Michal Koštuřík
18. listopadu 2017 • 10:09

Sebevědomá Plzeň. Kubalíka nahradil junior, Pour hrál jako Jágr

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když jste v tabulce první a udržujete šňůru vítězných zápasů, můžete si dovolit leccos. Třeba nahradit nejlepšího extraligového kanonýra osmnáctiletým debutantem. Takto si hokejová Plzeň poradila s absencí Dominika Kubalíka, jenž se ve čtvrtek přesunul do švýcarského klubu Ambri-Piotta. Jeho místo ve druhé lajně dostal včera v Jihlavě úplný nováček Jakub Pour. A lídr vyhrál i s ním. Popáté v řadě. „Máme bodový náskok, tak proč ty kluky nevyzkoušet teď?,“ nadhodil trenér Ladislav Čihák.



Žádný nákup nové hvězdy. Aspoň prozatím ne. V prvním duelu bez Kubalíka, nejlépe střílejícího a nejvíce vytěžovaného hráče soutěže, si Plzeň poradila z vlastních zdrojů. Na křídle druhé formace naskočil teenager Jakub Pour. Odehrál 13:28 minut, tedy zhruba jako Jaromír Jágr po návratu do sestavy Calgary Flames po zranění.

„Máme na prvním místě juniorku i starší dorost. Všechno u mančaftu funguje. Tak jsme dali šanci juniorům a zvládli to výborně,“ prohlásil trenér Čihák na adresu sotva plnoletého Poura, devatenáctiletého Matěje Chalupy a o rok staršího beka Lukáše Kaňáka.

Jihlava - Plzeň: Smolný gól pro domácí, trefil se Indrák, 0:1
Video se připravuje ...

Největší šanci si vysloužil Pour, jenž měl v lajně Jaroslava Kracíka a Miroslava Indráka. „Trenér juniorů si ho pochvaluje, ten kluk si to zasloužil,“ podotkl Čihák s tím, že dnes se nadaný útočník vrátí do juniorky. Plnohodnotná náhrada za Kubalíka se bude hledat dál. „Dominik byl střelec, tahoun. Je to velký zásah do sestavy,“ připustil kouč. Věří však, že vyskočí někdo jiný a nechá na reprezentantovy trefy zapomenout.

V Jihlavě to bylo spíš o bránění, zodpovědné hře. „Tým se semknul a skvěle to odmakal,“ pochvaloval si Čihák. „Za sebe říkám, že bychom měli hlavně udržet Kubu Kindla, který vnesl do naší obrany větší klid,“ prohlásil brankář Miroslav Svoboda.

Góly

Domácí: 58:25. F. Seman

Hosté: 17:07. Indrák, 44:03. Stach

Sestavy

Domácí: Škarek (Volden) – Suchánek, de la Rose, Ulrych, Stříteský, Kajínek, Bryhnisveen, Půža – Jiránek, Skořepa (A), T. Kubalík – Zeman, F. Seman, Čachotský (C) – Anděl, M. Hlinka, Žálčík – D. Váňa, R. Hubáček, Diviš (A).

Hosté: M. Svoboda (Hylák) – J. Kindl, Jones, Moravčík, L. Kaňák, Kvasnička, Čerešňák, D. Sklenička – Schleiss, Mertl, Gulaš (C) – Pour, Kracík, Indrák (A) – Stach, Kratěna, Straka – M. Chalupa, Preisinger, Hollweg (A).

Rozhodčí

Pešina, Souček – Polonyi, Rampír

Stadion

Horácký zimní stadion, Jihlava

Návštěva

5639 diváků

Jihlava - Plzeň: Střelu Filipa Semana kontroloval videorozhodčí, puk překročil brankovou čáru a domácí snížili na 1:2
Video se připravuje ...

Jihlava - Plzeň: David Stach přesně pálil ihned po vhazování, 0:2
Video se připravuje ...

Plzeňští Indiáni se radují ze vstřelené brankyFoto ČTK

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud