16. dubna 2024 • 13:25

Přestupy v extralize ONLINE: Vítkovice oznámily nové kouče. Odchod z Brna

Autor: iSport.cz
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podpisy, přestupy, výměny, příchody borců ze zahraničí i zajímavosti. Všechny extraligové transfery sledujeme ONLINE na iSport.cz.



ONLINE PŘENOS - Přestupy v extralize
9. 5. 2019
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Bílí Tygři Liberec Bílí Tygři Liberec Dynamo Pardubice Dynamo Pardubice HC Olomouc HC Olomouc HC Škoda Plzeň HC Škoda Plzeň HC Sparta Praha HC Sparta Praha Karlovy Vary Karlovy Vary Kometa Brno Kometa Brno Litvínov Litvínov Mladá Boleslav Mladá Boleslav Motor České Budějovice Motor České Budějovice Mountfield HK Mountfield HK Oceláři Třinec Oceláři Třinec Rytíři Kladno Rytíři Kladno Vítkovice Vítkovice
Obnovit
Zprávy ze dne 9. 5. 2019
13:56
9. 5. 2019
 
ČTVRTEK 9. KVĚTNA
Zprávy ze dne 9. 5. 2019
19:24
9. 5. 2019
 

PŘESTUPY – Posily ve čtvrtek ohlásil i Litvínov. Zajímavým novým jménem je ofenzivní obránce Jiří Říha, který přichází z Mladé Boleslavi, za kterou se však v extralize příliš neprosadil. V poslední sezoně pomáhal Kladnu k návratu do nejvyšší soutěže. „Jsem přesvědčený, že má jednu z nejlepších střel mezi obránci. Hledali jsme beka do přesilových her, Jirka má mobilitu, aby přesilovky mohl hrát. Máme dostatečný počet kvalitních útočníků, aby mu to tam nabíjeli,“ řekl pro klubový web generální ředitel a hlavní trenér Jiří Šlégr. Po odchodu Michaela Petráska by měl pozici dvojky za Jaroslavem Janusem zaujmout David Honzík, který přichází z Jihlavy. „Vidíme v něm velkou perspektivu do budoucna,“ dodal Šlégr. Verva získala posilu i v klubovém managementu, sportovní úsek posílil zkušený manažer Rostislav Dočekal, který bude zastávat roli odborného poradce a skauta.

Zprávy ze dne 9. 5. 2019
15:27
9. 5. 2019
 

ODCHODYOlomouc dnes zahájila letní přípravu, na jejímž startu klub potvrdil odchody útočníka Aleše Jergla (Mountfield HK), Jakuba Galvase (Jukurit/Finsko), Miroslava Holce (Motor České Budějovice), Robina Staňka a Bruna Mráze. Především ztráty Jergla s Galvasem může být pro Hanáky citelnou ztrátou. Na zkoušku naopak přichází obránce Tomáš Valenta ze Zlína. „Je to na dobré cestě,“ uvedl na klubovém twitteru 27letý bek, který už za Moru hrál v sezonách 2012/13 a 2015/16.

Zprávy ze dne 9. 5. 2019
15:19
9. 5. 2019
 

ZMĚNY VE VEDENÍ – Po úterní změně majitele přichází další rošády ve vedení Sparty. Novou generální ředitelkou se stala Barbora Snopková Haberová, na pozici sportovního manažera pak nastoupí bývalý útočník Petr Ton, který nahradil Michala Broše. „S Petrem máme jasně rozdělené role. Mým úkolem je postarat se o manažerské vedení klubu, jeho hladký chod a další rozvoj. Petrovi přitom chci zajistit nejlepší možné podmínky pro jeho práci,“ uvedla Snopková Haberová. Ton by rád těsněji propojil juniorské kategorie s hlavním mužstvem. „Ve spolupráci s trenérem Kruppem musíme vybudovat silný kádr postavený na zkušených osobnostech a mladých talentovaných hráčích, které jsme si vychovali v mládežnických kategoriích,“ dodal Ton.

Zprávy ze dne 9. 5. 2019
15:11
9. 5. 2019
 

PŘESTUP – První posilu po návratu do extraligy oznámilo Kladno, kam se stěhuje slovenský obránce Ladislav Romančík. U nováčka podepsal roční kontrakt s opcí na další sezonu. V minulé sezoně působil rodák ze Skalice v Litvínově, za Rytíře odehrál tři zápasy v první lize na střídavý start. „V prosinci a lednu za nás nastoupil a velmi se nám líbil. Je to mladý hráč, který na sobě chce pracovat. Vidíme v něm velký potenciál a věříme, že nám v extralize pomůže,“ uvedl sportovní manažer a trenér David Čermák. Rytíři také uplatnili opci na 19letého obránce Václava Vebera.

Zprávy ze dne 9. 5. 2019
14:10
9. 5. 2019
 

PŘESTUPY – Hodně zajímavou brankářskou rošádu provedl Liberec. Současná jednička Roman Will odchází do švédského klubu Rögle. Náhradu sehnali Bílí Tygři v Chomutově, odkud přivedli kanadského gólmana se zkušenostmi z NHL Justina Peterse. „Odchod Romana Willa je pro mě osobně srdeční záležitostí, protože je úžasné mít v organizaci hráče a člověka, jakým je právě Roman. Jeho odchod je logickým krokem v jeho kariéře,“ uvedl na Willovu adresu sportovní ředitel Filip Pešán. Will strávil v Liberci tři sezony a získal dvě stříbra. Dvaatřicetiletý Peters by měl vytvořit zkušenou brankářskou dvojici s Markem Schwarzem. „Justin je velký profesionál s více než osmdesátí starty v NHL a mnoha zápasy v AHL. Jeho přístup k práci je příkladný a bude dobrým vzorem pro naše mladé gólmany,“ dodal Pešán.

Zprávy ze dne 9. 5. 2019
11:35
9. 5. 2019
 

PŘESTUP – Novou akvizici do defenzivy ohlásily Vítkovice, kam zamířil 20letý slovenský obránce Martin Bodák. Kapitán reprezentační dvacítky přestoupil z kanadského juniorského klubu Kootenay Ice působící ve WHL, kde hrál dva roky. Před odchodem do zámoří působil ve Finsku, kde za Tapparu Tampere naskočil i do čtyř zápasů v nejvyšší soutěži. „Je to mladý a perspektivní bek, pravák, který už okusil roli lídra v reprezentaci na mistrovství světa. Prošel mládežnickým programem Tappary Tampere a také kanadskou juniorskou. Výzva pro nás trenéry je zapracovat ho do velkého hokeje a pro něj je výzva ukázat, že má na to, aby byl dlouhodobě platným hráčem v extralize,“ řekl pro klubový web trenér Jakub Petr.

Zprávy ze dne 9. 5. 2019
11:02
9. 5. 2019
 

ZMĚNA TRENÉRA – Po nástupu Filipa Pešána do role šéftrenéra Českého hokeje se novým hlavním trenérem Liberce stal Patrik Augusta, dosavadní asistent. Na jeho pozici se z pozice hlavního trenéra farmy v Benátkách nad Jizerou posune bývalý útočník Jiří Kudrna. „Jsem moc rád, že jsme se s Patrikem i Jirkou domluvili na spolupráci na další rok. Patrik je výborný člověk a také trenér, který už má za sebou zkušenost s rolí hlavního kouče, takže to pro něj není nic nového,“ uvedl Pešán, který zůstal v roli sportovního ředitele. Pozici hlavního trenéra v extralize si Augusta vyzkoušel už úvodu sezony 2017/18, kdy vedl Mladou Boleslav. V polovině listopadu však byl odvolán.

Zprávy ze dne 9. 5. 2019
23:09
9. 5. 2019
 
STŘEDA 8. KVĚTNA
Zprávy ze dne 9. 5. 2019
11:43
9. 5. 2019
 

PŘESTUP – Po brankáři Miroslavu Svobodovi a útočníkovi Dominiku Lakatošovi hlásí další posilu Vítkovice. Z Plzně přichází mladý obránce David Kvasnička, který má zkušenosti ze světových šampionátů hráčů do 18 a 20 let. V extralize včetně play off dosud odehrál 73 zápasů. „Je obráncem s velkým potenciálem, což zatím dokazoval jak v Plzni, tak v mládežnických reprezentacích. Na nás trenérech, i na něm, nyní je, aby svůj potenciál rozvíjel a byl pro Vítkovice co největším přínosem,“ uvedl pro klubový web hlavní trenér Jakub Petr. V posledním ročníku naskočil Kvasnička za Plzeň do 17 zápasů, v nichž si připsal dvě asistence.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud