19. června 2017 • 18:10

Letní dřina s armádou! Hokejisté Pardubic trénovali v přípravě s vojáky

Autor: kal
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pochodem vchod! Pardubičtí hokejisté se již naplno věnují přípravě pro nadcházející extraligové ročník a letní dřinu na suchu si v parném počasí zpestřili tréninkem s vojáky Armády České republiky. "Jsem nadšený, kluci rovněž. Ukázalo nám to zlepšení. Pevně doufám, že si z toho něco odneseme i na led," řekl iSport TV Petr Mocek, kondiční trenér klubu, který v uplynulé sezoně zachránil příslušnost mezi elitou.  



Pro hokejisty jedno z nejnepříjemnějších období v roce pro hokejisty právě probíhá. Pod rozžhaveným sluncem jdou v rámci suché přípravy na doraz i hráči Pardubic, kteří chtějí v příštím ročníku napravit nepovedenou sezonu, a tak neúnavě dřou. Nicméně cvičení mimo led si tentokrát výrazně okořenili. Přidali se k nim totiž čeští vojáci ze 141. zásobovacího praporu.

"Nápad vznikl na základě možnosti propojení jedné z největších tuzemských mimosportovních organizací, což je Armáda České republiky a sportovní, tedy hokejový klub. Chtěli jsme především propagovat pardubické Dynamo a vojáky v trochu jiném pohledu," vysvětloval Petr Chudý, obchodní manažer Pardubic.

Pardubičtí hokejisté trénovali s armádou ČR. Ve sprintu jsme na hráče neměli, smál se jeden z českých vojáků
Video se připravuje ...

Devadesátiminutový trénink probíhal pod Mockovou taktovkou, kondiční kouč ani v nejmenším nešetřil své svěřence i profesionály v maskáčích. "Hlavním cílem tréninku bylo vydržet co nejvíc a sáhnout si až na hranice svých možností. Při této speciální přípravě jsme záměrně dávali málo přestávek. Je to moderní trend. Hráč si nesmí dávat oddych tři minuty na zemi, ale musí být připraven odvést maximum," prozradil Mocek.

Spokojenost projevili hokejisté i příslušníci armády. "Rozhodně je to velice pozitivní. Máme takovou motivaci, abychom co nejlépe čelili konkurenci z vojenských řad. Tréninky jsou v podstatě stejné, ale máme je tím velice zpestřené," liboval si útočník Tomáš Vondráček, pardubická posila z mistrovské Komety.

"Bylo to takové silové cvičení, které se hlavně zaměřovalo na nohy. Musím přiznat, že trénink s tak těžkými váhami a opakováním neděláme. Potom jsme si zasprintovali. V tom jsme neměli šanci, kluci z hokeje to mají pořádně nacvičené. I když bylo strašné vedro, tak jsem byl velice spokojen. Prostě paráda," smál se nadrotmistr Jakub Havel. 

Letní přípravu hokejistů Dynama absolvovali i vojáci armády ČR
Letní přípravu hokejistů Dynama absolvovali i vojáci armády ČR

 

 

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud