16. dubna 2024 • 13:25

Přestupy v extralize ONLINE: Vítkovice oznámily nové kouče. Odchod z Brna

Autor: iSport.cz
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podpisy, přestupy, výměny, příchody borců ze zahraničí i zajímavosti. Všechny extraligové transfery sledujeme ONLINE na iSport.cz.



ONLINE PŘENOS - Přestupy v extralize
Všechny dny
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Bílí Tygři Liberec Bílí Tygři Liberec Dynamo Pardubice Dynamo Pardubice HC Olomouc HC Olomouc HC Škoda Plzeň HC Škoda Plzeň HC Sparta Praha HC Sparta Praha Karlovy Vary Karlovy Vary Kometa Brno Kometa Brno Litvínov Litvínov Mladá Boleslav Mladá Boleslav Motor České Budějovice Motor České Budějovice Mountfield HK Mountfield HK Oceláři Třinec Oceláři Třinec Rytíři Kladno Rytíři Kladno Vítkovice Vítkovice
Obnovit
13:00
Dnes
Bílí Tygři Liberec
12:36
Dnes
Bílí Tygři Liberec

Útočník Adam Najman opouští po šesti letech Liberec. 23letý hráč podepsal roční smlouvu ve finském klubu Ilves Tampere. „Odchod Adama je velkou ztrátou, protože se ve svém mladém věku stal jedním z pilířů a lídrů A-týmu. Je to komplexní hráč, který má celou budoucnost před sebou. Já doufám a pevně věřím, že naše vztahy jsou natolik přátelské, že při jakémkoli uvažování o návratu do Česka, zamíří Adam zpátky k Bílým Tygrům,“ řekl pro klubový web Filip Pešán, trenér Liberce.

Zprávy ze dne 15. 4. 2024
15:29
Včera
Bílí Tygři Liberec

Vedení Liberce si pojistilo nadaného mladíka. Česko-španělský útočník Jaromír Peréz, který prožil premiérovou sezonu mezi seniory, podepsal s Bílými Tygry novou dvouletou smlouvu s možností opce. Osmnáctiletý rodák z Barcelony odehrál za Severočechy 42 zápasů v extralize, ve kterých si připsal tři góly a pět asistencí. Jednu trefu přidal ještě v play off. „Jára je jedním z talentovaných hráčů vycházejících z naší akademie. Během své premiérové sezony mezi dospělými obstál. Věříme v jeho další potenciál,“ uvedl trenér Filip Pešán pro klubový web.

Zprávy ze dne 12. 4. 2024
12:29
12. 4. 2024
Bílí Tygři Liberec

Liberci si pojistili defenzivní oporu. Americký obránce Ian McCoshen bude i v nadcházející sezoně oblékat dres Bílých Tygrů. Se severočeským klubem se dohodl na roční smlouvě. „Ian neměl jednoduchou sezonu i s ohledem na jeho pozdní příchod k týmu až ve druhé polovině srpna. Přesvědčil nás ovšem, že je velmi platný na obou koncích hřiště a jsem si jistý, že po adaptačním roce bude příští sezona v jeho podání ještě mnohem lepší,“ uvedl hlavní trenér Filip Pešán pro klubový web na adresu někdejšího zadáka Floridy.

Zprávy ze dne 10. 4. 2024
14:11
10. 4. 2024
Bílí Tygři Liberec

Liberec si pojistil reprezentanta. Slovák Martin Faško-Rudáš skončil pod Ještědem sezonu s bilancí 57 zápasů a 27 bodů (15+12). Smlouvu prodloužil do roku 2026. 

Zprávy ze dne 21. 3. 2024
11:56
21. 3. 2024
Bílí Tygři Liberec

Sezonu dotáhli do extraligového čtvrtfinále, kde padli 0:4 na zápasy s pražskou Spartou. Ale do světa se ze stávajícího kádru vydá tolik hráčů, jako kdyby vyhráli titul a konkurenci spláchli na padrť. Klub Bílých Tygrů nyní poznává tu méně příjemnou stránku dobrého zacházení s hráči, u nichž vystopujete zajímavý potenciál. Skauti zámořských i evropských klubů byli pod Ještědem častými hosty a výsledkem jsou poměrně masivní ztráty zajímavého kádru. Co je pro Liberec horší, náhrady zatím nejsou k mání. Více čtěte ZDE>>>

Smutníci liberečtí hokejisté děkují fanouškům za podporu v sezoně
Zprávy ze dne 18. 3. 2024
16:22
18. 3. 2024
Bílí Tygři Liberec

Hokejový útočník Jaroslav Vlach bude i po skončení této sezony a jeho stávající smlouvy dál hájit barvy Liberce, kde se dohodl na podmínkách nového dvouletého kontraktu, který bude platit do konce dubna 2026. Pod Ještědem působí Vlach od deváté třídy s výjimkou odchodu do kanadské juniorky, z níž se vrátil v roce 2011. „Je základním stavebním kamenem a duší celého tygřího týmu. Už od titulové sezony se stal jedním z hlavních lídrů v těžkých bojích, speciálně v play off. Jsme rádi, že bude další dva roky součástí naší organizace a že bude vychovávat svoje nástupce,“ uvedl hlavní kouč Filip Pešán.

Zprávy ze dne 31. 1. 2024
14:25
31. 1. 2024
Bílí Tygři Liberec

Spolu s Markem Zacharem se do Liberce vrací ze Slovenska Miroslav Mucha.

Zprávy ze dne 23. 1. 2024
15:54
23. 1. 2024
Bílí Tygři Liberec

Liberci dost možná přijdou o jednu z největších defenzivních opor. Ronald Knot má po konci probíhající sezony opustit Bílé Tygry a vydat se do Finska, kde se měl s předstihem dohodnout na minimálně roční smlouvě s elitním klubem IFK Helsinky. S informací přišel finský deník Iltalehti. Devětadvacetiletý zadák, který se zúčastnil olympiády v Pekingu či posledního mistrovství světa, má přitom v severočeském klubu platný kontrakt do roku 2026. Pražský rodák minulý ročník strávil v Tucsonu na farmě Arizony. 

Slavící střelec Ronald Knot v utkání Liberce s Třincem
Zprávy ze dne 16. 1. 2024
17:24
16. 1. 2024
Bílí Tygři Liberec

Brankář Daniel Král bude i nadále působit v extraligovém Liberci, který na něj uplatnil roční opci. Klub o tom informoval na svém webu. Dvacetiletý člen stříbrného českého týmu z loňského juniorského mistrovství světa v Halifaxu se dostal v kádru Bílých Tygrů do role jedničky a odchytal v této sezoně už 26 utkání. „Jsme velmi spokojeni s tím, jak se Dan v letošní sezoně popasoval s těžkou rolí. Velmi dobře a poctivě pracuje a my doufáme, že je budoucností klubu a že si řekne o zajímavé zahraniční angažmá,“ řekl hlavní trenér Liberce Filip Pešán. 

Zprávy ze dne 21. 12. 2023
14:58
21. 12. 2023
Bílí Tygři Liberec

Útočník Jakub Rychlovský podepsal s extraligovým Libercem novou dvouletou smlouvu s opcí. Dvaadvacetiletý hráč, který minulý týden na Švýcarských hrách debutoval v reprezentaci, je na severu Čech smluvně vázaný minimálně do dubna 2026. Bílí Tygři o tom informovali na svém webu.

 

„Jsem rád, že se nám podařilo uzavřít smlouvu s odchovancem tygří akademie, který prošel i náročným programem rozvojového projektu v Benátkách. Natrvalo prokazuje svoje kvality v A týmu a nově také v reprezentaci,“ uvedl trenér Filip Pešán.

Zprávy ze dne 14. 12. 2023
10:28
14. 12. 2023
Bílí Tygři Liberec

Liberci si pořádně mnou ruce. Tomáš Filippi (31) spojí i další budoucnost s Bílými Tygry. Zkušený útočník, který v polovině základní části Tipsport extraligy vede s 32 body (12+20) bodování celé soutěže, se s vedením Severočechů dohodl na nové tříleté smlouvě. „Tímto podpisem jsme získali lídra na další tři sezony. Doufám, že přispěje produktivitou k týmovému úspěchu a že vedle něj vyrostou další mladí hráči,“ uvedl trenér Filip Pešán pro klubový web. Pro samotného českého reprezentanta bylo prioritou zůstat doma.

Zprávy ze dne 24. 11. 2023
12:53
24. 11. 2023
Bílí Tygři Liberec

Dosavadní brankář Litoměřic Lukáš Pařík se posouvá do Liberce. „Pár dní zpátky mi volal Martin Láska, pak přišla nabídka od klubu. Vracím se do známého prostředí, spoustu kluků tady znám, je tu mladý tým, který hraje dobrý hokej. Těším se,“ přiznává čerstvá akvizice klubovému webu Bílých Tygrů. To zároveň značí, že zdravotní problém jedničky klubu Dávida Hrenáka je dlouhodobější a klub tak musel k Danieli Královi přivést dalšího konkurenta. Dvaadvacetiletý Pařík, jehož draftovalo Los Angeles z 87. místa, v polovině září poskytl rozhovor pro iSport.cz. Čtěte ZDE >>>

Lukáš Pařík se z první ligy posouvá do Liberce
Zprávy ze dne 12. 10. 2023
13:39
12. 10. 2023
Bílí Tygři Liberec

Slovenský útočník Miroslav Mucha bude z extraligového Liberce hostovat ve Zvolenu. Šestadvacetiletý hráč přišel na sever Čech před touto sezonou po působení v americké univerzitní lize a nižší soutěži ECHL. Za Liberec nastoupil jen čtyřikrát a nebodoval. „Z důvodu naplněné kvóty cizinců jsme dočasně uvolnili Mira Muchu do Zvolena. Budeme sledovat jeho výkony a není vyloučené, že se do týmu ještě letos vrátí,“ řekl trenér Filip Pešán. 

Zprávy ze dne 27. 9. 2023
11:43
27. 9. 2023
Bílí Tygři Liberec

Liberec získal z Olomouce talentovaného sedmnáctiletého obránce Tomáše Galvase. S klubem podepsal smlouvu na dva roky. Galvas, jehož čtyřiadvacetiletý bratr Jakub obléká dres švédského Malmö a během sezony 2021/22 okusil v šesti zápasech NHL, by měl patřit mezi hlavní české adepty na draft nejlepší ligy světa v příštím roce. V létě byl členem stříbrné reprezentační osmnáctky na Hlinka Gretzky Cupu, v dresu Hanáků debutoval v minulém ročníku v extralize. V této sezoně nastoupil za Olomouc do sedmi zápasů juniorské nejvyšší soutěže, dal dva góly a přidal pět nahrávek.

Zprávy ze dne 13. 9. 2023
14:21
13. 9. 2023
Bílí Tygři Liberec

Slovenský hokejový obránce Rayen Petrovický uspěl na zkoušce v extraligovém Liberci a podepsal se Severočechy tříletou smlouvu. Jednadvacetiletý syn mistra světa z roku 2002 Róberta Petrovického a vnuk bývalého trenéra české i slovenské reprezentace Vladimíra Vůjtka zamířil následně na hostování do prvoligového Vsetína a pod Ještědem bude mít možnost hrát na střídavý start. Informoval o tom oficiální web Bílých Tygrů.

Trenér Filip Pešán si pochvaluje Rayena Petrovického, v současnosti ovšem pro něj místo nenajde
Zprávy ze dne 8. 8. 2023
17:48
8. 8. 2023
Bílí Tygři Liberec

Litoměřice vyzkouší brankáře Lukáše Paříka, který byl v NHL draftovaný Los Angeles. Klub z druhé nejvyšší české soutěže úzce spolupracuje se Spartou.

Zprávy ze dne 8. 8. 2023
9:27
8. 8. 2023
Bílí Tygři Liberec

Velká komplikace pro Bílé Tygry. V průběhu přípravy a dost možná i na začátku sezony se Liberec bude muset obejít bez staronové zvučné posily Ronalda Knota. Reprezentační obránce, který se pod Ještěd vrátil po dvou letech strávených v Rusku a zámoří, podstoupil operaci poté, co se u něj objevily příznaky výhřezu meziobratlové ploténky. „Operace proběhla úspěšně v minulém týdnu v Krajské nemocnici Liberec. Ronald je nyní v domácím léčení a podstupuje intenzivní rehabilitace. Jeho zapojení do tréninkového procesu očekávám v průběhu září,". Uvedl týmový lékař Roman Mizera.

Zprávy ze dne 3. 8. 2023
16:12
3. 8. 2023
Bílí Tygři Liberec

Liberci by si mohl získat místo další zajímavý hráč. V rámci zkoušky u Bílých Tygrů se do konce srpna připravuje slovenský obránce Rayen Petrovický. Jednadvacetiletý rodák ze švýcarské Bellinzony není nikým jiným než synem bývalého vynikajícího útočníka a mistra světa z roku 2002 Róberta Petrovického, který nyní působí jako asistent trenéra v Olomouci. Odchovanec trenčínského hokeje má navíc i české kořeny, jeho dědečkem je někdejší uznávaný trenér Vladimír Vůjtek. Rayen by měl obléknout liberecký dres již ve čtvrtečním přípravném zápase proti Mladé Boleslavi.  

Zprávy ze dne 30. 7. 2023
6:00
30. 7. 2023
Bílí Tygři Liberec

Kdo je brankář, který má v Liberci nahrazuje Petra Kváču a má navázat na výkony Romana Willa či Jána Lašáka? Slovenský gólman Dávid Hrenák má bakalářský diplom z americké státní univerzity v St. Cloud a poslední rok strávil v organizaci LA Kings. 25letý rodák z Považské Bystrice je zajímavá osobnost. A i budoucí extraligová hvězda? VÍCE čtěte ZDE>>>

Dávid Hrenák si připisuje úspěšný zákrok
Zprávy ze dne 29. 7. 2023
11:00
29. 7. 2023
Bílí Tygři Liberec

Byl v hledáčku poloviny extraligy. Tedy aspoň té, která si Ronalda Knota může dovolit. Za poslední dva roky strávené v Rusku a zámoří nabralo jméno českého obránce na síle. Při návratu do Česka si ovšem vybral Liberec, tedy adresu, z níž předloni vyrazil do zahraničí. Reprezentační zadák se pro deník Sport a web iSport.cz rozpovídal o zkušenosti z organizace Arizona Coyotes či uzavřené kapitole v KHL. ROZHOVOR si přečtěte ZDE>>>

Obránce Ronald Knot v dresu české hokejové reprezentace
Zprávy ze dne 15. 7. 2023
7:08
15. 7. 2023
Bílí Tygři Liberec

Mladý český obránce Jakub Dvořák podepsal tříletý nováčkovský kontrakt s Los Angeles. Kings si odchovance Liberce vybrali v nedávném draftu ve druhém kole z 54. místa, účastník dvou mistrovství světa do 18 let v minulé sezoně nastřádal už 24 zápasů v Tipsport extralize (0+2).

Zprávy ze dne 15. 5. 2023
16:09
15. 5. 2023
Bílí Tygři Liberec

Liberci vítají zajímavou posilu. Bílé Tygry v průběhu mistrovství světa doplňuje slovenský útočník Miroslav Mucha, který pod Ještědem podepsal roční smlouvu s možností opce. Pětadvacetiletý rodák z Bytči strávil posledních devět let v Americe, kde prošel mládežnickými výběry i univerzitním hokejem. Týmu Michigan State University dokonce dělal kapitána. „Miro je silový útočník, který hraje dobře na obou koncích kluziště. Je pracovitý, zarputilý, rychlý a slibujeme si od něj zvýšení konkurence v útočných řadách. Věřím, že u nás rozvine své hokejové kvality a řekne si o další starty ve slovenském nároďáku,“ uvedl liberecký kouč Filip Pešán pro klubový web.

Zprávy ze dne 9. 5. 2023
16:23
9. 5. 2023
Bílí Tygři Liberec

Obránce Ronald Knot se po dvou letech vrací do Liberce. Osmadvacetiletý člen kádru české reprezentace pro MS v Rize a Tampere podepsal s Bílými Tygry smlouvu do 30. dubna 2026. Knot ze severu Čech odešel předloni do Nižněkamsku do KHL a tuto sezonu strávil na farmě Arizony v Tucsonu v AHL. „Součástí kontraktu je vzájemná dohoda, že Ronymu po sezoně nebudeme bránit v případném zahraničním angažmá,“ uvedl v tiskové zprávě liberecký trenér Filip Pešán.

Zprávy ze dne 2. 5. 2023
13:11
2. 5. 2023
Bílí Tygři Liberec

Staronový trenér Liberce Filip Pešán si pod Ještěd přivádí i nového asistenta. Už dříve se mluvilo o tom, že se kolegou bývalého reprezentačního kouče stane Boris Žabka, což se nyní potvrdilo. Někdejší slovenský obránce, který před 14 lety hrával za Bílé Tygry, v minulé sezoně pomáhal v Olomouci Janu Tomajkovi. „S Borisem mám dobrou osobní zkušenost jako s člověkem, což je pro mě strašně důležité. V minulosti jsem si ze stejných důvodů vybíral Karla Mlejnka nebo Patrika Augustu,“ řekl Pešán po prvním společném tréninku. ROZHVOR s FILIPEM PEŠÁNEM čtěte ZDE>>>

Zprávy ze dne 2. 5. 2023
10:37
2. 5. 2023
Bílí Tygři Liberec

Ve stejný den, kdy hokejisté Liberce zahájili přípravu na novou sezonu, odtajnili Bílí Tygři jména prvních posil. Za Severočechy budou nově hrát slovenský brankář Dávid Hrenák (Greenville Swamp Rabbits/ECHL), obránci Vojtěch Budík (Plzeň) s Američanem Ianem McCoshenem (Ässät/Liiga) a útočník Kelly Klíma (hostování z Mountfield HK). Čtyřiadvacetiletý gólman, jenž podepsal v klubu smlouvu na dva roky s možností opce, přichází jako potenciální náhrada již bývalé jedničky Petra Kváči. Stejně dlouhý kontrakt má také zadák Budík. Americký bek, který má zkušenosti z NHL, se upsal na rok. V týmu, který vede staronový kouč Filip Pešán, naopak nebude pokračovat útočník Michael Frolík, ani brankář Jakub Neužil.

Zprávy ze dne 25. 4. 2023
11:30
25. 4. 2023
Bílí Tygři Liberec

Na konci srpna oslaví už 40. narozeniny, i tak obránce Lukáš Derner přidá v Tipsport extralize minimálně ještě 19. sezonu. Na nové roční smlouvě se dohodl s Libercem, ve kterém tamní rodák strávil vyjma krátkých hostování v Plzni celou kariéru. V nadcházejícím ročníku má navíc zkušený zadák možnost zaútočit na metu 1000 zápasů v české nejvyšší soutěži. „I když už se nachází ve věku, kdy jeho soukmenovci končí aktivní kariéru, Lukáš dokázal, že stále dokáže být nejen platným hráčem na ledě, ale také vzorem pro mladší hráče v kabině. Naším plánem do dalších let je sice nadále omlazovat kostru týmu, ale v této fázi o to více potřebujeme zkušené hokejisty se silným poutem ke klubu, což Lukáš stoprocentně splňuje,“ uvedl generální manažer Ctibor Jech pro klubový web.

Zprávy ze dne 18. 4. 2023
20:45
18. 4. 2023
Bílí Tygři Liberec

Jak deník Sport a web iSport.cz už se předstihem informoval, Uvis Janis Balinskis míří z Liberce přímo do NHL! Lotyšský obránce bude nastupovat za Floridu, se kterou podepsal roční kontrakt. „Uvis je produktivní obránce, který ukázal své působivé obousměrné dovednosti na elitní úrovni v Evropě,“ uvedl pro klubový web Panthers generální manažer Bill Zito. Balinskis posbíral v aktuálním ročníku 42 bodů (12+30) v 60 zápasech včetně play off, v české extralize působil poslední tři ročníky.

Zprávy ze dne 17. 4. 2023
11:40
17. 4. 2023
Bílí Tygři Liberec

Kanadský obránce T.J. Melancon a slovenský zadák Michal Ivan budou dál v extralize oblékat dres libereckých Bílých Tygrů. S vedením Severočechů se oba hráči dohodli na nových smlouvách do konce dubna 2025. Liberec už naopak nepočítá se službami jiného beka Ondřeje Vitáska. Klub o tom informoval na webu. Šestadvacetiletý Melancon přišel spolu s o tři roky mladším Ivanem pod Ještěd před dvěma lety po společné sezoně v dresu Zvolena, na jejímž konci slavili zisk titulu, a zařadili se ke stabilním oporám defenzivy.

Zprávy ze dne 12. 4. 2023
15:50
12. 4. 2023
Bílí Tygři Liberec

Vedení hokejistů extraligového Liberce si pojistilo služby mladých útočníků Adama Najmana, Jana Šíra, Martina Faška-Rudáše a Jakuba Rychlovského. U tria Najman, Šír, Faško-Rudáš uplatnili Bílí Tygři opci, Rychlovský podepsal novou smlouvu do konce dubna příštího roku. Severočeši o tom informovali na svém webu.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud