Miroslav Horák
17. listopadu 2017 • 18:39

Kdo vystřídá Augustu v Boleslavi? Zatím tajné, ale bude to Kýhos

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brzy by měl být představen jako nový kouč BK Mladá Boleslav. Kdo? Vladimír Kýhos. Podle informací iSport.cz se právě jednašedesátiletý kouč stane nástupcem v pátek ráno odvolaného Patrika Augusty. U týmu má s Kýhosem spolupracovat asistentské duo Viktor Ujčík, Boris Žabka. Klubové vedení se novinku chystá oznámit nejspíš v sobotu „Informujeme o věcech, které platí. Nic takového zatím není,“ sdělil generální manažer BK Jan Tůma během utkání s Mountfieldem HK.



Neuspokojivé výsledky ambiciózního týmu donutily boleslavské vedení učinit rázný krok a v pátek ráno oficiálně oznámilo ukončení spolupráce se synem někdejšího slavného trenéra Josefa Augusty. Pro Augustu juniora to byla první extraligová zkušenost, čítající nakonec 20 kol, po nichž BK dlel na neuspokojivé desáté pozici.

Pokud vše dopadne, jak má, zkušený praktik Kýhos zůstane bez práce zhruba jen půl roku, jeho poslední štací byl Třinec, s nímž na jaře nepřešel čtvrtfinále proti Chomutovu. Což mu vedení Ocelářů neprominulo a nakonec propustilo.

Kýhosovo jméno je spojené zejména se vzestupem Komety a jejími medailemi v ročnících 2013/14 a 2015, po stříbru jím vedený tým bral bronz.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud