10. října 2017 • 16:31

Pardubice posilují útok! Z Třince přichází produktivní centr Marosz

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Rostislav Marosz se stal novou posilou hokejistů Pardubic. Dynamo získalo šestadvacetiletého hráče na hostování do konce kalendářního roku z Třince. Pro účastníka baráže z minulé sezony a aktuálně předposlední celek extraligy je to třetí nová akvizice v rozehraném ročníku.



„Tímto krokem reagujeme na nedobrou bilanci v přesilovkách a věříme, že tento centr nám pomůže. Hledali jsme posílení postu středního útočníka,“ uvedl v tiskové zprávě předseda představenstva a generální manažer Pardubic Dušan Salfický.

Před třemi týdny Dynamo posílilo obranu. Na hostování do konce sezony získalo z Liberce Tomáše Mojžíše a kontrakt na měsíc podepsal Jiří Hunkes, který byl bez angažmá po dvouletém působení v německém Schwenningenu. O Marosze měly Pardubice zájem delší dobu.

„Jeho jméno se objevovalo dříve i v dobách, kdy byl v Olomouci nebo Karlových Varech. Hokejově ho znám, Pavel Marek (sportovní manažer a asistent trenéra) mi potvrdil jeho lidské vlastnosti, jak je komunikativní a jak zapadne do našeho kolektivu,“ doplnil Salfický.

Marosz byl v minulé sezoně s 31 body za 15 branek a 16 asistencí z 57 duelů včetně play off druhým nejproduktivnějším hráčem Třince. V tomto ročníku ale pod novým trenérem Ocelářů Václavem Varaďou dostal příležitost jen v šesti utkáních, ve kterých zaznamenal dvě asistence. Ve třech duelech nastoupil za prvoligový Frýdek-Místek a nebodoval.

„Rostislav Marosz je typickým centrem, má klid na holi, umí nahrát do gólové šance a sám ji i přesnou střelou zakončit. Očekáváme, že nám bude nápomocen v přesilových hrách. Věříme, že nám výrazně vyztuží post středního útočníka,“ uvedl Marek, který Marosze zná ze svého působení v Třinci. „Určitě bude chtít dokázat, že jeho vzestup v předešlých sezonách není náhodný a že patří k nejnadanějším hráčům v extralize. Jeho další předností je odolnost v osobních soubojích,“ dodal Marek.

Třinecký odchovanec Marosz hrál v nejvyšší soutěži také v Olomouci a Karlových Varech. Na kontě má v extralize 200 zápasů a nasbíral v nich 111 bodů za 39 branek a 79 asistencí.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud