2. ledna 2018 • 17:01

Vítkovice? Tam je plno, glosoval Irgl svůj přesun z Třince do Olomouce

Autor: riš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Absolvoval svůj první trénink na olomouckém zimáku. Když po něm v úterý kolem poledne Zbyněk Irgl slezl z ledu, tvářil se spokojeně. Ve výrazu žádné stopy po tom, že by mu snad dočasný přesun z Třince do Olomouce vadil. „Chci hrát a věřím, že v Olomouci tu šanci dostanu,“ prohlásil sedmatřicetiletý útočník, kterého si Třinec s Olomoucí na měsíc vyměnily za Romana Vlacha.



„Když ta nabídka z Třince přišla, chvíli jsme o ní přemýšleli. A pak jsme na ni kývli. Zbyněk Irgl je zkušený hráč, navíc je to pravák, těch máme v mužstvu málo. Takže nám může pomoct i v přesilovkách,“ glosoval příchod bývalého reprezentačního útočníka Zdeněk Venera, olomoucký trenér.

Irgl prý nad možností odejít na čas na Hanou příliš neváhal. „Mám ve smlouvě, že musím s případnou výměnou jinam souhlasit. V Třinci jsem teď moc prostoru nedostával, takže jsem byl za šanci odejít do Olomouce naopak rád. Ještě chci hokej hrát, ne se jenom na něj dívat,“ dodal v narážce na skutečnost, že v Třinci v poslední době moc nehrál. V utkání se Zlínem pobyl na ledě jen tři minuty a sedm vteřin.

Irgl je odchovancem Vítkovic. Tam mu sice fanoušci nemohou zapomenout, že po návratu z Ruska upřednostnil Třinec před svým mateřským klubem, nicméně je-li řeč o jakémkoliv Irglově odchodu z Třince, třeba jen na měsíc, otázka, zda byly ve hře i Vítkovice, musí padnout.

„Volali jsme si, ale Vítkovice šlapou, do sestavy se po zranění vracejí dva hráči, tam není vůbec místo. Ale já jsem za Olomouc rád, tady se hraje takový poctivý hokej, zarputilý s výborným bruslením, každý souboj naplno. Já se na to těším,“ pravil útočník, s nímž trenér Venera počítá do středečního utkání v Pardubicích.

Rozhovor se Zbyňkem Irglem o nástupu do Olomouce čtěte ve středečním vydání deníku Sport

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud