18. září 2017 • 11:07

Sestřelený sudí či Köhlerův hattrick. TOP momenty 5. kola extraligy

Autor: kal
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

MOMENTY 5. KOLA | Hokejová extraliga má už na svém začátku dva trendy - hattricky a tvrdé zásahy. V nedělním pátém kole o ně nebylo nouze. Dalším třígólovým střelcem se stal hradecký útočník Bedřich Köhler a přímo dělovou ránu schytal do ruky jeden z rozhodčích ve Vítkovicích. Na stejném místě se dočkal nepříjemného sestřelení gólman Patrik Bartošák.



Köhler se svíjel na ledě, pak však srazil Oceláře

Nezlomný muž zápasu. Bez třígólového přídělu Bedřicha Köhlera by se hradecký Mountfield neradoval z výhry 3:1 nad Třincem. Dvaatřicetiletý centr nejprve srovnal skóre na 1:1, čímž odstartoval cestu za obratem. Na začátku třetí třetiny to však vypadalo, že do zápasu již nenastoupí. 

Mountfield HK - Třinec: Au! Musil fauloval Köhlera, ten se nemohl zvednout z ledu
Video se připravuje ...

Během dvojnásobné přesilovky Východočechů ve 43. minutě utkání clonil Köhler před bránou Šimona Hrubce a najednou mu nečekaně přistál krosček od třineckého beka Davida Musila. Hradecký útočník se pak bolestí svíjel na ledě a nemohl se zvednout. Na střídačku mu pomáhali spoluhráči a hřišník Musil si šel odsedět dvouminutý trest.

Tvdrý atak však neměl vážné následky a Köhler se za chvíli vrátil do hry, prosadil se v početní výhodě a otočil skóre ve prospěch svého týmu. Hattrick dovršil o víc jak minutu později v oslabení.

Hradeckým se po nepovedeném startu do sezony stoupá sebevědomí a forma. Köhlerův hattrick je tomu víc než důkazem.

Mountfield HK - Třinec: Vyrovnáno! Branku na 1:1 parádně zařídil Köhler
Video se připravuje ...

Mountfield HK - Třinec: Köhler ranou z první překonal Hrubce a poslal domácí do vedení, 2:1
Video se připravuje ...

Mountfield HK - Třinec: Hattrick! Köhler se trefil potřetí v utkání, 3:1
Video se připravuje ...

Poulíček sejmul Bartošáka

Tato nepříjemná situace přišla hned z kraje utkání Vítkovice-Pardubice. V 2. minutě první třetiny chtěl vítkovický gólman Patrik Bartošák rozehrát za svojí bránou. Za pukem však urputně spěchal pardubický útočník Patrik Poulíček a cestou nabral soupeřícího brankáře.

Bartošákovi se však naštěstí nic nestalo a po lehkém oklepání mohl pokračovat v zápase. Vítkovice nakonec vyhrály nad pardubickým Dynamem 4:2.  

Vítkovice - Pardubice: Bartošák rozehrával za bránou, Poulíček ho sestřelil
Video se připravuje ...

Sudí dostal kanadskou bombu

A ještě jednou do Vítkovic. Mužstvo trenéra Jakuba Petra hrálo na konci úvodní dvacetiminutovky přesilovku v obranném pásmu Dynama. Hosté dokázali získat puk a pryč od brány ho dostal tvrdou dělovkou kanadský obránce Ty Wishart.

Kanaďanova rána však mířila přímo na jednoho z hlavních rozhodčích. Sudí se okamžitě svalil na zem s bolestí v oblasti loktu. Z ledu však dokázal vstát s úsměvem na tváři, čímž uklidnil publikum v Ostravě a mohl si nechat ránu zaledovat.

Vítkovice - Pardubice: Au, tohle bolelo! Wishart trefil pukem sudího, ten se skácel na led
Video se připravuje ...

Škůrek vstřelil vítězný gól, ale v závěru narazil na kraj mantinelu

Bez nepříjemností se extraligová neděle neobešla ani v Litvínově. Hokejisté Olomouce si na severu Čech připsali druhé vítězství v řadě bez inkasované branky. Na výhře Hanáků 3:0 měl podíl především gólman Branislav Konrád a dvě využité přesilovky.

První z nich (dvojnásobnou) proměnil obránce David Škůrek. Jeho štěstí ve skórování však nahradilo smolné naražení na kraj plexiskla ve 43. minutě od litvínovského obránce Marka Baránka.    

Litvínov - Olomouc: Tohle bolelo! Baránek zboural Škůrka na mantinel
Video se připravuje ...

 

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud