18. dubna 2024 • 16:12

Přestupy v extralize ONLINE: Zachar bude pokračovat v Liberci

Autor: iSport.cz
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podpisy, přestupy, výměny, příchody borců ze zahraničí i zajímavosti. Všechny extraligové transfery sledujeme ONLINE na iSport.cz.



ONLINE PŘENOS - Přestupy v extralize
Všechny dny
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě Česká účast
Bílí Tygři Liberec Bílí Tygři Liberec Dynamo Pardubice Dynamo Pardubice HC Olomouc HC Olomouc HC Škoda Plzeň HC Škoda Plzeň HC Sparta Praha HC Sparta Praha Karlovy Vary Karlovy Vary Kometa Brno Kometa Brno Litvínov Litvínov Mladá Boleslav Mladá Boleslav Motor České Budějovice Motor České Budějovice Mountfield HK Mountfield HK Oceláři Třinec Oceláři Třinec Rytíři Kladno Rytíři Kladno Vítkovice Vítkovice
Obnovit
Zprávy ze dne 20. 4. 2023
15:35
20. 4. 2023
Vítkovice

Hokejový brankář Aleš Stezka nebude pokračovat v extraligových Vítkovicích. Sportovní ředitel Roman Šimíček na klubovém webu potvrdil, že týmová jednička míří do zámoří. Stezka se podle neoficiálních informací již domluvil na spolupráci se Seattlem. V Ostravě končí i obránce Patrik Koch a útočník Tobias Lindberg. Šestadvacetiletý Stezka přišel do Vítkovic před dvěma lety z prvoligového Havířova, vypracoval se v jedničku týmu a prosadil se i do reprezentace. Teď je na odchodu.

Vítkovický brankář Aleš Stezka zasahuje v semifinálovém utkání
Zprávy ze dne 20. 4. 2023
13:51
20. 4. 2023
Litvínov

Útočník Patrik Zdráhal se přesouvá z Litvínova do švédské Luley. Jeho nový zaměstnavatel to oznámil na svém webu. Za Vervu v základní části odehrál 52 zápasů se ziskem 33 bodů (16+17), další už v play off, kdy zvládl tři utkání proti Třinci, nepřidal. Připsal si i dva reprezentační starty.

Zprávy ze dne 19. 4. 2023
15:09
19. 4. 2023
HC Sparta Praha

Obránce Martin Jandus končí v pražské Spartě, bude pokračovat ve Finsku, kde podepsal dvouletou smlouvu s Kärpätem. Jeho dosavadní zaměstnavatel to oznámil na sociálních sítích. Pětadvacetiletý bek odehrál v základní části 52 zápasů s bilancí 4+15, ve čtvrtfinále přidal čtyři starty bez bodu. Stihl i šestkrát naskočit za českou reprezentaci.

Zprávy ze dne 18. 4. 2023
20:45
18. 4. 2023
Bílí Tygři Liberec

Jak deník Sport a web iSport.cz už se předstihem informoval, Uvis Janis Balinskis míří z Liberce přímo do NHL! Lotyšský obránce bude nastupovat za Floridu, se kterou podepsal roční kontrakt. „Uvis je produktivní obránce, který ukázal své působivé obousměrné dovednosti na elitní úrovni v Evropě,“ uvedl pro klubový web Panthers generální manažer Bill Zito. Balinskis posbíral v aktuálním ročníku 42 bodů (12+30) v 60 zápasech včetně play off, v české extralize působil poslední tři ročníky.

Zprávy ze dne 18. 4. 2023
14:35
18. 4. 2023
HC Olomouc

Olomouci si mohou oddechnout. Hanáckému klubu se do budoucna podařilo udržet dvě klíčové opory. Nové dlouhodobé smlouvy podepsali obránce David Škůrek a útočník Jakub Orsava. Obrovitý zadák, který je základním kamenem olomoucké obrany, se upsal na tři roky. Zkušený forvard, jenž v minulé sezoně přišel z Hradce Králové, šel ještě dál. Kontrakt prodloužil o čtyři roky.

Zprávy ze dne 17. 4. 2023
16:34
17. 4. 2023
Motor České Budějovice

Motor hlásí zkušenou posilu do defenzivních řad. Michal Gulaši po dlouhých osmi sezonách končí v Kometě a v příští sezoně bude hrát v Českých Budějovicích. „Sháněli jsme do obrany zkušeného hráče s kvalitní defenzivní stránkou a Michal přesně tohle splňuje. Chceme, aby vedle něj rostli naši mladí obránci,“ prohlásil pro klubový web sportovní manažer Jiří Novotný. Šestatřicetiletý bek podepsal roční smlouvu. Klub o tom informoval na sociálních sítích, kde představením posily v křížovkářském stylu pobavil.

Zprávy ze dne 17. 4. 2023
11:40
17. 4. 2023
Bílí Tygři Liberec

Kanadský obránce T.J. Melancon a slovenský zadák Michal Ivan budou dál v extralize oblékat dres libereckých Bílých Tygrů. S vedením Severočechů se oba hráči dohodli na nových smlouvách do konce dubna 2025. Liberec už naopak nepočítá se službami jiného beka Ondřeje Vitáska. Klub o tom informoval na webu. Šestadvacetiletý Melancon přišel spolu s o tři roky mladším Ivanem pod Ještěd před dvěma lety po společné sezoně v dresu Zvolena, na jejímž konci slavili zisk titulu, a zařadili se ke stabilním oporám defenzivy.

Zprávy ze dne 14. 4. 2023
15:09
14. 4. 2023
 

V hledáčku extraligových týmů by se mohlo objevit zajímavé jméno. Český útočník Radek Mužík skončil v Örebro, kam zamířil v průběhu sezony po výměně z Luley. Ve švédské továrně na hokej vyrůstal dvaadvacetiletý rodák z Klatov od dorostu, ze kterého se vypracoval až do hlavního týmu. Budoucnost někdejšího juniorského reprezentanta je ale nyní otevřená. Zůstane ve Švédsku, kde si získal pověst poctivého pracanta? Vyloučený není ani návrat do Česka, kde naposledy oblékal dres juniorky Plzně. Projeví Západočeši zájem?

Zprávy ze dne 14. 4. 2023
13:49
14. 4. 2023
Mladá Boleslav

Mladé Boleslavi představují další posilu před novou sezonou. Bruslaři lovili v zahraničí, z Finska totiž přichází zkušený útočník Matti Järvinen. Třiatřicetiletý rodák z Espoo, který má zkušenosti také ze Švýcarska či Německa, přichází do klubu z města automobilů zdůraznit prostor před brankovištěm, s čímž měli Středočeši v pro ně uplynulém ročníku problémy. „Pevně věřím, že nám v tomhle směru výrazně pomůže. Je to už zkušený hráč, který má ledacos za sebou. Myslím si, že k nám dobře zapadne," uvedl sportovní manažer Martin Ševc pro klubový web.

Zprávy ze dne 13. 4. 2023
13:31
13. 4. 2023
HC Sparta Praha

Sparta získala první letní posilu, smlouvu na dva roky podepsal v pražském klubu Ondřej Najman. Pětadvacetiletý útočník dosud v extralize nastupoval výhradně v dresu Mladé Boleslavi, v posledním soutěžním ročníku zaznamenal devatenáct bodů (9+10). „Je to pro mě obrovská výzva. V týmu je spousta skvělých a zkušených hráčů, od kterých se budu mít co naučit. To by mě mohlo posunout ještě dál. Hlavní je, abych byl platný pro celé mužstvo," řekl pro klubový web Najman.

Zprávy ze dne 12. 4. 2023
17:28
12. 4. 2023
 

Po dvou letech ve Finsku by se do Tipsport extraligy mohl vrátit reprezentační bek. Libor Zábranský se po dvou sezonách loučí s týmem Jukurit Mikkeli, jehož vedení se rozhodlo s dvaadvacetiletým zadákem neprodloužit smlouvu. Syn šéfa brněnské Komety a asistenta trenéra národního týmu Libora Zábranského se tak bude shánět po novém angažmá. Není vyloučené, že se vrátí do Česka, kde naposledy oblékal dres Karlových Varů.

 

Zprávy ze dne 12. 4. 2023
15:50
12. 4. 2023
Bílí Tygři Liberec

Vedení hokejistů extraligového Liberce si pojistilo služby mladých útočníků Adama Najmana, Jana Šíra, Martina Faška-Rudáše a Jakuba Rychlovského. U tria Najman, Šír, Faško-Rudáš uplatnili Bílí Tygři opci, Rychlovský podepsal novou smlouvu do konce dubna příštího roku. Severočeši o tom informovali na svém webu.

Zprávy ze dne 11. 4. 2023
14:07
11. 4. 2023
HC Olomouc

Po potvrzení odchodů trojice opor Jan Lukáš-Tomáš Dujsík-Jan Káňa má vedení Olomouce pro fanoušky pro změnu pozitivní zprávy. Hanáci se totiž dohodli na nových smlouvách s mladými útočníky Jakubem Navrátilem a Michalem Kuncem. Oba hráči, kteří v týmu přebírají čím dál větší role, by měli dres s kohoutem na hrudi oblékat v následujících třech sezonách. „Věříme, že svůj talent budou dále rozvíjet a v dalších ročnících budou tahouny našeho týmu,“ uvedl sportovní manažer Josef Podlaha pro klubový web. Olomoučtí se v následujících týdnech chystají odhalit i další podpisy.

Zprávy ze dne 6. 4. 2023
15:26
6. 4. 2023
Mladá Boleslav

Novými posilami hokejistů extraligové Mladé Boleslavi jsou útočník Filip Suchý a obránce Jan Štibingr. Suchý hrál v této sezoně za Plzeň, Štibingr hájil barvy Liberce. Středočeši informovali o jejich příchodu na klubovém webu. Pětadvacetiletý Suchý je plzeňský odchovanec, během kariéry si ale vyzkoušel i zámořskou juniorskou soutěž USHL či druhou švédskou ligu. Rovněž třiadvacetiletý slávistický odchovanec Štibingr okusil USHL, a to v ročníku 2019/20. Následně se přesunul pod Ještěd, vedle Liberce hájil také barvy prvoligových Benátek nad Jizerou. 

Zprávy ze dne 6. 4. 2023
10:07
6. 4. 2023
Litvínov

Lotyšský obránce Kristaps Zile zůstává v Litvínově. Klub na něj uplatnil opci. V poslední extraligové sezoně odehrál reprezentant pobaltské země 53 utkání, z toho tři v rámci předkola play off. Zapsal bilanci 2+15, vedení Vervy si cení i jeho obětavosti. „Kristaps se v Litvínově rychle adaptoval. Po celý rok předváděl poctivé výkony a patřil k nejobětavějším obráncům klubu. Pracoval výborně a tím si zasloužil uplatnění opce,“ uvedl generální ředitel Pavel Hynek pro klubový web.

Zprávy ze dne 4. 4. 2023
17:14
4. 4. 2023
Motor České Budějovice

Českých Budějovicích vítají první dvě posily před příští sezonou. A pro fanoušky Motoru jde o dobře známé tváře. Podle dřívějších informací se vracejí obránci Pavel Pýcha a David Štich. Někdejší kapitán Jihočechů a nynější reprezentant po dvou sezonách v Mladé Boleslavi podepsal s mateřským klubem smlouvu na dva roky. Z města automobilů se po ročním hostování vrací také třiatřicetiletý tvrďák, jenž minulý ročník pomohl Budějovicím k bronzovým medailím. Nyní se dohodl na dvouletém kontraktu s možností opce.

Zprávy ze dne 4. 4. 2023
15:44
4. 4. 2023
Bílí Tygři Liberec

Je to oficiální. Brankář Petr Kváča, který ještě před pár dny bojoval v s Libercem ve čtvrtinále extraligy, míří do Švédska, konkrétně do Rögle. 

„Chytal tu Roman Will, proto jsem zápasy Rögle sledoval. I v hokejové lize mistrů. Zapamatoval jsem si zelenobílé barvy, arénu a fanoušky. Moc se těším, až tam budu hrát,“ řekl klubovému webu.

Zprávy ze dne 4. 4. 2023
11:20
4. 4. 2023
Mladá Boleslav

Další změny v kádru hlásí Mladá Boleslav. Bruslaři se dohodli na pokračování s útočníkem Davidem Dvořáčkem a mladým obráncem Alešem Čechem. Dvořáček dorazil do města škodovek v lednu ze Sparty v rámci výměny za Pavla Kousala, v 17 zápasech si připsal šest bodů (3+3). Stříbrný junior z letošních dvacítek Čech naskočil za áčko do čtyř duelů, aktuálně pomáhá juniorce v semifinále play off. V klubu pak po třech a půl letech končí slovenský forvard Mário Lunter. „V kabině byl oblíbený. Děkujeme za veškerou práci, kterou v našich barvách odvedl a přejeme mnoho úspěchů na další cestě,“ uvedl na klubovém webu sportovní ředitel Martin Ševc.

Zprávy ze dne 3. 4. 2023
18:25
3. 4. 2023
 

České kluby, zpozorněte! Do Tipsport extraligy by se mohlo vrátit známé jméno. Kanadský obránce Aaron Irving, který ještě předminulou sezonu oblékal dres Litvínova, skončil v Davosu. Nabídce od švýcarského klubu, do kterého přišel před koncem přestupního období z Finska, dal sedmadvacetiletý bek přednost před Spartou. Jenomže podobně jako pro Pražany i pro tým, jehož dres obléká útočník Matěj Stránský, skončila sezona už ve čtvrtfinále play off. Nyní je rodák z Edmontonu k mání a není vyloučeno, že se o něj budou opět zajímat také v Česku.

Zprávy ze dne 3. 4. 2023
16:31
3. 4. 2023
HC Škoda Plzeň

Dřívější informace iSport.cz se potvrdily. Gólman Miroslav Svoboda po dvou sezonách končí v Plzni a odchází do Finska, kde bude chytat za tým Sport Vaasa. S elitním finským klubem se osmadvacetiletý rodák ze Vsetína dohodl na roční smlouvě. „Miroslav je velký brankář, který má správné množství zkušeností a dobré herní schopnosti na gólmana. Má ovšem také potenciál se nadále rozvíjet v kariéře. Jeho výkony v Česku jsme bedlivě sledovali. Jsme rádi, že se nám Miroslava podařilo získat,“ uvedl pro klubový web trenér brankářů Sportu Arttu Lipsanen na adresu české posily.

Zprávy ze dne 3. 4. 2023
13:56
3. 4. 2023
HC Škoda Plzeň

Nebylo divu, že se k němu scházely zajímavé pracovní pobídky, Petr Zámorský zapsal jednu z nejpovedenějších sezon za poslední roky, byť na úplném konci to týmově neklaplo. On sám však v Plzni platil za lídra, na ledě předváděl to, co má. A mohl si vybírat. Podle informací iSport.cz 30letý zadák obdržel návrhy od řady extraligových klubů, například i z Karlových Varů, zájem měla projevit i Mladá Boleslav. Už je však jasno, uznávaný ofenzivní obránce se dohodl s Plzní. Více čtěte ZDE>>>

Zprávy ze dne 30. 3. 2023
17:14
30. 3. 2023
HC Olomouc

Dres hokejistů extraligové Olomouce už nebudou dál oblékat tři velké opory - brankář Jan Lukáš, obránce Tomáš Dujsík a útočník Jan Káňa. Hanáci o jejich odchodu informovali dnes na sociálních sítích a ve všech případech tak potvrdily dřívější informace deníku Sport. „Spolupráce končí, přátelství však zůstává. Děkujeme za krásné sezony a přejeme hodně štěstí v dalších působištích,“ uvedl klub. O Káňu měla zájem Kometa, ale podle posledních zpráv by měl zamířit do Vítkovic. O Dujsíka se nejvíce zajímá trio Plzeň, Kometa, Třinec.

Zprávy ze dne 29. 3. 2023
16:09
29. 3. 2023
Bílí Tygři Liberec

Liberecké Tygry oficiálně opouští brankářská jednička Petr Kváča. Oznámil to klubový web. Kam povedou další kroky gólmana, který závěr čtvrtfinále proti Hradci nedochytal vinou zranění, zatím není jasné. „Zatím si nechám pro sebe, co bude dál. V Liberci ale končím,“ oznámil na libereckých stránkách. Podle zpráv iSport.cz by měl zamířit do Švédska.

Zprávy ze dne 28. 3. 2023
16:49
28. 3. 2023
Kometa Brno

Předsezonní ambice se (opět) nepovedlo naplnit, hokejová Kometa vypadla ve čtvrtfinále play off a celkově skončí v extralize sedmá. „Úspěch je jedině to, když se zvedne nad hlavu pohár,“ řekl jasně kouč Patrik Martinec po vyřazení od Vítkovic. Jako každý rok dojde v kádru k řadě změn. A významných. VÍCE čtěte ZDE>>>

Zprávy ze dne 28. 3. 2023
16:40
28. 3. 2023
Bílí Tygři Liberec

Liberci po sezoně, která pro Bílé Tygry skončila ve čtvrtfinále play off, dojde ke změnám i na střídačce. Jak již před několika týdny informoval iSport.cz, po pěti letech strávených v organizaci severočeského klubu skončí trenér Patrik Augusta. Měl by být nahrazen Filipem Pešánem. Zkušený kouč se ke svému konci poprvé otevřeně vyjádřil těsně po vyřazení. CELÝ ROZHOVOR čtěte ZDE>>>

Zprávy ze dne 28. 3. 2023
16:30
28. 3. 2023
Bílí Tygři Liberec

Na úspěšných devět sezon pod Ještědem už nenaváže. Po vyřazení ve čtvrtfinále play off se v Liberci loučí dlouholetý kapitán Petr Jelínek. Mistr extraligy 2016 i majitel tří stříbrných medailí z vyřazovací části dostal od Bílých Tygrů nabídku pokračovat v klubu, ale v jiné roli. Zkušeného útočníka ovšem stále láká hrát. „Teď záleží na konkrétní nabídce. Mám rodinu, dva malé kluky a muselo by mi to dávat smysl po všech stránkách. Chuť hrát ale pořád mám. Umím si však představit, že bych i ukončil kariéru. S Tygry mám vnitřní dohodu, kterou teď nechci rozvíjet,“ prozradil osmatřicetiletý rodák z Prahy. ROZHOVOR s Petrem Jelínkem čtěte ZDE>>>

Zprávy ze dne 27. 3. 2023
10:00
27. 3. 2023
 

Dva čeští hokejoví brankáři a odchovanci zlínských Beranů během rozjeté sezony oslnili slovenskou extraligu a vysloužili si nabídku nové smlouvy. Jen jeden ji ale podepsal. V Nitře bude pokračovat pod trenérem Antonínem Stavjaňou jeho bývalý svěřenec ze Zlína Libor Kašík (30). Dohodl se na spolupráci i na příští ročník. Jeho krajan Jakub Sedláček (32) naopak v Banské Bystrici končí a podle informací webu iSport.cz se vrací do Olomouce! VÍCE čtěte ZDE>>>

Zprávy ze dne 25. 3. 2023
16:57
25. 3. 2023
HC Sparta Praha

Vedení Sparty uplatnilo opce ze stávajících smluv na šestici hráčů, kteří se většinou aktuálně snaží prosadit do kádru A týmu. Nejvýraznější postavou z nich je útočník Ostap Safin, jenž zasáhl i do čtvrtfinále play off proti Třinci. Dalšími jsou obránci Michael Krutil, Tomáše Tomek a útočníci Petr Hauser, Michal Vitouch a Ondřej Hrabik. Pražané o tom informovali na svém webu. „Práce s hráči, kteří prošli naší akademií, je pro nás zásadní. Doufám, že se do áčka bude probojovávat čím dál více hráčů se vztahem k našemu klubu,“ uvedl sportovní manažer Jaroslav Hlinka.

Zprávy ze dne 24. 3. 2023
15:22
24. 3. 2023
Litvínov

Hokejový útočník Nicolas Hlava bude i v příští extraligové sezoně oblékat dres Litvínova. Vedení klubu na webu oznámilo, že na něho uplatnilo opci. Hlava přišel loni po skončení angažmá v Kladně. V základní části sezony osmadvacetiletý útočník odehrál 50 zápasů a připsal si 26 bodů za 15 branek a 11 asistencí. Byl třetím nejlepším střelcem mužstva. V předkole play off proti Třinci přidal za tři utkání pět bodů (3+2). 

Zprávy ze dne 21. 3. 2023
16:53
21. 3. 2023
Mountfield HK

Obránci Patrik Marcel a Michael Gaspar budou hrát i v příští sezoně hokejovou extraligu v královéhradeckém dresu. Vedení Mountfieldu, který bojuje o postup do semifinále, s nimi podle klubového webu uzavřelo roční smlouvy s možností využít opční právo. Osmadvacetiletý Marcel přišel do Hradce loni v listopadu z prvoligových Litoměřic. Klub si cení především jeho defenzivní práce. „Patrik Marcel je typ hráče, kterého v týmu potřebuje každý klub, a musím říct, že naše dohoda na dalším působení byla velmi rychlá,“ uvedl generální manažer Aleš Kmoníček.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud