16. dubna 2024 • 13:25

Přestupy v extralize ONLINE: Vítkovice oznámily nové kouče. Odchod z Brna

Autor: iSport.cz
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podpisy, přestupy, výměny, příchody borců ze zahraničí i zajímavosti. Všechny extraligové transfery sledujeme ONLINE na iSport.cz.



ONLINE PŘENOS - Přestupy v extralize
Všechny dny
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Bílí Tygři Liberec Bílí Tygři Liberec Dynamo Pardubice Dynamo Pardubice HC Olomouc HC Olomouc HC Škoda Plzeň HC Škoda Plzeň HC Sparta Praha HC Sparta Praha Karlovy Vary Karlovy Vary Kometa Brno Kometa Brno Litvínov Litvínov Mladá Boleslav Mladá Boleslav Motor České Budějovice Motor České Budějovice Mountfield HK Mountfield HK Oceláři Třinec Oceláři Třinec Rytíři Kladno Rytíři Kladno Vítkovice Vítkovice
Obnovit
Zprávy ze dne 24. 7. 2023
14:40
24. 7. 2023
Vítkovice

V kompletním složení, včetně cizinců a letních posil, rozjely Vítkovice přípravu na ledě. Pouze Peter Mueller si kvůli drobnému zranění zatím brusle nenazouval, makal v posilovně. Na ledě s týmem byl Dominik Lakatoš, o kterého byl zájem v ruské KHL. „To nevím, jestli o mě byl zájem, nemám tušení. Každopádně jsem tu, asi takový zájem nebyl,“ řekl hráč, kterému bylo opět svěřeno kapitánské "C". ROZHOVOR s DOMINIKEM LAKATOŠEM čtěte ZDE>>>

Útočník Vítkovic Dominik Lakatoš promluvil o zájmu z KHL
Zprávy ze dne 24. 7. 2023
13:25
24. 7. 2023
Rytíři Kladno

Kladně si mohou oddechnout. Kapitán Tomáš Plekanec přidá u Rytířů minimálně ještě následující sezonu. S mateřským klubem se čtyřicetiletý centr po delším jednání dohodl na pokračování. „Všichni víme, jak je pro nás Pleky důležitý,“ uvedl sportovní manažer Jiří Burger pro klubový web. Někdejší reprezentační lídr si v minulé sezoně připsal 49 kanadských bodů za 16 branek a 33 asistencí. Na prodloužení spolupráce se Kladno domluvilo také s bývalým reprezentantem Jakubem Klepišem.

Zprávy ze dne 24. 7. 2023
11:56
24. 7. 2023
Motor České Budějovice

Dostane příležitost k restartu kariéry? S hokejisty Českých Budějovic se do společné přípravy zapojil také útočník Dominik Simon. Bývalý hráč Pittsburghu či Calgary, se kterým Sparta po konci minulé nepovedené sezony rozvázala kontrakt, využil známosti s trenérem Motoru Ladislavem Čihákem. Případný přestup na jih Čech osmadvacetiletého rodáka z Prahy záleží na jednání v následujících týdnech. Vedení Jihočechů rovněž potvrdilo definitivní konec střelce Zdeňka Doležala v klubu.

Zprávy ze dne 24. 7. 2023
9:48
24. 7. 2023
HC Škoda Plzeň

Plzni vítají další zahraniční posilu. Západočeši se dohodli se zkušeným kanadským útočníkem Lukem Adamem. Třiatřicetiletý centr, který posledních sedm let působil v Německu, se v klubu dohodl prozatím na roční smlouvě. „Má výbornou střelu, navíc je silný v předbrankovém prostoru i u mantinelu. Věříme, že bude velkou posilou,“ uvedl sportovní manažer Tomáš Vlasák pro klubový web. Rodák ze St. John´s má také zkušenosti z NHL, ve které odehrál 90 zápasů (15 gólů + 11 asistencí) za Buffalo a Columbus.

Zprávy ze dne 23. 7. 2023
13:45
23. 7. 2023
Motor České Budějovice

Českých Budějovicích má nadále platnou smlouvu. Další sezonu v dresu Motoru ale Zdeněk Doležal zřejmě nepřidá. Třicetiletý útočník se nezapojil do společně přípravy s Jihočechy a jeho další osud se řeší. Důvod? „Je to interní věc klubu,“ prozradil trenér Ladislav Čihák pro českobudějovický Deník. Odchovanec Sparty by si měl momentálně hledat nové angažmá. V posledním ročníku se dost trápil, v 30 odehraných zápasech dal hráč s pověstí střelce jen čtyři góly a přidal dvě asistence. Na hostování v Hradci Králové nebodoval v osmi utkáních ani jednou.

 

Gólová radost útočníka Zdeňka Doležala z Českých Budějovic
Zprávy ze dne 20. 7. 2023
18:00
20. 7. 2023
Rytíři Kladno

Kladno má políčeno na Michaela Frolíka, chystá přestupovou bombu. Útočník ošlehaný třinácti sezonami v NHL, vítěz Stanley Cupu, účastník dvou olympiád, tří mistrovství světa a World Cupu 2016 působil naposledy v extraligovém Liberci. Podle informací deníku Sport a webu iSport.cz spěje 35letý odchovanec k dohodě v klubu, odkud vyšel. Více čtěte ZDE>>>

Michael Frolík jedná o příchodu do Kladna. A co další zkušený útočník Radek Smoleňák?
Zprávy ze dne 19. 7. 2023
16:16
19. 7. 2023
 

Po konci v Českých Budějovicích se útočník Adam Raška vydává na druhou zahraniční misi v kariéře. Osmadvacetiletý rodák z Kopřivnice, který v minulé sezoně působil v anglickém Sheffieldu, brněnské Kometě a v Motoru, bude hrát v Polsku. Na smlouvě se dohodl s Krakovem, kam nově míří také bývalý forvard Kladna či Karlových Varů Tomáš Vildumetz. V Cracovii, kterou už více jak 18 let nepřetržitě vede český trenér Rudolf Roháček, působí ještě čtyři Češi – brankář Filip Krasanovský, univerzál Aleš Ježek, obránce Jakub Žůrek a útočník Martin Kasperlík.

 

Zprávy ze dne 19. 7. 2023
11:13
19. 7. 2023
Mladá Boleslav

S Mladou Boleslaví se do přípravy na ledě zapojí 27letý útočník Radek Veselý. Prozatím na zkoušku. „Vyloženě časový rámec jsme té zkoušce nedali, počítám ale, že bude trvat minimálně dva týdny,“ uvedl na klubovém webu sportovní ředitel Martin Ševc. Vyhlášený rebel, který měl v minulosti problémy v několika klubech, strávil poslední sezonu ve Velké Británii a Rumunsku. „Radek se nám ozval sám, po dohodě s Jirkou Kalousem jsme na to kývli. Trochu ho znám a jsem zvědavý, jak na tom teď je. Krom toho věříme, že do tréninků vnese trochu konkurence,“ dodal Ševc.

Radkovi Veselému dává (možná poslední) šanci v extralize Zlín
Zprávy ze dne 16. 7. 2023
18:09
16. 7. 2023
Litvínov

Do Litvínova míří posila z NHL! Jak už dříve informoval iSport.cz, dres Vervy bude oblékat útočník Ondřej Kaše. Bývalý hráč Anaheimu, Bostonu, Toronta či Caroliny, kterého v posledních sezonách trápily zdravotní problémy, si po letech opět zahraje s bratrem Davidem. „Litvínov byl pro mě volbou číslo jedna. Měl jsem i jiné nabídky, ale nedávaly mi smysl. Chtěl jsem si zahrát s bráchou a také jsem chtěl být blíže domovu. Lákala mě možnost vžít se do role lídra a pomoci týmu do vyšších pater tabulky,“ uvedl sedmadvacetiletý rodák z Kadaně pro klubový web. Podepsal roční smlouvu.

Zprávy ze dne 16. 7. 2023
12:28
16. 7. 2023
HC Sparta Praha

To o čem se mluvilo, se potvrdilo. Útočník Ostap Safin po rozvázání smlouvy se Spartou se může stát čtvrtým českým hráčem, který bude v příští sezoně navzdory pokračující ruské invazi na Ukrajině působit v KHL. Čtyřiadvacetiletý útočník s ruskými kořeny podepsal zkušební smlouvu s nováčkem soutěže Ladou Togliatti. Klub o tom informoval na svém oficiálním webu.

Zprávy ze dne 15. 7. 2023
7:08
15. 7. 2023
Bílí Tygři Liberec

Mladý český obránce Jakub Dvořák podepsal tříletý nováčkovský kontrakt s Los Angeles. Kings si odchovance Liberce vybrali v nedávném draftu ve druhém kole z 54. místa, účastník dvou mistrovství světa do 18 let v minulé sezoně nastřádal už 24 zápasů v Tipsport extralize (0+2).

Zprávy ze dne 13. 7. 2023
12:19
13. 7. 2023
Litvínov

Do Litvínova míří zajímavá posila. Za Vervu bude v nové extraligové sezoně hrát kanadský obránce Kevin Czuczman. Dvaatřicetiletý rodák z Ontaria, který poslední sezonu hrál za finský tým Ilves Tampere, strávil drtivou část kariéry v AHL, kde si připsal 450 startů. Dostal se ovšem i do NHL. 15 zápasů odehrál v dresu New York Islanders a Pittsburghu. „Kevin je velice zkušený defenzivní obránce, který by nám měl přinést více klidu a důrazu do obranných řad. Obrana je tímto hotová, ale chceme ještě posílit útok,“ uvedl generální ředitel Pavel Hynek pro klubový web.

Zprávy ze dne 11. 7. 2023
19:32
11. 7. 2023
HC Sparta Praha

Dřívější spekulace se potvrdily. Sparta vítá před novou sezonou už šestou letní posilu, stal se ji americký útočník Josh Kestner. Devětadvacetiletý rodák z Huntsville předchozí tři sezony rozdělil mezi Finsko a KHL. Poslední ročník strávil v dresu Lukko Rauma, za kterou si připsal 10 gólů a 14 asistencí. „Po odchodu Davida Tomáška jsme hledali adekvátní náhradu a rozdílového hráče. Joshe jsme společně s vedením detailně vytipovali a jsme rádi, že se nám podařilo jeho příchod dotáhnout,“ uvedl sportovní šéf Tomáš Divíšek pro klubový web.

Zprávy ze dne 10. 7. 2023
15:02
10. 7. 2023
HC Sparta Praha

Za Spartu už v příští extraligové sezoně nebude nastupovat 24letý útočník Ostap Safin. Ačkoli v březnu s Pražany prodloužil smlouvu, klub dnes na svém webu oznámil, že Safin opouští tým na vlastní žádost. „S Ostapem jsme prodloužili v sezoně kontrakt, měli jsme zájem o jeho setrvání. Bohužel se rozhodl náš tým opustit, v čemž mu nechceme bránit. Přejeme mu hodně štěstí,“ uvedl sportovní manažer Jaroslav Hlinka.

Zprávy ze dne 7. 7. 2023
9:38
7. 7. 2023
HC Olomouc

Obránce Jakub Sirota se stal posilou Olomouce. Čtyřiadvacetiletý bek působil předešlých sedm let v zámoří, naposledy v univerzitní soutěži NCAA v týmu Maine. Hanáci jeho příchod oznámili na oficiálním klubovém webu.

Zprávy ze dne 6. 7. 2023
18:00
6. 7. 2023
Dynamo Pardubice

Útočník Martin Kaut se po téměř třech letech vrací ze zámoří do extraligových Pardubic. S Dynamem podepsal smlouvu na dva roky.

Zprávy ze dne 6. 7. 2023
8:50
6. 7. 2023
Mountfield HK

Někdejší hradecký útočník Nikita Ščerbak se stěhuje do francouzského Angers. Moskevský rodák, který ovšem přebýval v Kanadě a ohradil se proti válečné invazi Ruska na Ukrajině, působil v dresu Mountfieldu ještě v předchozí sezoně. Klub měl o jeho služby nadále zájem, jenže Ščerbak v Česku nedostal prodloužené vízum a musel se stěhovat. Více ZDE >>>

 

Ročník Rus nakonec dokončil 14 zápasy v kádru bratislavského Slovanu, nyní tedy zamíří na západ Francie.

VIDEO
Video se připravuje ...
Zprávy ze dne 4. 7. 2023
15:37
4. 7. 2023
Rytíři Kladno

Útočník Albert Michnáč nakonec nebude pokračovat v extraligovém Kladně, přestože na něho Rytíři uplatnili opci a figuroval na týmové soupisce. Jako novou posilu ho dnes představilo vedení Nových Zámků na klubovém webu. Slovenskou nejvyšší soutěž okusil čtyřiadvacetiletý pražský rodák již během sezony 2021/22, kdy hájil barvy Prešova. Následně Michnáč zamířil do Kladna, v jehož dresu odehrál 35 zápasů a připsal si dva góly a čtyři nahrávky. Další čtyři starty přidal v baráži o extraligu proti Zlínu, kterou Rytíři úspěšně zvládli.

Zprávy ze dne 4. 7. 2023
12:02
4. 7. 2023
HC Sparta Praha

Obránce Adam Polášek už nebude nastupovat za Spartu, za kterou odehrál s přestávkami dohromady sedm sezon. Pražský klub dnes na svém webu oznámil, že s jednatřicetiletým hráčem neprodlouží smlouvu. „Ve Spartě zanechal velkou stopu, všichni na něj budou vzpomínat pouze v dobrém. Za celý klub bych mu chtěl poděkovat za skvělých sedm sezon ve Spartě,“ uvedl sportovní manažer Jaroslav Hlinka.

Zprávy ze dne 2. 7. 2023
14:23
2. 7. 2023
Oceláři Třinec

Třinec oficiálně potvrdil příchod slovenského útočníka Richarda Pánika, o kterém už iSport.cz informoval v pátek. „Mám na Třinec skvělé vzpomínky, vracím se do míst, které dobře znám. Rád bych přispěl k dalším úspěchům týmu,“ uvedl Páník pro klubový web, k Ocelářům míří zpět po čtrnácti letech. Naposledy hrál v Lausanne, předtím 10 sezon v NHL.

Zprávy ze dne 1. 7. 2023
13:08
1. 7. 2023
Karlovy Vary

Švédský hokejový útočník Lukas Zetterberg se stal posilou extraligových Karlových Varů. Šestadvacetiletý hráč doposud působil ve druholigovém švédském týmu Västeras IK. Na západě Čech podepsal Zetterberg roční smlouvu, klub o tom informoval na svém oficiálním webu. „Jsem nadšený a nemohu se dočkat, až se připojím k týmu. Karlovy Vary jsem si vybral proto, že je to tým, který se netají ambicemi a chce uspět v play off. A já toho chci být součástí,“ řekl Zetterberg.

Zprávy ze dne 28. 6. 2023
16:01
28. 6. 2023
HC Sparta Praha

Po kratičkém angažmá v Tipsport extralize už si našel nové angažmá. Švédský obránce Stefan Warg, který v závěru minulé sezony i kvůli zranění odehrál pouze pět zápasů za Spartu, se stěhuje do Rakouska. Třiatřicetiletý rodák ze Stockholmu se dohodl na smlouvě ve Vídni. „Ve Stefanu Wargovi máme spolehlivého obránce, který má své přednosti v obraně a vždy prokazuje 100procentní nasazení pro svůj tým. V průběhu své dlouhé kariéry prokázal kvalitu více než jednou v jedné z nejlepších lig v Evropě,“ uvedl trenér Capitals Marc Habscheid pro klubový web.

Zprávy ze dne 27. 6. 2023
14:02
27. 6. 2023
 

Kladně pokračují s nabíráním posil. Pátým hráčem, který přichází k Rytířům před nadcházející sezonou, je kanadský útočník Deven Sideroff. Šestadvacetiletý rodák ze Summerlandu, jenž byl v roce 2015 draftován Anaheimem ve 3. kole, strávil minulý ročník ve Zvolenu. V dresu slovenského týmu si připsal 15 gólů a 20 asistencí. „Na Devena jsme měli dobré reference, které nám potvrdil mimo jiné i Jacob Dotchin. Společně se totiž znají z Kanady. Od jeho příchodu si slibujeme zvýšení produktivity,“ uvedl sportovní manažer Jiří Burger pro klubový web. V týmu se Sideroff potká s krajany Landonem Bowem a dobře známým Jakem Dotchinem či Američanem Chrisem Martenetem.

 

Kanadský útočník Deven Sideroff (vlevo) přestupuje do Kladna. Minulou sezonu strávil ve Zvolenu
Zprávy ze dne 26. 6. 2023
21:06
26. 6. 2023
Mladá Boleslav

Nejdřív americký útočník Steve Moses. Teď je tady další posila pro Kometu ze zahraničí. Ovšem se zkušenostmi z extraligy. Klub podle informací iSport.cz. posílí finský obránce Alex Lintuniemi (27) z Mladé Boleslavi! Více čtěte ZDE>>>

 

Brněnský Jan Ščotka dohání boleslavského Alexe Lintuniemiho
Zprávy ze dne 26. 6. 2023
10:19
26. 6. 2023
Karlovy Vary

Vítem Jiskrou mají v Karlových Varech velké plány. Dvaadvacetiletý útočník prodloužil s Energií kontrakt až do konce sezony 2025/26. Součástí smlouvy je také roční opce. Klub z lázeňského města chce navíc podpořit svého odchovance při studiu. „Když jsme začali jednat o nové dlouhodobé smlouvě, tak jsem se zeptal, zdali by nevadilo, kdybych chtěl vedle hokeje i studovat. Klub přišel s tím, že se jim ta má myšlenka moc líbí a že mě v tom budou podporovat a pokud si vyberu nějakou školu - třeba i soukromou - tak mi zaplatí školné. Je to od vedení klubu velice vstřícný krok a moc si ho cením," uvedl karlovarský rodák pro klubový web.

Zprávy ze dne 23. 6. 2023
13:01
23. 6. 2023
Rytíři Kladno

Do Kladna míří čtvrtá předsezonní posila. Rytíře posiluje americký obránce Chris Martenet. Šestadvacetiletý rodák z Indianapolis, který byl v roce 2015 vybrán Dallas Stars ve 4. kole draftu NHL, přichází především přitvrdit hru. „Hledali jsme vysokého a silného obránce, který nám v minulé sezoně chyběl. V Chrisovi jsme tyto parametry našli a věříme, že přinese důraz do naší obranné hry,“ uvedl sportovní manažer Jiří Burger pro klubový web. Poslední roky strávil dva metry dlouhý zadák v nižších zámořských soutěžích, připsal si 10 startů v AHL.

 

 

Důrazný americký bek Chris Martenet posiluje kladenské Rytíře
Zprávy ze dne 23. 6. 2023
12:40
23. 6. 2023
Kometa Brno

Poprvé mimo rodnou vlast. Útočník Luboš Horký se po konci v brněnské Kometě vydává na první zahraniční angažmá. Zahraje si ve Finsku, kde podepsal ročník kontrakt s týmem Pelicans Lahti. „Je velmi výkonný a dobrý střelec. Má určité podobnosti s Jirkou Smejkalem, který tu dříve hrál. Horký ale není úplně stejný hráč, je totiž mnohem zručnější s pukem,“ uvedl trenér Tommi Niemelä na adresu pětadvacetileté české posily. Autor celkem 22 gólů z minulé extraligové sezony se v týmu potká s obráncem Michalem Jordánem.

Zprávy ze dne 21. 6. 2023
12:18
21. 6. 2023
Rytíři Kladno

Kladně vítají třetí posilu před nadcházející sezonou. K Rytířům přichází útočník Denis Kusý. Pětadvacetiletý odchovanec Pardubic se před rokem rozhodl vyrazit do zahraničí, konkrétně do druhé nejvyšší ligy ve Finsku. V týmu Joensuun Kiekko-Pojat prožil bodovou explozi, když v 49 zápasech nastřílel 24 a připsal si 28 asistencí. V extralize hrál rodák z Prahy doposud jen za Dynamo.

Zprávy ze dne 19. 6. 2023
11:13
19. 6. 2023
Kometa Brno

Do Brna přichází ofenzivní eso! Novou posilou Komety se stává americký útočník Steve Moses. Třiatřicetiletý rodák z Leominsteru, který získal bronz na mistrovství světa v Praze 2015, strávil minulou sezonu ve Finsku, kde si udělal jméno především v dresu Jokeritu Helsinky. „Když jsem se od svého agenta dozvěděl, že by mě Kometa chtěla přidat na svou soupisku, velmi mě to zaujalo. Nastala totiž situace, kdy bych chtěl znovu vyzkoušet něco nového. Na českou extraligu jsem slyšel jen dobré reference,“ uvedl bývalý spoluhráč reprezentačního kapitána Romana Červenky pro klubový web.

Zprávy ze dne 16. 6. 2023
10:14
16. 6. 2023
Mountfield HK

Dřívější informace webu iSport.cz se potvrdily. Obránce Ralfs Freibergs, který s Lotyšskem vybojoval na uplynulém mistrovství světa bronzové medaile, přestupuje z Litvínova do Hradce Králové. Vedení Mountfieldu potvrdilo příchod zkušeného zadáka na svém webu. V klubu podepsal roční kontrakt s možností opce. „Ralfs je zkušený, obousměrný obránce, kterého jsme dlouhodobě sledovali. Věříme, že dobře zapadne do našeho herního systému, a ještě více zkvalitní naše obranné řady,“ uvedl trenér Východočechů Tomáš Martinec.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud