19. ledna 2018 • 20:41

VIDEO: Plzeň i Hradec zvládly šlágry! Liberec vyhrál 5:1, slaví Sparta i Zlín

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedoucí Plzeň zvládla šlágr 41. kola Tipsport extraligy proti Třinci, když po obratu zvítězila 2:1! Mountfield pro změnu zvládl přímý boj o druhé místo na půdě Komety, odkud veze dva body. Před Brňany se posunuly Vítkovice, které zdolaly Olomouc 5:2. Vyrovnaný boj o desítku pokračuje, když Sparta zvítězila v Jihlavě 4:2 a posunula se na osmé místo před Pardubice, které doma padly se sedmým Zlínem. Mladá Boleslav pak udržela kontakt s desítkou, když uspěla v Chomutově a Liberec smetl Litvínov 5:1.



Bitvu o předkolo rozsekl Kotvan

Do utkání vstoupili lépe hosté a díky Kotvanově ráně od modré čáry se dostali do vedení. O chvíli poději Piráti nevyužili nabídnutou početní výhodu, kterou ukončil unikající Žejdl a záchranná brzda Lauka, jenž také odseděl dvě minuty.

Před koncem úvodního dějství si Piráti vytvořili tlak, z kterého vyplynuly fauly Procházky a Orsavy a minutová přesilovka domácích v pěti proti třem. Nejprve ale Huml nevyužil dobré pozice před bránou, poté Valach trefil pouze Maxwellovu masku.

Na začátku druhé třetiny v pozici před bránou selhali Laukou u pravé tyčky a o chvíli později Huml na druhé straně. V přesilovce Mladé Boleslavi domácí kapitán Vondrka vyslal Koblasu, jenž v úniku s bekhendovým blafákem neuspěl.

Chomutov - Mladá Boleslav: Hosté vyhráli vhazování, na modré se napřáhl Kotvan a otevřel skóre, 0:1
Video se připravuje ...

V polovině zápasu měl před sebou prázdnou branku Procházka, ale situaci v přesilovce nevyužil. O chvíli později hráli v pěti proti čtyřem i Piráti, Knot však přestřelil. V závěru si třetí lajna domácích vytvořila tlak, ale Maxwell zůstal neprůstřelný.

V úvodu závěrečné dvacetiminutovky domácí pokračovali v tlaku, ale dopláceli na dlouhé kombinace, kterými si překazili možnost na ohrožení soupeřovi klece. Podobný obraz hry se opakoval i v následujících minutách, přestože dorážel Dlouhý a pálil Dietz.

Dlouhé čekání na gól mohl ukončit Huml, jenže proti byl opět Maxwell. Více než minutu před koncem trenér Vladimír Růžička staršího sáhl k power play, ale skóre se nezměnilo.

Ohlasy trenérů:

Petr Martínek (Chomutov): "Bylo to pro nás moc důležité utkání, které jsme nezvládli. První třetina byla z naší strany katastrofální, neměli jsme pohyb. Jenom díky Štěpánovi Lukešovi v bráně jsme drželi skóre 0:1. Od druhé třetiny jsme začali hrát náš hokej, bohužel jsem z velkého množství šancí výborně chytajícímu gólmanovi nedali gól. Usnadnili jsme mu to naší koncovkou, chtěli jsme dávat góly nahoru, ale trefovali jsme jenom jeho pupík. Když nedáme gól, nemůžeme vyhrát."

Viktor Ujčík (Mladá Boleslav): "Takový zápas jsme hrozně moc potřebovali. Přijeli jsme s velkou pokorou a respektem k soupeři, který v posledních zápase hrál dobře a zápasy zvládl. Na prvním místě musím vyzdvihnout gólmana Maxwella, na kterém tým stál. Zbytek musím pochválit za ohromnou bojovnost. Měli jsme dost šancí, abychom odskočili na dva góly, ale bohužel nám produktivita hodně vázne. O to více jsme rádi, že jsme zápas zvládli na jeden gól. Vezeme si hrozně moc důležité body."

Góly

Domácí:

Hosté: 01:47. Kotvan

Sestavy

Domácí: Š. Lukeš – Dietz, Flemming, Knot, Mrázek, Slovák, Grman, Valach – Vondrka, Huml, Koblasa – Sklenář, V. Růžička, Šťovíček – Lauko, Smejkal, Poletín – Skokan, J. Havel, A. Dlouhý.

Hosté: Maxwell – Hanzlík, Hrdinka, J. Říha, Dlapa, Eminger, Němeček, Kotvan – Urban, Orsava, Žejdl – Valský, Pabiška, P. Musil – Martin Procházka, Pacovský, P. Holík – Lenc, Samuels, P. Kousal.

Rozhodčí

Jan Hribik, Roman Svoboda – Tomáš Gerát, Miroslav Kis

Stadion

SD Aréna


Buchtele při návratu zářil, Kořenář debutoval

Jihlava poprvé doma nastoupila ve žlutých dresech, ale proti Spartě nezachytila začátek zápasu. Po sedmi minutách prohrávala už o dvě branky. Nejdříve ve čtvrté minutě Klimek vystřelil od modré čáry, Volden jeho pokus vyrazil jen před sebe a Pech dorážkou do odkryté branky otevřel skóre.

Potom Buchtele zavezl puk do útočného pásma, na pravém kruhu našel Kudrnu, jehož střelu Volden neudržel a osamocený Vrána upravil na 2:0. Buchtele se asistencí podílel i na třetí brance svého týmu v 17. minutě, kdy po jeho přihrávce z mezikruží propálil Voldena Mikuš.

Od té doby na ledě existovalo prakticky jen jedno mužstvo a převahu pražského týmu demonstroval ve 29. minutě trefou na 4:0 hrdina zápasu Buchtele. Z vlastního obranného pásma jej křížnou přihrávkou vybídl v oslabení ke skórování Forman a Buchtele střelou na vzdálenější tyč donutil Voldena přepustit místo v jihlavském brankovišti Kořenářovi.

Sparta po vybudování pohodlného náskoku polevila a extraligový nováček toho dokázal využít. Během necelých čtyř minut dokázal snížit na dvoubrankový rozdíl. Nejdřív využil v 34. minutě přesilovou hru střelou z pravého kruhu Anděl a za tři minuty se prosadil i jihlavský kapitán Čachotský.

Jihlava - Sparta: Navrátilec Buchtele překonal Voldena a přidal čtvrtý gól hostů, 0:4
Video se připravuje ...

Sparta reagovala oddechovým časem, ale ani ten jí ke zlepšenému výkonu nepomohl. Vzápětí Kumstát fauloval Hubáčka a blízko snížení na rozdíl jediného gólu byl de la Rose, který střelou od modré nastřelil horní tyč. Pražanům pomohly ke zklidnění dvě přesilovky. Jedna na konci druhé části a další na začátku třetí třetiny.

V obou Sparta Duklu zamkla v jejím obranném pásmu a blízko gólu byl ve 43. minutě Michálek. Kořenářovi prošel puk pod betonem, ale proklouzal těsně vedle tyče za branku. Při hře v plném počtu si vytvořila tlak Jihlava, ale hosty držel Aittokallio a navíc domácí hráli v závěrečném dějství celkem třikrát v oslabení.

Přesto byl v 53. minutě blízko kontaktní branky Zeman po přihrávce Čachotského zpoza branky, ale svou střelu poslal jen do náručí hostujícího gólmana. V závěru sáhla Jihlava k power play, ale skóre se nezměnilo.

Ohlasy trenérů:

Petr Vlk (Jihlava): "Utkání od začátku z naší strany nebylo špatné. Bohužel jsme v úvodní části jsme doplatili na tři nepokryté chlapy v předbrankovém prostoru. Sice na nich jsme, ale nepokryjeme jim hokejku. Jinak si myslím, že úvodní třetina z naší strany, co se pohybu týče a kombinace, nebyla špatná, ale ty tři inkasované branky se nesly celým utkáním. Kluci i přesto, že jsme prohrávali 0:3 a pak i 0:4, tak pořád chtěli. Dvě vstřelené branky nás trochu nastartovaly, ale paradoxně nás zase zbrzdily fauly, které soupeře nebolí, akorát jdeme ven. To bylo špatně. Ve chvíli, kdy jsme mohli tlačit, tak jsme hráli ve čtyřech. To soupeři také pomohlo."

Jaroslav Nedvěd (Sparta): "Podařil se nám vstup do zápasu tak, jak jsme plánovali. Podařilo se nám dát rychlé góly, tím jsme se dostali do pohody a první třetinu jsme kontrolovali. V druhé třetině jsem přidali čtvrtý gól a hodně dlouho se nám nestalo, abychom vedli takovým rozdílem. Hráči se dostali do takové přehnané euforie, vypadli ze svých rolí a začali se pohybovat všude a nikde. Dovolili jsme tím Jihlavě nastartovat comeback, proto jsme si tam vzali i oddechový čas. Potřebovali jsme kluky vrátit zpátky na zem. Myslím, že si to všichni uvědomili a začali jsme opět hrát poctivěji dozadu. Jihlava byla asi víc na puku, ale my už byli tam, kde jsme potřebovali být. Nedovolili jsme už soupeři skórovat."

Góly

Domácí: 33:22. Anděl, 36:48. Čachotský

Hosté: 03:01. Pech, 06:10. P. Vrána, 16:41. Mikuš, 28:24. Buchtele

Sestavy

Domácí: Volden (29. Kořenář) – Suchánek, Kajínek, Bryhnisveen, Stříteský, J. Zdráhal, de la Rose, D. Váňa – Zeman, Hamill, Čachotský (C) – Jiránek, Skořepa (A), Dostálek – Anděl, M. Hlinka, Rabbit – Diviš (A), R. Hubáček, Žálčík.

Hosté: Aittokallio (Honzík) – Z. Michálek, Ďaloga, Kalina, Mikuš, Švrček, T. Pavelka, Nedomlel – Klimek, Pech (A), Forman – Buchtele, P. Vrána (C), Kudrna – Říčka, Černoch, Reichenberg – Kumstát (A), Rousek, Uher.

Rozhodčí

Lacina, Pešina – Jindra, Polonyi

Stadion

Horácký zimní stadion, Jihlava

Návštěva

5 184 diváků


Triumf Vítkovic řídili obránci

Moravské derby nabídlo třaskavou bitvu, kterou domácí strana okořenila i nasazením talentovaného Pytlíka. Ten ve svém úvodním střídání dokonce hned stihl ohrozit slovenského olympionika Konráda v olomoucké bráně, ale síťku rozvlnil až přesnou ranou zápěstím ofenzivně laděný vítkovický bek Hrbas.

Skóre vydrželo jen 36 sekund. Olomouc raketově srovnala díky trefě Mráze, který z dorážky překonal Bartošáka. Hanáci důrazným stylem brnkali na nervy domácím hráčům i divákům. Jejich defenzívu v 17. minutě sice po vtipné zadovce Romana překonal Zdráhal, ale hosté opět velmi rychle za 84 sekund reagovali Eberlem.

Emoce hned v úvodu druhé části rozdmýchal ještě neodpískaný hraniční zákrok Knotka na domácího Květoně, který se už nevrátil na led. Do kontaktní partie pak mohl Knotek promluvit podruhé, ale svůj únik nedotáhl. Zatímco v polovině hrací doby překvapil Konráda nahozením od mantinelu Klok.

Vítkovice - Olomouc: Nahození Lukáše Kloka skončilo překvapivě za zády Konráda, 3:2
Video se připravuje ...

Definitivní knokaut Vítkovice soupeři uštědřily ve dvou přesilovkách na konci druhé třetiny. Nejprve poslal v 38. minutě bekhendem odražený puk do olomoucké branky Trška a v čase 39:55 podobným způsobem zaúřadoval na olomouckém brankovišti i Olesz.

Konrád po pátém gólu přepustil své místo Falterovi a toho v třetí části po Szturcově výpadu zachránila tyčka. Za stavu 5:2 už zápas ztratil náboj a domácí ho bez výraznějšího vzruchu dotáhli do vítězného konce. Vítkovice s Olomoucí zabraly po dvou domácích porážkách.

Ohlasy trenérů:

Pavel Trnka (Vítkovice): "Jsou to pro nás důležité body proti týmu z první šestky. Do první třetiny jsme vstoupili laxně a soupeř dominoval. Od druhé třetiny jsme ale zlepšili pohyb a byli jsme agresivnější. Dali jsme v ní tři branky a druhá třetina rozhodla o výsledku."

Zdeněk Venera (Olomouc): "Začali jsme dobře. První třetina vypadala velice dobře, hráli jsme aktivně a měli jsem střeleckou převahu. Více než nerozhodný stav jsme z toho ale bohužel nevytěžili. O výsledku rozhodla druhá třetina, ve které se domácím podařilo třikrát skórovat. Hlavně ten gól pět sekund před koncem byl zlomový. V třetí třetině si to už Vítkovice zkušeně hlídaly a nikam se nehnaly."

Góly

Domácí: 09:08. Hrbas, 16:11. P. Zdráhal, 30:49. Klok, 37:26. Trška, 39:55. Olesz

Hosté: 09:48. Mráz, 17:35. Eberle

Sestavy

Domácí: Bartošák (Dolejš) – Klok, Sloboda (A), Hrbas, Baranka, Urbanec, Trška – Olesz (C), Lev, Dej – D. Květoň, O. Roman, Tybor – Kucsera, Kolouch, P. Zdráhal – Kurovský, Š. Stránský, Szturc – Pytlík.

Hosté: Konrád (41. Falter) – Vyrůbalík (C), Dujsík, Jaroměřský, Houdek (A), J. Galvas, L. Galvas, Staněk – Laš, J. Knotek (A), Eberle – Burian, Strapáč, Irgl – Holec, Herman, Jergl – Ostřížek, Mráz, Podlaha.

Rozhodčí

Šír, Bejček – Hlavatý, Tošenovjan

Stadion

Ostravar aréna

Návštěva

8 503 diváků


Kometa urvala bod devět vteřin před koncem

Mistrovská Kometa hrála od úvodních minut s maximálním nasazením a stejným způsobem se prezentovali i hokejisté Hradce Králové. Výsledkem byl oboustranně rychlý hokej, ve kterém měli v úvodní třetině zásluhou preciznější kombinační souhry převahu Brňané.

Ti se ale navzdory tlaku dostali pouze do jedné slibnější situace. V 11. minutě se dostal k Dočekalovi odražený kotouč, který ale nestačil zblízka doklepnout do branky. Hosté dobře bránili prostor před brankářem Rybárem a hrozili rychlými brejky, kterým ale chyběla lepší koncovka.

Od druhé třetiny se Východočeši dostávali mnohem častěji do střeleckých příležitostí. Ve 24. minutě se dostal do šance Koukal, který si ale trefil jen chrániče brněnského brankáře. Skóre otevřel až ve 31. minutě Džerinš, kterému se podařilo protlačit přes Langhamra kotouč do sítě. Branku si ale raději nechali sudí potvrdit u videorozhodčího.

Přesně za minutu Kometa vyrovnala. Vincour vybojoval kotouč u zadního hrazení, Vojtěch Němec ho jen sklepl na najíždějícího obránce Malce, který překonal Rybára. Ten pak v závěru druhé třetiny dvakrát zlikvidoval pokusy domácího útočníka Malleta.

Kometa Brno - Mountfield HK: Langhamer neudržel kouč, v prodloužení vítězí Mountfield HK
Video se připravuje ...

Na přelomu druhé a třetí třetiny se Kometa ubránila v oslabení, pouhých šest vteřin po návratu vyloučeného Erata ale Bednář našel volného Cingela, který pohodlně poslal kotouč do sítě. Za necelé dvě minuty srovnal při přesilovce skóre Zaťovič.

Jednobrankový náskok vrátil Hradci ve 45. minutě střelecky pohotový Džerinš. Závěr utkání ještě nabídl drama. Při přesilovce Hradce fauloval Bednář při sólu Erata, který ale neproměnil trestné střílení. Při oslabení ještě ujel Zaťovič, ale sólo neproměnil. Vyrovnat se podařilo až devět sekund před koncem třetí třetiny Nečasovi.

V prodloužení se podařil Hradci brejk, ze kterého po akci Červeného dotlačil kotouč do sítě Gregorc.

Ohlasy trenérů:

Kamil Pokorný (Brno): "Utkání splnilo nadstandardní parametry extraligy. Hrálo se ve velkém tempu před výbornou kulisou. Škoda, že jsme nedali branku v první třetině. I když Hradec přijel s velice kvalitní defenzivní taktikou, tak jsme si vytvořili šance. Ale nedali jsme gól. Od druhé třetiny jsme neustále doháněli jednobrankové vedení soupeře. Podařilo se nám to poprvé i podruhé. Škoda, že jsme v euforii za stavu 2:2 propadli a soupeř nám znovu utekl. Myslím si, že jsme zaslouženě za minutu dvanáct v power play srovnali. Kluci dřeli, nechtěli utkání pustit. Trošku mě mrzí prodloužení, kdy jsme byli lepší, byli častěji na puku. Tři minuty jsme Hradec k ničemu nepustili. Po odraženém kotouči nám však soupeř ujel a zápas rozhodl."

Tomáš Martinec (Hradec Králové): "Přijeli jsme s velkou pokorou. Devět vítězství je důkazem kvality Komety. Byl to skvělý zápas, který měl parametry play off. Odvedli jsme výborný výkon. Soustředili jsme se na velmi dobrou obranu, což se nám dařilo. Přesto jsme si vypracovali spoustu příležitostí. Výborný výkon podali oba brankáři. Můžeme být ještě lepší v přesilovkách, které se nám dnes moc nedařily. Jsme trochu zklamaní, že Kometa vyrovnala devět vteřin před koncem, kdy jsme situaci nezvládli. Ale i dvou bodů z Brna si vážíme. Dohrávali jsme bez některých hráčů, kteří museli odstoupit. Bylo to vítězství velké vůle."

Góly

Domácí: 31:15. Malec, 42:54. Zaťovič, 59:51. Nečas

Hosté: 30:15. Džerinš, 41:06. Cingel, 44:28. Džerinš, 63:11. Gregorc

Sestavy

Domácí: Langhamer (Čiliak) – Barinka, O. Němec (A), Gulaši, J. Krejčík, Malec, Bartejs – R. Zohorna, Hruška, M. Erat (A) – Zaťovič, V. Němec, Vincour – Mallet, Nečas, H. Zohorna – Dočekal, L. Čermák (C), Haščák – Vondráček.

Hosté: Rybár (J. Pavelka) – Cibulskis, Zámorský, Graňák, Gregorc, Vydarený, Pláněk, F. Pavlík – Cingel, Džerinš, Jaroslav Bednář (C) – Červený, Koukal (A), Smoleňák – Látal, Zigo, Köhler (A) – R. Pavlík, Berger, Vopelka.

Rozhodčí

Mrkva, Kika – Barvíř, Blümel

Stadion

DRFG Arena, Brno

Návštěva

7700 diváků


Tygři se vzdálili Vervě na osm bodů

Bílí Tygři začali utkání velmi svižně, hned po pár vteřinách vyzkoušel Kantora čerstvý slovenský olympionik ve službách Liberce Bakoš. Jakoby tím předeslal, v jaké duchu se bude odvíjet úvodní dějství.

Domácí útočili, snažili se o častou střelbu, ale s tím, co prošlo až na branku, si spolehlivě poradil litvínovský brankář. Postupně na něm ztroskotali v dobrých pozicích Krenželok, Redenbach, Ordoš a v závěru opět Bakoš. Hosté zahrozili vážně pouze jednou z hole Pilaře, Will byl ale na místě.

Druhou třetinu zahájili lépe hosté, hned v úvodní minutě ale Will svůj tým podržel při šanci Gerháta. Pak převzali otěže třetiny opět Bílí Tygři a na Kantora se valil útok za útokem. Domácí ale opět selhávali v koncovce.

Liberec - Litvínov: Tyler Redenbach uklidil odražený puk do brány a zvýšil vedení na 2:0
Video se připravuje ...

Až ve 28. minutě rozjásal domácí fanoušky Jašek, který se v přesilovce odvážně natlačil před branku a zblízka překonal Kantora. Tlak domácích se stupňoval a Verva hrála dlouhou dobu v oslabení. Domácí pak ve 38. minutě uklidnil gólem v přesilovce Redenbach, který dorazil do odkryté branky Ševcovu střelu.

Ve závěrečném dějství se obraz hry neměnil, více ze hry měli domácí. Ve 43. minutě zužitkoval další přesilovku Jašek a zvýšil na 3:0. Definitivní klid na liberecké hokejky mohl přinést ve 49. minutě Jelínek ale ve vyložené pozici minul branku.

To obránce Šmíd se v 54. minutě nemýlil a svým gólem v sezoně zvýšil na 4:0. O dvě minuty později ale připravil Willa o čisté konto Hübl, který využil přesilovku Vervy. Za minutu ale Jelínek v oslabení nádherně našel v mezikruží Pyrochtu, který upravil na konečných 5:1.

Ohlasy trenérů:

Filip Pešán (Liberec): "Dnes jsme byli poctivý tým a dali do hry všechny atributy, které nám v posledních kolech chyběly. Ačkoliv jsme soupeře přehrávali, tak se nám to dlouho nedařilo vyjádřit brankově. Byli jsme však trpěliví a myslím si, že jsme po zásluze zvítězili."

Radim Skuhrovec (Litvínov): "Utkání se nám nehodnotí dobře. Domácí byli lepší ve všech herních činnostech. Liberec nás předčil v nasazení, bojovnosti a tlaku do brány. My jsme nepředvedli takový výkon, abychom mohli pomýšlet na nějaký bodový zisk. Přestože se nám momentálně nedaří, postrádal jsem od hráčů větší bojovnost a obětavost. Liberečtí vyhráli naprosto zaslouženě."

Góly

Domácí: 27:36. Jašek, 37:48. Redenbach, 42:28. Jašek, 53:48. Šmíd, 56:27. Pyrochta

Hosté: 55:20. V. Hübl

Sestavy

Domácí: Will (Janus) – Pyrochta, Ševc (C), Jánošík, Derner, Maier, Šmíd (A), Jan Bednář – Bakoš, P. Jelínek (A), L. Krenželok – Ordoš, Bližňák, M. Kvapil – Lakatoš, Redenbach, Jašek – D. Špaček, Vantuch, J. Vlach.

Hosté: Kantor (Soukup) – L. Doudera, Kubát (A), K. Pilař, Šesták, Gula, Baránek, Z. Sklenička – Gerhát, V. Hübl (A), F. Lukeš – Smolka, Havlíček, Trávníček (C) – M. Havelka, M. Hanzl, Matoušek – Dufek, Válek, Jícha.

Rozhodčí

Pražák, Heikkinen – Brejcha, Jelínek.

Stadion

Home Credit Arena (7 500 míst)

Návštěva

5 072 diváků


Zlín útočí na šestku, Žižka slavil jubileum

Jubilejní 1000. zápas v domácí nejvyšší soutěže sehrál zlínský obránce Tomáš Žižka, který na tuto metu dosáhl jako patnáctý hráč v historii. K úspěchu Beranů pomohl jednou asistencí.

Po klidném úvodu se do vedení dostal aktivnější Zlín, když v 10. minutě potrestal chybu v rozehrávce soupeře dorážející Šťastný. Další velkou možnost krátce nato zlikvidoval Kašík. Dynamo se k ohrožení zlínské branky dostávalo ztuha, jedinou vážnější šanci v první části neproměnili Rolinek s Petrem Sýkorou.

K vyrovnání nepomohla Pardubicím ani přesilovka, naopak Zlín svou početní výhodu zužitkoval a ve 25. minutě po Sedláčkově tečované střele vedl o dvě branky. Domácí hráči po gólu zabrali, šancí přibývalo, ale hosty dlouho držel Kašík. O čisté konto přišel až ve 35. minutě, kdy svou třetí velkou šancí ve druhé třetině proměnil po hezké individuální akci Tomášek.

Pardubice - Zlín: Jakub Ferenc střelou z velkého úhlu vrátil hostům vedení, 2:3
Video se připravuje ...

Zlín mohl ještě před pauzou získat dvoubrankový náskok zpět, jenže Bukarts ze dvou metrů trefil pouze břevno odkryté pardubické branky. I jednobrankový náskok však zlínští hokejisté ve třetí třetině pozorně bránili a soupeře před Kašíka prakticky nepouštěli. Dynamo nemohlo najít cestu přes střední pásmo a hra plynule bez zajímavých momentů.

Trochu vzruchu přinesla až 53. minuta a střela Petra Sýkory při signalizovaném vyloučení, po které se marně k dorážce natahoval Rolinek. Následnou přesilovku už Dynamo proměnit dokázalo a Marosz přesnou ranou z mezikruží srovnal. Radost Pardubice trvala jen 77 vteřin, protože šťastným nahozením od mantinelu vrátil Zlínu vedení Ferenc. Tohle vedení už Zlín nepustil a závěr i díky faulu soupeře dohrál v klidu.

Ohlasy trenérů:

Miloš Holaň (Pardubice): "Pro nás je to obrovská ztráta domácího zápasu za tři body. Nejsem spokojený s přístupem ani hrou, kterou jsme předváděli. Dneska to bylo bez emocí, i když třeba Zlín dal šťastné góly, tak my jsme nebyli vůbec aktivní a důrazní. Výkon nebyl vůbec dobrý, až na malé výjimky, kdy se nám podařilo stáhnout ztrátu z 0:2 na 2:2. Bohužel jsme hned inkasovali po nepochopitelné chybě první pětky, která dneska nebyla tím stavebním kamenem, protože dostala oba góly ve hře pět na pět, což by se nemělo stávat. Z výkonu jsem hodně zklamaný, je to velká ztráta, tabulka je tak vyrovnaná, že každé klopýtnutí může být fatální."

Robert Svoboda (Zlín): "Do utkání jsme vstoupili dobře, povedlo se nám navázat na domácí utkání se silnými soupeři. Dostali jsme se do vedení a mohli jsme ho i navýšit, pak to ale zkomplikovalo, protože domácí snížili, a navíc Roberts Bukarts netrefil prázdnou branku. Ve třetí třetině Pardubice přidaly, byly aktivnější a vytvořily si tlak, my jsme naopak byli pasivní, což jsme rozhodně nechtěli. Vypadalo to, že zápas skončí remízou, ale šťastný gól na naší straně rozhodl. Vítězství je pro nás velmi dobré."

Góly

Domácí: 34:23. Tomášek, 52:40. Marosz

Hosté: 09:34. Šťastný, 24:16. P. Sedláček, 53:57. Ferenc

Sestavy

Domácí: Kacetl (Klouček) – Trončinský, Čáslava, Holland, Hrabal, Cardwell, Wishart, Ščotka – P. Sýkora, Marosz, Rolinek – T. Svoboda, Tomášek, Treille – M. Kaut, Poulíček, Perret – Bojko, Dušek, Beran.

Hosté: Kašík (Štůrala) – Ferenc, Freibergs, Nosek, Valenta, Řezníček, Žižka, Padrnos – Šťastný, Fořt, Roberts Bukarts – Okál, Honejsek, Kubiš – J. Ondráček, P. Sedláček, O. Veselý – Illo, Popelka, Klhůfek.

Rozhodčí

Hejduk, Sýkora – Pešek, Rampír

Stadion

Tipsport arena


Šlágr rozhodl pěknou akcí Pour

Do utkání vstoupili lépe hosté, kteří díky přesným kombinacím a dobrému pohybu přehrávali svého soupeře. Navíc ve třetí minutě našel dlouhou přihrávkou Roth rozjetého Růžičku, který svůj únik zakončil přesnou střelou nad lapačku Svobody.

Plzeňský gólman si musel poté během třinecké přesilovky poradit i se zakončením před brankou nekrytého Krajíčka. Domácím pomohlo až vyloučení Doudery v 10. minutě. Nejprve přežili se štěstím přečíslení Ocelářů a z protiakce tři na jednoho připravil Kracík ideální asistencí Mertlovi vyrovnání na 1:1.

Odpovědět mohl vzápětí Vlach, ale jeho průnik z pravé strany stačil Svoboda zastavit svým pravým betonem. Na druhé straně si gólman Hrubec lapačkou poradil s táhlým pokusem Poura, Aktivnější Oceláři ještě do pauzy zahrozili šancí Hrni.

Na začátku prostřední části převaha hostů opadla a ve 27. minutě po závaru kolem třinecké branky minul po Gulašově přiťuknutí Mertl puk v gólové pozici. Následně díky průchozí defenzivě Indiánů opět převzali iniciativu Oceláři a během početní výhody jen díky bloku Jonese netrefil Cienciala odkrytou branku. O chvíli později přečkali domácí i nebezpečný individuální průnik Vlacha.

Plzeň - Třinec: Jakub Pour zakončil na vyrážečku Hrubce, 2:1
Video se připravuje ...

Naopak ve 35. minutě udeřilo nečekaně na druhé straně, když Schleiss našel přihrávkou mezi kruhy zapomenutého Poura a mladý útočník zakončil přesně pod břevno.

Hosté ve snaze srovnat skóre otevřeli ve třetí třetině hru a Hrubec musel záhy zasahovat proti pokusu Gulaše a Mertlova teč skončila těsně vedle. Oceláři si dlouho nemohli vypracovat gólovou příležitost, až v 54. minutě se neprosadil dorážkou za ležícího Svobodu Cienciala.

Neujala se ani střela Adamského z prostoru mezi kruhy. Dvě minuty před koncem byl vyloučen Kindl, ale třineckou přesilovku zesílenou powerplay pokazil faulem Dravecký. Přesto ještě musel 30 vteřin před sirénou zastavit teč Hrni.

Ohlasy trenérů:

Ladislav Čihák (Plzeň): "Pro nás se to nevyvíjelo moc dobře, když na začátku rozjetý Růžička potrestal naší chybu. Nebylo to nic jednoduchého, ale v přesilovce jsme to pak dobře sehráli a vyrovnali na 1:1. Upřímně řečeno byl ale Třinec lepší na puku, lépe se pohyboval a byl celkově hladovější a svižnější. Našim klukům na druhou stranu nechyběla bojovnost. Někdy je soupeř lepší a musíte se tomu přizpůsobit a začít bránit. Třetí třetinu jsme v tomto směru zvládli dobře. Stojíme nohama na zemi, Třinec má velice kvalitní mužstvo a tří bodů si moc vážíme."

Václav Varaďa (Třinec): "Chtěl bych poděkovat klukům za to, jak dnešní zápas odehráli. Že jsme nakonec nebodovali, je pro nás hodně nešťastné. Kluci hráli na maximum svých sil po tom náročném programu a přes vypadnutí z Ligy mistrů k tomu přistoupili zodpovědně. Je hezké, že se dostáváme do šancí, potřebujeme je však využívat. To se nestalo, a proto body zůstaly tady a my jedeme s prázdnou domů."

Góly

Domácí: 09:11. Mertl, 34:15. Pour

Hosté: 02:55. Martin Růžička

Sestavy

Domácí: M. Svoboda (Sochůrek) – J. Kindl, Jones, D. Sklenička, J. Holý, Moravčík, L. Kaňák – Kantner, Mertl (A), Gulaš (C) – Schleiss (A), Kratěna, Pour – D. Kindl, Stach, Straka – Rubner, Kracík, Hollweg.

Hosté: Hrubec (Hamerlík) – Krajíček (C), M. Doudera, Linhart, Roth, L. Kovář, D. Musil – Rákos, Marcinko, Martin Růžička (A) – Dravecký, R. Vlach, Chmielewski – Adamský (A), Polanský, Svačina – O. Kovařčík, Cienciala, Hrňa.

Rozhodčí

Souček, Hradil – Ondráček, Špůr

Stadion

Home Monitoring Aréna

Návštěva

6886 diváků


Z V VP PP P Skóre B
1. Plzeň 52 28 7 9 8 172:123 107
2. Mountfield 52 26 7 7 12 146:101 99
3. Třinec 52 24 6 8 14 143:122 92
4. Vítkovice 52 26 4 6 16 157:119 92
5. Brno 52 23 6 9 14 148:121 90
6. Pardubice 52 20 5 6 21 128:139 76
7. Liberec 52 18 9 4 21 132:138 76
8. Olomouc 52 16 10 7 19 129:136 75
9. Zlín 52 18 8 4 22 121:140 74
10. Sparta 52 18 5 7 22 140:150 71
11. Chomutov 52 13 10 9 20 132:155 68
12. Ml. Boleslav 52 15 6 8 23 118:139 65
13. Jihlava 52 12 7 7 26 106:139 57
14. Litvínov 52 10 7 6 29 118:168 50

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud