Pavel Bárta
1. února 2018 • 10:40

Ne, já hrát nebudu, vzkazuje Šlégr. Litvínov si myslí na Říhu

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Téma posledních dnů v Litvínově znělo, zda nastoupí Jiří Šlégr. „Když jsem zaregistroval, že se vrací Jarda Jágr a že bude hrát Petr Nedvěd, zaregistroval jsem se taky,“ zasmál se po dotazu, zda v těžké chvíli pomůže taky na ledě, stejně jako před třemi lety. V sedmém zápase po nástupu čtyřčlenného trenérského štábu Verva urvala proti Zlínu první bod, prohrála však podvanácté v řadě. Změny tak nemusí být u konce. Podle informací Sportu klub chtěl oslovit kouče Miloše Říhu.



Litvínov prohrává dál, propast mezi posledním celkem tabulky a nejbližšími patry se prohlubuje. Po odchodu trenéra Radima Rulíka nezabrala antibiotika v podobě širšího realizačního týmu v čele s Jiřím Šlégrem. Verva pod ním ještě nevyhrála. Nabízí se tedy otázka, zda by nepomohl radikální řez. Skloňuje jméno 59letého Miloše Říhy, jenž naposledy vedl Slovan v KHL.

„K tomu nebudu nic říkat. Bavíme se o spoustě věcí, které bychom chtěli ještě udělat. Ale zatím to není nic, co bych měl pouštět ven. Momentálně mužstvo vede realizační tým. Co provedeme dál, bude jasné v příštích dnech. Hlavně se nevyhrává. Z toho vyplývá, že se musí něco dít,“ uvedl Šlégr, který je zároveň předsedou představenstva severočeského klubu.

V úterý prohrál Litvínov v prodloužení doma se Zlínem. Získal první bod po změně na střídačce, odstup od zbytku pole však mezitím narostl. „Bodů je pořád ve hře strašně moc. A my raději myslíme na příští zápas, než na cokoli jiného,“ připomíná Jiří Šlégr. „Ale logicky někde vzadu v hlavách máme i baráž a z toho vyplývá, že musíme držet širší kádr, obehrát hokejisty, kdyby se někdo zranil. Hráčům především říkáme, aby se vždycky připravili na příští utkání. Proti Zlínu už to bylo slušné. Nevyhráli jsme, každý bod je však pro nás zlatý. Hlavně pro psychiku. Začíná se to zvedat. Musíme na sobě pořád makat. Hráči se vracejí po zranění, síla v týmu je. Až budou všichni v pořádku, tak se projeví,“ věří.

Sezony na Hlinkově stadionu jsou proměnlivé jak krušnohorské klima. Jednou play off, další rok boje o udržení. Po mistrovské sezoně 2014/15 se Verva probořila až do baráže. Zvládla ji s přehledem. Před rokem vypadl Litvínov ve čtvrtfinále s Mountfieldem, letos se znovu chystá na záchranářské práce. Mnozí je vyhlížejí s obavami, situace se jeví horší než před dvěma lety.

„Tentokrát se sešlo víc okolností. Tehdy jsme neměli tolik zraněných, co teď, kdy využíváme i hráče, kteří by za normálních okolností nenastoupili, na druhou stranu je můžeme vyzkoušet. Teď už to ale vypadá, že se tým dává dohromady,“ soudí Šlégr.

Posily do Litvínova sháněli, jak a kde se dalo. Ze zapomnění v Trenčíně se vynořil bývalý juniorský reprezentant Marek Růžička. Obránce Jakub Čutta zase téměř dva roky nehrál. „Když někdo dostane nabídku z mužstva na play off, dá přednost jemu před týmem z posledního místa. Nikdo se úplně nepohrne tam, kde to úplně nefunguje. Všechno nedopadlo, jak jsme chtěli. Ale jsme rádi, že hráči, kteří přišli, mají odhodlání nám pomoct. To je důležité,“ zdůraznil Šlégr.

Už před pěti lety po roční pauze sám na ledě pomáhal Litvínovu se záchranou. S přestávkami se pak ještě vracel, naskočil i do mistrovské sezony. Za svůj klub dýchá pořád stejně a těžko se dívá na to, jak se plácá na dně. Na hokejovém svazu má zaregistrovanou hráčskou smlouvu. Může tedy hrát.

Tady někde se zrodily zvěsti, že by se znovu mohl převléct do výstroje. Jenže měl dlouhou přestávku, končil kvůli potížím se zády a kvůli nim jednou na ledě dokonce zkolaboval. Trénovat chodí dál v teplácích. Hráčskému comebacku nic nenasvědčuje, on sám se spekulacím směje.

„Když jsem zaregistroval, že se vrací Jarda (Jágr) a že bude hrát i Méďa (Petr Nedvěd), tak jsem se zaregistroval. Jestli se otevírá veteránská liga, tak se na tom chci podílet. Naposledy jsem hrál v roce 2015 a tříletá pauza, to už tady taky bylo... Všichni mi to rozmlouvají, ale mrnění mám pořád. To mi věřte,“ řekl Šlégr.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud