15. dubna 2024 • 15:30

Přestupy v extralize ONLINE: Španěl přesvědčil Tygry, má novou smlouvu

Autor: iSport.cz
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podpisy, přestupy, výměny, příchody borců ze zahraničí i zajímavosti. Všechny extraligové transfery sledujeme ONLINE na iSport.cz.



ONLINE PŘENOS - Přestupy v extralize
Všechny dny
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Bílí Tygři Liberec Bílí Tygři Liberec Dynamo Pardubice Dynamo Pardubice HC Olomouc HC Olomouc HC Škoda Plzeň HC Škoda Plzeň HC Sparta Praha HC Sparta Praha Karlovy Vary Karlovy Vary Kometa Brno Kometa Brno Litvínov Litvínov Mladá Boleslav Mladá Boleslav Motor České Budějovice Motor České Budějovice Mountfield HK Mountfield HK Oceláři Třinec Oceláři Třinec Rytíři Kladno Rytíři Kladno Vítkovice Vítkovice
Obnovit
Zprávy ze dne 19. 10. 2023
13:15
19. 10. 2023
Mountfield HK

Do Tipsort extraligy se poměrně brzy vrací známé jméno. Kanadský útočník Giorgio Estephan, který poslední dvě sezony válel za Litvínov, po kratičké epizodě ve finském týmu Jyväskylä (8 zápasů, 2+0), posiluje Hradec Králové. S vedením Mountfieldu se šestadvacetiletý rodák z Edmontonu v předstihu dohodl na smlouvě do konce příštího ročníku. „Již delší dobu sháníme kvalitního centra a pevně věřím, že jsme ho našli právě v Giorgiovi,“ uvedl generální manažer Aleš Kmoníček pro klubový web. „Čekáme od něj, že zkvalitní naši ofenzivu a především produktivitu, s kterou máme od začátku sezony problémy.“ V předchozích dvou sezonách nastřílel v litvínovských barvách celkem 30 gólů.

Zprávy ze dne 19. 10. 2023
11:45
19. 10. 2023
Mladá Boleslav

Mladé Boleslavi se pokouší oživit tým po nepovedeném startu sezony a pádu na dno tabulky. Bruslaři přivádí zkušeného švédského útočníka Joachima Rohdina. Dvaatřicetiletý rodák z Gävle, jenž má zkušenosti ze švédské i finské nejvyšší soutěže, se připojí k týmu ve čtvrtek večer. Není vyloučeno, že nastoupí již do pátečního utkání s Olomoucí. „Je to silný hráč na obou stranách hřiště, umí dávat góly a my věříme, že herně i svou mentalitou pomůže tým nastartovat. Navíc to bude i zdravá konkurence pro ostatní,“ uvedl sportovní ředitel Martin Ševc pro klubový web. Dochází i ke změně kapitána. Namísto Jana Stránského bude kapitánské „céčko“ nově nosit slovenský obránce Adam Jánošík.

Zprávy ze dne 19. 10. 2023
10:04
19. 10. 2023
HC Olomouc

Potvrdily se informace iSport.cz - Jan Káňa míří po brzkém konci ve Vítkovicích do Olomouce

Zprávy ze dne 17. 10. 2023
13:27
17. 10. 2023
HC Škoda Plzeň

Rozhodl se udělat krok vpřed. Talentovaný útočník Adam Dvořák končí v mateřské Plzni a vyráží na své první profesionální zahraniční angažmá. Devatenáctiletý mládežnický reprezentant, který poslední tři ročníky naskakoval i v extralize, podepsal smlouvu do konce sezony s týmem Joensuun Kiekko-Pojat hrající druhou nejvyšší finskou soutěž (Mestis). „Dopředu je šikovný a rychlý. V Mestis to určitě využije. Navíc už má zkušenosti z extraligy,“ uvedl manažer Jaakko Lipponen pro klubový web.

Zprávy ze dne 12. 10. 2023
15:16
12. 10. 2023
HC Škoda Plzeň

Švéd Tim Söderlund mění dres a míří z Mladé Boleslavi do Plzně. „Když Tim přišel, představoval pro nás velkou pomoc. Zdobila ho rychlost, dravost a v neposlední řadě produktivita. Letos to ani zdaleka takové nebylo,“ uvedl sportovní ředitel Martin Ševc. „Přes opakované pohovory nebo třeba i postavení mimo sestavu jsme z něj nedokázali dostat to, co jsme potřebovali,“ dodal. V Plzni naopak věří, že i díky zkušenostem s českou extraligou jim pomůže.

Zprávy ze dne 12. 10. 2023
15:14
12. 10. 2023
Motor České Budějovice

Dva metry a sto kilo do sestavy? No jasně, tohle bylo velké lákadlo. Jáchym Kondelík rozvázal smlouvu s Nashvillem a o služby obrovitého třiadvacetiletého útočníka se strhla krátká extraligová mela. Minulý ročník odehrál na farmě v AHL, předtím působil čtyři roky na univerzitě v Connecticutu. Teď se vrací do Českých Budějovic, odkud v 17 letech odešel do Severní Ameriky. Více čtěte zde >>>

Zprávy ze dne 12. 10. 2023
13:39
12. 10. 2023
Bílí Tygři Liberec

Slovenský útočník Miroslav Mucha bude z extraligového Liberce hostovat ve Zvolenu. Šestadvacetiletý hráč přišel na sever Čech před touto sezonou po působení v americké univerzitní lize a nižší soutěži ECHL. Za Liberec nastoupil jen čtyřikrát a nebodoval. „Z důvodu naplněné kvóty cizinců jsme dočasně uvolnili Mira Muchu do Zvolena. Budeme sledovat jeho výkony a není vyloučené, že se do týmu ještě letos vrátí,“ řekl trenér Filip Pešán. 

Zprávy ze dne 11. 10. 2023
20:00
11. 10. 2023
HC Škoda Plzeň

Kanadský útočník Luke Adam předčasně končí své angažmá v extraligové Plzni, za kterou odehrál jen sedm zápasů. Třiatřicetiletý hráč bude působit v Banské Bystrici, slovenský klub ho již na svém webu představil jako novou posilu. V sedmi utkáních v extralize si připsal jen dvě asistence, Plzeň v tiskové zprávě uvedla, že Adam končí z výkonnostních důvodů.

Zprávy ze dne 4. 10. 2023
13:31
4. 10. 2023
Vítkovice

Zajímavou posilu hlásí Vítkovice! Do Ostravy přichází francouzský obránce Yohann Auvitu. Zkušený bek si zahrál na deseti světových šampionátech, dvě sezony strávil také v zámořské NHL, kde hájil barvy New Jersey a Edmontonu. Naposledy působil v Servette Ženeva, které na jaře pomohl ke švýcarskému titulu. „Přivádíme do týmu zkušeného a kvalitního obránce, protože nám to zatím v defenzivě moc nejde. Jsme přesvědčení, že hráč formátu Yohanna nám pomůže zlepšit obrannou hru, díky čemuž se zvedne hra týmu celkově,“ uvedl sportovní ředitel Roman Šimíček na klubovém webu.

Zprávy ze dne 4. 10. 2023
10:23
4. 10. 2023
Rytíři Kladno

Velký návrat dotažen! Radek Smoleňák po 12 letech oblékne dres mateřského Kladna. Vedení Rytířů se dohodlo na příchodu zkušeného útočníka s Hradcem Králové, kde před novou sezonou vypadl ze sestavy. S hráčem přitom byli v kontaktu už od léta, nyní se těší, že zkvalitní hru v předbrankovém prostoru a na přesilovkách. „Jsem rád, že to vyšlo. Bavili jsme se o tom celkem dlouho a čekal jsem, jak to dopadne. Nakonec se tak vyvinula i moje situace v Hradci. Vracím se tam, odkud pocházím. Kdekoliv jsem byl po světě za všechny ty roky, vždycky jsem cítil, že patřím sem na Kladno a jsem rád, že se můžu vrátit domů,“ uvedl Smoleňák pro klubový web. Pokud se stihnout vyřídit všechny formality, mohl by nastoupit už v pátek a hned proti Mountfieldu.

Radek Smoleňák během přípravného zápasu s Bánskou Bystricí Radek Smoleňák a Matěj Machovský debatují po konci finálové série Hradecký kapitán Radek Smoleňák v semifinálovém duelu proti Vítkovicím
Zprávy ze dne 3. 10. 2023
11:49
3. 10. 2023
Mountfield HK

S Litvínovem vyhrál titul a během šesti sezon v Hradci se Filip Pavlík vypracoval mezi defenzivní esa extraligy. V rukách má raketomet, který umí vysílat ostré pokusy na branku, a nespoléhá se jen na přesilovku. Příběh má háček, obránce nehraje. Nevejde se Mountfieldu do sestavy. Klub si svoje eso dobrovolně umístil na tribunu. „Vždycky patřil k našim lepším hráčům. Za sebe preferuji, aby Filip zůstal,“ komentuje spekulace o trejdu generální manažer Aleš Kmoníček. Více čtěte ZDE>>>

Filip Pavlík během předsezónního focení veze primátorku Pavlínu Springerovou
Zprávy ze dne 27. 9. 2023
11:43
27. 9. 2023
Bílí Tygři Liberec

Liberec získal z Olomouce talentovaného sedmnáctiletého obránce Tomáše Galvase. S klubem podepsal smlouvu na dva roky. Galvas, jehož čtyřiadvacetiletý bratr Jakub obléká dres švédského Malmö a během sezony 2021/22 okusil v šesti zápasech NHL, by měl patřit mezi hlavní české adepty na draft nejlepší ligy světa v příštím roce. V létě byl členem stříbrné reprezentační osmnáctky na Hlinka Gretzky Cupu, v dresu Hanáků debutoval v minulém ročníku v extralize. V této sezoně nastoupil za Olomouc do sedmi zápasů juniorské nejvyšší soutěže, dal dva góly a přidal pět nahrávek.

Zprávy ze dne 22. 9. 2023
11:40
22. 9. 2023
Kometa Brno

Vedení Komety zajímavě reaguje na bídný start sezony a nepříjemně rozrostlou marodku. Do Brna se v rámci střídavých startů ze Znojma vrací zkušený útočník Jan Hruška. Sedmatřicetiletý klubový odchovanec, který pro rodné město pomohl vybojovat v extralize dva mistrovské tituly, by měl už dnes nastoupit do utkání proti Litvínovu.

Zprávy ze dne 13. 9. 2023
14:21
13. 9. 2023
Bílí Tygři Liberec

Slovenský hokejový obránce Rayen Petrovický uspěl na zkoušce v extraligovém Liberci a podepsal se Severočechy tříletou smlouvu. Jednadvacetiletý syn mistra světa z roku 2002 Róberta Petrovického a vnuk bývalého trenéra české i slovenské reprezentace Vladimíra Vůjtka zamířil následně na hostování do prvoligového Vsetína a pod Ještědem bude mít možnost hrát na střídavý start. Informoval o tom oficiální web Bílých Tygrů.

Trenér Filip Pešán si pochvaluje Rayena Petrovického, v současnosti ovšem pro něj místo nenajde
Zprávy ze dne 12. 9. 2023
23:31
12. 9. 2023
Rytíři Kladno

Hokejisté Kladna získali krátce před startem nového extraligového ročníku posilu do útoku. Dres Rytířů bude oblékat Lotyš Eduards Tralmaks, který v minulé sezoně hrál v týmu Providence Bruins v zámořské AHL. Středočeši věří, že šestadvacetiletého útočníka budou mít k dispozici již v pátečním zápase 1. kola v Olomouci.

Lotyšský útočník Eduards Tralmaks posílil před startem extraligy Kladno
Zprávy ze dne 7. 9. 2023
18:47
7. 9. 2023
Litvínov

Deník Sport a web iSport.cz o tom informovali už na konci srpna. Teď je to potvrzeno! Britský útočník Liam Kirk se stal novou posilou Litvínova, kde podepsal roční kontrakt. Nejlepší střelec MS v roce 2021 hrál naposledy v Jukuritu Mikkeli, kde hostoval z Arizony. „Na svůj mladý věk má Liam poměrně slušné zkušenosti, které věříme, že ještě rozvine ve prospěch našeho klubu," uvedl hlavní kouč Karel Mlejnek na klubovém webu. Verva aktuálně hraje přípravný duel proti Karlovým Varům, přestup se oficiálně dokončil až po jeho začátku. Kirk nicméně do utkání naskočil s mírným zpožděním.

Zprávy ze dne 1. 9. 2023
13:39
1. 9. 2023
Rytíři Kladno

Přesvědčil. Obránce Tadeáš Hejda si svými výkony během přípravy řekl o smlouvu v Kladně, kde byl od léta na zkoušce. Šestadvacetiletý odchovanec Slavie by si měl v září připsat premiéru v Tipsport extralize. „Tadeáš naplnil naše očekávání a rozhodli jsme se mu nabídnout smlouvu,“ uvedl sportovní manažer Jiří Burger pro klubový web. Rodák z Prahy je o 19 let mladším bratrem Jana Hejdy, bývalého reprezentanta a dlouholetého zadáka NHL.

 

Obránce Tadeáš Hejda uspěl na zkoušce v Kladně a dočká se tak premiéry v extralize
Zprávy ze dne 22. 8. 2023
10:51
22. 8. 2023
Rytíři Kladno

Kladno posílí útočník Richard Jarůšek. Dvaatřicetiletý hráč působil naposledy ve Vítkovicích, v jejichž dresu si zahrál semifinále play off. „Byli jsme v kontaktu už před minulou sezonou, ale k dohodě nedošlo. Jsme rádi, že jsme se k tomu letos vrátili a dohodli jsme se. Získáváme v něm zkušeného silového útočníka s důrazem v předbrankovém prostoru. Věříme, že naváže na sezony, kdy dával 15 a více gólů,“ uvedl sportovní manažer Rytířů Jiří Burger.

Zprávy ze dne 16. 8. 2023
9:12
16. 8. 2023
HC Sparta Praha

Dál půjdou již bez švédského válečníka. Jak již dříve informoval iSport.cz, bylo potvrzeno, že ve Spartě končí útočník Erik Thorell. Jednatřicetiletý rodák z Karlstadu měl s Pražany ještě rok platnou smlouvu, trenérský tandem Pavel Gross a Miloslav Hořava už ale o mistra domácí i švýcarské ligy neměli zájem, když nedokázal navázat na velice povedenou první sezonu. Nyní by se měl vrátit do Švédska.

Zprávy ze dne 8. 8. 2023
17:48
8. 8. 2023
Bílí Tygři Liberec

Litoměřice vyzkouší brankáře Lukáše Paříka, který byl v NHL draftovaný Los Angeles. Klub z druhé nejvyšší české soutěže úzce spolupracuje se Spartou.

Zprávy ze dne 8. 8. 2023
16:55
8. 8. 2023
Karlovy Vary

Návrat do karlovarského dresu v rámci přípravy chystá Vojtěch Tomeček, který naposledy za Energii nastupoval v sezoně 2016/17. Půjde ale patrně pouze o nostalgický comeback a osmadvacetiletý útočník bude následně pokračovat v Sokolově, který hraje až druhou nejvyšší soutěž. Zajímavosti je, že Západočeši by do prvního přípravného utkání proti Mladé Boleslavi měli naskočit se třemi útočnými formacemi.

Zprávy ze dne 8. 8. 2023
16:51
8. 8. 2023
Oceláři Třinec

První šanci v mužské kategorii vyhlíží Petr SikoraOcelář, který se podílel na stříbrném úspěchu české osmnáctky na Hlinka Gretzky Cupu. V sobotu mladíci ve finále těsně podlehli Kanadě a skončili na stříbrné příčce. Sikora by měl nastoupit po boku nové posily Richarda Pánika a další třinecké naděje, osmnáctiletého Slováka Adama Cedza. Zajistí si místo v „Áčku“? 

Zprávy ze dne 8. 8. 2023
13:02
8. 8. 2023
Motor České Budějovice

Po minulé nepříliš povedené sezoně se pokusí o restart v zahraničí. Václav Karabáček se po téměř pěti letech loučí v Českých Budějovicích a vydává se do Švédska. Sedmadvacetiletý útočník, který má ve sbírce stříbrnou medaili z mistrovství světa hráčů do 18 let z roku 2014, bude oblékat dres Västerviku, týmu z druhé nejvyšší švédské ligy. V posledním ročníku odehrál za Motor 33 utkání, ve kterých nebodoval a následně byl poslán na hostování do Jihlavy. Ve Skandinávii může pookřát. V severském klubu si libují, že získali zapáleného praváka s dobrou výškou a střelou. „Víme, že se v Česku trochu zasekl, ale má správný přístup. Chce postoupit dál ve své kariéře,“ uvedl generální manažer Victor Öhman pro klubový web. V tuzemsku na sebe Karabáček upoutal pozornost, když v jednom utkání vyhrožoval sudímu, že ho zapálí. Populární byl obzvláště u jihočeských fanoušků.

 

Někdejší mládežnický reprezentant Václav Karabáček dře v dresu Českých Budějovic
Zprávy ze dne 8. 8. 2023
9:27
8. 8. 2023
Bílí Tygři Liberec

Velká komplikace pro Bílé Tygry. V průběhu přípravy a dost možná i na začátku sezony se Liberec bude muset obejít bez staronové zvučné posily Ronalda Knota. Reprezentační obránce, který se pod Ještěd vrátil po dvou letech strávených v Rusku a zámoří, podstoupil operaci poté, co se u něj objevily příznaky výhřezu meziobratlové ploténky. „Operace proběhla úspěšně v minulém týdnu v Krajské nemocnici Liberec. Ronald je nyní v domácím léčení a podstupuje intenzivní rehabilitace. Jeho zapojení do tréninkového procesu očekávám v průběhu září,". Uvedl týmový lékař Roman Mizera.

Zprávy ze dne 7. 8. 2023
15:04
7. 8. 2023
Kometa Brno

Obránce Jan Zahradníček posiluje obranné řady Komety Brno. Dosavadní hráč mistrovského Třince slavil s Oceláři hned třikrát, přestože v hlavním týmu nikdy nestrávil kompletní sezonu a často se objevoval na farmě ve Frýdku-Místku. 

Zprávy ze dne 5. 8. 2023
10:10
5. 8. 2023
Oceláři Třinec

Do Třince měl namířeno už v průběhu uplynulé sezony, ale dohoda Ocelářů s Hradcem Králové tehdy ještě neklapla. Urostlý bojovník Richard Nedomlel (30) nakonec ročník dohrával v dresu libereckých Tygrů. Když přišla druhá šance rozšířit řady šampionů, neváhal. VÍCE ČTĚTE ZDE>>>

Richard Nedomlel v přípravě s Třincem zažil ledacos
Zprávy ze dne 3. 8. 2023
16:12
3. 8. 2023
Bílí Tygři Liberec

Liberci by si mohl získat místo další zajímavý hráč. V rámci zkoušky u Bílých Tygrů se do konce srpna připravuje slovenský obránce Rayen Petrovický. Jednadvacetiletý rodák ze švýcarské Bellinzony není nikým jiným než synem bývalého vynikajícího útočníka a mistra světa z roku 2002 Róberta Petrovického, který nyní působí jako asistent trenéra v Olomouci. Odchovanec trenčínského hokeje má navíc i české kořeny, jeho dědečkem je někdejší uznávaný trenér Vladimír Vůjtek. Rayen by měl obléknout liberecký dres již ve čtvrtečním přípravném zápase proti Mladé Boleslavi.  

Zprávy ze dne 1. 8. 2023
20:30
1. 8. 2023
HC Sparta Praha

Už před dvěma roky se měl obránce Vojtěch Mozík vrátit do Česka, když podepsal kontrakt s Kometou. Kvůli rodinným záležitostem však smlouvu předčasně ukončil. Letos bylo opět ve hře brněnské angažmá, třicetiletý zadák dal ale při návratu „domů“ přednost Spartě. „Má nejvyšší cíle, což mě moc lákalo,“ prozradil účastník dvou olympijských her po prvním veřejném tréninku. VÍCE čtěte ZDE>>>

Zkušený obránce Vojtěch Mozík již ve sparťanském dresu Trenér Sparty Miloslav Hořava domlouvá obránci Vojtěchu Mozíkovi
Zprávy ze dne 1. 8. 2023
16:35
1. 8. 2023
HC Sparta Praha

Do známého prostředí se vrátil po 33 letech, kdy do Německa odcházel jako šampion. Nyní bude chtít Pavel Gross v roli nového trenéra Sparty ukončit dlouhé čekání na titul Pražanů. „Strašně se těším. S kvalitou týmu i přístupem kluků jsem moc spokojený,“ sypal ze sebe po úterním otevřeném tréninku. ROZHOVOR se sparťanským koučem čtěte ZDE>>>

 

Sparťanský trenér Pavel Gross na společném tréninku na ledě Hokejisté Sparty již pod vedením kouče Pavla Grosse Trenér Pavel Gross po svém návratu z Německa již cepuje hokejisty Sparty
Zprávy ze dne 1. 8. 2023
11:55
1. 8. 2023
Litvínov

Při posledním změně v kádru zamířili do Litvínova bratři Ondřej a David Kašovi. Další rodák z Kadaně Michal Gut vyrůstal na stejném sídlišti. „Snil jsem o tom, že si s nimi zahraju, ale nečekal jsem, že šance přijde tak rychle,“ usmíval se. ROZHOVOR čtěte ZDE>>>

Litvínovský útočník Michal Gut (uprostřed) by ještě nedávno nevěřil, že se s dlouholetými kamarády Ondřejem a Davidem Kašovými sejde v jednom týmu tak brzy

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud