7. listopadu 2017 • 13:00

Jak naplnili potenciál? Září Plzeň, vybočila Olomouc, Spartě to dře nejvíc

Vstoupit do diskuse
0
  • Který tým naplnil svůj potenciál?Který tým naplnil svůj potenciál?FOTO: koláž iSport.cz

    Výdech. Pohov. Odpočinek. První várka extraligové zábavy je za námi, rozjetou show stopla reprezentační pauza. Uf. Takže je čas hodnotit. Deník Sport vyčíslil, jak kluby naplňují svůj potenciál. A také našel tváře, které charakterizují slávu či zmar svých celků. Olomouc vybočila ze všech kolonek, Sparta má zase co dělat, aby se do nich vůbec dostala. 

  • HC OLOMOUC - 110 %

    Zlín - Olomouc: Herman to trefil krásně a navýšil vedení hostů, 1:3
    Video se připravuje ...


    Pardon, ale tady stupnice hodnocení nestačí. Jinde ty borce nechtěli, odložili. Tak se sešli v hotelu v Olomouci. A je to slušná jízda. Soupeře umí udeptat, ukousat. Třeba tím, že mu dají gól ve vlastním oslabení. Už to zvládli šestkrát. Jasně, občas se uletí, jako když si načepovali desítku v Plzni. Ale zase to byl od Hanáků taky jednou pohledný zápas, že.

    ZDENĚK VENERA: Komu čest, tomu čest. Jeho tým by mnozí netrénovali ani za zlaté prase. On s ním vyhrává. Zase. 

  • ŠKODA PLZEŇ - 100 %

    Pardubice - Plzeň: Kodýtek proměnil trestné střílení, 0:4
    Video se připravuje ...

    Nejproduktivnějším hráčem ligy je Mertl, nejlepším střelcem Kubalík , nejvyšší úspěšnost má z českých brankářů Svoboda. A ano, Plzeň je první. Takhle nějak vypadá, když ze svého souboru vymáčknete přesně to, na co má. Ale kdybyste řekli, ať vyvalí sudy, že začíná mejdan, majitel Martin Straka by vzal Hollwegovu kytaru a hnal vás někam k Mnichovu. Drží tým hezky dole.

    DOMINIK KUBALÍK: Dejte mu puk a jeďte se objímat. Plzeňský zabiják dokázal dát v 19 zápasech 15 gólů. Bravo!

  • KOMETA BRNO - 90 %

    Jihlava - Kometa Brno: Čermák doklepl kotouč do odkryté brány, 0:2
    Video se připravuje ...

    Jo, takovou kocovinu by chtěl každý. Vlastně si Kometa může připadat pořád příjemně opojena mistrovskou euforií, nic moc ji netrápí. A tak jediný Nečas na modrobílém nebi je Martin a ten je zpátky v kabině více než vítán. Ještě že existuje osoba Josefa Řezníčka, jinak by vážně nebylo v Brně na co nadávat. Vyzyvatelé, šampioni na vás čekají. Připraveni.

    LIBOR ZÁBRANSKÝ: Vysnil si modrobílé království, opanoval Moravu a teď už celou republiku. Další cíl – nová aréna.

  • VÍTKOVICE RIDERA - 85 %

    Mladá Boleslav - Vítkovice: Olesz naservíroval kotouč Szturcovi, ten upravil na konečných 1:4
    Video se připravuje ...

    Poslední roky platilo, že jste se jeli rvát do Třince a v Ostravě stačilo jen přibrzdit autobus, vyskákat, nezpotili jste se a se třemi body pokračovali, vysmátí, směr drsná přetahovaná s Oceláři. Situace se změnila. Ano, Vítkovice si prošly blbou náladou, kdy se trápily v koncovce. Ale vyhrabaly se z ní. Roman, Lev, Bartošák a spol. začínají být černým koněm soutěže. Jdou nahoru.

    JAKUB PETR: Na stříbro z MS „18“ už pomalu padá prach. Potřebuje ukázat, jak dobrým je trenérem. Tohle je správná cesta.

  • AUKRO BERANI ZLÍN - 85 %

    Olomouc - Zlín: Chyby domácí obrany využil Jan Knotek, 0:1
    Video se připravuje ...

    Tak si to shrňme. Přes léto ukrutné trable sehnat sponzora, hráče a vlastně i generálního manažera, když klub zalovil až na Kavčích horách a obral Roberta Zárubu o experta Martina Hostáka. Jenže pod ním klub předvádí solidní boj s osudem. Žádné že předem odsouzený na smrt vás zdraví. Ne. Berany drží skvělý Kašík v kase, občas brknou, ale oproti předpokladům si nevedou vůbec zle.

    LIBOR KAŠÍK: Vymyká se trendu narostlých brankářů. Měří jen 180 cm, v práci sebou musí víc mrskat. Ale jde mu to skvěle!

  • PIRÁTI CHOMUTOV - 80 %

    Chomutov - Liberec: Gólman Lukeš chyboval a daroval gól Bulířovi, který rozhodl o výhře Liberce, 3:4
    Video se připravuje ...

    Nikdy nejste rádi, když se špinavé prádlo tahá ven. Pak jsou na něm fleky vždycky víc vidět. A přesně tohle se děje tady. Každý od léta ví, že s platební morálkou je na tom klub poněkud divočeji, to nikomu nepřidá. A když si vezmete, jak tým v současné situaci hraje (brání), je to fantastická práce. Teď si představte, co přijde, až hráči za svoji práci budou opravdu dostávat peníze...

    MICHAL VONDRKA: Pravý kapitán. Dělá body, nebojí se diskutovat o dluzích klubu směrem ke kabině. Vyrostla z něj osobnost.

  • MOUNTFIELD HK - 75 %

    Sparta - Mountfield HK: Červený rozhodl v poslední sekundě prodloužení! Hradec bere bod navíc
    Video se připravuje ...

    Podíváte se na tabulku a vlastně nemůžete říct ani „ň“. Hradec je nalepený na špičce, defenzivu má vyladěnou tak, že by trenér Václav Sýkora mohl být z fleku jmenovaný ministrem obrany. Zbývá ale doladit útočnou produkci. Zatím spočívá síla Mountfieldu v tom, že dovede vyhrávat i na dva vstřelené góly. Ale s Bednářem , Koukalem, Červeným a Jarůškem čekáte ohňostroj, ne prskavky.

    PATRIK RYBÁR: Ve 13 startech dostal jenom dvakrát víc než jeden gól. Vlastně až nechutná bilance, je z něj monstrum.

  • OCELÁŘI TŘINEC - 75 %

    Litvínov - Třinec: Osamocený Chmielewski překonal Petráska, 1:3
    Video se připravuje ...

    Kolují po extralize řeči, že v kabině Ocelářů zrovna nejiskří přátelská atmosféra. Že se prý chlapci sem tam pěkně poštěkají. Inu, proč by ne. I kdyby se z práce každý rozprchli do jiného lokálu, na ledě spolu fungují parádně. Ostatně i z mistrovského poháru ať si každý pije klidně na své zahradě. Hlavně že bude. A může být. Trenérská kariéra Václava Varadi začíná více než slibně.

    TOMÁŠ MARCINKO: Tenhle chlap je stejně drsný a nezdolný jako beskydský kraj. Radegast je vedle něj střízlík.

  • DUKLA JIHLAVA - 55 %

    Jihlava - Kometa Brno: Škarek vytáhl skvělý zákrok a zabránil třetímu gólu hostů
    Video se připravuje ...

    Vědělo se, že to bude vojna. A světe, div se, je to vojna. Trošku se bojíte, trošku se těšíte na chlapskou výzvu. Na startu vám pomůže euforie, odhodlání. A pak už se o sebe snažíte postarat, jak umíte. Mazáky uctivě zdravíte, do ležících si snažíte kopnout a získat nějaký ten respekt (nebo bod). Ale na nic víc než na boj o přežití to nebude. POZOR! Pohov. POZOR!

    TOMÁŠ ČACHOTSKÝ: Miláček, kapitán. V pětatřiceti může/bude mít extraligové bodové maximum. Víc chce záchranu.

  • VERVA LITVÍNOV - 35 %

    Litvínov - Třinec: Gerhát v závěru snížil na rozdíl jedné branky, 2:3
    Video se připravuje ...

    Halu stačí natírat, něco zamáznete a bude vypadat opravená. Jenže s kádrem je to jiné. Litvínov nemůže donekonečna věřit jenom tomu, že se zjeví Viktor Hübl s Františkem Lukešem a udělají NĚCO. Trenér Radim Rulík taky není David Copperfield a neumí nechat zmizet soupeřova brankáře. Ano, přišli Vandas a Ihnačák. Ale proč se tým neposílil už na začátku? Crrr, vedení, budíček.

    MICHAEL PETRÁSEK: Výborně táhne káru po Francouzovi s Janusem. Úspěšnost drží nad 92 %. Nejlepší hráč týmu.

  • DYNAMO PARDUBICE - 35 %

    Pardubice - Plzeň: Frustrovaný Rolinek po vyloučení zlostí odhodil hokejku a odešel do kabin
    Video se připravuje ...

    Pořád si vyžírají, co se v klubu dělo v minulých letech, někde se ta poraženecká nálada podepsat musí. Dynamo neumí soupeře sebevědomě přejet. Občas vyhraje, ale na TOP výkon nedovede navázat. Dobře vypadají junior Kaut, Poulíček, Tomášek i drsoň Treille. Ale taky nevyšel odhad, že Quenneville bude dávat góly, z Kacetla se stane jednička a že Dušek a Vondráček dodají víc než průměr.

    TOMÁŠ ROLINEK: Občas jsou výkony na vzteklé hození výstroje do řeky a rozkousání hokejky. Kapitán hůl s Plzní jen zahodil.

  • BK MLADÁ BOLESLAV - 30 %

    Mladá Boleslav - Vítkovice: Obrovská šance domácích! Puk byl za Bartošákem, nikdo ho nedokázal dopravit do sítě
    Video se připravuje ...

    Za měsíční gáži svého týmu by postavili základy nového zimáku. Jenže na předváděnou show v pohodě stačí ten starý. Ne, tenhle mančaft se svému potenciálu neblíží ani náhodou. Méně gólů dal jen poslední Litvínov… A to přitom na lavici stojí takový pistolník, jakým je Viktor Ujčík. Zvláštní. Možná by pomohlo změnit klubové jméno z Bruslařský na Střelecký.

    PETR HOLÍK: Zlínským chlapcům převlékání dresů zkrátka nejde. Kdepak rozdílový hráč, průměr.

  • BÍLÍ TYGŘI LIBEREC - 25 %

    Chomutov - Liberec: V závěrečné power play tvrdou střelu Valacha tečoval Skokan a domáci vyrovnali na 3:3
    Video se připravuje ...

    Zahrabaní jsou v tabulce pod nánosem soupeřů a stejně… A stejně když jede Martin Bakoš sám na gólmana, tak strká hůl mezi nohy a zkouší parády. Neúspěšně. Ale právě tahle „arogance“ Tygry zdobí. My jsme šampioni, finalisté. My máme svoji cestu, svoji metodiku, svého a nejlepšího trenéra Filipa Pešána. My. My. My. My to zvládneme.

    JAROSLAV VLACH: Body nejsou, tak jim aspoň naložíme. Ne, pod Ještědem nejsou se situací smířeni. Zkusí všechno.

  • SPARTA PRAHA - 15 %

    Sparta - Mountfield HK: Forman nastřelil tyč, pak se strhla mela
    Video se připravuje ...

    Víme, víme. Kdyby bylo to štěstíčko v posledních sekundách někdy na hokejkách Pražanů, tak by bylo všechno jinak. Ne, nebylo. Ba naopak. Kdyby snad byl sport nakrásně spravedlivý, tak je na tom Sparta dost možná ještě hůře. Takže do práce. Zvednout hlavy. A nebrečet. Občas to chce mít trochu více rudo nejen na dresu ale i před očima. Nikdo vás nemá rád. Tak toho využijte.

    JAROSLAV HLINKA: Co s ním? Co s tím? Sparta neví. Otrávený kapitán na tribuně, otrávení diváci u Ordinace.

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud