15. dubna 2024 • 15:30

Přestupy v extralize ONLINE: Španěl přesvědčil Tygry, má novou smlouvu

Autor: iSport.cz
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podpisy, přestupy, výměny, příchody borců ze zahraničí i zajímavosti. Všechny extraligové transfery sledujeme ONLINE na iSport.cz.



ONLINE PŘENOS - Přestupy v extralize
Všechny dny
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě Česká účast
Bílí Tygři Liberec Bílí Tygři Liberec Dynamo Pardubice Dynamo Pardubice HC Olomouc HC Olomouc HC Škoda Plzeň HC Škoda Plzeň HC Sparta Praha HC Sparta Praha Karlovy Vary Karlovy Vary Kometa Brno Kometa Brno Litvínov Litvínov Mladá Boleslav Mladá Boleslav Motor České Budějovice Motor České Budějovice Mountfield HK Mountfield HK Oceláři Třinec Oceláři Třinec Rytíři Kladno Rytíři Kladno Vítkovice Vítkovice
Obnovit
Zprávy ze dne 12. 4. 2024
12:05
12. 4. 2024
Mladá Boleslav

Mladé Boleslavi vítají před nadcházející sezonou další posily. Do obranných řad Bruslařů přichází sedmadvacetiletý zadák Tomáš Havlín, který poslední tři roky oblékal dres Karlových Varů. Středočechy by měl posílit také útočník Zdeněk Doležal. Příchod bývalého střelce Českých Budějovic či Sparty do města automobilů potvrdil Prostějov, za který třicetiletý rodák z Lysé nad Labem nastupoval uplynulý ročník v první lize. Mladoboleslavské vedení tak bylo nuceno forvarda představit dřív. 

Vytáhlý obránce Tomáš Havlín přestupuje z Karlových Varů do Mladé Boleslavi
Zprávy ze dne 4. 4. 2024
18:05
4. 4. 2024
Mladá Boleslav

Hokejisty Mladé Boleslavi posílí útočník Petr Čajka, který se do Česka vrací ze Švýcarska a čeká ho premiéra v nejvyšší domácí soutěži. Třiadvacetiletý bývalý juniorský reprezentant odešel do zahraničí v roce 2014.

 

„Petr je perspektivní a na svůj věk vyspělý a také zkušený hráč. Doufáme, že nám pomůže hlavně na centru, kde jsme cítili, že nás v poslední sezoně trochu tlačila brusle,“ uvedl sportovní ředitel Martin Ševc na klubovém webu. Čajka odešel do Švýcarska již ve 13 letech. Sezonu 2018/19 strávil v zámoří, poté se vrátil do Evropy. V nejvyšší soutěži ve Švýcarsku odehrál včetně play off 122 zápasů, ve kterých vstřelil 12 branek a přidal osm asistencí. 

 

Petr Čajka v dresu české dvacítky
Zprávy ze dne 28. 3. 2024
16:51
28. 3. 2024
Mladá Boleslav

Potvrzeno. Útočník Dominik Lakatoš se po pěti letech loučí ve Vítkovicích a stává se posilou Mladé Boleslavi, jak již dříve informoval web iSport.cz. Bruslaři potvrdili příchod bývalého kapitána Ostravanů na webových stránkách. Šestadvacetiletý rodák z Kolína bude v klubu z města automobilů hostovat nadcházející dvě sezony. „Je temperamentní hráč, který umí strhnout tým. Je schopný rozhodovat zápasy jak góly, tak tím, že se dokáže dostat spoluhráčům pod kůži svou nepříjemnou hrou a tím obrátit dění na ledě. Má výbornou střelu, nevadí mu ani fyzická hra, jen se musí udržet ve správném nastavení,“ uvedl sportovní ředitel Martin Ševc na Lakatošovu adresu.

 

Zprávy ze dne 19. 3. 2024
11:19
19. 3. 2024
Mladá Boleslav

Kádr Mladé Boleslavi po nepovedené sezoně, která po klub skončila bez účasti v play off, se otřásá v základech. V týmu z města automobilů nebude pokračovat rovnou devět hráčů. Po dvou ročnících se loučí gólman Filip Novotný. Pokračovat nebude ani zadák Jan Štibingr. Čistka se ale týká především útoku – u Bruslařů končí Fin Matti Järvinen, Švéd Joachim Rohdin, Tomáš Pitule, Ondřej Roman, Tomáš Šmerha a Jan Půček. Největší ztrátou pro Středočechy je ale nepochybně odchod slovenského forvarda Róberta Lantošiho, který v uplynulé základní části předváděl nadstandardní výkony. Jak potvrdilo klubové vedení, dává hráč přednost nabídkám ze zahraničí, kterým nemohlo konkurovat.

Zprávy ze dne 1. 3. 2024
22:02
1. 3. 2024
Mladá Boleslav

Vedení Mladé Boleslavi oznámilo během dnešního utkání proti Olomouci prodloužení spolupráce s trojicí obránců ze současného kádru. V dresu Bruslařů budou pokračovat Filip Pyrochta, Aleš Čech a Alex Lintuniemi. Pyrochta s Čechem se upsali na dva roky, Lintuniemi na jeden. „Obranu se nám podařilo zkonsolidovat v průběhu sezony a já jsem rád, že se nám daří domlouvat s těmi kluky další spolupráci. Filip Pyrochta je jedním z nejlepších ofenzivních obránců v Česku, pravidelný reprezentant a základní stavební kámen našich zadních řad. Vše navíc potvrzuje produktivitou,“ uvedl sportovní ředitel Bruslařského klubu Martin Ševc.

Zprávy ze dne 3. 1. 2024
11:28
3. 1. 2024
Mladá Boleslav
Zprávy ze dne 30. 12. 2023
12:29
30. 12. 2023
Mladá Boleslav

Mladé Boleslavi se rozhodli přidat týmu pořádnou dávku zkušenosti. Do posledního týmu Tipsport extraligy přichází útočník Tomáš Pitule. Čtyřiatřicetiletý odchovanec klatovského hokeje, který v české nejvyšší soutěži hrál za Plzeň či Kladno, přichází z prvoligového Prostějova. Sezonu přitom začal ve Francii v dresu Amiens. „Tomáš toho má spoustu za sebou včetně několika zahraničních angažmá. Navíc má skvělé fyzické proporce, které plánujeme využít třeba při oslabeních. Tomášem rozšiřujeme kádr, který v poslední době trápí nemoci i zranění,“ uvedl sportovní ředitel Martin Ševc pro klubový web. Pitule jde do známého prostředí, ve městě automobilů působil již před více jak deseti lety. Mohl by nastoupit již do sobotního utkání s Litvínovem.

Zprávy ze dne 13. 12. 2023
13:33
13. 12. 2023
Mladá Boleslav

Další změna přichází v Mladé Boleslavi. Středočeský klub se dohodl na rozvázání smlouvy s finským útočníkem Juhamattim Aaltonenem. „Děkujeme Juhovi za veškerou jeho práci, kterou v našich barvách odvedl, a přejeme mnoho úspěchů na další cestě,“ uvedl sportovní ředitel Martin Ševc pro klubový web a zároveň dodal: „S Juhovým odchodem nám samozřejmě v sestavě vzniká určitý prostor, na jehož zaplnění momentálně pracujeme.“ Mistr světa z roku 2011 odehrál za Bruslaře 25 zápasů s bilancí 16 bodů (5+11).

 

Zprávy ze dne 29. 11. 2023
7:32
29. 11. 2023
Mladá Boleslav

Slovenský hokejový útočník Filip Krivošík posílí poslední tým extraligy Mladou Boleslav. Čtyřiadvacetiletý rodák z Bratislavy dosud působil v Košicích, za které v úterý odehrál poslední zápas, a v nejbližších dnech se připojí k týmu kouče Richarda Krále. Informoval o tom klubový web BK Mladá Boleslav.

Zprávy ze dne 23. 11. 2023
20:00
23. 11. 2023
Mladá Boleslav

Tuzemské hokejové zákulisí je toho plné, ze slovenské extraligy do té české má namířeno Filip Krivošík. Čtyřiadvacetiletý centr či pravý křídelník obléká košický dres, ale nejpozději v prosinci by se měl stěhovat do některé z tuzemských organizací. Otázkou zůstává, kam, protože zájem o téměř dvoumetrového praváka (193 cm) je na více místech. Schopného středního útočníka drahnou dobu shánějí ve Vítkovicích, ale podle informací iSport.cz by někdejší mládežnický reprezentant mohl přijít do Mladé Boleslavi. Více čtěte ZDE>>>

Filip Krivošík si zahrál už i za reprezentaci, ve sbírce má také finský titul
Zprávy ze dne 9. 11. 2023
17:18
9. 11. 2023
Mladá Boleslav

Mladá Boleslav hlásí další změnu v realizačním týmu. Hlavního trenéra Richarda Krále a asistenta Václava Pletku doplní ve městě automobilů ještě David Havíř, se kterým Král už působil v Pardubicích v sezonách 2020/21 a 2021/22. „Vítáme Davida v naší organizaci a pevně věříme, že naváže na svou spolupráci s Richardem v Pardubicích, a že společně s Vencou Pletkou vytvoří v kabině prostředí, které bude fungovat,“ řekl sportovní ředitel Martin Ševc pro klubový web. Kompletní trojice trenérů vedla už čtvrteční trénink.

Zprávy ze dne 1. 11. 2023
16:58
1. 11. 2023
Mladá Boleslav

Mladé Boleslavi má střídavé starty do prvoligové Slavie vyřízené Tomáš Šmerha, který dosud v extraligové sezoně stihl za 13 zápasů pouhé dva body. Pětadvacetiletý křídelník je odchovancem Pražanů, byť působil také v kádru Sparty. Za aktuálně méně úspěšný z obou klubů z hlavního města nastoupí už ve středu proti Sokolovu.

Zprávy ze dne 29. 10. 2023
13:27
29. 10. 2023
Mladá Boleslav

V realizačním týmu hokejistů Mladé Boleslavi skončil jeden z asistentů trenéra Petr Haken. Středočeský klub na svém webu oznámil, že spolupracovník hlavního kouče Jiřího Kalouse se rozhodl rezignovat. V dnešním utkání 15. kola proti Vítkovicím povede posledním tým tabulky s Kalousem druhý asistent Václav Pletka a nově také sportovní ředitel Martin Ševc.

Zprávy ze dne 19. 10. 2023
11:45
19. 10. 2023
Mladá Boleslav

Mladé Boleslavi se pokouší oživit tým po nepovedeném startu sezony a pádu na dno tabulky. Bruslaři přivádí zkušeného švédského útočníka Joachima Rohdina. Dvaatřicetiletý rodák z Gävle, jenž má zkušenosti ze švédské i finské nejvyšší soutěže, se připojí k týmu ve čtvrtek večer. Není vyloučeno, že nastoupí již do pátečního utkání s Olomoucí. „Je to silný hráč na obou stranách hřiště, umí dávat góly a my věříme, že herně i svou mentalitou pomůže tým nastartovat. Navíc to bude i zdravá konkurence pro ostatní,“ uvedl sportovní ředitel Martin Ševc pro klubový web. Dochází i ke změně kapitána. Namísto Jana Stránského bude kapitánské „céčko“ nově nosit slovenský obránce Adam Jánošík.

Zprávy ze dne 25. 7. 2023
9:59
25. 7. 2023
Mladá Boleslav

Hokejový útočník Radek Veselý nakonec nebude bojovat o smlouvu v extraligové Mladé Boleslavi, jak se obě strany původně dohodly. Klub o tom informoval na webu. „Z avizovaného působení na zkoušku útočníka Radka Veselého nakonec po vzájemné dohodě obou stran sešlo,“ uvedli Středočeši bez dalších podrobností.

Zprávy ze dne 24. 7. 2023
21:45
24. 7. 2023
Mladá Boleslav

Juhamatti Aaltonen. Snad každý hokejový fanoušek, který v posledních letech sledoval reprezentační zápasy, si tohohle útočníka vybaví. Rychlonohý fofrník z Finska dorazil na závěr kariéry do Tipsport extraligy. Ulovila ho Mladá Boleslav. Po pondělním tréninku se ke zkušené posile vyjádřil sportovní ředitel klubu Martin Ševc. VÍCE čtěte ZDE>>>

 

V roce 2014 se Juhamatti Aaltonen dostal i do hvězdami nabité sestavy Finska pro olympijské hry v Soči
Zprávy ze dne 19. 7. 2023
11:13
19. 7. 2023
Mladá Boleslav

S Mladou Boleslaví se do přípravy na ledě zapojí 27letý útočník Radek Veselý. Prozatím na zkoušku. „Vyloženě časový rámec jsme té zkoušce nedali, počítám ale, že bude trvat minimálně dva týdny,“ uvedl na klubovém webu sportovní ředitel Martin Ševc. Vyhlášený rebel, který měl v minulosti problémy v několika klubech, strávil poslední sezonu ve Velké Británii a Rumunsku. „Radek se nám ozval sám, po dohodě s Jirkou Kalousem jsme na to kývli. Trochu ho znám a jsem zvědavý, jak na tom teď je. Krom toho věříme, že do tréninků vnese trochu konkurence,“ dodal Ševc.

Radkovi Veselému dává (možná poslední) šanci v extralize Zlín
Zprávy ze dne 26. 6. 2023
21:06
26. 6. 2023
Mladá Boleslav

Nejdřív americký útočník Steve Moses. Teď je tady další posila pro Kometu ze zahraničí. Ovšem se zkušenostmi z extraligy. Klub podle informací iSport.cz. posílí finský obránce Alex Lintuniemi (27) z Mladé Boleslavi! Více čtěte ZDE>>>

 

Brněnský Jan Ščotka dohání boleslavského Alexe Lintuniemiho
Zprávy ze dne 29. 5. 2023
13:11
29. 5. 2023
Mladá Boleslav

Velkou posilu oznamuje Mladá Boleslav. Finský mistr světa a bronzový medailista z olympiády Juhamatti Aaltonen posílí útok středočeského týmu. Sedmatřicetiletý veterán má zároveň tři tituly z nejvyšší finské soutěže. 

Zprávy ze dne 1. 5. 2023
8:27
1. 5. 2023
Mladá Boleslav

Tři nové příchody oznámila také Mladá Boleslav. Do města automobilů se po roční anabázi na východě Čech vrací brankář Jan Růžička, který sezonu rozdělil mezi Mountfield HK a Pardubice. Po třech letech se z Finska rovněž vrací slovenský útočník Pavol Skalický, který dres Bruslařů úspěšně oblékal v minulosti už dvě sezony. A další posilou je reprezentační obránce Filip Pyrochta, který strávil uplynulý ročník ve švédské Lulea.

Zprávy ze dne 24. 4. 2023
16:04
24. 4. 2023
Mladá Boleslav

Zajímavou posilu do obrany ulovila Mladá Boleslav. Z Michalovců přichází ofenzivně laděný zadák Zach Osburn. Byť šestadvacetiletý Američan hraje v zadních řadách, ve slovenské extralize dokázal být skvěle produktivní, dokonce ovládl bodování svého týmu (14+17)! S michalovskou Duklou bojoval o účast ve finále až do sedmého zápasu semifinále. Každopádně po náramně vydařeném ročníku má nikdy nedraftovaný hráč poprvé namířeno do Česka. „Zach je tvořivý a zároveň pořád defenzivní bek, který umí odvést svou práci. Je to pravák do přesilovky, jakého jsme postrádali, s dobrou střelou a dobrým bruslením. Věříme, že se u nás prosadí stejně, jako se mu to povedlo na Slovensku,“ uvedl sportovní ředitel Bruslařů Martin Ševc pro klubový web.

Zprávy ze dne 21. 4. 2023
14:34
21. 4. 2023
Mladá Boleslav

Petr Haken a Václav Pletka budou i nadále asistenty trenéra Jiřího Kalouse v Mladé Boleslavi. V tomto složení spolupracovali od 12. ledna, kdy Kalous nahradil na postu hlavního kouče odvolaného Ladislava Čiháka. Kalousovo setrvání Bruslařský klub potvrdil před měsícem. „Jirka Kalous dával jasně najevo, že by s nimi rád pracoval i nadále. Oba jsou z Mladé Boleslavi, ke klubu mají vztah a oba dva se výrazně angažují i u mládeže,“ řekl klubovému webu sportovní ředitel Mladé Boleslavi Martin Ševc.

Zprávy ze dne 14. 4. 2023
13:49
14. 4. 2023
Mladá Boleslav

Mladé Boleslavi představují další posilu před novou sezonou. Bruslaři lovili v zahraničí, z Finska totiž přichází zkušený útočník Matti Järvinen. Třiatřicetiletý rodák z Espoo, který má zkušenosti také ze Švýcarska či Německa, přichází do klubu z města automobilů zdůraznit prostor před brankovištěm, s čímž měli Středočeši v pro ně uplynulém ročníku problémy. „Pevně věřím, že nám v tomhle směru výrazně pomůže. Je to už zkušený hráč, který má ledacos za sebou. Myslím si, že k nám dobře zapadne," uvedl sportovní manažer Martin Ševc pro klubový web.

Zprávy ze dne 6. 4. 2023
15:26
6. 4. 2023
Mladá Boleslav

Novými posilami hokejistů extraligové Mladé Boleslavi jsou útočník Filip Suchý a obránce Jan Štibingr. Suchý hrál v této sezoně za Plzeň, Štibingr hájil barvy Liberce. Středočeši informovali o jejich příchodu na klubovém webu. Pětadvacetiletý Suchý je plzeňský odchovanec, během kariéry si ale vyzkoušel i zámořskou juniorskou soutěž USHL či druhou švédskou ligu. Rovněž třiadvacetiletý slávistický odchovanec Štibingr okusil USHL, a to v ročníku 2019/20. Následně se přesunul pod Ještěd, vedle Liberce hájil také barvy prvoligových Benátek nad Jizerou. 

Zprávy ze dne 4. 4. 2023
11:20
4. 4. 2023
Mladá Boleslav

Další změny v kádru hlásí Mladá Boleslav. Bruslaři se dohodli na pokračování s útočníkem Davidem Dvořáčkem a mladým obráncem Alešem Čechem. Dvořáček dorazil do města škodovek v lednu ze Sparty v rámci výměny za Pavla Kousala, v 17 zápasech si připsal šest bodů (3+3). Stříbrný junior z letošních dvacítek Čech naskočil za áčko do čtyř duelů, aktuálně pomáhá juniorce v semifinále play off. V klubu pak po třech a půl letech končí slovenský forvard Mário Lunter. „V kabině byl oblíbený. Děkujeme za veškerou práci, kterou v našich barvách odvedl a přejeme mnoho úspěchů na další cestě,“ uvedl na klubovém webu sportovní ředitel Martin Ševc.

Zprávy ze dne 17. 3. 2023
16:42
17. 3. 2023
Mladá Boleslav

Kabinou hokejistů Mladé Boleslavi se prohnal pořádný průvan! A rozhodně některé fanoušky nepotěší. Klub z města automobilů oznámil jména (zatím) devět hráčů, kteří končí. Mezi odcházejícími dosavadními oporami je slovinský brankář Gašper Krošelj, finský bek Alex Lintuniemi, obránci Pavel Pýcha (pravděpodobný návrat do Českých Budějovic) s Davidem Štichem (konec hostování), ale také útočníci Maris Bičevskis z Lotyšska, Kelly Klíma (konec hostování z Mountfield HK), Ondřej Najman (má podepsat ve Spartě), Daniel Přibyl (konec hostování ze Sparty) a David Šťastný.

Zprávy ze dne 16. 3. 2023
11:50
16. 3. 2023
Mladá Boleslav

Obstál a pokračuje. V Mladé Boleslavi bude i nadále působit trenér Jiří Kalous. S Bruslaři podepsal osmapadesátiletý kouč nový kontrakt na příští sezonu. „Byl pro nás jasnou volbou, a když projevil zájem o pokračování svého působení u nás, měli jsme pochopitelně radost,“ uvedl sportovní ředitel Martin Ševc pro klubový web. Někdejší trenér Třince, Sparty či Komety má se Středočechy dohodu, že bude případně uvolněn pro mistrovství světa juniorů, jelikož je součástí trenérského štábu reprezentace v čele s Radimem Rulíkem. Brzy tak budou představeni ještě dva Kalousovi asistenti.

Zprávy ze dne 10. 2. 2023
13:45
10. 2. 2023
Mladá Boleslav

Dva klíčové podpisy hlásí Mladá Boleslav. Nové smlouvy ve městě škodovek podepsali útočníci Róbert Lantoši a Tim Söderlund. „Podepsání Roba a Tima je pro nás jednou z nejzásadnějších věcí pro nadcházející sezonu. Oba jsou mladí, draví a důležité pro nás je i to, že si i výborně sedli coby útočná dvojka,“ říká spokojený sportovní ředitel Martin Ševc pro klubový web. Lantoši hraje za Mladou Boleslav první sezonu, ve 40 zápasech si připsal 24 bodů (7+17). Švédský útočník posbíral šest bodů (4+2) ve 13 duelech.

Zprávy ze dne 31. 1. 2023
14:53
31. 1. 2023
Mladá Boleslav

Mladá Boleslav vítá v týmu v den uzávěrky přestupů útočníka Sebastiána Maláta z Plzně. Na západ Čech se stěhuje forvard Martin Beránek.

 

Zprávy ze dne 25. 1. 2023
15:37
25. 1. 2023
Mladá Boleslav

Mladá Boleslav hlásí další příchod! Obranné řady Bruslařů posílí mladý obránce Aleš Čech. Stříbrný medailista z nedávného mistrovství světa juniorů působil naposledy v juniorském týmu Kärpätu Oulu. Středočeský klub zároveň potvrdil odchod útočníka Matyáše Kantnera do KalPy Kuopio. „Matyáš Kantner a Aleš Čech mají oba stejného agenta a my měli jasnou podmínku – pokud uvolníme Kantýze, chceme Aleše,“ říká sportovní ředitel Martin Ševc. „Takže ano, Matyáš Kantner sice odletěl už v pondělí do Finska, ale druhá část dohody v té době stála, takže zcela reálně hrozilo, že Matyáš prostě poletí zpátky. V té době zkrátka a dobře nebylo co zveřejňovat,“ dodal.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud