16. ledna 2018 • 20:00

VIDEO: Kometa vyhrála podeváté v řadě, Mountfield padl se Spartou

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Komety Brno zvítězili v dohrávce 30. kola Tipsport extraligy ve Zlíně 4:2 a díky deváté výhře za sebou se posunuli na třetí místo před Vítkovice. Druhou pozici udržel Hradec Králové díky bodu získanému na ledě pražské Spartě, kde podlehl v dohrávce 33. kola 1:2 v prodloužení.



Zlín se snažil po Plzni a Vítkovicích na domácím ledě skolit další tým z čela tabulky a začal skvěle. Hned v úvodu putoval na trestnou lavici Malec a domácí toho využili. Šťastného pokus se ještě neujal, Honejskova střela na bližší tyč už ale za Langhamerova záda propadla.

V deváté minutě byl Malec vyloučen znovu, hráči Brna však oslabení ustáli a vrhli se za vyrovnáním. Zaťovič s Vincourem to nedokázali, na Kašíka si nepřišli ani mladíci Nečas a Plášek. Ujal se až pokus Jana Hrušky, který do sítě poslal znamenitou nahrávku Krejčíka.

Zlín - Kometa Brno: Nahození Krejčíka od modré tečoval Hruška a vyrovnal na 2:2
Video se připravuje ...

Bojovný a vyrovnaný hokej se hrál i ve druhé třetině. Zdálo se, že Okálův faul v útočném pásmu dostane na kontě Kometu, opak byl ale pravdou. Hosté zaváhali v obraně, Langhamer Ferencovu ránu vyrazil pouze před sebe a Bukarts skóroval. Stálo při něm štěstí. Puk se odrazil od lapačky brněnského gólmana na tyčku a až napodruhé jej zlínský kanonýr poslal za brankovou čáru.

Za 78 sekund bylo vyrovnáno, když po Krejčíkově střele díky úspěšné teči podruhé v utkání skóroval Hruška. Vedení si ještě do druhé pauzy mohl vzít Zlín zpět, při Eratově vyloučení Langhamerovi opět vypadl kotouč, Ferencovu dorážku do poloprázdné branky ale zastavil sudí svým písknutím. Následně se strhla šarvátka.

V úvodu třetího dějství zahrozil v oslabení Zaťovič, na jeho kličku ale Kašík dosáhl. Hned z protiútoku ujížděl Kubiš, kterého sekl Dočekal. Berani se ani v dlouhé přesilovce včetně 10 sekund v pěti proti třem neprosadili.

Zápas nabíral na intenzitě, trestné lavice se plnily na obou stranách, většinou se však tresty po potyčkách vykrátily. V 52. minutě však Brno hrálo přesilovku a díky chytrosti zkušeného Erata ji využilo. Kapitán českého týmu pro olympijské hry z úhlu poslal puk od Kašíkových zad do branky. Výsledek pojistil trefou do prázdné zlínské branky Radim Zohorna .

Robert Svoboda (Zlín): "Bylo to vyrovnané utkání, klasické moravské derby, které mělo náboj. Duel rozhodly přesilovky Komety a tím byl bodík pryč. Je to škoda, hrál proti nám super soupeř v čele s Martinem Eratem, který to utkání rozhodl. Nemáme se ale za co stydět, hráčům je třeba poděkovat. Divákům se utkání muselo líbit."

Kamil Pokorný (Brno): "V první řadě bych chtěl poděkovat mužstvu za srdnatý výkon, který předvedlo na půdě soupeře, jenž v posledních zápasech hraje velmi kvalitní hokej. Dokázal to v prvních deseti minutách první třetiny. Pak jsme se dostali do zápasu i my a za stavu 2:2 podle mého rozhodly přesilovky. Soupeř je měl nebezpečné, ale dokázali jsme je ubránit. A nám v ní rozhodl Martin Erat, takže vezeme tři body."

Zlín - Kometa Brno: Erat pohotově o Kašíkovy betony poslal puk do brány, 2:3
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 3:25. Honejsek, 27:50. Roberts Bukarts

Hosté: 13:55. Hruška, 29:08. Hruška, 51:46. M. Erat, 59:16. R. Zohorna

Sestavy

Domácí: Kašík (Štůrala) – Freibergs, Ferenc, Valenta, Nosek, Žižka, Řezníček, Gazda – Roberts Bukarts, Fořt, Šťastný – Kubiš, Honejsek, Okál – O. Veselý, P. Sedláček, J. Ondráček – Klhůfek, Fryšara, Popelka.

Hosté: Langhamer (Čiliak) – O. Němec, J. Krejčík, Barinka, Gulaši, Bartejs, Malec – M. Erat, Hruška, R. Zohorna – Vincour, H. Zohorna, Zaťovič – Mallet, Nečas, Haščák – L. Čermák, Dočekal.

Rozhodčí

Stadion


Oba celky nastoupily bez stabilních kapitánů. Spartě scházel Jaroslav Hlinka , hostům zase Jaroslav Bednář . Už na začátku třetí minuty mohl proti svému bývalému týmu otevřít skóre tahoun domácí ofenzivy Jarůšek , jenže ve velké šanci trefil pouze brankovou konstrukci. Úvodní třetina se jinak nesla v duchu dobře pracujících a zabezpečených obran.

V 10. minutě měl nabito bek Gregorc, puk z jeho hole ale po mocném nápřahu skončil pouze v náruči Aittokallia. Netrvalo dlouho a sparťané si zahráli první přesilovku, ale Východočeši s pozorným Jaroslavem Pavelkou v brance se bez větších potíží ubránili.

V nástupu do druhého dějství dohrávala Sparta takřka celou přesilovku po Graňákově prohřešku těsně před přestávkou, ale nevedla si o mnoho lépe. A Michálkovu ránu od modré čáry schoval bez potíží do lapačky pozorný Jaroslav Pavelka.

Sparta - Mountfield HK: Je rozhodnuto! Ďaloga si vzal puk a nedal Pavelkovi šanci, 2:1
Video se připravuje ...

Před polovinou základní hrací doby neuspěl ze sóla Klimek, pak však přece jen pomohl Pražanům do vedení. Přesně po 30 odehraných minutách se prosadil Forman. Nejprve připravil skvělou přihrávkou šanci pro Klimka, puk ale zůstal za zády královéhradeckého gólmana a právě Forman byl tím, kdo jej dotlačil do branky.

Vzápětí se proti pravidlům provinil Švrček, ostřelování sparťanské branky ale Mountfieldu vyrovnání nepřineslo. Na začátku 40. minuty neustál Červený dvouminutový trest za podražení a musel rovnou do kabin, když obdržel navrch i osobní trest do konce utkání za nesportovní chování.

Východočeši ztěžka hledali cestu za vyrovnáním, ve 45. minutě se ocitl zčistajasna ve slibné šanci Koukal , bekhendem zblízka však Aittokallia nepřekonal. Na druhé straně zahrozil po Vránově akci Mikuš, Jaroslav Pavelka ale vytěsnil kotouč betonem.

V 53. minutě Gregorc dlouho vybíral, koho osloví se svou rozehrávkou. Záhy měl jasno, když domácí trestuhodně zapomněli na rozjetého Koukala a ten rychlým zakončením mezi betony vyrovnal. Přesilovky na obou stranách v závěru základní doby přišly vniveč. Prodloužení ukončil po 27 vteřinách Ďaloga, jenž tváří v tvář překonal Jaroslava Pavelku.

Jaroslav Nedvěd (Sparta): "Po sérii neúspěchů kluci věděli, že máme nůž na krku. Další prohra už by nás poslala někam, kde nechceme být. Strašně se semknuli a hráli velmi zodpovědně. Bohužel pro ně se nám všem ukázalo, že jsou toho schopní. Teď to od nich budeme vyžadovat každý zápas. Nějaké výmluvy na to, jestli máme někdy štěstí, nebo smůlu, v této fázi sezony už neplatí. Není to o smůle a štěstí, ale o práci, zodpovědnosti a týmovém výkonu. Když jsme schopní to odehrát proti tak kvalitnímu mužstvu, jakým je Hradec, tak to musíme být schopní tak odehrát každý den - úterý, pátek, neděle, třikrát týdne do konce sezony. A jsme z problémů venku. Výborně zachytal Sami Aittokallio."

Václav Sýkora (Hradec Králové): "Pro nás to byl zápas, v kterém snesla nějaké měřítko jen první třetina, kdy jsme měli nějaké příležitosti, ale ve druhé jsme neměli vůbec nic. Tam jsme nehráli dobře dopředu, ale ani dozadu. Nedodržovali jsme systém. Naštěstí Sparta vstřelila jen jeden gól a ve třetí třetině jsme díky tomu věřili, že se s tím dá něco udělat. Trošku jsme se zvedli, ale podařilo se nám jen vyrovnat. Celkově tomu výkonu chyběla šťáva a energie. Bylo to těžkopádné a upracované, dnes musíme být za ten bod rádi. Výborný výkon podal v brance Jarda Pavelka, který nás celý zápas držel ve hře."

Sparta - Mountfield HK: Červený dohrál! Od rozhodčích vyfasoval trest do konce utkání
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 30:00. Forman, 60:27. Ďaloga

Hosté: 52:14. Koukal

Sestavy

Domácí: Aittokallio (J. Laco) – Z. Michálek, Ďaloga, Kalina, Mikuš, Švrček, T. Pavelka, Nedomlel – Forman, Pech (A), Klimek – Kudrna, P. Vrána (C), Říčka – Jarůšek, Černoch, Reichenberg – Uher, Rousek, Kumstát (A).

Hosté: J. Pavelka (Rybár) – Pláněk, Vydarený (C), Zámorský, Cibulskis, Gregorc, Graňák, F. Pavlík – Köhler (A), Kukumberg, Šimánek – Červený, Džerinš, Cingel – Smoleňák, Koukal (A), Látal – Vopelka, Berger, R. Pavlík.

Rozhodčí

Šír, Pražák – Pešek, Klouček

Stadion

O2 arena

Návštěva

5 742 diváků

Z V VP PP P Skóre B
1. Plzeň 52 28 7 9 8 172:123 107
2. Mountfield 52 26 7 7 12 146:101 99
3. Třinec 52 24 6 8 14 143:122 92
4. Vítkovice 52 26 4 6 16 157:119 92
5. Brno 52 23 6 9 14 148:121 90
6. Pardubice 52 20 5 6 21 128:139 76
7. Liberec 52 18 9 4 21 132:138 76
8. Olomouc 52 16 10 7 19 129:136 75
9. Zlín 52 18 8 4 22 121:140 74
10. Sparta 52 18 5 7 22 140:150 71
11. Chomutov 52 13 10 9 20 132:155 68
12. Ml. Boleslav 52 15 6 8 23 118:139 65
13. Jihlava 52 12 7 7 26 106:139 57
14. Litvínov 52 10 7 6 29 118:168 50

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud