11. listopadu 2017 • 15:59

V kabině Sparty tekla krev! Klub i s fanoušky opět pomáhá dobré věci

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Listopad patří revoluci, Movemberu a také Sparťanské krvi. Zástupci klubu včetně hráčů A-týmu a fanoušků opět v rámci podpory dárcovství krve a darování kostní dřeně darovali svou krev. Už 11. ročník tradiční akce odstartoval poprvé v prostorách kabiny A-týmu v O2 areně, kde přes padesát dárců z řad zástupců klubů, partnerů i fanoušků darovalo 16,5 litru krve. Druhý oficiální termín proběhne v úterý 14. listopadu ve VFN na Karlově náměstí v Praze, ale darování v rámci Sparťanské krve probíhá až do 20. listopadu. O den později vyvrcholí domácím utkáním se Zlínem.



Sparta pokračuje po vzoru klubů zámořské NHL a v listopadu odstartovala už 11. ročník Sparťanské krve, během které mohou fanoušci darovat tu nejcennější lidskou tekutinu a pomoci tak dobré věci. První oficiální termín proběhl už 6. listopadu v prostorách šatny A-týmu v O2 areně, kam zavítalo přes padesát dárců.

„Rozhodli jsme se v této sezoně svým způsobem vrátit k počátkům projektu Sparťanská krev, kdy v roce 2009 probíhalo darování přímo v tehdejší šatně A-týmu v holešovické aréně,“ vysvětlil tiskový mluvčí klubu Tomáš Zetek.

Kromě fanoušků a zástupců klubu přišli pozdravit dárce i vybraní hráči prvního týmu, kteří kvůli rozjeté sezoně darovali krev už v létě. „Jsem rád, že fanoušci Sparty přispívají na dobrou věc. Každým rokem jich přibývá, kluci darovali krev už v létě. Mně ale injekce nedělají moc dobře,“ přiznal s úsměvem útočník Lukáš Klimek.

Druhý oficiální termín proběhne už v pondělí 14. listopadu v Transfuzním oddělení VFN na Karlově náměstí v Praze, ale fanoušci mohou přijít darovat krev v rámci Sparťanské krve každý pracovní den až do 20. listopadu. Všichni, kteří tak učiní, budou mít vstupenku zdarma na domácí utkání se Zlínem, které se odehraje v úterý 21. listopadu.

VIDEO | 11. ročník Sparťanské krve odstartoval přímo v kabině Sparty!

Před ním se v nákupní Galerii Harfa uskuteční ve spolupráci s Českým registrem dárců krvetvorných buněk IKEM nábor do registru dárců kostní dřeně. Přijít však mohou i ti, které informace o důležitosti dárcovství kostní dřeně zajímají.

„Češi vstupují do registru hojně. Na začátku listopadu jsme měli od začátku roku 2 551 nových dárců, což je absolutní rekord. Já bych byla ráda, aby toto číslo motivovalo i další dárce,“ přeje si Gabriela Hošková, koordinátorka Českého registru dárců krvetvorných buněk IKEM.

Důležitost dárcovství krve však není o nic menší. „Propagace je stále malá a je potřeba, aby byla zaměřená hlavně na mladé lidi. V tom nám Sparta velmi pomáhá, protože se jí Sparťanskou krví daří oslovit širokou veřejnost,“ těší Ilonu Drdovou, vrchní sestru VFN v Praze, která by podobně jako její kolegyně byla ráda, kdyby se číslo dárců navyšovalo.

A kdo krev nikdy nedaroval, má v rámci Sparťanské krve zajímavou příležitost. Všichni prvodárci, kteří se zúčastnili prvního termínu v šatně A-týmu, nebo přijdou darovat krev v úterý 14. listopadu do VFN v Praze, mohou vyhrát speciální sparťanský balíček (dvě VIP vstupenky a setkání s hráči A-týmu). Podobnou příležitost dostanou i nově zaregistrovaní členové registru dárců kostní dřeně.

Všechny dárce přišli pozdravit také zástupci A-týmu, který daroval krev v létě
Všechny dárce přišli pozdravit také zástupci A-týmu, který daroval krev v létě

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud