16. dubna 2024 • 20:45

Přestupy v extralize ONLINE: asistent v Hradci prodloužil smlouvu

Autor: iSport.cz
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podpisy, přestupy, výměny, příchody borců ze zahraničí i zajímavosti. Všechny extraligové transfery sledujeme ONLINE na iSport.cz.



ONLINE PŘENOS - Přestupy v extralize
1. 5. 2021
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Bílí Tygři Liberec Bílí Tygři Liberec Dynamo Pardubice Dynamo Pardubice HC Olomouc HC Olomouc HC Škoda Plzeň HC Škoda Plzeň HC Sparta Praha HC Sparta Praha Karlovy Vary Karlovy Vary Kometa Brno Kometa Brno Litvínov Litvínov Mladá Boleslav Mladá Boleslav Motor České Budějovice Motor České Budějovice Mountfield HK Mountfield HK Oceláři Třinec Oceláři Třinec Rytíři Kladno Rytíři Kladno Vítkovice Vítkovice
Obnovit
Zprávy ze dne 1. 5. 2021
16:04
1. 5. 2021
Rytíři Kladno

Hokejové Kladno už se probouzí do extraligové reality. Nabízí se otázky, jak dál. Jaké jsou změny v kádru? Fanoušci mohou být klidní, klíčový centr Tomáš Plekanec pokračuje. Klub ale intenzivně hledá gólmana. A v řešení je také jeden velký návrat! Více čtěte ZDE >>>

Kladenští hokejisté, postupující tým do extraligy
Zprávy ze dne 1. 5. 2021
15:02
1. 5. 2021
HC Olomouc

PŘÍCHOD – První novou tvář vítají v Olomouci, kam přichází obránce Dalibor Řezníček ze Zlína. O tomto přesunu už iSport.cz informoval dříve. Extraligový mistr z roku 2014 podepsal na Hané víceletý kontrakt. „Jsme rádi, že k nám Dalibor přichází, protože je to velmi kvalitní hráč. Věříme, že jeho přínos do kabiny bude velký, a to i po charakterové stránce,“ řekl trenér a jednatel Jan Tomajko pro klubový web. V uplynulé sezoně si Řezníček připsal 16 bodů (4+12) v 52 zápasech. Dohromady má v extralize na kontě už 545 utkání.

Zprávy ze dne 1. 5. 2021
14:09
1. 5. 2021
Bílí Tygři Liberec

PŘÍCHODY – Po odchodech ohlásil vicemistr z Liberce i příchody. Jak už iSport.cz dříve informoval a během pátku potvrdil, dres Bílých Tygrů bude nově oblékat zkušený útočník Jakub Klepiš, který v uplynulé sezoně působil v Kometě. „Slibujeme si od něj, že svojí kvalitou pomůže naší ofenzivě, i že své hokejové i mimohokejové zkušenosti předá našim mladším hráčům,“ stojí ve vyjádření trenéra a sportovního ředitele Patrika Augusty. Do Liberce se po sezoně ve švédském Oskarshamnu vrací další forvard Jan Ordoš a třetím novým přírůstkem je mladý slovenský útočník Martin Faško-Rudáš.

Zprávy ze dne 1. 5. 2021
13:49
1. 5. 2021
Litvínov

ODCHOD – Zkušený útočník Jakub Petružálek už nebude pokračovat v Litvínově. Vedení klubu na svého odchovance neuplatnilo opci. „Chtěli bychom Jakubovi poděkovat za odvedené služby v našem dresu a přejeme mu hodně štěstí v další životní etapě,“ uvedl generální ředitel Pavel Hynek pro klubový web. Petružálek v dresu Vervy slavil titul v roce 2015, na severu Čech odehrál i poslední tři sezony. V té poslední ale nastoupil jen do 15 zápasů, ve kterých nevstřelil ani jeden gól (0+2). Najde si dvojnásobný účastník mistrovství světa jiné angažmá v Tipsport extralize?

Zprávy ze dne 1. 5. 2021
12:28
1. 5. 2021
 

Lotyšská kolonie v Tipsport extralize se zmenšuje. Po mistrovském úspěchu s Třincem se v Česku loučí obránce Ralfs Freibergs. Devětadvacetiletý novopečený šampion se po čtyřech letech vrací domů. Bude hrát KHL za mateřskou Rigu. Do rodného města se rovněž vrací zadák Oskars Cibulskis, který v minulé sezoně oblékal dres Litvínova. Dinamo o příchodu dvou navrátilců, jenž by měli reprezentovat Lotyšsko na domácím mistrovství světa, informovalo na sociálních sítích.

 

Zprávy ze dne 1. 5. 2021
12:09
1. 5. 2021
Karlovy Vary

Vedení Karlových Varů představilo na úvod přestupového období již čtvrtou posilu. Dres Energie bude od nynějška oblékat útočník Patrik Miškář. Pětadvacetiletý centr, který se v lázeňském města upsal na rok s možností opce, zažil v prvoligových Litoměřicích skvělou sezonu. Se 47 kanadskými body (19+28) se stal druhým nejproduktivnějším hráčem základní části Chance ligy (hned za spoluhráčem Matějem Beranem). V play off během 12 zápasů nasbíral rodák z Hořic 17 bodů (7+10) a společně s Tomášem Plekancem, Janem Holým a Tomášem Čachotským se podělil o první místo v bodování. „Chtěl jsem udělat sezonu v Litoměřicích a ukázat na sebe v extralize. To se povedlo. Zájem byl z více klubů, ale největší, enormní, měly právě Karlovy Vary. To mě přimělo sem jít,“ prozradil bývalý hráč Hradce. 

Zprávy ze dne 1. 5. 2021
11:19
1. 5. 2021
Motor České Budějovice

Na bohatě doplněné soupisce Českých Budějovic schází před novou sezonou jméno zkušeného brankáře Marka Čiliaka. Dvojnásobný mistr extraligy s Kometou přicházel do Motoru minulý ročník jako jasná jednička, jeho výkony však byly daleko za očekáváním a v posledním týmu extraligy dostávali přednost mladší gólmani. A jak se zdá, jednatřicetiletý rodák ze Zvolenu na jihu Čech zřejmě skončí. „Osud Marka Čiliaka vedení klubu nadále intenzivně řeší, ale je velmi pravděpodobné, že v Motoru pokračovat nebude,“ stojí v klubovém článku. Kam tedy povedou další Čiliakovy kroky? Zájem o služby slovenského reprezentanta by mohlo mít Kladno, kterému po návratu mezi elitu odešla jednička Andrej Košarišťan do Mladé Boleslavi. 

Zprávy ze dne 1. 5. 2021
10:59
1. 5. 2021
PSG Berani Zlín

Do Baťova města míří zkušenost! Zlín v první den extraligových přestupů před novou sezonou představil čtyři posily, které mají Beranům pomoct zlepšit výkony. Ze Sparty se na východ republiky stěhuje ostřílený zadák Ondřej Němec. Mistra světa z roku 2010 v obraně doplní i bývalý bek Komety Peter Trška. Do útoku přichází slovenský forvard Tomáš Mikúš, který naposledy střílel góly za Karlovy Vary. Vedení zlínského hokeje lovilo i v první lize a z Přerova získalo útočníka Darka Hejcmana, jenž si za Berany zahrál v minulé sezoně pět utkání. „Těší nás, že se tým podařilo vhodně doplnit a vyvážit tak již zveřejněné odchody hráčů," řekl trenér Robert Svoboda pro klubový web.

Zprávy ze dne 1. 5. 2021
10:41
1. 5. 2021
Vítkovice

Do odhalení nových členů hráčské kabiny se pustily už i Vítkovice. Mezi tři tyče mužstva z Ostravy se postaví čtyřiadvacetiletý gólman Aleš Stezka, který přichází z Havířova. Defenzivu doplní bývalý znojemský Orel Jakub Stehlík a někdejší zadák Motoru Karel Plášil. V útoku se objeví staronové tváře. Vítkovický dres znovu oblékne zkušený forvard Rostislav Marosz, jenž minulý ročník hostoval v týmu kouče Miloše Holaně z Kladna. Rytířům následně vystřílel postup do Tipsport extraligy, nyní ale definitivně přestupuje. Po dvou letech v Pardubicích si za Vítkovice opět zahraje slovenský reprezentant Radoslav Tybor. Z Prostějova si Ostravané vytipovali nadějného útočníka Petra Chlána. A ještě jeden návrat se chystá. Během léta by se k Vítkovicím měl opět přidat kanadský zadák Jesse Dudás. Bek s maďarskými kořeny se dohodl na měsíční zkoušce, při které zabojuje o smlouvu.

  

Zprávy ze dne 1. 5. 2021
10:22
1. 5. 2021
Dynamo Pardubice

Na jména prvních posil, které před novým ročníkem získaly Pardubice, si bude veřejnost muset ještě počkat do 4. května, kdy proběhne tisková konference. Vedení Dynama každopádně odhalilo seznam hráčů, kteří v klubu pokračovat nebudou. Na východě Čech se loučí zkušený brankář Pavel Kantor, zadák Tomáš Linhart, slovenský útočník Radoslav Tybor, forvard Matouš Kratochvil, jenž se stěhuje do rodného Přerova a veterán Michal Vondrka. Bývalý reprezentant kvůli zranění vynechal celý minulý ročník a klub se s ním rozhodl neprodloužit spolupráci. V Dynamu nebude pokračovat ruský gólman Konstantin Barulin, ani běloruský matador Andrej Kosticyn. V Pardubicích se oficiálně loučí i útočník Ondřej Machala, který sezonu dohrával po boku Jaromíra Jágra v Kladně. Není vyloučeno, že bude dvaadvacetiletý rychlík pokračovat právě u Rytířů, jimž pomohl k postupu mezi elitu.

Zprávy ze dne 1. 5. 2021
10:09
1. 5. 2021
Karlovy Vary

Již dříve avizované trio z Liberce se stěhuje do lázeňského města. Karlovy Vary posilují obranu před novou sezonou o nadané zadáky Tomáše Hanouska a Tomáše Havlína. Společně se stříbrnými medailisty z nedávno skončeného play off přichází také útočník Jiří Průžek. Všichni tři již bývalý Bílí Tygři podepsali smlouvu na příští sezonu, vedení Energie však na ně může uplatnit opci (dvouletou na Hanouska i Havlína a roční na Průžka). 

Zprávy ze dne 1. 5. 2021
9:52
1. 5. 2021
Mountfield HK

Čtyři nové posily odhalil Hradec Králové. Díru v brankovišti po odcházejícím Marku Mazancovi přichází zacelit finský gólman Henri Kiviaho, jenž strávil minulý ročník v Nových Zámcích. Ze Sparty se vedení Mountfieldu povedlo zlákat obránce Petra Kalinu, který podepsal dvouletou smlouvu s opcí. Pod Bílou věž se ze Slovenska, konkrétně z Michalovce stěhují dvě kanadské posily - ofenzivně laděný zadák Graeme McCormack a útočník Christophe Lalancette.

  

Zprávy ze dne 1. 5. 2021
9:40
1. 5. 2021
Mladá Boleslav

Se značným posílením na všech hracích pozicích se pochlubila Mladá Boleslav. Do města automobilů přichází doplnit už tak kvalitní brankářskou dvojici Růžička-Krošelj slovenský gólman Andrej Košarišťan, který vychytal Kladnu postup do extraligy. Defenzivu Středočechů vyztuží bývalý kapitán Motoru Pavel Pýcha a Slovák Adam Jánošík, jenž strávil minulou sezonu ve švédském Oskarshamnu. Útok posiluje zkušený Jan Eberle z Plzně, člen širšího reprezentačního kádru a bývalý zlínský hráč Jan Dufek a také jednadvacetiletý slovenský forvard Miloš Kelemen. „Miloš prožil průlomovou sezonu ve slovenském Zvolenu. Jedná se o mladého a dobře bruslícího útočníka, který má v našich očích hodně potenciálu ještě se zlepšovat,“ řekl sportovní manažer Václav Nedorost na adresu nadějného mladíka.

Zprávy ze dne 1. 5. 2021
9:25
1. 5. 2021
Litvínov

Do představování nových posil se již dal také Litvínov. Verva od nové sezony bude spoléhat na dvojici slovenských útočníků Andreje Kudrnu a Matúše Sukeľa. K bývalým sparťanům se přidává také zkušený forvard Petr Straka, jenž přichází z Plzně. Všichni tři hokejisté podepsali pod Krušnými horami víceleté kontrakty. „Jsou to hráči, kteří umí hrát výborně do obrany i do útoku. Očekáváme od nich, že přispějí ke zvýšení produktivity týmu. Myslím si, že to jsou hráči, kteří splňují naše požadavky,“ řekl Pavel Hynek, generální ředitel Litvínova pro klubový web.

Zprávy ze dne 1. 5. 2021
9:16
1. 5. 2021
Motor České Budějovice

Návrat Milana Gulaše do Českých Budějovic byl jen začátek. Vedení Motoru na úvod přestupového období odhalilo dalších šest posil! Dvouleté kontrakty podepsali s jihočeským klubem někdejší plzeňský zadák a budějovický odchovanec Roman Vráblík a zkušený bek Petr Šenkeřík z Karlových Varů. Jedním z nových tahounů Jihočechů se má stát již někdejší ostřílený sparťan Lukáš Pech, který uzavřel tříletý kontrakt. Po roce v KHL se do Budějovic stěhuje minimálně na rok pětadvacetiletý útočník Jindřich Abdul. Stejnou smlouvu podepsal i forvard Martin Hanzl, dlouholetá opora Litvínova. Z Jihlavy se Motoru podařilo přivést talentovaného mladíka Tomáše Chlubnu. A na dalších posilách se na jihu Čech pracuje. 

 

Zprávy ze dne 1. 5. 2021
9:01
1. 5. 2021
HC Sparta Praha

Jak už vedení Sparty avizovalo, v první den přestupového období představilo fanouškům dvě nové posily s výraznou vazbou na pražský klub. Po osobně velice povedené sezoně přichází z Českých Budějovic útočník Zdeněk Doležal. Nejproduktivnější hráč Motoru minulého ročníku (18+17) podepsal s mateřským klubem dvouletý kontrakt. Na minimálně stejně dlouhou dobu se již napevno vrací do Sparty také obránce Ondřej Mikliš. Čtyřiadvacetiletý bek ještě před pár dny pomohl Kladnu vybojovat postup do Tipsport extraligy.

 

 

Zprávy ze dne 1. 5. 2021
8:18
1. 5. 2021
Kometa Brno

S první várkou posil se již pochlubila i Kometa Brno. Jihomoravský klub pod vedením nového trenéra Jiřího Kalouse získal pro novou sezonu do obrany zkušeného slovenského zadáka Marka Ďalogu a mladíka Dalimila Mikysku, jenž se vrací z hostování v Karlových Varech. Útočné řady rozšíří donedávna liberecký rychlík Radovan Pavlík. Do Brna se po roce stráveném ve Vítkovicích a Plzni vrací dlouholetá opora týmu Martin Dočekal. Dres Komety znovu oblékne také kanadský útočník Alexandre Mallet, jenž poslední dvě sezony hrál u rivala z Vítkovic. Z hostování v Pardubicích se vrací odchovanec Luboš Horký. Novou smlouvu v mateřském klubu také podepsal zkušený forvard Tomáš Vincour. Tým bosse Libora Zábranského se naopak rozloučil s ostříleným křídlem Jakubem Valským.

     

Zprávy ze dne 1. 5. 2021
7:01
1. 5. 2021
PSG Berani Zlín

Velký comeback?! Hokejový Zlín si podle informací iSport.cz vyhlédl zvučnou posilu v KHL. A jde o ověřenou kvalitu. Berani finišují jednání o příchodu lotyšského útočníka Robertse Bukartse (30), který už v klubu úspěšně působil v letech 2015-2018! V poslední sezoně vystřídal dresy Severstalu Čerepovec (13 zápasů, 3+1) a Dinama Riga (25, 6+8). „V Rize se nedohodl na podmínkách nové smlouvy,“ uvedl zdroj.  Více čtěte ZDE>>>

Zprávy ze dne 1. 5. 2021
0:58
1. 5. 2021
HC Škoda Plzeň

Vedení Plzně se chystá na období po odchodu náčelníka Milana Gulaše. Západočeši na startu přestupového období odhalili pět nových posil! Po třech letech se do branky Indiánů vrací gólman Miroslav Svoboda, který naposledy chytal za Vítkovice, odkud na západ Čech rovněž hlásí comeback útočník Jan Schleiss. Z Hradce Králové přichází zkušený slovenský obránce Dominik Graňák. Gólovou produktivitu má vylepšit Michal Bulíř, jenž v extralize doposud střílel branky jen za Liberec. Sportovní management Plzně ale lovil i v zahraničí. Ze Skandinávie přichází jednatřicetiletý forvard Gustaf Thorell, jenž byl poslední roky tahounem Karlskogy, týmu z druhé nejvyšší švédské soutěže. 

Zprávy ze dne 1. 5. 2021
0:11
1. 5. 2021
Motor České Budějovice

Už je to oficiální! Velezkušený útočník Milan Gulaš se podle dřívějších informací po deseti letech vrací do mateřských Českých Budějovic. Jihočeský klub odhalil hvězdného navrátilce přesně o půlnoci přes speciální video. Již bývalý kapitán Plzně v Motoru podepsal tříletý kontrakt.  

  

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud