmoníček. „Byl jedním z mála kvalitních obránců na přestupovém trhu, a přestože měl více nabídek, jsem rád, že minimálně další dva roky bude působit v našem klubu,“ dodal.

Zprávy ze dne 5. 5. 2023
8:26
5. 5. 2023
HC Škoda Plzeň

O místo v sestavě hokejistů Plzně v extralize budou nově bojovat obránce Daniel Malák a útočník Filip Jansa. Oba dvacetiletí hráči, kteří v aktuální sezoně hráli v prvoligovém Prostějově, podepsali na západě Čech roční smlouvy s opcí. Klub o tom informoval na svém oficiálním webu.

Zprávy ze dne 4. 5. 2023
19:36
4. 5. 2023
Karlovy Vary

Karlovy Vary ohlásily zajímavou posilu do ofenzivy. Z Finska přichází na západ Čech 28letý útočník Iikka Kangasniemi, který v uplynulé sezoně bral s Lahti Pelicans stříbrnou medaili v nejvyšší soutěži. Zároveň prožil povedený ročník, když byl čtvrtým nejproduktivnějším hráčel play off. V Karlových Varech podepsal roční kontrakt. „Iikka je komplexní hráč a tvůrce hry, který se v letošní sezoně dostal až do finále finské nejvyšší soutěže. Slibujeme si od něj nadprůměrnou produktivitu, kterou měl v posledních sezonách. Věříme, že své kvality prokáže i v našem dresu a stane se jedním z klíčových hráčů týmu,“ řekl pro klubový web trenér David Bruk.

Zprávy ze dne 4. 5. 2023
11:01
4. 5. 2023
Dynamo Pardubice

Pardubice mění trenéra. Ve čtvrtek dopoledne se potvrdily dřívější informace iSport.cz a deníku Sport, že u Dynama nebude dále pokračovat dosavadní kouč Radim Rulík. Více čtěte ZDE>>>.

Zprávy ze dne 4. 5. 2023
10:46
4. 5. 2023
HC Olomouc

Polský hokejový útočník Aron Chmielewski se stal posilou extraligové Olomouce. Jednatřicetiletý reprezentant přichází na Hanou z Třince, v jehož dresu získal čtyři mistrovské tituly. Klub o jeho příchodu informoval na oficiálním webu.

Zprávy ze dne 4. 5. 2023
9:16
4. 5. 2023
HC Škoda Plzeň

Ve středu Pardubice ohlásily konec spolupráce s útočníkem Ondřejem Matýsem. O den později už stejného hráče jako novou posilu oznamuje extraligová Plzeň. Matýs podepsal na západě Čech roční smlouvu, v minulé sezoně stihl v nabitém kádru Dynama 21 startů.

Zprávy ze dne 3. 5. 2023
20:21
3. 5. 2023
Mountfield HK

Hokejový vicemistr Hradec Králové angažoval útočníka Davida Šťastného, který strávil posledních pět sezon v Mladé Boleslavi. V novém působišti podepsal třicetiletý hráč smlouvu na dva roky. Východočeský klub to oznámil na svém webu.

Zprávy ze dne 3. 5. 2023
18:19
3. 5. 2023
Oceláři Třinec

Když se Oceláři v říjnu dohodli na příchodu Samuela Bučka, vyvolalo to obrovskou bouři. Teď se s Třincem v tichosti loučí. A co další změny? ČTĚTE ZDE >>>

Třinec ohlásil řadu změn ve svém kádru
Zprávy ze dne 3. 5. 2023
17:46
3. 5. 2023
Vítkovice

Druhý návrat, druhé finále... druhé stříbro. A teď do Vítkovic! Matěj Machovský po skvělém play off v Hradci Králové na nové angažmá moc dlouho nečekal, víceletý kontrakt podepsal v Ostravě. „Všichni jsme jeho výkony v play off viděli. Je to špičkový gólman. V devětadvaceti letech má zkušenosti z české extraligy, ze zámoří, z KHL i z Finska. Navíc je to zase kluk z našeho regionu. Nevím, co více bych na jeho adresu řekl, než, že jsme velice rádi, že jsme se Matějem domluvili na víceletém kontraktu a přeji mu za sebe osobně i za celý klub, aby se mu u nás dařilo,“ uvedl sportovní ředitel Vítkovic Roman Šimíček.

Zprávy ze dne 3. 5. 2023
17:06
3. 5. 2023
Oceláři Třinec

Mistrovský Třinec oznámil velké změny v kádru, čímž se potvrdily dřívější informace iSport.cz a deníku Sport. Obránce Milan Doudera míří do Českých Budějovic, dle očekávání se do Komety stěhuje slovenský dlouhán Tomáš Marcinko. Pod Javorovým končí i Polák Aron Chmielewski nebo obránci Lukáš Kaňák, Jan Zahradníček, Vladimír Roth a Jan Jaroměřský. Klub neuplatní opci na Samuela Bučka, jehož příchod do Třince z KHL vzbudil během sezony značnou kontroverzi. 

 

Hradce se k Ocelářům chystá urostlý zadák Richard Nedomlel, stejný záměr má dosud vítkovický Patrik Koch, kolem kterého ještě krouží zájemci z NHL. U šampionů se bude po roční odmlce hlásit i dosavadní bek Komety Tomáš Kundrátek. Z Trenčína přichází centr Viliam Čacho, z Liptovského Mikuláše zase polský útočník Kamil Walega

Zprávy ze dne 3. 5. 2023
15:42
3. 5. 2023
Dynamo Pardubice

Podržte se, v extralize vybuchne nejspíš brzy bomba. Pardubice patrně změní trenéra, podle zdrojů webu iSport.cz se blíží do finiše jednání s Václavem Varaďou! Během středy by se měly vyladit detaily, pokud se nic na poslední chvíli nesesype, tak by ho klub měl představit jako nového hlavního trenéra. Ale to není všechno. Radim Rulík sice skončí v Dynamu, ale velmi reálně se jeví jeho příchod do Sparty. Více čtěte ZDE >>>

Tipsport extraliga zažije velkou bombu! Václav Varaďa míří na střídačku Pardubic, Radim Rulík by se mohl přesunout do Sparty
Zprávy ze dne 3. 5. 2023
12:51
3. 5. 2023
HC Olomouc

Brankář Jakub Sedláček se stal staronovou posilou Olomouce, kam se vrací po pěti měsících z Banské Bystrice. Třiatřicetiletý odchovanec Zlína s bohatými zkušenostmi z KHL vytvoří dvojici se Slovákem Branislavem Konrádem a nahradí Jana Lukáše, který má namířeno do Finska. „Kuba už velmi dobře zná zdejší prostředí. A také my víme, co od něj můžeme očekávat. Kromě brankářských kvalit má i skvělý charakter a já věřím, že naše brankářská dvojice bude patřit k nejlepším v extralize,“ řekl klubovému webu generální manažer Hanáků Erik Fürst.

Zprávy ze dne 2. 5. 2023
19:06
2. 5. 2023
Karlovy Vary

Karlovy Vary představily druhou ofenzivní posilu. Na západ Čech míří pětadvacetiletý útočník Ondřej Procházka, který poslední dva roky působil v Litoměřicích. Odchovanec pražské Sparty podepsal ve Varech kontrakt do konce sezony 2023/2024 s opcí na další ročník. „Do Varů jsem se moc těšil. Už před pěti lety, kdy jsem končil na Spartě, jsem si vytyčil cíl vrátit se zpět do extraligy. Chci dokázat sobě i okolí, že na ni mám a že ji můžu hrát,“ řekl pro klubový web Procházka.

Zprávy ze dne 2. 5. 2023
14:50
2. 5. 2023
Litvínov

Litvínově vítají zpátky dvě dobře známé tváře. Žlutočerný dresu budou opět oblékat útočník Lukáš Válek, který poslední sezony pendloval mezi Vervou a Litoměřicemi, společně s obránce Markem Baránkem z Plzně. Oba hráči s litvínovskou minulostí se již zapojili do společné letní přípravy.

Zprávy ze dne 2. 5. 2023
14:43
2. 5. 2023
Vítkovice

Potvrzeno. Zkušený útočník Jan Káňa po šesti letech opouští Olomouc a oficiálně se stává novou posilou Vítkovic. Již bývalý tahoun Hanáků, který zaválel především v předminulé sezoně po boku Davida Krejčího, podepsal s Ostravany víceletý kontrakt. „Umí být hodně produktivní. V uplynulé sezoně byl nejproduktivnějším hráčem Olomouce. Takže věříme, že bude pro náš útok přínosem a těšíme se na vzájemnou spolupráci,“ uvedl sportovní ředitel Roman Šimíček pro klubový web.

Zprávy ze dne 2. 5. 2023
14:04
2. 5. 2023
Mountfield HK

Hradci Králové mohou přijít o klíčového útočníka. Oliver Okuliar prožil v Mountfieldu skvělý ročník, ve kterém výrazně pomohl k postupu do finále play off (v 18 zápasech 3+9). Byť má slovenský útočník na východě Čech smlouvu ještě na dva roky, je možné, že v klubu nezůstane. Jak dvaadvacetiletý rodák z Trenčína přiznal, ozvalo se mu rovnou pět klubů z NHL. „Příjemně mě to překvapilo. Jsem za to šťastný,“ řekl reprezentant pro denník Šport. Okuliar se nikdy netajil velkým snem zahrát si v nablýskané zámořské soutěži, v případě nominace na mistrovství světa se jí může ještě více připomenout.

Zprávy ze dne 2. 5. 2023
13:11
2. 5. 2023
Bílí Tygři Liberec

Staronový trenér Liberce Filip Pešán si pod Ještěd přivádí i nového asistenta. Už dříve se mluvilo o tom, že se kolegou bývalého reprezentačního kouče stane Boris Žabka, což se nyní potvrdilo. Někdejší slovenský obránce, který před 14 lety hrával za Bílé Tygry, v minulé sezoně pomáhal v Olomouci Janu Tomajkovi. „S Borisem mám dobrou osobní zkušenost jako s člověkem, což je pro mě strašně důležité. V minulosti jsem si ze stejných důvodů vybíral Karla Mlejnka nebo Patrika Augustu,“ řekl Pešán po prvním společném tréninku. ROZHVOR s FILIPEM PEŠÁNEM čtěte ZDE>>>

Zprávy ze dne 2. 5. 2023
11:23
2. 5. 2023
Vítkovice

Dřívější informace iSport.cz se potvrdily. Kanadský obránce Stuart Percy se z Českých Budějovic stěhuje do Vítkovic, které hráčův příchod potvrdily na klubovém webu. Ofenzivně laděný bek, který poslední dvě sezony patřil k oporám Motoru, se s Ostravany dohodl na víceleté smlouvě. „Umí podpořit útok, umí být produktivní. Navíc má bohaté zkušenosti, takže věříme, že bude pro náš tým velkou posilou a i díky němu budeme mít kvalitnější kádr směrem k extralize, tak také směrem k Lize mistrů, která nás v nové sezoně čeká,“ uvedl sportovní ředitel Vítkovic Roman Šimíček.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud