25. dubna 2024 • 15:55

Přestupy v extralize ONLINE: Tygři udrží hvězdu! Pardubický podpis

Autor: iSport.cz
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podpisy, přestupy, výměny, příchody borců ze zahraničí i zajímavosti. Všechny extraligové transfery sledujeme ONLINE na iSport.cz.



ONLINE PŘENOS - Přestupy v extralize
Všechny dny
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě Česká účast
Bílí Tygři Liberec Bílí Tygři Liberec Dynamo Pardubice Dynamo Pardubice HC Olomouc HC Olomouc HC Škoda Plzeň HC Škoda Plzeň HC Sparta Praha HC Sparta Praha Karlovy Vary Karlovy Vary Kometa Brno Kometa Brno Litvínov Litvínov Mladá Boleslav Mladá Boleslav Motor České Budějovice Motor České Budějovice Mountfield HK Mountfield HK Oceláři Třinec Oceláři Třinec Rytíři Kladno Rytíři Kladno Vítkovice Vítkovice
Obnovit
Zprávy ze dne 1. 2. 2023
16:01
1. 2. 2023
HC Škoda Plzeň

Západočeská Plzeň již oficiálně potvrdila původní informace iSport.cz a deníku Sport. Od příští sezony bude v dresu Indiánů nastupovat Jakub Lev, ročník dohraje v Hradci Králové

Zprávy ze dne 31. 1. 2023
22:50
31. 1. 2023
HC Škoda Plzeň

Na trase Plzeň - Třinec se upekla zajímavá výměna. Na západ Čech se stěhuje zkušený zadák Jan Jaroměřský. Oceláři naopak získávají obránce Lukáše Kaňáka, který poprvé v rámci Plzně a rodných Klatov mění angažmá.

Zprávy ze dne 31. 1. 2023
22:50
31. 1. 2023
Oceláři Třinec

Třinec získal do obrany 26letého Adama Smitha z Wheeling Nailers hrající ECHL, zkušenosti má i z AHL. „Intenzivně jsme hledali obránce, s blížícím se koncem přestupního období hledání nabralo na obrátkách. Volba nakonec padla na Adama Smitha. Oceláři jsou pro něj první angažmá mimo americký kontinent. Je motivovaný a natěšený na novou etapu hokejové kariéry,” okomentoval příchod sportovní ředitel klubu Jan Peterek. V roce 2016 na Smitha v drafru ukazáli v sedmém kole Nashville Predators.

Zprávy ze dne 31. 1. 2023
22:16
31. 1. 2023
Vítkovice

Potvrzeno. Do Česka se po necelé sezoně v Rakousku vrací zkušený útočník Richard Jarůšek. Někdejší hráč Sparty či Litvínova bude hrát za Vítkovice, které na jednatřicetiletého brněnského rodáka ukázaly jako na vhodnou posilu pro play off. „Je to nepříjemný soupeř pro každého, kdo stojí na druhé straně.  V jeho příchodu vidíme jednoznačně přínos a plus do týmu. Máme velkou radost, že se nám Richarda podařilo získat, protože jsme z extraligových týmů nebyli jediní, zájem o něj projevily i další top týmy. Jsme rádi, že jsme tuhle přetahovanou vyhráli,“ uvedl sportovní ředitel Roman Šimíček pro klubový web.     

Zprávy ze dne 31. 1. 2023
21:27
31. 1. 2023
Kometa Brno

Brně dochází k redukci kádru. Vedení Komety posílá útočníka Jana Dufka do prvoligové Poruby na hostování do konce sezony. Někdejší útočník Mladé Boleslavi či Plzně si v brněnském dresu připsal v 31 odehraných utkáních jediný gól. Za Porubu si zahraje po čtyřech letech. Generální manažer Pavel Hinner tedy vítal Dufka jako známou tvář, jejíž kvality dobře zná. „Slibuji i od Honzy především důraz před bránou a zkušenosti nabrané v posledních letech v extraligových týmech,“ uvedl porubský GM pro klubový web.

Zprávy ze dne 31. 1. 2023
16:11
31. 1. 2023
Vítkovice

Do Tipsport extraligy se zřejmě vrací známý útočník. Po necelé sezoně strávené v Rakousku se do Česka vrací zkušený útočník Richard Jarůšek. Někdejší střelec Mountfieldu HK, Sparty či Litvínova o rozloučení se v klubu Pioneers Vorarlberg a návratu do vlasti se svěřil na svém Instagramu. Kam zamíří? Spekuluje se, že těsně před přestupovou uzávěrkou posílí druhé Vítkovice.

Zprávy ze dne 31. 1. 2023
14:53
31. 1. 2023
Mladá Boleslav

Mladá Boleslav vítá v týmu v den uzávěrky přestupů útočníka Sebastiána Maláta z Plzně. Na západ Čech se stěhuje forvard Martin Beránek.

 

Zprávy ze dne 31. 1. 2023
14:51
31. 1. 2023
HC Škoda Plzeň

Útočník Antonín Honejsek se ze Zlína přesouvá do extraligové Plzně. Z kádru Indiánů naopak odchází Martin Lang.

Zprávy ze dne 31. 1. 2023
13:54
31. 1. 2023
Mountfield HK

Hradec Králové v úterý rovněž oznámil, že v nadcházející sezoně se už v jeho dresu nebudou objevovat dosavadní stálice Lukáš Cingel a Jakub Lev. Druhý jmenovaný má jít podle informací iSport.cz a deníku Sport do Plzně. Dvaatřicetiletý útočník dříve už za západočeský klub nastupoval, je dokonce jeho odchovancem a tamním rodákem.

Hradecký Jakub Lev (vlevo) by se měl vrátit pro příští sezonu do Plzně
Zprávy ze dne 31. 1. 2023
10:49
31. 1. 2023
 

Jak vypadá situace těsně před uzávěrkou přestupů u nejbohatších extraligových klubů? Sparta je kompletní, jinde hledají hlavně centry. Více čtěte ZDE >>>

Jak jsou na tom nejbohatší české kluby před uzávěrkou přestupů?
Zprávy ze dne 31. 1. 2023
10:06
31. 1. 2023
Mountfield HK

Hradec Králové i Petr Dědek potvrdily změny týkající se obou rivalů. Pod Bílou věž míří bývalý brankář Sparty Matěj Machovský, který naposledy působil v Kalpě Kuopio, kde nedávno rozvázal smlouvu. Do Pardubic naopak míří Jan Růžička, který doplní jedničku Romana Willa a stane se náhradou za zraněného Dominika Frodla.

Zprávy ze dne 30. 1. 2023
20:17
30. 1. 2023
Karlovy Vary

Finský hokejový obránce Joona Huttula bude i nadále oblékat v extralize dres Karlových Varů, s kterými prodloužil smlouvu na příští dvě sezony. Šestadvacetiletý odchovanec Kärpatu Oulu posílil Energii v polovině listopadu, kdy přišel po měsíčním působení v Hradci Králové.

Zprávy ze dne 30. 1. 2023
15:03
30. 1. 2023
 

Patří k nejaktivnějším týmům na přestupovém trhu. Mountfield HK působí většinu aktuálního ročníku dojmem, že dost toho funguje, jen mu k ideálu něco chybí. Jednak marodi, jistě. Ale pak koncový hráč a širší soupiska. Jeden trejd klub upekl s Libercem, další s Mladou Boleslaví, další kšeft provedl s Pardubicemi, přivedl Patrika Marcela, Matěje Chalupu, Ethana Wereka, a dál tlačí na pilu. Loví v zahraničí. A co brankář Jan Růžička? Více čtěte ZDE>>>

Hradec Králové je dál aktivní, loví v zahraničí. Na odchodu je však Jan Růžička
Zprávy ze dne 30. 1. 2023
14:31
30. 1. 2023
HC Sparta Praha

Hokejová Sparta potvrdila příchod obránce Stefana Warga. O přesunu švédského beka do stověžaté metropole už dříve informoval severský web expressen.se. Warg naposledy naskakoval za finské KooKoo, nyní ještě znásobí švédskou stopu v pražském klubu. „Podařilo se nám angažovat nesmírně zkušeného a pracovitého obránce s parametry, které budí respekt. Od trenéra Wallsona jsme na něj měli jen ty nejlepší reference a jsme rádi, že s ním můžeme minimálně do konce této sezony spolupracovat,“ uvedl pro oficiální stránky Sparty sportovní manažer Jaroslav Hlinka. 

Zprávy ze dne 29. 1. 2023
21:29
29. 1. 2023
HC Sparta Praha

Našla Sparta ještě jednu posilu před přestupovou uzávěrkou? Podle švédského webu expressen.se má do pražského klubu namířeno zkušený obránce Stefan Warg. Dvaatřicetiletý rodák ze Stockholmu o víkendu ukončil své angažmá ve finském týmu KooKoo, návrat do Švédska ale pro někdejšího kapitána Örebro není v plánu a má poprvé zamířit do Tipsport extraligy. U Pražanů se potká se známým koučem Hansem Wallsonem, který zadáka krátce vedl ve Skelleftee. Warg, jenž má podobné parametry (191 cm, 100 kg) jako poslední akvizice v podobě Olaviho Vauhkonena, byl v roce 2008 draftován Anaheimem v 5. kole draftu, do NHL se ale nikdy nepodíval.

Zprávy ze dne 28. 1. 2023
10:07
28. 1. 2023
Mountfield HK

Sobotní novinky v Mountfield HK pokračují! Hradecký klub oznámil příchod útočníka Ethana Wereka, který si před lety udělal v Tipsport extralize jméno v dresu Třince. Během ročníku 2018/19 pomohl Ocelářům k titulu. Po čtyřech sezonách v čínském Kunlunu se vrací do extraligy, ale adresu vymění. Jedenatřicetiletý útočník oblékne dres Hradce Králové. V KHL odehrál celkem 187 zápasů a jedna věc se u něj změnila. Reprezentoval na olympiádě Čínu. Takže vyfasoval ještě jméno Wei Ruike, aby nezněl moc kanadsky. Více čtěte ZDE >>>

 

Ethan Werek v roce 2019 slavil extraligový titul s Třincem
Zprávy ze dne 28. 1. 2023
7:00
28. 1. 2023
Mountfield HK

Od příští sezony si Tipsport extraliga užije zajímavý návrat. Mountfield HK oficiálně potvrdil, že uzavřel smlouvu s Patrikem Bartošákem. Brankář Česko opustil v sezoně 2019/2020 jako jedna z největších hvězd ligy. Spadl do průšvihu, Třinec ho vyhodil kvůli problémům s alkoholem. „O jeho sportovní kvalitě nepochybujeme. Dva roky předvádí ve Finsku skvělé výkony, ale věnovali jsme se i dost tomu, abychom zjistili, jak pracuje a jak se chová mimo led,“ stojí za novou akvizicí generální manažer Aleš Kmoníček. Prý už žádný magnet na problémy, už jen brankář. Hradec Králové oznámil i dva nové podpisy. Celý rozhovor s GM čtěte ZDE >>>

 

Patrik Bartošák se připojí k Hradci
Zprávy ze dne 27. 1. 2023
14:23
27. 1. 2023
Motor České Budějovice

Po výměně Václava Karabáčka za Tomáše Čachotského dochází v Českých Budějovicích k další změně v kádru. Jihočeši získávají z Brna útočníka Adama Rašku, který dres Motoru oblékal před dvěma roky. Klub měl na osmadvacetiletého rodáka z Kopřivnice práva, po neúspěšném angažmá v Británii a konci hostování v Kometě tak znovu využije hráčovy služby. Do akce by měl poprvé nastoupit v neděli proti Litvínovu. Raška za brněnské mužstvo nastoupil do devíti utkání, ve kterých si připsal jeden gól.

Zprávy ze dne 25. 1. 2023
15:37
25. 1. 2023
Mladá Boleslav

Mladá Boleslav hlásí další příchod! Obranné řady Bruslařů posílí mladý obránce Aleš Čech. Stříbrný medailista z nedávného mistrovství světa juniorů působil naposledy v juniorském týmu Kärpätu Oulu. Středočeský klub zároveň potvrdil odchod útočníka Matyáše Kantnera do KalPy Kuopio. „Matyáš Kantner a Aleš Čech mají oba stejného agenta a my měli jasnou podmínku – pokud uvolníme Kantýze, chceme Aleše,“ říká sportovní ředitel Martin Ševc. „Takže ano, Matyáš Kantner sice odletěl už v pondělí do Finska, ale druhá část dohody v té době stála, takže zcela reálně hrozilo, že Matyáš prostě poletí zpátky. V té době zkrátka a dobře nebylo co zveřejňovat,“ dodal.

Zprávy ze dne 25. 1. 2023
13:23
25. 1. 2023
Motor České Budějovice

Zkušený útočník Tomáš Čachotský bude v závěru sezony působit v Českých Budějovicích. Vedení Motoru se dohodlo s prvoligovou Jihlavou na dalším uvolnění jedenačtyřicetiletého hráče, Čachotský již totiž na jihu Čech tři měsíce hostoval. Opačným směrem putoval útočník Václav Karabáček. Oba kluby o tom informovaly na svých webech nebo sociálních sítích.

Zprávy ze dne 24. 1. 2023
12:25
24. 1. 2023
Kometa Brno

Dres Komety oblékne další hráč s bohatou minulostí ze Zlína. Po Jiřím Ondráčkovi vypomůže brněnskému týmu také útočník Zdeněk Okál. Zkušený střelec, který v nynější sezoně působí v Přerově, má v klubu bosse Libora Zábranského vyřízené střídavé starty. Do akce by měl mistr extraligy 2014 naskočit již v úterním zápase proti Českým Budějovicím, ve kterém momentálně předposlední Brno bude hrát o veledůležité body.

Zprávy ze dne 24. 1. 2023
11:54
24. 1. 2023
Mountfield HK

Vedení Hradce Králové reaguje na početnou marodku mezi útočníky. Mountfieldu se podařilo upéct dohodu s Litvínovem, který na východ Čech posílá na hostování do konce sezony útočníka Matěje Chalupu. Čtyřiadvacetiletý rodák z Prahy se tak vrací do klubu, ze kterého před více než dvěma lety vyrazil do zámoří. „Když se objevila možnost získat Matěje bez hráčské náhrady, dohodli jsme se s Litvínovem na jeho hostování. Matěj neprožívá dobrou sezonu, ale jde do známého prostředí, kde prožil své prozatím nejpovedenější hokejové období, a my doufáme, že se mu zde povede restart. Na dalším doplnění kádru zároveň intenzivně pracujeme," uvedl generální manažer Aleš Kmoníček pro klubový web.

Zprávy ze dne 24. 1. 2023
10:02
24. 1. 2023
Mladá Boleslav

Mladé Boleslavi provedli další pohyb v kádru. Před závěrečnou částí sezony se u Středočechů loučí útočník Matyáš Kantner. Čtyřiadvacetiletý rodák z Plzně, který byl v průběhu minulého ročníku vyměněn z mateřského klubu do týmu z města automobilů, odchází do Finska, kde bude do konce sezony oblékat dres mužstva KalPa Kuopio. U Bruslařů se někdejší mládežnický reprezentant trápil. Z 32 odehraných zápasů nasbíral pouze osm bodů (6+2). Podle Mladé Boleslavi ale ještě není vše plně dojednáno.

Zprávy ze dne 23. 1. 2023
14:15
23. 1. 2023
Karlovy Vary

Karlových Varech dochází k významné změně ve strukturách vedení. Podobně jako Spartě šéfuje Barbora Snopková-Haberová, Energii od minulého týdne rovněž vede žena. Novou generální manažerkou západočeského klubu se stala Zdenka Macháčková Šimánková. Ve funkci nahradila Miroslava Vaňka, jenž vedl západočeský tým přes 32 let. „Novou práci hodnotím jako velkou výzvu, na kterou se velmi těším a současně cítím velkou odpovědnost. Chtěla bych navázat na tradici, kterou klub v Karlových Varech má, prohlubovat partnerství se stávajícími sponzory a navazovat vztahy s těmi novými. Ambicí je posunout Energii dále, mít skvělou atmosféru v týmu a celkově zlepšit hospodaření klubu,“ uvedla nová šéfka karlovarského hokeje pro klubový web.

Zprávy ze dne 21. 1. 2023
13:56
21. 1. 2023
Bílí Tygři Liberec

Hokejový expert stanice O2 TV Sport a někdejší útočník Jakub Koreis na svém Twitteru zveřejnil několik podstatných informací, které se týkají extraligových klubů. Do Liberce se má pro příští sezonu vrátit trenér Filip Pešán, který nedávno skončil ve švýcarském Ajoie. Co dalšího Koreis prozradil? 

Zprávy ze dne 20. 1. 2023
13:14
20. 1. 2023
Dynamo Pardubice

Pardubice hlásí pro derby s Hradcem velký návrat. Šéf Dynama Petr Dědek na twitteru oznámil, že do večerního zápasu naskočí Jan Mandát. Dopingový hříšník se teprve nedávno po vypršení trestu za užívání kokainu vrátil do Česka a zatím stihl naskočit do dvou duelů Chance ligy za Pardubice B, v nichž jednou asistoval.

Zprávy ze dne 17. 1. 2023
21:01
17. 1. 2023
Dynamo Pardubice

21letý útočník Tomáš Zeman prodloužil v Pardubicích smlouvu do konce sezony 2023/2024. V tomto soutěžním ročníku naskočil do sedmi extraligových zápasů (0+1), víc prostoru dostává v B týmu, kde ve 32 utkáních posbíral osm bodů (3+5).

Zprávy ze dne 17. 1. 2023
9:55
17. 1. 2023
Motor České Budějovice

Zkušená výpomoc je u konce. Útočník Tomáš Čachotský se rozloučil v Českých Budějovicích, kterým v rámci střídavých startů pomohl v 25 zápasech (7+6). Jednačtyřicetiletý veterán se vrací do mateřské Jihlavy, kterou v první lize souží výsledková i zdravotní krize. „Situace je kritická. Klíčoví útočníci jsou zranění, zbytku a torzu týmu se nedaří. Tomáš nám strašně moc chybí na ledě, ale hlavně také v kabině jako skvělý lídr a profesionál. Čekali jsme do poslední chvíle, která přišla,“ uvedl sportovní manažer Dukly Tomáš Vrábel pro klubový web. Odchovanec jihlavského hokeje nyní může cílit na úžasný milník 1000 zápasů v dresu Dukly. Momentálně jich má na kontě 998.

 

Zprávy ze dne 16. 1. 2023
16:02
16. 1. 2023
HC Sparta Praha

Důrazná posila pro Spartu. Vedení Pražanů v rámci zbrojení před závěrem sezony posílilo mužstvo o zkušeného finského útočníka Olaviho Vauhkonena. Třiatřicetiletý rodák z Helsinek má se 194 centimetry a 110 kilogramy budit respekt na ledě a dostávat se soupeřům pod kůži. „Aspekty, které se do play off jednoznačně hodí,“ uvedl sportovní manažer Jaroslav Hlinka pro klubový web. Vauhkonen strávil takřka celou dosavadní kariéru ve Finsku, kde oblékal dres Jokeritu, Lappeenranty či obou hlavních týmů z Tampere (Lukko a Tappara).

Zprávy ze dne 16. 1. 2023
13:12
16. 1. 2023
HC Škoda Plzeň

Útočník Kryštof Hrabík prodloužil smlouvu s extraligovou Plzní. Se západočeským klubem spojí svou budoucnost do konce sezony 2023/24. Vedení přesvědčil devíti brankami a šestnácti asistencemi, které v probíhajícím ročníku nasbíral.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud