18. ledna 2018 • 15:26

Rulík přichází do Sparty! Vytvoří trenérskou dvojici s Výborným

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Radim Rulík je novou posilou realizačního týmu hokejové Sparty. Vytvoří rovnocennou trenérskou dvojici s Františkem Výborným, v realizačním týmu zůstávají Jaroslav Nedvěd i Martin Janeček. "Byl jsem z dřívějšího působení zvyklý na tenhle režim třeba s Mariánem Jelínkem. Jsem rád, že Radim Rulík přichází do Sparty a bude tu pracovat s námi," pochvaloval si Výborný.



Dvaapadesátiletý Rulík již ve Spartě působil během sezony 2010/11 spolu s Miloslavem Hořavou. Od října 2013 převzal Litvínov a Severočechy dovedl v roce 2015 k prvnímu titulu v klubové historii. Před pár dny byl ale kvůli neuspokojivým výsledkům odvolán.

"Sparta má mužstvo, které je respektované a má obrovský potenciál. Sledoval jsem ji samozřejmě jako soupeře a v posledních dnech i velmi podrobně jako neutrální pozorovatel," uvedl na klubovém webu Rulík, který se již zapojil do přípravy mužstva. V pátek bude na sparťanské střídačce v extraligovém zápase v Jihlavě.

Pražané, kteří přes léto opět významně přebudovali kádr, podávají od startu sezony velmi nevyrovnané výkony. Koncem října byl odvolán Jiří Kalous a nahradil ho Výborný, jenž se s vedením klubu dohodl na smlouvě do konce sezony. Po polovině prosince přišel k týmu Janeček.

"Ozval se mi Franta Výborný, jestli bych neměl chuť rozšířit trenérský tým na Spartě. Neměl jsem v tu chvíli ještě v Litvínově vyřešené ukončení smlouvy, takže nejdřív muselo dojít k této dohodě, což se stalo, a pak jsem mohl řešit Spartu. Moc se na práci pro Spartu těším," přiblížil Rulík, jak ke spolupráci obou stran došlo.

Ve sbírce úspěchů má Rulík i medaile ze světových šampionátů. V roce 2000 se jako asistent Jaroslava Holíka podílel na zisku zlaté medaile na juniorském mistrovství světa, o pět let později byl jedním z asistentů Vladimíra Růžičky na zlatém seniorském šampionátu ve Vídni. 

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud