23. ledna 2018 • 20:23

VIDEO: Liberec přejel Kometu Brno 6:2! Třinec zdolal Spartu, slaví i Pardubice

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šesti zápasy v úterý pokračovala hokejová Tipsport extraliga. V boji o předkolo play off padla Sparta v Třinci 0:1 a Zlín nestačil v důležité bitvě na Mladou Boleslav. Zaváhání soupeřů využily Pardubice a po výhře 5:3 nad Vítkovicemi se posunuly na sedmé místo tabulky. Náskok na druhém místě navýšil Mountfield HK, jenž doma porazil Chomutov. Kometa Brno pak schytala porážku 2:6 v Liberci, zatímco Jihlava vyhrála v Litvínově a odsunula ho na poslední místo tabulky.



Fotbalovou výhru zařídil Krajíček

Bídná bilance na třineckém ledě z posledních let na hře sparťanů vůbec nebyla znát. Od prvního vhazování se snažili hrát aktivně a ve druhé polovině první části jejich aktivita přecházela v trvalý tlak. Domácí dokázali přidržet ve svém útočném pásmu, ale vyloženou šanci si nepřipravili.

Očekávaný tlak Třinec se dostavil na začátku druhé části. Domácí se snažili hrát jednoduše a spíše než po vypracovaných akcích Aittokallia ohrožovali nahazovanými a tečovanými pokusy, které několikrát dělily centimetry od kýženého cíle.

Vyložené příležitosti zápasu chyběly 36 minut. Pak Ďaloga v gólové šanci fauloval Růžičku, ale třinecký kanonýr proti finskému brankáři neuspěl ani z trestného střílení. Hosté o minutu později kotouč do branky už dostali, ale sudí po dlouhé poradě s videorozhodčím Buchteleho gól neuznali kvůli kopnutí bruslí.

Třinec - Sparta: Čistý průstřel, prosadil se Krajíček, 1:0
Video se připravuje ...

Třinec druhou část ovládl výrazně střelecky: na Aitokkallia vyslal 22 ran oproti pěti hostujícím. Nastřelovací taktika se však ujala hned na startu závěrečného dějství: Krajíčkův švih od modré čáry v přesilovce zakrylo gólmanovi srocení hráčů na brankovišti a střela doputovala až do sítě.

Sparta v poslední desetiminutovce znovu vystupňovala tempo, jenže domácí se doslova předháněli v obětavosti, skákali do střel a hostujícím manévrům v útočném pásmu před Hrubcem postavili zeď vlastních těl. I v závěru při tlaku Sparty zblokovali spoustu střel, které se tak před Hrubce vůbec nedostaly, a nezměrnou bojovností udrželi těsný stav až do konce.

Ohlasy trenérů:

Václav Varaďa (Třinec): "Za konečný výsledek jsem rád, máme tři body proti rozjetému soupeři. Nerodilo se to lehce. Sparta nás v první třetině přehrála. Byla důrazná, hodně nás dohrávala, nedokázali jsme se udržet na kotouči. Měli jsme s tím velikánské problémy, ale Hrubec nás podržel. Myslím, že ve druhé třetině jsme ale Spartu zmáčkli. Vytvořili jsme si spoustu šancí a jsme hrozně rádi za gól v první minutě třetí třetiny, který byl ten vítězný. Hráče jsme nabádali, ať jsou trpěliví. Plnili to do puntíku. Spartu jsme v závěru drželi na odstup od naší brány. Výborně jsme to odblokovali a drželi jsem kotouče pryč od Hrubce. Musím hráčům poděkovat, že našli v náročném plánu utkání síly porazit tak silného soupeře."

Jaroslav Nedvěd (Sparta): "Navázali jsme na zodpovědné a dobré výkony z předchozích zápasů, kluci nechali na ledě maximum, ale jedeme domů bez bodů. Ale tak to někdy je, někdo prohrát musí, i když myslím, že dneska jsme si to nezasloužili. Nějaké gólové situace jsme měli, kdy jsme se mohli dostat do vedení a zápas by se vyvíjel jinak. Třinec jeden gól po naší taktické drobné chybě v oslabení dal a rozhodl o naší prohře. Sebeobětování třineckých hráčů a zodpovědná obrana nás v závěru nepustily do většího tlaku. Pokud jde o neuznaný gól, záznam jsem neviděl a nemůžu s tím polemizovat."

Góly

Domácí: 40:56. Krajíček

Hosté:

Sestavy

Domácí: Hrubec (Hamerlík) – Krajíček (C), M. Doudera, Linhart, Roth, Jank, D. Musil – Rákos, Marcinko, Martin Růžička (A) – Dravecký, R. Vlach, Petružálek – Adamský (A), Polanský, Svačina – O. Kovařčík, Cienciala, Hrňa.

Hosté: Aittokallio (Honzík) – Z. Michálek, Ďaloga, Kalina, Mikuš, Švrček, T. Pavelka – Klimek, Pech (A), Forman – Buchtele, P. Vrána (C), Kudrna – Říčka, Černoch, Jarůšek – Kumstát (A), J. Hlinka, Uher – Rousek.

Rozhodčí

Vladimír Pešina, Zbyněk Kubičík – Petr Blümel, Jiří Ganger

Stadion

WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 200 diváků)


Středočeši vyhráli počtvrté v řadě!

Diváci sledovali v první třetině vyrovnaný hokej. Domácí se v 11. minutě dostali do vedení díky trefě Šťastného, který svou střelou na bližší tyč překvapil Maxwella. Za necelé dvě minuty ale bylo vyrovnáno. Při přesilovce se stoupl před branku vysoký Urban, který Kašíkovi zastínil výhled a navíc dokázal úspěšně tečovat střelu Klepiše.

V prostředním dějství se domácím naskytla ideální možnost získat zpět vedení. Nejprve putoval na trestnou lavici Lenc, načež čtyři minuty za vysokou hůl vyfasoval Hanzlík. Během 83 sekund hry pět na tři se Berani ani neusadili v útočném pásmu a při následné pokračující téměř tříminutové hře klasické výhodě musel Maxwell zasahovat jen proti jedné střele od modré čáry.

Zlín - Mladá Boleslav: Eminger překvapil Kašíka a poslal hosty do vedení, 1:2
Video se připravuje ...

A tak přišel trest. Ve 34. minutě vypálil od mantinelu Eminger, jehož ránu tečoval obránce Řezníček mimo dosah svého brankáře. Vyrovnat mohl Popelka, ale proti jeho ráně se Maxwell včas přesunul.

Ve třetí části už měla Mladá Boleslav navrch. Orsava s Klepišem měli dobré šance, v gól je ale neproměnili. Do další příležitosti se dostal Valský po chybném vyjetí Kašíka, ani on však neuspěl. Bezzubí Zlín už nic nevymyslel. Naopak výsledek dovršil do prázdné branky Orsava.

Ohlasy trenérů:

Martin Hamrlík (Zlín): "Nám utkání nevyšlo vůbec v ničem. Celý zápas jsme byli horší, nestíhali jsme, pokazili jsme si to při dlouhé hře pět na tři. Tam jsme neměli vůbec nic, pak jsme jednou vystřelili při více než dvou minutách při klasické přesilovce. Mohli jsme jít do vedení, nešli jsme. Dnešek byl celý studený, i tu hrstku diváků jsme naštvali. Boleslav po zásluze vyhrála."

Viktor Ujčík (Mladá Boleslav): "Moc jsme dnes potřebovali vyhrát. Šli jsme tomu hodně naproti, podržel nás zase gólman, což je nezbytné. Začíná se nám zvedat sebevědomí, začínají tam být akce, které mají hlavu a patu. Byli jsme lepší ve hře pět na pět, využili jsme přesilovku k vyrovnání a pak jsme to ubojovali obětavostí."

Góly

Domácí: 10:20. Šťastný

Hosté: 12:06. Urban, 33:55. Eminger, 59:39. Orsava

Sestavy

Domácí: Kašík (Štůrala) – Freibergs, Ferenc, Valenta, Nosek, Žižka, Řezníček, Padrnos – Roberts Bukarts, Fořt, Šťastný – O. Veselý, Honejsek, Okál – Kubiš, Fryšara, J. Ondráček – Klhůfek, Popelka, Illo.

Hosté: Maxwell (J. Růžička) – Hanzlík, Hrdinka, Němeček, Eminger, Kotvan, Dlapa, J. Říha – Orsava, Žejdl, Valský – Klepiš, P. Musil, Martin Procházka – Pacovský, P. Holík, Lenc – P. Kousal, Urban, Pabiška.

Rozhodčí

Stadion


Verva padla podeváté v řadě a je poslední

Domácí Verva vstoupila do utkání se všemi třemi čerstvými posilami - obráncem Florianem Ibererem, Alešem Pavlasem a útočníkem Jaroslavem Kůsem. A Rakušan Iberer ve třetí minutě jako první prověřil hostujícího brankáře Kořenáře ranou od modré čáry.

Na druhé straně se po individuální akci de La Roseho dostal do šance Jiránek, zblízka ale těsně minul. V šesté minutě se Jihlava ujala vedení. Zdráhal vypálil od modré čáry a těsně před Kantorem úspěšně tečoval Čachotský. Hosty gól povzbudil a převzali otěže zápasu. Další šanci měl Dostálek, ale Kantor zasáhl.

Druhé branky se Dukla dočkala v 23. minutě, kdy se Anděl prosadil z dorážky. Další šanci měl po krásné přihrávce Čachotského Zeman, trefil však pouze Kantorův beton. Vzápětí byli blízko snížení domácí, ale Kořenářovi pomohla po Hanzlově střele tyč.

Litvínov - Jihlava: Domácí v problémech, prosadil se Anděl,0:2
Video se připravuje ...

Krátce po polovině zápasu měla další možnost Dukla. Kantor chyboval v rozehrávce, ale Čachotský nedokázal trefit odkrytou branku. V 36. minutě už hosté znovu udeřili, když překonal litvínovského gólmana střelou bez přípravy Zeman. Litvínovským svitla naděje za pouhých 29 vteřin, kdy Lukeš napřáhl na pravém křídle a Kořenář musel vylovit puk ze sítě.

Do závěrečné třetiny vstoupili domácí aktivně, ale nedokázali se prosadit. Největší příležitosti měli Gerhát, který zblízka minul, a Šesták, jenž bombou trefil Kořenáře. Na druhé straně mohl přidat definitivní pojistku Čachotský, který v oslabení sebral puk Lukešovi, ale následně nepřelstil Kantora. Skóre se už nezměnilo ani při power play domácích.

Ohlasy trenérů:

Darek Stránský (Litvínov): "Cloumají se mnou emoce. Je pro mě nepochopitelné, že jdeme do utkání s tím, že chceme zvrátit bídnou situaci, ale první třetina se nám vůbec nepovede. Soupeř nás přebruslil. To je neakceptovatelné. Musíme sežrat led, ale prostě to nefungovalo. Druhá třetina byla stejná, i když jsme si něco o přestávce řekli. Ještě k tomu čtyři fauly a oplácení, to nám hlava nebere. Hráči si musí uvědomit, že už to není sranda. Ve třetí třetině si kluci minimálně ukázali, že sílu a kondici mají. Zmobilizovala se tam větší agresivita, ale nebylo to k ničemu a Jihlava zaslouženě vyhrála."

Petr Vlk (Jihlava): "Budu upřímný. Jeli jsme sem pro tři body a tým se s tím ztotožnil. Jsme spokojeni. Kromě třetí třetiny, kdy měli domácí tlak, jsme si utkání pohlídali a byli jsme lepší. Zaslouženě jsme vyhráli."

Góly

Domácí: 36:19. F. Lukeš

Hosté: 05:57. Čachotský, 22:04. Anděl, 35:50. Zeman

Sestavy

Domácí: Kantor (Soukup) – Kubát (A), Pavlas, Iberer, Šesták, Baránek, K. Pilař, L. Doudera – F. Lukeš, V. Hübl (A), M. Hanzl – Trávníček (C), Gerhát, Jurčík – Matoušek, Kůs, J. Šimeček – M. Havelka, Havlíček, Válek.

Hosté: Kořenář (Volden) – Suchánek, Kajínek, J. Zdráhal, de la Rose, Bryhnisveen, Stříteský, D. Váňa – Dostálek, Zeman, Čachotský (C) – Jiránek, Skořepa (A), Hamill – Anděl, M. Hlinka, Žálčík – Diviš (A), R. Hubáček, T. Kubalík.

Rozhodčí

Hejduk, Kika – Frodl, Komárek

Stadion

Zimní stadion Ivana Hlinky


Pardubice zdolaly favorita a útočí na šestku

Vítkovice začaly lépe, když přestály přesilovku Dynama a v sedmé minutě je přesnou střelou k tyči poslal do vedení Dej. Pardubice byly od gólu lepší a Bartošák musel zlikvidovat pokus Treilleho či přesilovkovou střelu Kauta, po které mu při dorážce Svobody pomohla i tyčka.

Dynamo svou převahu zúročilo na konci první části, kdy se při přesilovce po pěkném pasu Trončinského trefil Rolinek. Střeleckou chuť domácího týmu nezastavila ani přestávka a ve 24. minutě se otočil stav po krátkém úniku Sýkora. Bartošák následně několik příležitostí Pardubic pochytal, ale ve 33. minutě nestačil na dorážku Berana.

Vítkovicím zpátky do hry pomohla přesilovka a tečující Kucsera, který ve 35. minutě snížil znovu na rozdíl jediné branky. Vyrovnání měl na hokejce Dej, jenže v čisté gólovce mířil jen do Kacetlovy výstroje, a tak znovu udeřil domácí tým, když se na konci 38. minuty prosadil zblízka Svoboda.

Pardubice - Vítkovice: Další gól domácích přidal Svoboda, 4:2
Video se připravuje ...

Hosté vstoupili do třetí části s Dolejšem v brance, který sice moc práce neměl, ale Vítkovicím vázla hra dopředu. A když už měl před sebou prázdnou branku Kolouch, tak vůbec netrefil puk. Pardubice bez větších potíží bránily dvoubrankový náskok, který mohly ještě navýšit Treille a Kaut.

V závěrečných minutách se Vítkovice začaly přece jen více tlačit před Kacetla a v 56. minutě zařídil kýžené snížení při přesilovce ranou pod horní tyč Sloboda. Vzápětí mohl srovnat unikající Tybor, jenže Kacetla neprostřelil a tím naděje hostů zhasly. Střelou do prázdné branky rozhodl Trončinský.

Ohlasy trenérů:

Pavel Marek (Pardubice): "Kluci si zaslouží pochvalu, předvedli jsme výborný týmový výkon. Věděli jsme, jak silný tým proti nám stojí, hráli jsme s respektem, ale kluci byli dostatečně agresivní a měli dobrý pohyb. Od začátku do konce jsme hráli s maximálním nasazením a šli za tím vítězstvím. Před zápasem jsme si říkali, že po dvou porážkách se ukáže, jak silný jsme tým, a já jsem rád, že to kluci zvládli."

Jakub Petr (Vítkovice): "Měli jsme solidní vstup do zápasu, ale když to shrnu, tak jsme odehráli dobře jen dvě desetiminutovky, jednu na začátku a druhou na konci, kdy jsme korigovali stav a sahali po vyrovnání. Pardubice se druhou přesilovkou v první třetině dostaly do hry a převzaly iniciativu. V našem výkonu mi dneska chyběl pohyb a s tím související věci jako agresivita či vyhrané souboje, ale všechno to vychází z prvních třech kroků. Nemohli jsme se do zápasu vůbec dostat. Ve třetí třetině jsme zredukovali sestavu, a ačkoliv si to Pardubice hlídaly a byly organizované ve středním pásmu, tak jsme byli blízko k vyrovnání, ale objektivně si tři body dnes zasloužili domácí."

Góly

Domácí: 17:45. Rolinek, 23:34. P. Sýkora, 32:45. Beran, 37:59. T. Svoboda, 58:40. Trončinský

Hosté: 06:58. Dej, 34:13. Kucsera, 55:23. Sloboda

Sestavy

Domácí: Kacetl (Klouček) – Trončinský, Čáslava, Cardwell, Wishart, Hrabal, Mojžíš, Ščotka – P. Sýkora, Marosz, Rolinek – T. Svoboda, Tomášek, Treille – M. Kaut, Poulíček, Perret – Bojko, Dušek, Beran.

Hosté: Bartošák (Dolejš) – Sloboda, Klok, Baranka, Hrbas, Trška, D. Krenželok – Dej, Lev, Olesz – Tybor, O. Roman, Pytlík – P. Zdráhal, Kolouch, Kucsera – Szturc, Š. Stránský, Kurovský – Baláž.

Rozhodčí

Sýkora, Šír – Kis, Rampír

Stadion

Tipsport arena

Návštěva

6 360 diváků


Liberec válí a drží kontakt s desítkou

Severočeši zlomili utkání na svou stranu ve druhé třetině, když dvěma góly během 76 sekund otočili z 1:2 na 3:2. Ve třetí třetině pak pojistili výhru dalšími třemi brankami. Shodně dvěma góly se na úspěchu podíleli Martin Bakoš a Jan Ordoš.

Domácí do utkání vstoupili velmi aktivně a hned od začátku zasypali Čiliaka několika střelami. Po třech minutách hry se dostali do vedení, když skóre otevřel přesnou střelou k tyči Bakoš. Kometa mohla odpovědět v následné přesilovce, proti Čermákovi s Krejčíkem se ale vyznamenal Will.

Druhý gól Liberce mohl přidat Derner, Čiliak ale jeho pokus s obtížemi lapil. Ve 14. minutě se až za obranu domácích dostal Zaťovič a svůj únik chladnokrevně proměnil. Také Bílí Tygři mohli odpovědět v početní výhodě, nesehráli ji ale vůbec dobře. A tak získalo vedení minutu před koncem první třetiny Brno, když se střelou nad Willovo rameno prosadil Vondráček.

Vyrovnání měl na hokejce na začátku druhé části Ordoš, z dobré pozice ale přestřelil. Ve 27. minutě se už ale Severočeši kýženého vyrovnání dočkali. Na brankovišti byl důrazný Redenbach, který nadvakrát dokázal dostat kotouč až za Čiliakova záda.

Liberec - Kometa Brno: Ordoš poslal puk pod horní tyčku a domácí vedli 3:2
Video se připravuje ...

Liberec vyrovnání nakoplo a za další minutu se radoval znovu. Po Kvapilově přesné přihrávce propálil Čiliaka aktivní Ordoš a domácí vedli 3:2. Kometa byla dvěma slepenými góly zaskočena a Liberečtí byli i nadále aktivnější. Čtvrtý gól mohl přidat po krásné individuální akci Pyrochta, jeho bekhendový pokus však skončil pouze na levé tyči Čiliakovy branky.

Také závěrečné dějství začalo náporem domácích a po 53 vteřinách přidal čtvrtou branku zcela osamocený Bakoš. Na druhé straně mohl úřadujícího mistra dostat znovu na dostřel Vojtěch Němec, tváří v tvář Willovi ale neuspěl.

Hned poté měl gólovou šanci Zaťovič, Will se ale blýsknul dalším parádním zákrokem. Udeřili tak znovu Bílí Tygři. Pátý gól přidal tečí střely Stránského Jašek. Na konečných 6:2 v závěru upravil svou druhou brankou v zápase Ordoš.

Ohlasy trenérů:

Filip Pešán (Liberec): "První třetinu jsme sice prohráli, ale na šance byla vyrovnaná. My jsme odehráli trpělivě další dvě třetiny, prosadili jsme se z předbrankového prostoru, odkud góly nejvíce padají. Jsem hrozně rád, že jsme s takhle silným týmem, jako je Kometa, uhráli tři body."

Kamil Pokorný (Brno): "První třetina byla z naší strany slušná, i když byla vyrovnaná. Dokonce jsme ji zvládli výsledkově tak, že jsme vedli 2:1. Ve druhé třetině byl soupeř lepší, zatlačil nás a podařilo se mu zaslouženě otočit skóre. Ve třetí třetině si hned v prvním střídání necháme dát gól. Potom jsme měli pasáž, kdy jsme byli o trochu lepší, měli jsme tam tři šance, abychom s výsledkem ještě něco udělali, ale bohužel jsme je nedali. Soupeř pak skóre ještě upravil ve svůj prospěch. Mrzí mě, že dostaneme čtyři góly z brankoviště, i když jsme se na to chystali a věděli jsme o způsobu hry soupeře v útočném pásmu."

Góly

Domácí: 02:34. Bakoš, 26:02. Redenbach, 27:18. Ordoš, 40:53. Bakoš, 53:45. Jašek, 59:32. Ordoš

Hosté: 13:44. Zaťovič, 19:09. Vondráček

Sestavy

Domácí: Will (Janus) – Pyrochta, Ševc (C), Jánošík, Derner, Maier, Šmíd (A), Jan Bednář – Bakoš (A), P. Jelínek, L. Krenželok – Ordoš, Bližňák, M. Kvapil – Lakatoš, Redenbach, Jašek – J. Stránský, Vantuch, J. Vlach.

Hosté: Čiliak (Vejmelka) – Barinka (A), O. Němec, J. Krejčík, Gulaši, Bartejs, Malec (A) – M. Erat, Hruška, R. Zohorna – Haščák, V. Němec, Zaťovič – H. Zohorna, Nahodil, T. Havránek – Vondráček (C), L. Čermák, Dočekal – P. Kratochvíl.

Rozhodčí

Hradil, Pavlovič – Brejcha, Jelínek.

Stadion

Home Credit Arena (7 500 míst)

Návštěva

3 864 diváků


Východočeši na druhé místě odskakují

Úvod zápasu vyšel mnohem lépe domácím, kteří byli nebezpečnější. V šesté minutě měl velkou šanci Zigo, jemuž připravil pozici mladý reprezentant Radovan Pavlík. Slovenský forvard však netrefil odkrytou polovinu brány, puk namířil do gólmana Lukeše.

Hradec se přesto brzy gólu dočkal. V první přesilovce sice tentokrát nezafungovala formace kolem kapitána Bednáře, protože Köhler neproměnil samostatný nájezd, ale nakonec skórovala dvojice, která v početních výhodách nedostává moc prostoru. Spolupráci důrazných útočníků zakončil po výborné Dragounově přihrávce Berger. Mountfield měl i další šance, ale byl nepřesný. Například obránce Pláněk střílel zblízka vedle.

Hosté se dostali do hry až ve druhé části první třetiny. Prosadili se do dvou dobrých příležitostí, ale v první si Huml nedokázal zpracovat puk, a proto nemohl střílet do prázdné brány. V 20. minutě šikovně tečoval nahození Dlouhý, gólman Pavelka, který dostal přednost před jedničkou Rybárem, však výborně zasáhl.

Mountfield HK - Chomutov: První gól zápasu, prosadil se Berger, 1:0
Video se připravuje ...

Druhá třetina byla mnohem méně rušná, zápas se změnil především v boj, podobně jako v minulých vzájemných utkáních. Všechna tři v této sezoně skončila rozdílem jediné branky. Přesto hned ve 21. minutě mohl zvýšit Bednář, ale z pozice mezi kruhy trefil Lukešovu lapačku. Nejvýraznější příležitost hostů si vypracoval zkušený centr Huml, který se ve 35. minutě dostal do samostatného úniku. Brankář Pavelka ho ale vychytal.

Podobnou možnost měl na začátku třetí třetiny i domácí střelec Červený. Toho poslal do nájezdu elegantní přihrávkou Koukal, jenže obrana Pirátů dokázala útočníka rozhodit, proto nezakončil dostatečně kvalitně. Dále pak pokračoval souboj brankářů. Domácí Pavelka zakročil skvěle například proti Šťovíčkově střele, Lukeš proti Kukumbergově dorážce v přesilovce. Ani jeden z gólmanů už neinkasoval, a tak Hradec bral tři body.

Ohlasy trenérů:

Václav Sýkora (Hradec Králové): "Věděli jsme, že nás čeká těžký boj, protože všechny zápasy s Chomutovem skončily nejtěsnějším rozdílem. A dnes to nedopadlo jinak. Chtěl bych hráčům poděkovat, protože za vítězstvím šli. Bylo to těžké hlavně v tom, že jsme sice hned v první přesilovce dali gól, ale ve hře pět na pět jsme nedokázali proměnit žádnou z šancí, i když jsme jich měli hodně. Postupem času byl zápas psychicky náročný, protože když neodskočíte a pořád vedete jen o gól, může jedna chybička znehodnotit devadesát procent zápasu. Myslím, že jsme odehráli velmi dobré utkání, tři body jsme urvali. Velký podíl na tom měl i Jarda Pavelka v bráně. Chytal bezchybně a velice jistě."

Petr Martínek (Chomutov): "Odehráli jsme slušné utkání. Samozřejmě, výborný výkon podal v bráně Štěpán Lukeš, který nás teď drží každý zápas. Ale ta koncovka... Měli jsme tam pár šancí, ale když nedáte gól, nemůžete vyhrát. Možná tam chybí důraz, možná maličko štěstí. Je to druhé utkání, co jsme nedali gól. Přijeli jsme bodovat, to se nám nepovedlo, ale jedeme dál. Tabulka je hodně vyrovnaná. Musíme se soustředit na další zápas."

Góly

Domácí: 07:47. Berger

Hosté:

Sestavy

Domácí: J. Pavelka (Rybár) – Čáp, Cibulskis, F. Pavlík, Graňák, Pláněk, Gregorc, Š. Havránek – Jaroslav Bednář (C), Džerinš, Cingel – Vopelka, Koukal (A), Červený – Köhler (A), Dragoun, Berger – R. Pavlík, Kukumberg, Zigo.

Hosté: Š. Lukeš (Pavlát) – Valach, Grman, Flemming, Dietz, Slovák, Knot – Vondrka (C), V. Růžička (A), Sklenář – Skokan, Huml (A), Koblasa – V. Tomeček, Chlouba, Poletín – J. Havel, Šťovíček, A. Dlouhý – Lauko.

Rozhodčí

Mrkva, Pražák – Lederer, Hanzlík

Stadion

ČPP Aréna

Návštěva

3899 diváků


Z V VP PP P Skóre B
1. Plzeň 52 28 7 9 8 172:123 107
2. Mountfield 52 26 7 7 12 146:101 99
3. Třinec 52 24 6 8 14 143:122 92
4. Vítkovice 52 26 4 6 16 157:119 92
5. Brno 52 23 6 9 14 148:121 90
6. Pardubice 52 20 5 6 21 128:139 76
7. Liberec 52 18 9 4 21 132:138 76
8. Olomouc 52 16 10 7 19 129:136 75
9. Zlín 52 18 8 4 22 121:140 74
10. Sparta 52 18 5 7 22 140:150 71
11. Chomutov 52 13 10 9 20 132:155 68
12. Ml. Boleslav 52 15 6 8 23 118:139 65
13. Jihlava 52 12 7 7 26 106:139 57
14. Litvínov 52 10 7 6 29 118:168 50

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud