23. března 2018 • 13:47

Primátor: Pro Pardubice chci silného partnera. Zvládnu opět i uličku hanby

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podmínky výběrového řízení na prodej majoritního podílu hokejového klubu HC Dynamo Pardubice se v dubnu vrátí na jednání zastupitelstva. Primátor Martin Charvát (ANO) tento bod předloží již potřetí, řekl novinářům. Zastupitelé ve čtvrtek podmínky neschválili, podle Charváta byla debata zbytečně destruktivní. "Rád bych do dubnového zastupitelstva připravil nový materiál. Budeme ho intenzivně projednávat. Jsem připraven znovu projít uličku hanby, protože si myslím, že to nejlepší, co můžeme pro klub udělat, je najít mu silného partnera," řekl Charvát.



Majoritní podíl koupily Pardubice loni v lednu. Generální manažer a spolumajitel klubu Dušan Salfický (ANO), který je zároveň městským radním, považuje tento krok za správný. Klub je sportovně stabilizovaný, daří se mu.

"Klub vrací všem radost, hokejovou náladu. Jasně bylo na začátku řečeno, že město nebude držet majoritu v klubu dlouhodobě," řekl Salfický. Pokud město nezíská strategického partnera, ekonomická situace klubu možná v příští sezoně bude znamenat obměnu hokejového kádru, dodal.

Podle primátora teď "musí makat obchod", aby zúročil sportovní úspěchy klubu a přivedl sponzory, reklamní zakázky.

Hlavní podmínkou prodeje byla minimální prodejní cena 12,8 milionu korun. Nový většinový vlastník také měl do klubu vložit značné částky, které zvýší základní kapitál a postupně umaže ztráty. HC Dynamo Pardubice tíží kumulovaná ztráta zhruba 40 milionů korun. Má půjčky, které nebude schopné v termínu splatit. Aktuální sezonu však skončí klub zhruba s nulovou bilancí.

Zastupitelé ve čtvrtek naopak schválili podmínky dlouhodobé stabilizace hokejového klubu. Spočívají v odkladu a prodloužení termínu splátek půjček nebo prodloužení reklamní smlouvy s městem do roku 2023. Zakotven je slib dotace 15,1 milionu korun na mládežnický hokej. K tomu dnes primátor řekl, že se příliš neliší od stabilizačních podmínek, které zastupitelé schválili loni v červnu.

Pardubice koupily 38,8 procenta akcií od tehdejšího většinového vlastníka Romana Šmidberského za 9,36 milionu korun. Od loňského ledna drží 73,6 procenta. Dalšími akcionáři jsou Salfický, stále aktivní hráč Petr Čáslava a Jaroslav Šuda.

SESTŘIH: Třinec - Pardubice 3:2. Oceláři vedou sérii, dvakrát se trefil Marcinko
Video se připravuje ...

Tomáš Marcinko otevřel skóre pátého zápasu proti Pardubicím
Tomáš Marcinko otevřel skóre pátého zápasu proti Pardubicím

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud