10. září 2017 • 20:45

SESTŘIHY: Kometa vyhrála v Hradci, Sparta i Chomutov jsou stoprocentní

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Mountfieldu HK nejsou na startu sezony ve své kůži. Po úvodní porážce s Libercem museli Hradečtí strpět porážku 2:4 od mistrovské Komety. Ve druhém kole nového extraligového ročníku sklidil velkou pozornost i zápas v Praze. Nováček z Jihlavy svedl vyrovnanou bitvu se Spartou, během které dokonce Pražany přehrával. Sparťanům se však povedl obrat a připsali si výhru 4:3. První vítězství za tři body si připsaly Pardubice, které přehrály Zlín rozdílem 2:0. 



Ocelář Marcinko znovu udeřil

Přestože Třinec vyhrál první dvacetiminutovku na góly 2:0 a na střely na branku dokonce 15:4, čísla příliš přesně dění na ledě nevystihovala. Škoda totiž v úvodu utkání byla aktivnější, ale Indrák v největší příležitosti promáchl před prázdnou brankou.

Až pak začali na plzeňskou branku dorážet také Oceláři. Extřinecký brankář Svoboda ve 13. minutě vychytal individuální průnik Draveckého, ale v 16. minutě už nemohl nic dělat proti Marcinkovi, který zblízka po šťastném odrazu zametl kotouč do sítě. "Snažím se v těch místech pohybovat a zatím mi to vychází," řekl Marcinko.

Druhý gól Třinec už se zrodil po vypracované akci. Polanský zpoza branky hbitě a poslepu přihrál Petružálkovi, který z voleje zavěsil podruhé a domácí měli najednou během dvou minut o dva góly navrch.

SESTŘIH: HC Oceláři Třinec - HC Škoda Plzeň 5:2
Video se připravuje ...

"Dostali jsme první třetinu přes prsty. Dva blbé odrazy a bylo to 0:2. Ve třetí třetině jsme se ale zase zvedli a doufám, že se od toho odrazíme další zápas," řekl plzeňský brankář Miroslav Svoboda.

Oceláři se zklidnili a utěšeně navršovali skóre. Po tlaku v útočném pásmu hosté nedokázali odpálit kotouč do bezpečí a Růžička zblízka dorazil puk za Svobodu. Marcinko si navíc v 34. minutě dovolil v brankovišti drzou kličku, kterou v přesilovce pět na čtyři zasunul opět puk za Svobodu a zvýšil už na 4:0.

"Dostali jsme čtyři góly z předbrankového prostoru a to jsme si říkali, že ten prostor budeme mít pohlídaný. Musíme si na to dávat pozor, protože i proti Litvínovu jsme dostali takový gól," řekl Svoboda.

Západočeši ani přesto nesložili zbraně. Jediný gól je pokropil živou vodou. V 39. minutě proklouzl Hrubcovi mezi betony Kindlova teč a Plzeň se do třetí části vrátila velkým tlakem, kterou ještě přiživila další trefa. Gulaš nahodil puk před branku a třinecký obránce Linhart bruslí akci dokončil vlastním gólem.

Domácí závěr dohrávali bez zraněného Petružálka, který odkulhal do kabiny, ale takřka tříminutové power play Plzně odolali a 58 sekund před koncem gólem do prázdné branky rozhodl Adamský.

"Trošku jsme si vzpomněli na páteční zápas v Brně, když soupeř dotahoval. Ale měli jsme respekt a věřili, že to už nepustíme. Plzeň potvrdila, že bude letos velice silným soupeřem, tyhle tři body nás hodně těší," řekl Marcinko.

MATCH OVERVIEW LEGACY

Sparťané měli namále s nováčkem

Sparta se dočkala z první velké šance zápasu vedení. Ve čtvrté minutě našel Hlinka z rohu mezi kruhy Reichenberga a norský útočník ve svém druhém utkání v české extralize vstřelil premiérovou branku. Dukla se pak ubránila při Protasenjově vyloučení i při Hlinkově trestu, při kterém trefil Zámorský od modré čáry levou tyč.

Ve 13. minutě se radovala Jihlava z vyrovnání. Šidlíkova střela se odrazila od zadního mantinelu přímo k Andělovi, který u pravé tyče snadno trefil odrytý prostor a také ve druhém vystoupení v nejvyšší soutěži dal gól.

Dukla na přelomu první a druhé třetiny přečkala i třetí oslabení a pak samá také ohrožovala Aittokallia. Na druhé straně zkoušeli štěstí Kudrna, Reichenberg a Zámorský. Prosadila se ale Jihlava. Ve 30. minutě nejdříve Hlinka zamířil do horní tyče a v pokračující akci po Hlinkově střele úspěšně dorážel Žálčík.

SESTŘIH: HC Sparta Praha - HC Dukla Jihlava 4:3
Video se připravuje ...

Sparta se následně ubránila při Mikušově vyloučení a ve 34. minutě neuspěl při snaze vyrovnat proti Škarkovi zblízka Vrána. Při pobytu Zámorského na trestné lavici mohl zvýšit Protasenja. Škarek si potom poradil s pokusy Kudrny a Zámorského. Pražané vyrovnali 50 sekund před druhou pauzou, kdy se prosadil po Klimkově akci v brankovišti Kumstát.

V úvodu závěrečné části byla sice mírně střelecky aktivnější Jihlava, ale ve 48. minutě se dostala do vedení Sparta. Kalina napřáhl za levým kruhem a na bližší tyč překonal Škarka. Za šest minut zvýšil Forman, který se dostal za obranu a vyzrál na sedmnáctiletého jihlavského gólmana. Ten v minulé sezoně debutoval v extralize v dresu Sparty.

Za 132 sekund ale Dukla vývoj zdramatizovala, když se šikovně uvolnil Jiránek a z levého kruhu prostřelil Aittokallia na lapačku. Těsný náskok ale favorit při Pechově vyloučení i při závěrečné power play Jihlavy udržel.

MATCH OVERVIEW LEGACY

Gulaši nedohrál zápas, Kometa si i tak poradila

Zápas začal pro Hradec naprosto strašidelně. Hned v první minutě se dorážkou střely prosadil zkušený obránce Ondřej Němec. Zadák zakončil precizně, brankář Sedláček neměl šanci. Gólman však domácí podržel hned dvakrát v následujících pár desítkách vteřin. Lapačkou perfektně zasáhl pro střelám zblízka v podání Malleta a Vincoura.

Domácí sice postupně opticky vyrovnali hru, ale během první dvacetiminutovky měli jen jednu vyloženou možnost ke skórování. Ve vlastním oslabení ukradl Brňanům puk Koukal, v úniku se však dostal příliš blízko k Čiliakovi a blafák už nedotáhl.

Druhá část začala pro domácí stejně smutně. Opět inkasovali v úvodní minutě, tentokrát se zblízka prosadil Tomáš Svoboda. Ve 26. minutě navíc využil chybu v rozehrávce Haščák a rychlou střelou překonal Sedláčka.

SESTŘIH: Mountfield HK - HC Kometa Brno 2:4
Video se připravuje ...

Východočeši dostali příležitost na zvrat od Gulašiho, který drsně narazil na mantinel Cingela a byl vyloučen pět minut a do konce utkání. Z přesilovky dlouho nic nebylo, až přišel další hostující faul. Výhodu pět na tři Hradec zužitkoval za deset vteřin - Červený využil nahrávku od kapitána Bednáře.

Jenže domácí úřadujícího mistra příliš nevystrašili. Ještě ve druhé třetiny Kometa opět utekla na třígólový rozdíl. Po Hruškově dloubnutí propadl puk Sedláčkovi pod rukou.

Tento gól byl poslední, který bývalý brankář Zlína dostal, do třetí třetiny poslali hradečtí trenéři náhradníka Pavelku. Hradec trojka (uvažovaná jednička Rybár je zraněný) předvedla v prvním oslabení dva skvělé zákroky, ale ani tento tah Hradci nepomohl. Mountfield sice ještě snížil, tečí se prosadil Köhler, ale Brno dál zápas v klidu kontrolovalo.

MATCH OVERVIEW LEGACY

O první výhře Dynama rozhodl gól v oslabení

Zápas pro Zlín nezačal moc dobře, jelikož hned ve druhé minutě Berani inkasovali. Naštěstí pro ně ale trefa Quennvilleho neplatila pro kopnutí bruslí. Následně se ukázali i Zlínští, kteří několika ostrými pokusy prověřili brankáře hostů.

Dlouhou pasáž bez přerušení zastavil až faul Ščotky v úvodu 12. minuty, ale i v oslabení měly Pardubice možnost otevřít skóre. Rolinek se snažil dotlačit kotouč do branky i s lapačkou Kašíka, ten však s vypětím všech sil udržel část své výstroje na brankové čáře.

Dobrou pasáž Beranů mohli domácí korunovat brankou při přečíslení, jenomže v tom Freibergs nešťastně trefil soupeře do obličeje a Zlín šel do čtyř. V početní výhodě měl obrovskou možnost Dušek, proti jeho dorážce ale Kašík včas vytasil beton. Následný pokus Tomáška zase bravurně ukryl v lapačce.

V úvodu prostředního dějství se sám na zlínského gólmana hnal Perret, v závěrečné fázi mu ale uklouzl puk. Podobnou možnost nabídli domácí špatným střídáním i Sýkorovi, ani on ale neuspěl. Tlak Dynama vyrušil svou možností Rihards Bukarts, který si vybruslil mezi kruhy, Kacetla ale nepřekonal.

SESTŘIH: Aukro Berani Zlín - HC Dynamo Pardubice 0:2
Video se připravuje ...

Posléze se Zlínu naskytla početní výhoda po faulu Duška, jenomže Pardubickým to potíže nedělalo. Do protiútoku se pustil Trončinský, jehož střelu za záda Kašíka doklepl Kaut. Jednu přesilovku hráli Berani ještě ke konci třetiny, zbytečným faulem se ale o ni připravili.

Třetí část zprvu moc atraktivity nenabídla. Východočeši vedli a domácí se marně snažili dostat k nějaké větší šanci. Dynamo navíc hrálo velmi disciplinovaně, Berani tak neměli možnost ani přesilové hry.

A v 52. minutě navíc z ojedinělé možnosti Pardubice své vedení navýšily. Svůj průnik po levém křídle zakončil střelou nad rameno Kašíka Perret. Jedinou velkou šanci měli Zlínští poté, co Padrnosova rána Kacetlovi propadla výstrojí, puk se ale zastavil na brankové čáře.

A když necelé dvě minuty před koncem šli Berani po faulu Kubiše do čtyř, bylo rozhodnuto.

MATCH OVERVIEW LEGACY

Hánáci zůstavají bez bodu

Úvodní šance měli domácí při vyloučení hostujícího Výtiska. Knotek tečoval střelu Hodka do boční konstrukce a Strapáčovu dělovku z přihrávky parádně vytáhl ramenem Bartošák.

Olomouc měla převahu, hrála tři přesilovky, v té třetí Skladaný zblízka vysoko přestřelil sám před vítkovickou brankou. Ve čtvrté přesilovce poté trefil Jergl horní tyč branky hostí.

Vítkovice se dostaly do šance také ve své první početní převaze. Konrád zachraňoval domácí při nebezpečných střelách Olesze, Deje a Slobody, jehož ránu vyrazil slovenský reprezentant v dresu Olomouce maskou.

SESTŘIH: Olomouc - Vítkovice 2:4
Video se připravuje ...

Ve druhé části šel na čtyři minuty na trestnou lavici domácí Roman Vlach a hosté už v polovině přesilovky skórovali, když se po střele Deje prosadil před brankou Olesz. Ve 34. minutě faulovali domácí opět vysokou holí a hosté hráli krátkou dvojnásobnou přesilovku. Hanáci se tentokrát ubránili.

Ve 43. minutě Olomouc vyrovnala. Při signalizovaném vyloučení byli Hanáci v šesti a Holec střelou nad lapačku překonal Bartošáka. Vítkovice ale rychle odpověděly, když Kurovský tečoval do šibenice nahození Hrbase. Hned vzápětí mohl vyrovnat z brejku Birian, přestřelil však Bartošákovu branku.

Hra se přelévala z třetiny do třetiny, Lev trefil v brejku v oslabení horní tyč. V 54. minutě Vítkovice využily další přesilovku, když se na brankovišti prosadil Roman. O minutu později však Olomouc snížila, Bartošák však posunul branku dříve, než do ní vletěl kotouč. Gólman hostů dostal dvouminutový trest, který domácí využili. Na 2:3 snížil Knotek. Vyrovnat mohli Hanáci v další přesilovce, místo gólu však sami inkasovali, když se z brejku prosadil Lev.

MATCH OVERVIEW LEGACY

Petrásek vychytal Pešánovi Bílé Tygry

Přes pět inkasovaných branek v pátek na plzeňském ledě dostal v domácí brance opět důvěru Petrásek. A splácel ji měrou vrchovatou - jen za první dějství si připsal 17 úspěšných zákroků. První větší šanci měl sice v podání Jánského Litvínov při své první přesilovce, kdy svou pozornost prokázal Will, ale v končící 10. minutě se poprvé výrazněji usadil v útočném pásmu Liberec.

V krátkém sledu měl dvě obrovské příležitosti Jelínek, Petrásek však v tomto minisouboji zvítězil v obou případech. Ve 14. minutě jeli Trávníček s Hořavou na osamoceného Šmída, ránu Hořavy ale pokryl Will. Trávníček se Šmídem si následně vyměnili názory pěstmi, brzy je při přesilovce Bílých Tygrů napodobili Sörvik a Jelínek. Bezbrankový stav se ale neměnil.

SESTŘIH: HC Verva Litvínov - HC Bílí Tygři Liberec 2:0
Video se připravuje ...

Ve druhé třetině už vášně ochladly. A Verva během ní načala svou cestu za prvním bodovým ziskem. Ve 25. minutě sice ještě při Černého možnosti zachránil hosty Will, jenže Mojžíšův technický přestupek proti pravidlům v polovině základní hrací doby přišel hosty draho. Přesilovkový útok rozehrál na vlastní modré čáře Hübl pasem na rozjetého Jánského a ten nedal strážci liberecké branky šanci.

Při svém precizně provedeném forhendovém blafáku byl navíc faulovaný, Jánošíkovo sekání už ale Litvínov nepotrestal. Ve 36. minutě zachránila Willa po Doležalově zakončení tyč. Vicemistři byli navíc dále nedisciplinovaní a před druhou přestávkou dohrávali pouze ve čtyřech.

Domluva od trenéra Pešána však byla patrně málo důrazná, protože Liberečtí hráli v oslabení i nadále zbytečně často. Pomohli tak Vervě na konci 44. minuty ke zvýšení na 2:0. Nicholls dostal nabito mezi kruhy, ale místo střely zvolil ještě parádní přihrávku na Trávníčka, jemuž stačilo trefit prázdnou branku.

Litvínov ve zbytku zápasu pozorně bránil cenný náskok, ale zároveň hrozil z brejků. Liberec se pokusil o zvrat více než dvouminutovou power play, ale měl při ní spíše štěstí, že neinkasoval potřetí.

MATCH OVERVIEW LEGACY

Rozhodčí Hribik se při zápase zranil

V Mladé Boleslavi šli do vedení v polovině úvodní třetiny chomutovští Piráti, když v první přesilovce zápasu dorazil Flemmingovu střelu za záda brankáře Maxwella pohotový Poletín, který se tak trefil i ve druhém zápase sezony. Poté si u mantinelu poranil koleno hlavní rozhodčí Hribik a jeho kolega Pavlovič odpískal během jeho ošetřování tři minuty sám.

Boleslav mohla odpovědět, ale Musil pálil mimo. Knotkovi v jeho šanci v poslední chvíli sjel puk z hole a Klepiš svým dlouhým blafákem na konci boleslavské přesilovky nepřelstil brankáře Laca.

Bruslaři vstoupili i do druhé třetiny velmi aktivně, ale Chomutov držel svými zákroky skvělý Laco. Hosté ale úvodní nápor Bruslařů ustáli a hra se pak několik minut odehrávala ve středním pásmu bez výraznějších šancí. Toto herní období rozčísl až ve 33. minutě Orsava, který se zjevil po přihrávce zpoza branky sám před Lacem, ale v ideální pozici nezakončil přesně.

SESTŘIH: BK Mladá Boleslav - Piráti Chomutov 1:2
Video se připravuje ...

Domácím fanouškům pak pořádně zatrnulo, když metr před vlastní brankou ztratil puk Knotek, ale Růžička zblízka na Maxwella nevyzrál. Naštěstí pro Bruslaře neskončil gólem ani následný nájezd dvou proti jedinému obránci, který vyřešil hostující kapitán Vondrka jenom střelou mimo. Piráti si nakonec odnášeli do kabin jednobrankový náskok a to i navzdory střelecké převaze Bruslařů, která byla ve druhé třetině v poměru 17:7.

Pirátské kouzlo Jána Laca se nakonec podařilo Bruslařům odčarovat ve čtvrté minutě závěrečné části hry. Dopomohla jim k tomu přesilová hra, při níž tečoval Kotvanovo nahození do branky Musil.

Hned po buly mohlo být ve Ško-Energo Aréně ještě veseleji, ale Knotka vychytal fantasticky Laco. Domácí hráče i diváky vyrovnávací branka nabudila a i nadále jich byl plný led. Jejich nadšení mohl zchladit Skokan, ale svou dorážku nasměroval mimo branku.

Studená sprcha ale nakonec přeci jenom přišla - šest a půl minuty před koncem neudržel Maxwell skrytou střelu Vondrky a Tomica už neměl problém puk dostat do branky.

Dvě a půl minuty před koncem měla domácí Mladá Boleslav 56 vteřin dlouhou přesilovku pěti proti třem. V ní měl dvě dobré šance Musil, ale štěstí při něm nestálo. Boleslav pak nedokázala vyrovnat ani při pokračující přesilovce, kdy z branky stáhla Maxwella.

MATCH OVERVIEW LEGACY

Z V VP PP P Skóre B
1. Plzeň 52 28 7 9 8 172:123 107
2. Mountfield 52 26 7 7 12 146:101 99
3. Třinec 52 24 6 8 14 143:122 92
4. Vítkovice 52 26 4 6 16 157:119 92
5. Brno 52 23 6 9 14 148:121 90
6. Pardubice 52 20 5 6 21 128:139 76
7. Liberec 52 18 9 4 21 132:138 76
8. Olomouc 52 16 10 7 19 129:136 75
9. Zlín 52 18 8 4 22 121:140 74
10. Sparta 52 18 5 7 22 140:150 71
11. Chomutov 52 13 10 9 20 132:155 68
12. Ml. Boleslav 52 15 6 8 23 118:139 65
13. Jihlava 52 12 7 7 26 106:139 57
14. Litvínov 52 10 7 6 29 118:168 50

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud