25. ledna 2018 • 11:52

Klaun za 10 tisíc! Sparta zaplatí pokutu za Buchteleho slova o sudím

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ředitel hokejové extraligy Josef Řezníček udělil pokutu 10 tisíc korun Spartě za vyjádření útočníka Jana Buchteleho na adresu arbitra v úterním utkání na ledě Třince. Sedmadvacetiletá nedávná posila Pražanů ze Slovanu Bratislava po své chybně neuznané brance ze 37. minuty utkání, které Sparta prohrála 0:1, v pozápasovému komentáři označil videorozhodčího mimo jiné za klauna.



"Viděl jsem to jednoznačně, za mě to byl regulérní gól. Nevím, co za klauna tam sedělo nahoře, že to neuznal. Stálo nás to body, stálo nás to zápas. Šli bychom do vedení. Z mé strany určitě jasné pochybení," zlobil se po utkání Buchtele. Podle herního řádu extraligy jsou kluby pod hrozbou pokuty povinny zajistit, aby nikdo z hráčů, trenérů a funkcionářů výkon rozhodčích v den utkání v médiích nehodnotil.

Třinec - Sparta: Rozhodčí neuznali gól Jana Buchteleho, viděli kopnutí do puku
Video se připravuje ...

Komise rozhodčích Českého svazu ledního hokeje dala ve středu Buchtelemu za pravdu v tom, že branka měla platit. Podle jejího předsedy Vladimíra Šindlera videorozhodčí Rudolf Potsch pochybil, když doporučil sudím Vladimíru Pešinovi a Zbyňku Kubičíkovi gól neuznat kvůli kopnutí bruslí. Potsch má do 25. února zastavenou delegaci na extraligové zápasy.

Šindler uvedl, že Buchtele sice úmyslně usměrnil puk do branky, a to tak, že nadzvedl patu brusle a provedl pohyb nohou směrem ke kotouči, ale podle aktuálního výkladu pravidla číslo 96 musí jít o zcela zjevné a prokazatelné kopnutí, nikoli pouze usměrnění kotouče, aby byla branka neregulérní.

Komise rozhodčích také zdůraznila náročnost posouzení dané situace, která nebyla z dostupných záběrů sedmi kamer jednoduchá. A ohradila se proti Buchteleho komentáři pro média.

Třinec - Sparta: Čistý průstřel, prosadil se Krajíček, 1:0
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud