15. dubna 2024 • 15:30

Přestupy v extralize ONLINE: Španěl přesvědčil Tygry, má novou smlouvu

Autor: iSport.cz
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podpisy, přestupy, výměny, příchody borců ze zahraničí i zajímavosti. Všechny extraligové transfery sledujeme ONLINE na iSport.cz.



ONLINE PŘENOS - Přestupy v extralize
Všechny dny
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě Česká účast
Bílí Tygři Liberec Bílí Tygři Liberec Dynamo Pardubice Dynamo Pardubice HC Olomouc HC Olomouc HC Škoda Plzeň HC Škoda Plzeň HC Sparta Praha HC Sparta Praha Karlovy Vary Karlovy Vary Kometa Brno Kometa Brno Litvínov Litvínov Mladá Boleslav Mladá Boleslav Motor České Budějovice Motor České Budějovice Mountfield HK Mountfield HK Oceláři Třinec Oceláři Třinec Rytíři Kladno Rytíři Kladno Vítkovice Vítkovice
Obnovit
Zprávy ze dne 19. 1. 2024
12:00
19. 1. 2024
Rytíři Kladno

Kladně po pádu na poslední místo rozšiřují obranné řady. Dres Rytířů bude oblékat zkušený slovenský zadák Martin Nemčík. Jednatřicetiletý rodák z Bratislavy přichází do konce probíhající sezony z Dukly Trenčín, kde poslední tři ročníky působil. Někdejší hráč Znojma či Košic, který si zahrál i v americké juniorské soutěži, má pověst tvrdého beka. Ve slovenské extralize patřil mezi nejdůraznější zadáky. Měl by nastoupit již do pátečního utkání proti Litvínovu.

 

Zprávy ze dne 12. 1. 2024
16:54
12. 1. 2024
Rytíři Kladno

Na střídačku Kladna v pátek poprvé usedne Mareks Mitens, který s Rytíři v týdnu trénoval, o čemž jsme už na iSport.cz informovali. Středočeský klub jeho příchod oficiálně oznámil v den utkání, důležitý záchranářský souboj s Mladou Boleslaví však započne mezi tyčemi prověřený Landon Bow. Kladno tak zalepilo mezeru po odchodu Júlia Hudáčka, který způsobil velkou kontroverzi i bojkot fanoušků.

Zprávy ze dne 8. 1. 2024
17:04
8. 1. 2024
Rytíři Kladno

Slovenský brankář Július Hudáček po konci v Kladně dlouho bez práce nebyl. Rytíři ho angažovali teprve nedávno, ale vzhledem k jeho předchozímu působení v KHL po Rusy rozpoutáné válce na Ukrajině za to schytali kritiku od vlastních fanoušků i médií a rychle se rozhodli spolupráci ukončit. Nyní jen několik dní po „jepičím“ angažmá v Česku podepsal smlouvu v Německu a bude působit v nejvyšší soutěži DEL v dresu Frankfurtu Löwen.

Zprávy ze dne 7. 1. 2024
13:34
7. 1. 2024
Rytíři Kladno

Poté, co skončilo jepičí angažmá Júlia Hudáčka v Kladně, se vedení Rytířů nadále poohlíží po náhradě za zraněného gólmana Adama Brízgalu. A je možné, že už ji Středočeši našli. S týmem momentálně zatím jen trénuje lotyšský brankář Mareks Mitens. Pětadvacetiletý rodák z Ventspilsu od roku 2016 rostl v zámoří. Někdejší mládežnický reprezentant předminulou sezonu chytal za farmu New Jersey v Utice, poslední ročník ale odchytal pouze jeden soutěžní zápas za tým Adirondack Thunder (ECHL). Přesvědčí v Kladně a získá si smlouvu?

Lotyšský brankář Mareks Mitens trénuje s kladenskými Rytíři
Zprávy ze dne 5. 1. 2024
15:44
5. 1. 2024
Rytíři Kladno

Slovenský brankář Július Hudáček v Kladně po dvou dnech skončil. Jeho příchod vyvolal vlnu kritiky, protože předtím působil v ruské KHL. Více čtěte ZDE>>>

Zprávy ze dne 3. 1. 2024
12:22
3. 1. 2024
Rytíři Kladno

Brankář Július Hudáček, který po začátku ruské agrese na Ukrajině odešel do KHL, bude chytat za Kladno. Tým se se slovenským brankářem dohodl poté, co se mu zranila jednička Adam Brízgala

Zprávy ze dne 28. 10. 2023
11:01
28. 10. 2023
Rytíři Kladno

Novým kapitánem hokejistů extraligového Kladna poté, co uzavřel ze zdravotních důvodů kariéru Tomáš Plekanec, bude jiný zkušený útočník Radek Smoleňák. Šestatřicetiletý hráč, který posílil Rytíře nedávno z Hradce Králové, už měl „céčko“ na dresu během Plekancovy absence, teď ho dostal nastálo. Kladno o tom informovalo na klubovém webu.

Zprávy ze dne 4. 10. 2023
10:23
4. 10. 2023
Rytíři Kladno

Velký návrat dotažen! Radek Smoleňák po 12 letech oblékne dres mateřského Kladna. Vedení Rytířů se dohodlo na příchodu zkušeného útočníka s Hradcem Králové, kde před novou sezonou vypadl ze sestavy. S hráčem přitom byli v kontaktu už od léta, nyní se těší, že zkvalitní hru v předbrankovém prostoru a na přesilovkách. „Jsem rád, že to vyšlo. Bavili jsme se o tom celkem dlouho a čekal jsem, jak to dopadne. Nakonec se tak vyvinula i moje situace v Hradci. Vracím se tam, odkud pocházím. Kdekoliv jsem byl po světě za všechny ty roky, vždycky jsem cítil, že patřím sem na Kladno a jsem rád, že se můžu vrátit domů,“ uvedl Smoleňák pro klubový web. Pokud se stihnout vyřídit všechny formality, mohl by nastoupit už v pátek a hned proti Mountfieldu.

Radek Smoleňák během přípravného zápasu s Bánskou Bystricí Radek Smoleňák a Matěj Machovský debatují po konci finálové série Hradecký kapitán Radek Smoleňák v semifinálovém duelu proti Vítkovicím
Zprávy ze dne 12. 9. 2023
23:31
12. 9. 2023
Rytíři Kladno

Hokejisté Kladna získali krátce před startem nového extraligového ročníku posilu do útoku. Dres Rytířů bude oblékat Lotyš Eduards Tralmaks, který v minulé sezoně hrál v týmu Providence Bruins v zámořské AHL. Středočeši věří, že šestadvacetiletého útočníka budou mít k dispozici již v pátečním zápase 1. kola v Olomouci.

Lotyšský útočník Eduards Tralmaks posílil před startem extraligy Kladno
Zprávy ze dne 1. 9. 2023
13:39
1. 9. 2023
Rytíři Kladno

Přesvědčil. Obránce Tadeáš Hejda si svými výkony během přípravy řekl o smlouvu v Kladně, kde byl od léta na zkoušce. Šestadvacetiletý odchovanec Slavie by si měl v září připsat premiéru v Tipsport extralize. „Tadeáš naplnil naše očekávání a rozhodli jsme se mu nabídnout smlouvu,“ uvedl sportovní manažer Jiří Burger pro klubový web. Rodák z Prahy je o 19 let mladším bratrem Jana Hejdy, bývalého reprezentanta a dlouholetého zadáka NHL.

 

Obránce Tadeáš Hejda uspěl na zkoušce v Kladně a dočká se tak premiéry v extralize
Zprávy ze dne 22. 8. 2023
10:51
22. 8. 2023
Rytíři Kladno

Kladno posílí útočník Richard Jarůšek. Dvaatřicetiletý hráč působil naposledy ve Vítkovicích, v jejichž dresu si zahrál semifinále play off. „Byli jsme v kontaktu už před minulou sezonou, ale k dohodě nedošlo. Jsme rádi, že jsme se k tomu letos vrátili a dohodli jsme se. Získáváme v něm zkušeného silového útočníka s důrazem v předbrankovém prostoru. Věříme, že naváže na sezony, kdy dával 15 a více gólů,“ uvedl sportovní manažer Rytířů Jiří Burger.

Zprávy ze dne 26. 7. 2023
13:08
26. 7. 2023
Rytíři Kladno

Michael Frolík bude po odchodu z Liberce pokračovat v Tipsport extralize v dresu Kladna. Do klubu se jeho odchovanec vrací po 17 letech. „Jsme strašně rádi, že se Frolda vrací na Kladno, kde hokejově vyrostl. Získáváme v něm jednoho z lídrů, který nám potáhne mužstvo na ledě i v kabině,“ těší Frolíkův návrat Jiřího Burgera, sportovního manažera Rytířů.

Michael Frolík se po dlouhých 17 letech vrací do Kladna
Zprávy ze dne 24. 7. 2023
13:25
24. 7. 2023
Rytíři Kladno

Kladně si mohou oddechnout. Kapitán Tomáš Plekanec přidá u Rytířů minimálně ještě následující sezonu. S mateřským klubem se čtyřicetiletý centr po delším jednání dohodl na pokračování. „Všichni víme, jak je pro nás Pleky důležitý,“ uvedl sportovní manažer Jiří Burger pro klubový web. Někdejší reprezentační lídr si v minulé sezoně připsal 49 kanadských bodů za 16 branek a 33 asistencí. Na prodloužení spolupráce se Kladno domluvilo také s bývalým reprezentantem Jakubem Klepišem.

Zprávy ze dne 20. 7. 2023
18:00
20. 7. 2023
Rytíři Kladno

Kladno má políčeno na Michaela Frolíka, chystá přestupovou bombu. Útočník ošlehaný třinácti sezonami v NHL, vítěz Stanley Cupu, účastník dvou olympiád, tří mistrovství světa a World Cupu 2016 působil naposledy v extraligovém Liberci. Podle informací deníku Sport a webu iSport.cz spěje 35letý odchovanec k dohodě v klubu, odkud vyšel. Více čtěte ZDE>>>

Michael Frolík jedná o příchodu do Kladna. A co další zkušený útočník Radek Smoleňák?
Zprávy ze dne 4. 7. 2023
15:37
4. 7. 2023
Rytíři Kladno

Útočník Albert Michnáč nakonec nebude pokračovat v extraligovém Kladně, přestože na něho Rytíři uplatnili opci a figuroval na týmové soupisce. Jako novou posilu ho dnes představilo vedení Nových Zámků na klubovém webu. Slovenskou nejvyšší soutěž okusil čtyřiadvacetiletý pražský rodák již během sezony 2021/22, kdy hájil barvy Prešova. Následně Michnáč zamířil do Kladna, v jehož dresu odehrál 35 zápasů a připsal si dva góly a čtyři nahrávky. Další čtyři starty přidal v baráži o extraligu proti Zlínu, kterou Rytíři úspěšně zvládli.

Zprávy ze dne 23. 6. 2023
13:01
23. 6. 2023
Rytíři Kladno

Do Kladna míří čtvrtá předsezonní posila. Rytíře posiluje americký obránce Chris Martenet. Šestadvacetiletý rodák z Indianapolis, který byl v roce 2015 vybrán Dallas Stars ve 4. kole draftu NHL, přichází především přitvrdit hru. „Hledali jsme vysokého a silného obránce, který nám v minulé sezoně chyběl. V Chrisovi jsme tyto parametry našli a věříme, že přinese důraz do naší obranné hry,“ uvedl sportovní manažer Jiří Burger pro klubový web. Poslední roky strávil dva metry dlouhý zadák v nižších zámořských soutěžích, připsal si 10 startů v AHL.

 

 

Důrazný americký bek Chris Martenet posiluje kladenské Rytíře
Zprávy ze dne 21. 6. 2023
12:18
21. 6. 2023
Rytíři Kladno

Kladně vítají třetí posilu před nadcházející sezonou. K Rytířům přichází útočník Denis Kusý. Pětadvacetiletý odchovanec Pardubic se před rokem rozhodl vyrazit do zahraničí, konkrétně do druhé nejvyšší ligy ve Finsku. V týmu Joensuun Kiekko-Pojat prožil bodovou explozi, když v 49 zápasech nastřílel 24 a připsal si 28 asistencí. V extralize hrál rodák z Prahy doposud jen za Dynamo.

Zprávy ze dne 10. 5. 2023
16:54
10. 5. 2023
Rytíři Kladno

Po záchraně mezi elitou se Kladno pustí do nové extraligové sezony s řadou změn. Byly odhaleny první posily, kterou se stává někdejší juniorský reprezentační bek Karel Klikorka a útočník Jakub Strnad. Oba hokejisté mají se středočeským klubem zkušenosti, obzvláště zkušený forvard, který jako kladenský odchovanec dělal také kapitána. Vítaný je bezpochyby i podpis nové smlouvy s brankářem Adamem Brízgalou. Známé jsou také odchody. Z hráčského kádru se kromě Adama Kubíka (České Budějovice) loučí duo lotyšských obránců Oskars CibulskisKristaps Sotnieks, odchovanec Martin Kehar a útočníci Ladislav Zikmund, Miroslav Indrák se Švédem Adamem Brodeckim. Ke změnám dochází i v realizačním týmu. Odchází asistent trenéra Miroslav Mach, tiskový mluvčí Lukáš Jůdl či kondiční trenér Michael Obrtel, kterého nahrazuje bývalý útočník Tomáš Horna. Rytíři také prozradili, že pokračují v jednání o pokračování s Tomášem Plekancem a Jakubem Klepišem.

 

Zprávy ze dne 7. 12. 2022
12:57
7. 12. 2022
Rytíři Kladno

Předehrávané utkání 27. kola hokejové extraligy mezi Kladnem a Pardubicemi se ve čtvrtek neuskuteční. Kvůli virovému onemocnění většího počtu hráčů Kladna ho vedení soutěže odložilo. Asociace profesionálních klubů ledního hokeje o tom informovala v tiskové zprávě.

Zprávy ze dne 8. 9. 2022
9:08
8. 9. 2022
Rytíři Kladno

Jakubem Klepišem posilování nekončí. Kladno přivádí další posilu do útoku, tentokrát Rytíři lovili ve Skandinávii. V nadcházející sezoně totiž bude za Středočechy hrát švédský útočník Adama Brodecki. Sedmadvacetiletý rodák ze Stockholmu strávil poslední ročník ve Finsku, kde si v dresu Jyväskylä nevedl vůbec špatně (15+13). Drtivou většinu dosavadní kariéry ale odehrál ve Švédsku. V sezoně 2017-18 byl švédský reprezentant součástí mistrovského týmu Växjö Lakers, se kterými si zahrál například proti Spartě či Liberci v rámci Ligy mistrů. Nyní vyráží na své druhé zahraniční angažmá do Česka. „Chtěl jsem zkusit něco nového. Když se mnou začalo komunikovat Kladno, měl jsem z toho dobrý pocit a tomu týmu chci opravdu pomoci. Byl bych rád, kdybychom spolu dokráčeli k nějakému týmovému úspěchu,“ řekl Brodecki pro klubový web.

Zprávy ze dne 6. 9. 2022
13:02
6. 9. 2022
Rytíři Kladno

Kladno získává velezkušenou posilu do útoku! Po konci v Liberci přichází k Rytířům Jakub Klepiš. Někdejší reprezentant se těší, až se znovu sejde v jednom týmu s Jaromírem Jágrem. „Na Kladno se hodně těším. S Jardou jsem navíc hrál, bude to fajn. V příchodu k Rytířům hrála velkou roli dojezdová vzdálenost. Bydlím v Praze a mám dva malé kluky, takže to je velká výhoda. A také jsem měl dobrý pocit s rozhovoru, který jsem měl s Jardou, když jsme jednali, dávalo mi to smysl,“ prozradil osmatřicetiletý forvard pro klubový web.  Mistr světa z roku 2010 se ke Středočechům připojil již o víkendu, nastoupit by mohl již ve středu v přípravném utkání proti Bílým Tygrům, která kladenští hokejisté odehrají na již zrekonstruovaném domácím zimním stadionu.

Zprávy ze dne 26. 8. 2022
13:30
26. 8. 2022
Rytíři Kladno

Hokejový útočník Albert Michnáč získal smlouvu na zkoušce v extraligovém Kladně. Třiadvacetiletý odchovanec Sparty působil naposledy ve slovenské nejvyšší soutěži v Prešově. V domácí nejvyšší soutěži má dosud na kontě 40 utkání, která rozdělil mezi Spartu, Karlovy Vary, České Budějovice a Plzeň. „Zkoušku už jsem udělal, smlouva je hotová,“ řekl klubovému webu Michnáč, který minulý ročník začal v prvoligové Slavii.

 

Bývalý útočník Motoru Albert Michnáč uspěl v Kladně na zkoušce
Zprávy ze dne 28. 7. 2022
22:19
28. 7. 2022
Rytíři Kladno

Vedle Ondřeje Slováčka se Kladnu údajně rýsuje další zajímavá defenzivní posila. Spekuluje se, že obranu Rytířů vyztuží lotyšský zadák Oskars Cibulskis. Čtyřiatřicetiletý rodák z Rigy, který v minulé sezoně nastupoval v KHL a následně ve Švédsku, Tipsport extraligu dobře zná. Mezi lety 2017-2021 oblékal dres Hradce Králové a Litvínova.

Lotyšský obránce Oskars Cibulskis, který oblékal dres Hradce Králové či Litvínova, má údajně namířeno do Kladna
Zprávy ze dne 28. 7. 2022
18:31
28. 7. 2022
Rytíři Kladno

Získalo Kladno velkou posilu do obrany? K Rytířům má údajně namířeno český obránce Ondřej Slováček, který by se měl do Česka vrátit z Finska. S informací přišel redaktor iDNES.cz Jakub Hromada. Sedmadvacetiletý odchovanec vsetínského hokeje sice začal minulou sezonu v dresu Českých Budějovic, dostal ale lukrativní nabídku z klubu Lukko Rauma. V dresu předposledního finského mistra odehrál celkem 29 zápasů, ve kterých si připsal osm asistencí. Jasno bude ve čtvrtek 4. srpna, kdy Jaromír Jágr na tiskové konferenci odhálí kádr pro novou sezonu. 

Zprávy ze dne 27. 6. 2022
18:38
27. 6. 2022
Rytíři Kladno

V Kladně nepřesvědčil, po sezoně v Tipsport extralize se tak kanadský obránce Cody Donaghey stěhuje na Slovensko. Šestadvacetiletý rodák ze St. John´s se dohodl s Nitrou, která novou posilu oficiálně představila. Zadák s jedním startem za farmu Ottawy v Belleville odehrál za Rytíře celkem 34 zápasů (1+1), v některých z nich dokonce nastupoval na pozici útočníka.

Zprávy ze dne 22. 6. 2022
13:14
22. 6. 2022
Rytíři Kladno

Brankář Adam Brízgala ze Sparty Praha bude v následující sezoně hostovat v týmu Rytíři Kladno, kde v minulosti působil. Po angažování Josefa Kořenáře by se 24letému gólmanovi v kádru nedostalo dostatečného vytížení. „Adam Brízgala zůstává naším hráčem, rozhodli jsme se ho uvolnit na hostování do Kladna, kde dostane dostatek příležitostí a nabere další zkušenosti, které později může zúročit v našem dresu,“ řekl pro klubový web sportovní ředitel Petr Ton. Na Kladně působil už ve třech sezonách.

Zprávy ze dne 9. 6. 2022
10:00
9. 6. 2022
Rytíři Kladno

Před novou sezonou přichází z Kladna první informace o složení mužstva. Rytíři si do budoucna pojistili služby tří dosavadních opor. Kanadská jednička Landon Bow se upsal na příští dvě sezony, na stejném prodloužení smlouvy se dohodl řízný bek Jake Dotchin. Útočník Ladislav Zikmund po oficiálním konci ve Spartě, odkud zamířil ke Středočechům na hostování, podepsal roční kontrakt s možností opce. Do Kladna se rovněž vrací mladý forvard Ondřej Bláha, jenž hostoval v Ústí nad Labem.

 

Zprávy ze dne 12. 5. 2022
13:48
12. 5. 2022
Rytíři Kladno

V Kladně se po úspěšné záchraně v Tipsport extralize loučí další hráč. U Rytířů nebude nadále pokračovat rychlonohý útočník Ondřej Machala, který se stěhuje do první ligy, kde bude hrát za Frýdek-Místek. Třiadvacetiletý rodák z Havlíčkova Brodu vinou těžkého otřesu mozku na konci minulého roku odehrál v minulé sezoně pouze devět utkání (0+0), naskočil až do baráže, ve které také nebodoval. S farmou třineckých Ocelářů má již zkušenosti, před čtyřmi lety nastoupil do pěti zápasů.

 

Zprávy ze dne 27. 4. 2022
10:58
27. 4. 2022
Rytíři Kladno

Kladno má po sezoně, v Tipsport extralize se zachránilo v baráži proti Jihlavě. Kádr na nový ročník se skládal už v průběhu aktuální sezony. Končí dvě opory, několik dalších se jich podařilo udržet (Více čtěte ZDE >>>). Pokračovat by měli i Jaromír Jágr s Tomášem Plekancem. Ale co trenér David Čermák? Je otázkou, jestli zůstane, nebo ne. Podle informací iSport.cz se o něj intenzivně zajímá budějovický Motor. Sám kouč to zatím nechce komentovat s tím, že situaci musí probrat s majitelem Jágrem. Není vyloučené, že právě on se bude víc a víc zapojovat i do trenérského řemesla.

Kladenský trenér David Čermák má nabídku z Českých Budějovic
Zprávy ze dne 26. 4. 2022
7:04
26. 4. 2022
Rytíři Kladno

Kladno po záchraně v baráži opouští útočník Nicolas Hlava, který by měl zamířit do Litvínova, a obránce Marek Baránek by měl nově působit v Plzni. Jak to vypadá s Jaromírem Jágrem a Tomášem Plekancem a kde se budou Rytíři poohlížet po posilách, čtěte ZDE>>>.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud