16. dubna 2024 • 13:25

Přestupy v extralize ONLINE: Vítkovice oznámily nové kouče. Odchod z Brna

Autor: iSport.cz
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podpisy, přestupy, výměny, příchody borců ze zahraničí i zajímavosti. Všechny extraligové transfery sledujeme ONLINE na iSport.cz.



ONLINE PŘENOS - Přestupy v extralize
Všechny dny
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě Česká účast
Bílí Tygři Liberec Bílí Tygři Liberec Dynamo Pardubice Dynamo Pardubice HC Olomouc HC Olomouc HC Škoda Plzeň HC Škoda Plzeň HC Sparta Praha HC Sparta Praha Karlovy Vary Karlovy Vary Kometa Brno Kometa Brno Litvínov Litvínov Mladá Boleslav Mladá Boleslav Motor České Budějovice Motor České Budějovice Mountfield HK Mountfield HK Oceláři Třinec Oceláři Třinec Rytíři Kladno Rytíři Kladno Vítkovice Vítkovice
Obnovit
Zprávy ze dne 8. 4. 2024
11:05
8. 4. 2024
HC Olomouc

Olomouci si mohou mnout ruce. Obránce Jakub Sirota se s klubem dohodl na roční prodloužení smlouvy. Pětadvacetiletý rodák z Kroměříže o svém pokračování u Hanáků informoval fanušky prostřednictvím videa. Pětadvacetiletý rodák z Kroměříže se před rokem vrátil do Česka po letech v zámoří. Ve své první extraligové sezoně se stal příjemným zjevením, ze kterého se vyklubala nenápadná hvězda.

Zprávy ze dne 28. 3. 2024
13:00
28. 3. 2024
HC Olomouc

První posilou hokejistů Olomouce pro příští extraligovou sezonu se stal útočník Petr Fridrich. Třiadvacetiletý hráč, který má na kontě sedm reprezentačních startů, přichází na Hanou z Vítkovic. Olomouc o jeho angažování informovala na svém webu. „Jedná se o mladého perspektivního hráče, který svou typologií přesně zapadá do našeho mužstva. O svých kvalitách již přesvědčil v minulých sezonách a jsem velice rád, že jsme tohoto hráče získali,“ uvedl generální manažer Erik Fürst.

Zprávy ze dne 22. 10. 2023
19:57
22. 10. 2023
HC Olomouc

Dvojitá radost v Olomouci. Poté, co Hanáci porazili v nedělním 13. kole Tipsport extraligy Litvínov 2:1 a ukončili tak soupeřovi sérii 11 výher v řadě, představilo vedení klubu další staronovou posilu. Po Janu Káňovi bude olomoucký dres opět oblékat útočník Karel Plášek. Třiadvacetiletý rodák z Přerova se do Česka vrací po výměně z Vancouveru do Pittsburghu, který následně s hráčem bezpodmínečně rozvázal kontrakt.

Zprávy ze dne 19. 10. 2023
10:04
19. 10. 2023
HC Olomouc

Potvrdily se informace iSport.cz - Jan Káňa míří po brzkém konci ve Vítkovicích do Olomouce

Zprávy ze dne 25. 7. 2023
10:15
25. 7. 2023
HC Olomouc

Venku třicet stupňů, uvnitř plechového zimáku tradiční mlha. Hokejisté Olomouce se v klasických červencových kulisách poprvé sešli na ledě, nechyběli (staro)nováčci Aron Chmielewski, Jakub Sedláček či Jakub Sirota. Mora by ještě ráda posílila útok, ideálně dvěma kusy. Snem je návrat Davida Krejčího, o kterém se na Hané pro jistotu moc nemluví... VÍCE čtěte ZDE>>>

Zprávy ze dne 7. 7. 2023
9:38
7. 7. 2023
HC Olomouc

Obránce Jakub Sirota se stal posilou Olomouce. Čtyřiadvacetiletý bek působil předešlých sedm let v zámoří, naposledy v univerzitní soutěži NCAA v týmu Maine. Hanáci jeho příchod oznámili na oficiálním klubovém webu.

Zprávy ze dne 10. 5. 2023
13:55
10. 5. 2023
HC Olomouc

Brankář Jan Lukáš nebude dále pokračovat v Olomouci. Na Hané si vychytal angažmá ve Finsku, smlouvu na příští sezonu s ním podepsala SaiPa. Devětadvacetiletý brankář si dosud vyzkoušel jediné zahraniční angažmá, když Bánské Bystrici pomohl na Slovensku k titulu. 

Zprávy ze dne 5. 5. 2023
12:39
5. 5. 2023
HC Olomouc

Slovinský útočník Rok Macuh se po pěti letech vrací do extraligové Olomouce. Šestadvacetiletý hráč na Hané působil v juniorském věku, poté nastupoval v první lize. Klub o jeho angažování informoval na svém oficiálním webu. „Rok nepřichází do neznámého prostředí. Působil u nás už v mládežnických kategoriích, kde předváděl dobré výkony. Doufáme, že na ně naváže i v A-týmu a popere se o místo v základní sestavě,“ uvedl sportovní manažer Josef Podlaha.

Zprávy ze dne 4. 5. 2023
10:46
4. 5. 2023
HC Olomouc

Polský hokejový útočník Aron Chmielewski se stal posilou extraligové Olomouce. Jednatřicetiletý reprezentant přichází na Hanou z Třince, v jehož dresu získal čtyři mistrovské tituly. Klub o jeho příchodu informoval na oficiálním webu.

Zprávy ze dne 3. 5. 2023
12:51
3. 5. 2023
HC Olomouc

Brankář Jakub Sedláček se stal staronovou posilou Olomouce, kam se vrací po pěti měsících z Banské Bystrice. Třiatřicetiletý odchovanec Zlína s bohatými zkušenostmi z KHL vytvoří dvojici se Slovákem Branislavem Konrádem a nahradí Jana Lukáše, který má namířeno do Finska. „Kuba už velmi dobře zná zdejší prostředí. A také my víme, co od něj můžeme očekávat. Kromě brankářských kvalit má i skvělý charakter a já věřím, že naše brankářská dvojice bude patřit k nejlepším v extralize,“ řekl klubovému webu generální manažer Hanáků Erik Fürst.

Zprávy ze dne 1. 5. 2023
10:53
1. 5. 2023
HC Olomouc

Olomouc zatím oznámila dva odchody. Po čtyřech sezonách se s Morou loučí zkušený útočník Rostislav Olesz a další forvard Petr Strapáč, který v Olomouci strávil dokonce sedm sezon. Tým už dříve ohlásil odchody brankáře Jana Lukáše, obránce Tomáše Dujsíka a útočníka Jana Káni. Nové posily by měl oznámit ještě během pondělka nebo v dohledné době.

Zprávy ze dne 26. 4. 2023
10:54
26. 4. 2023
HC Olomouc

Obránce Alex Rašner a útočníci Pavel Musil s Matoušem Menšíkem budou i nadále hrát za Olomouc. Všichni podepsali s Hanáky nové dvouleté smlouvy. Klub o tom informoval na svém oficiálním webu.

Zprávy ze dne 18. 4. 2023
14:35
18. 4. 2023
HC Olomouc

Olomouci si mohou oddechnout. Hanáckému klubu se do budoucna podařilo udržet dvě klíčové opory. Nové dlouhodobé smlouvy podepsali obránce David Škůrek a útočník Jakub Orsava. Obrovitý zadák, který je základním kamenem olomoucké obrany, se upsal na tři roky. Zkušený forvard, jenž v minulé sezoně přišel z Hradce Králové, šel ještě dál. Kontrakt prodloužil o čtyři roky.

Zprávy ze dne 11. 4. 2023
14:07
11. 4. 2023
HC Olomouc

Po potvrzení odchodů trojice opor Jan Lukáš-Tomáš Dujsík-Jan Káňa má vedení Olomouce pro fanoušky pro změnu pozitivní zprávy. Hanáci se totiž dohodli na nových smlouvách s mladými útočníky Jakubem Navrátilem a Michalem Kuncem. Oba hráči, kteří v týmu přebírají čím dál větší role, by měli dres s kohoutem na hrudi oblékat v následujících třech sezonách. „Věříme, že svůj talent budou dále rozvíjet a v dalších ročnících budou tahouny našeho týmu,“ uvedl sportovní manažer Josef Podlaha pro klubový web. Olomoučtí se v následujících týdnech chystají odhalit i další podpisy.

Zprávy ze dne 30. 3. 2023
17:14
30. 3. 2023
HC Olomouc

Dres hokejistů extraligové Olomouce už nebudou dál oblékat tři velké opory - brankář Jan Lukáš, obránce Tomáš Dujsík a útočník Jan Káňa. Hanáci o jejich odchodu informovali dnes na sociálních sítích a ve všech případech tak potvrdily dřívější informace deníku Sport. „Spolupráce končí, přátelství však zůstává. Děkujeme za krásné sezony a přejeme hodně štěstí v dalších působištích,“ uvedl klub. O Káňu měla zájem Kometa, ale podle posledních zpráv by měl zamířit do Vítkovic. O Dujsíka se nejvíce zajímá trio Plzeň, Kometa, Třinec.

Zprávy ze dne 8. 2. 2023
13:30
8. 2. 2023
HC Olomouc

Olomoučtí fanoušci se mohou pomalu loučit s dvojicí oblíbenců. Přestože nikdo zatím nechce nic komentovat, podle informací deníku Sport a webu iSport.cz je víceméně hotovo. Jak kanonýr Jan Káňa, tak gólman Jan Lukáš na Hané neprodlouží končící smlouvu a od příští sezony budou oba nastupovat jinde. Navíc na hraně je i budoucnost dalšího důležitého hráče týmu. Podrobnosti čtěte ZDE.

 

Jan Lukáš vytáhl důležitý zákrok
Zprávy ze dne 5. 12. 2022
13:27
5. 12. 2022
HC Olomouc

Český brankář Jakub Sedláček si po konci více jak měsíc dlouhé výpomoci v Olomouci našel nové angažmá. Dvaatřicetiletý gólman odchází na Slovensko, kde bude chytat za Banskou Bystricu. O zlínského odchovance se ale zajímaly i další týmy. „Zájem z Bystrice byl největší. Abych řekl pravdu, tak jsem slovenskou extraligu v této sezoně vůbec nesledoval," přiznal bývalý hráč Sparty či Komety. Sedláčka bude v slovenském klubu cepovat jako nový trenér brankářů Tomáš Duba, mistr extraligy z roku 2007.

Zprávy ze dne 2. 12. 2022
11:30
2. 12. 2022
HC Olomouc

Brankář Jakub Sedláček nebude pokračovat v angažmá v extraligové Olomouci. Dvaatřicetiletý gólman přišel na Hanou v listopadu na měsíční výpomoc, zasáhl do čtyř zápasů a další start nepřidá. „Jsme Kubovi velice vděční za to, že nám po roce znovu pomohl v nelehké situaci. Vzhledem k blížícímu se uzdravení Braňa Konráda však v tuto chvíli jeho působení v našem týmu končí,“ uvedl trenér brankářů Martin Prusek na facebookovém profilu klubu.

Zprávy ze dne 17. 11. 2022
22:47
17. 11. 2022
HC Olomouc

Útočník Karel Plášek se vrací ze Severní Ameriky do extraligy a dohraje sezonu v Olomouci. Dvaadvacetiletý odchovanec Přerova loni uzavřel tříletý nováčkovský kontrakt s Vancouverem, ale vinou zranění sehrál jen osm utkání v minulé sezoně na farmě v Abbotsfordu v nižší AHL. Po minulém ročníku se podrobil operaci kyčle. O zapůjčení Pláška do Olomouce pro zbytek sezony 2022/23 informoval na klubovém twitterovém účtu generální manažer Vancouveru Patrik Allvin. Do zámoří odešel Plášek loni z Komety Brno. Vancouver jej draftoval v roce 2019 v 6. kole na 175. místě.

Zprávy ze dne 26. 10. 2022
10:28
26. 10. 2022
HC Olomouc

Olomouc vítá staronové jméno! Stejně jako na začátku minulé sezony přichází brankář Jakub Sedláček. Hanácký klub tak reaguje na zranění Branislava Konráda, Sedláček podepsal kontrakt prozatím do konce listopadu s možností následného prodloužení. „Kvůli absenci Braňa Konráda jsme se rozhodli doplnit brankářský tým o zkušeného brankáře, který již dobře zná zdejší prostředí. V loňském roce nám velmi pomohl a víme, co od něj můžeme očekávat,“ řekl k posile generální manažer Erik Fürst pro klubový web.

Zprávy ze dne 26. 8. 2022
14:35
26. 8. 2022
HC Olomouc

Prvoligová Jihlava zlákala zajímavé extraligové posily. Gólmanskou dvojici zřejmě utvoří Jakub Neužil z Liberce a sparťan Josef Kořenář, oba přicházejí v rámci hostování. Neužil by měl zasáhnout už do pátečního přípravného klání v Pelhřimově proti Grazu.

Z Dukly naopak na hostování odchází jmenovci Lukáš Mareš (obránce) a Anděl (útočník). Posílí Olomouc, zároveň však mají vyřízené střídavé starty. O místo v kádru Hanáků usiluje ještě forvard Matouš Menšík.

Zprávy ze dne 3. 6. 2022
9:57
3. 6. 2022
HC Olomouc

David Krejčí potvrdil, že setrvání v Olomouci je reálné. Nyní nicméně odlétá do USA, kde podle svých slov bude v klidu přemýšlet, co dál. Informaci s jeho vyjádřením sdílel twitterový účet Mory.

Zprávy ze dne 17. 5. 2022
12:13
17. 5. 2022
HC Olomouc

Před lety hostování, tentokrát přestup. Pavel Musil příchází do Olomouce. 

 

Zprávy ze dne 6. 5. 2022
12:38
6. 5. 2022
HC Olomouc

Výměna mezi Vítkovicemi a Olomoucí! Ale velmi nečekaná, přesun se totiž týká trénérů brankářů. V Ostravar areně se o ně bude starat Martin Falter, do Mory míří Martin Prusek. „Tuto výměnu náš klub sice neinicioval, nicméně si myslím, že ve finále jsme z ní vyšli velmi dobře. Nebál bych se říct, že vítězně. Martin Prusek patří mezi špičkové trenéry brankářů,“ řekl generální manažer Erik Fürst pro web olomouckého klubu.

Zprávy ze dne 5. 5. 2022
9:53
5. 5. 2022
HC Olomouc

Olomouc povede v příští sezoně společně s Janem Tomajkem asistent Boris Žabka, který naposledy působil u slovenské reprezentace do 18 let. Nahradí Zdeňka Motáka, jenž převezme Třinec. Oceláři však ještě jméno nástupce Václava Varadi oficiálně neoznámili. „Jedná se o trenéra, který má bohaté zkušenosti s českou nejvyšší soutěží, kde několik sezon působil. Věřím, že vhodně doplní náš trenérský tým a naše spolupráce bude úspěšná,“ uvedl Tomajko na klubovém webu.

Zprávy ze dne 4. 5. 2022
12:58
4. 5. 2022
HC Olomouc

Hokejisty extraligové Olomouce posílí obránce Lukáš Mareš z Jihlavy a útočníci Jakub Orsava z Hradce Králové s Lukášem Andělem z Pardubic. Hanácký klub příchod tří nových hráčů oznámil na svém oficiálním we

Zprávy ze dne 1. 5. 2022
12:34
1. 5. 2022
HC Olomouc

V Olomouci se loučí se třemi útočníky. Vedle již avizovaných odchodů Vojtěcha Tomečka do Českých Budějovic a Slováka Petera Lichance (Vsetín) za Hanáky již nebude dál hrát zkušený forvard Vilém Burian. Další kroky třiatřicetiletého rodáka z Třebíče, který byl Moře oporou šest let, zatím nejsou známé. 

Zprávy ze dne 29. 4. 2022
9:47
29. 4. 2022
HC Olomouc

Brankář Jan Lukáš, obránce Adam Rutar a útočník Petr Kolouch budou i nadále hrát v extraligové Olomouci. Hanáci na svém oficiálním webu oznámili, že trojice hráčů podepsala s klubem nové smlouvy.

Zprávy ze dne 22. 4. 2022
10:57
22. 4. 2022
HC Olomouc

Hokejoví útočníci Rostislav Olesz, Lukáš Klimek a Silvester Kusko budou i v příští sezoně pokračovat v Olomouci, s kterou uzavřeli nové smlouvy. Vedení Kohoutů také uplatnilo opci na obránce Alexe Rašnera. Klub o tom informoval na svém webu.

Zprávy ze dne 20. 9. 2021
13:00
20. 9. 2021
HC Olomouc

Vedení hokejistů Olomouce z důvodu zdravotní absence slovenské jedničky Branislava Konráda přivádí do brány zkušenou posilu. Dres Hanáků bude od nynějška v rámci hostování oblékat gólman Jakub Sedláček. Jednatřicetiletý odchovanec Zlína se do Tipsport extraligy vrací po roce stráveném v Košicích a Villachu. „Jsme rádi, že se k nám takovýto gólman přidá. Doplní tak skvěle chytajícího Honzu Lukáše. V době, kdy nevíme, za jak dlouho bude Braňo zpátky, je to vítaná posila a zároveň záruka toho, že budeme mít jednu z nejlepších brankářských dvojic v extralize,“ řekl Martin Falter, trenér brankářů Olomouce pro klubový web. 

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud