11. března 2018 • 18:00

VIDEO: Jihlava nestačila na Litvínov, Boleslav má jistou záchranu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Jihlavy už mají pouze teoretickou šanci na únik baráži. Ve třetím kole play out totiž nestačila na Litvínov a pravděpodobně ho tak v baráži doplní. Naopak jistou záchranu mají hokejisté Mladé Boleslavi, kteří si poradili s Chomutovem a definitivně se tak v extralize zachránili.



Góly

Domácí: 19:23. Poletín, 42:59. Knot

Hosté: 04:06. Pabiška, 10:49. Flynn, 13:22. L. Volf, 39:41. Orsava, 44:10. Klepiš

Sestavy

Domácí: Š. Lukeš (Tadeáš Dvořák) – Flemming, Dietz, Valach (A), Trefný, Slovák, Knot, Szathmáry – Skokan, Šťovíček, Sklenář – V. Tomeček, Smejkal, Koblasa – J. Havel, Huml (C), Poletín – Lauko, Vantuch, Chrpa.

Hosté: J. Růžička (Groh) – Kurka, Hanzlík (C), Dlapa, Kotvan, Hrdinka, Eminger, J. Říha – Orsava, Nahodil, Valský – Flynn, Klepiš (A), Pacovský – P. Kousal, Urban, Pabiška (A) – Najman, L. Volf.

Rozhodčí

Bejček, Pražák – Jindra, Gerát

Stadion

ZS Chomutov

Návštěva

2913 diváků

Hokejisté třinácté Jihlavy podlehli ve 3. kole skupiny o umístění v extralize na ledě posledního Litvínova 0:2 a mají už jen teoretickou naději na únik baráži o udržení. Dukla by k tomu potřebovala v posledních třech kolech získat plný počet bodů a dvanáctý Chomutov by naopak už nesměl bodovat. O branky vítězů se postarali Ondřej Jurčík a Tomáš Matoušek.

Litvínov byl aktivnější a ve třetí minutě mohl otevřít skóre Jánský, ale minul. Na druhé straně se dostal za obranu domácích Skořepa, ztroskotal však na Petráskovi. Litvínov se ubránil při Trávníčkově trestu a změnu bezbrankového stavu nepřineslo ani v závěru úvodního dějství vyloučení hostujícího Jiránka.

Při něm mohla nejdříve udeřit v oslabení Dukla, ale Petrásek zlikvidoval Strakovu šanci. Při následném tlaku Vervy měl největší možnost na skórování Hanzl, ale Kořenář stihl jeho pokus vytěsnit lapačkou.

Do druhé dějství nastoupili Severočeši v oslabení po Skleničkově faulu z konce úvodního dějství i bez brankáře Petráska, jehož nahradil Kantor. Ten se svými spoluhráči při početní výhodě Dukly odolal. Potom se v rychlém sledu bránila úspěšně Jihlavě po faulech Čachotského a Šidlíka. Šance nedále ve druhém dějství chyběly a nic se neměnilo ani při trestu hostujícího Rabbita.

V závěrečném dějství nabídl domácím další početní výhodu exlitvínovský Stříteský, při kterém trefil zamířil jen do boční sítě Mikúš. Ve 48. minutě šel pykat domácí Čutta a z úniku v oslabení měl velkou šanci Černý, ale Kořenář svůj tým podržel. Dukla se pak při tlaku před Kořenářem také neprosadili a v dalším úniku po návratu z trestné lavice neuspěl ani Čutta.

V 52. minutě byl dostal trest za sekání jihlavský Straka a navíc dostala dvouminutový trest i hráčská lavice Dukly za nesportovní chování. Početní výhodu pěti proti třem využil bleskově po 12 vteřinách po Mikúšově přihrávce Jurčík. Naději na bodový zisk nováčkovi soutěže definitivně sebral v 58. minutě Matoušek, který překonal Kořenáře ranou z levé strany od mantinelu.

Litvínov - Jihlava: Matoušek to trefil krásně! 2:0 pro domácí
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 51:53. Jurčík, 57:14. Matoušek

Hosté:

Sestavy

Domácí: Petrásek (21. Kantor) – Sörvik, Iberer, Čutta, Baránek, Z. Sklenička, Frolo, L. Doudera – J. Černý (A), J. Mikúš, F. Lukeš – Marek Růžička, Řehoř, Trávníček (C) – Jícha, Válek, Jurčík – Jánský, M. Hanzl, Matoušek.

Hosté: Kořenář (52. Volden) – Suchánek, Stříteský, Šidlík, de la Rose, D. Váňa, Kajínek, Půža – Jiránek, Zeman, Čachotský (C) – Anděl, Skořepa (A), Straka – F. Seman, R. Hubáček, Rabbit – Bryhnisveen, Hamill, Diviš (A).

Rozhodčí

Sýkora, Svoboda – Flegl, Polonyi

Stadion

Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov

Návštěva

1 726 diváků

Hokejisté jedenácté Mladé Boleslavi vyhráli ve 3. kole skupiny o umístění v extralize na ledě dvanáctého Chomutova 5:2 a definitivně se zachránili. Piráti mají i přes porážku tři kola před koncem stále náskok devíti bodů před třináctou Jihlavou a stačí jim k jistotě bod či jakékoliv zaváhání Dukly. Mladoboleslavský gólman Jan Růžička pomohl k vítězství 59 úspěšnými zákroky.

Chomutov začal aktivně, ale první se radovali hosté, kteří se v páté minutě prosadili ve vlastním oslabení. Z úniku skóroval Pabiška. V polovině úvodního dějství se v situaci dva na dva po Kurkově pokusu dostal k dorážce osmnáctiletý Flynn a radoval se v sedmém utkání v extralize z premiérové branky.

Ve 14. minutě si připsal první gól v nejvyšší soutěži také Volf, který na něj čekal do 28. utkání. Lukeše překvapil střelou z těžkého úhlu a do branky Pirátů se postavil Tadeáš Dvořák. Chomutov se dočkal snížení 37 sekund před koncem úvodního dějství. Při signalizovaném vyloučení Poletín doklepl Vantuchovu přihrávku před odkrytou branku.

Piráti i do druhé části vstoupili aktivně, ale Huml při závaru s dorážkou ztroskotal na betonech brankáře Jana Růžičky. Před polovinou druhé třetiny Tadeáš Dvořák dvakrát podržel svůj celek - vychytal Urbana a poté také Klepiše, který se dostal do samostatného úniku.

O chvíli později Najman fauloval ujíždějícího Šťovíčka, jenž nařízené trestné střílení neproměnil. Piráti měli převahu a tlak, ale hosté odolali. Středočeši potom nevyužili dva brejky dvou na jednoho. Na 4:1 už ale zvýšil 19 sekund před druhou pauzou po průniku Orsava.

Ve 43. minutě při hře čtyř proti čtyřem vykřesal naději pro Chomutov Knot, ale za 71 vteřin vrátil Mladé Boleslavi tříbrankový náskok Klepiš. Po Urbanově přihrávce proměnil přečíslení a Bruslařský klub podruhé v utkání skóroval v oslabení.

Od 48. minuty se museli Piráti bránit v pětiminutovém oslabení po Flemmingově vyloučení. Z tlaku hostů se jim podařilo několikrát ujet, ale nevyzráli na Jana Růžičku. Hosté už pohodlný náskok uhlídali.

Chomutov - Mladá Boleslav: Knot prudkou ranou propálil vše, co mu stálo v cestě, 2:5
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud