8. října 2017 • 21:33

Neznalost pravidel neomlouvá! Hloupé posunutí hole stálo Plzeň body

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rozdat knížku s pravidly ledního hokeje by měl plzeňský vedoucí mužstva Václav Kalina v kabině svého týmu. A pak vybrané borce vyzkoušet. Nestalo by se potom, že by jeho tým pykal za neznalost řádů. Tak jako v neděli s Kometou, která ho za to potrestala vítězným gólem (5:4p).



Chtěl pomoci gólmanovi Lukáši Sochůrkovi, který už si pěkných pár chvil zoufale prosil o hokejku, která mu vypadla do rohu kluziště. Obránce Michal Moravčík ji však svému spoluhráči nepodal, nýbrž poslal po ledě. A to je trestné.

Co k tomu říká brožura: Spoluhráč musí brankáři hůl podat. Za porušení tohoto pravidla bude uložen menší trest hráči za hození hole (Pravidlo 120-iii).

„Vím, že to nesmí udělat. Setkal jsem se s tím při trénování u dorostu. On to asi nevěděl. Kdyby to věděl, udělal by to jinak,“ říkal pak trenér Jiří Hanzlík k počinu svého svěřence.

SESTŘIH: Plzeň - Kometa Brno 4:5 pp. Hosté předvedli parádní obrat, vezou si dva body
Video se připravuje ...

Stejně tak tušil, co bude následovat i kapitán Petr Kadlec. „Za rozhodčím jsem už jel spíš tak z povinnosti. Bylo mi jasné, že tady se nemá smysl hádat. Bohužel.“

Následně byl tázán, zda se pravidla v kabinách probírají. Zda jsou hráči podrobeni nějakému školení.

„Víš, že ti ani nevím?“ smál se. „Mám pocit, že novinky nám vedoucí řekne, nebo rozhodčí. Ale určitě tam neleží knížka s tím, že se z ní bude zkoušet. Každý by to měl asi znát sám od sebe,“ dodával.

Mrzuté na celé Moravčíkově akci pro Škodu bylo, že se odehrála v čase 58:40 za stavu 4:4. Kometa tak dostala velkou šanci si sáhnout na tři body (ačkoliv jí v oslabení pláchl Dominik Kubalík) a v následném prodloužení pak na dva.

Využila právě druhou část své výhody a dokonala tak obrat z 0:3. Moravčík si jistě bude pro příště pamatovat, že hůl musí putovat z ruky do ruky…

Plzeň - Kometa: Neuvěřitelný obrat dokonal Erat, trefil se v prodloužení na 4:5
Video se připravuje ...

Brněnští hokejisté vybojovali vítězství nad střelci z Plzně
Brněnští hokejisté vybojovali vítězství nad střelci z Plzně

MATCH OVERVIEW LEGACY

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud