17. dubna 2018 • 20:01

VIDEO: K. Vary jsou blízko návratu do extraligy! Litvínov už je druhý

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN 10. KOLA | Už je téměř hotovo! Karlovy Vary jsou po domácí výhře 3:0 nad Kladnem krůček od okamžitého návratu mezi elitu, ke kterému jim ve zbývajících dvou kolech stačí jeden bod. Do hry se naopak vrátil Litvínov, který zvládl domácí drama s Jihlavou a po obratu na 3:2 se posunul na druhé místo. Severočeši se tak odlepili od Dukly i Rytířů, na které mají shodně náskok dvou bodů.



Energii stačí bod, ale může ještě zaplakat

Energie začala ve velkém stylu a do první velké šance se dostal již po dvanácti sekundách Flek, Cikánka v kladenské brance ale nepřekonal. Skóre nedokázal otevřít ani v další gólové příležitosti Gríger ve 3. minutě.

Hosté se v KV aréně připomněli až v 8. minutě, Závorka si však s dorážkou Kloze poradil. Machačovi poté v zakončení zabránil jeden z domácích hráčů.

V 11. minutě se domácí již dostali do vedení, Skuhravého přihrávku proměnil v první gól Vachovec. Karlovarský kapitán byl následně vyloučen, Rytíři však úvodní přesilovou hru nevyužili a nepotrestali ani pozdější trest Balána.

Vstup do druhé třetiny poznamenala sérii kladenských vyloučení, Západočeši se ale nedokázali prosadit ani při 61 sekund dlouhé výhodě pět na tři. V polovině utkání se však domácí přece jen gólu dočkali, poté co Cikánka prostřelil Kohout. Další branku mohly Karlovy Vary přidat po přečíslení tři na jednoho, Stloukal ale z dorážky nemířil přesně.

Karlovy Vary - Kladno: Energie udeřila jako první! Trefil se Vachovec, 1:0
Video se připravuje ...

Kladno ale nerezignovalo a snažilo se odvrátit třetí prohru v řadě. Závorka si však poradil se střelou Lenďáka a ustál i závary v závěru prostřední dvacetiminutovky, kdy byli blízko gólu Redlich a Kružík.

Zvýšenou aktivitu hostů nezastavila ani přestávka, Rytíři ale dokazovali, že není náhoda, že jsou nejméně produktivním týmem v baráži. Místo snížení tak z rychlého protiútoku sami inkasovali, akci Fleka dokončil Balán.

V 50. minutě navíc dostal pětiminutový trest za faul na Grígera hostující Štich a šance Kladna na bodový zisk ještě více klesla. Domácí dlouhou výhodu nevyužili, ale zápas bez problémů dovedli do vítězného konce.

Góly

Domácí: 10:53. Vachovec, 29:25. Kohout, 46:41. Balán

Hosté:

Sestavy

Domácí: Závorka (F. Novotný) – Podlipnik, Šafář, M. Rohan (A), Plutnar, Krejčí, Kovačevič, A. Rulík – T. Rachůnek, Balán (A), Flek – O. Beránek, Gríger, Kohout – Vachovec, Skuhravý (C), Šik – Stloukal, Kverka, Vrdlovec.

Hosté: Cikánek (Kopřiva) – Štich (A), Zelingr, Repe, Svedlund, Kehar, Lenďák, F. Matula – Redlich, T. Kaut, Kružík – J. Kloz, Kubík, D. Tůma – M. Hořava (A), Machač, Zikmund (C) – J. Strnad, R. Přikryl, Pekr.

Rozhodčí

Stadion

KV Arena, Karlovy Vary

Návštěva

5502 (vyprodáno) diváků


Zlaté tři body pro Vervu zajistil Gerhát

Litvínov nastoupil do utkání s obráncem Douderou na levém křídle čtvrté formace, přestože byl na soupisce napsaný útočník Doležal. První šanci si vytvořili hosté: Čachotský našel křížným pasem Zemana, ten trefil pouze boční síť. V páté minutě se ukázala dvojice Lukeš, Hübl, gólman Kořenář byl ale pozorný.

O chvíli později Baránek vypálil od modré, Kořenář jeho střelu vyrazil, stejně si sice počínal i při druhé střele, tentokrát ovšem puk vyrazil pouze k Černému a ten z dorážky otevřel skóre.

Domácí byli v tlaku, Gula vybídl střílenou přihrávkou opět Černého, tentokrát puk těsně minul levou tyčku. V další šanci se ocitl Jánský a po něm i Hübl, Kořenář svůj tým podržel. Na druhé straně ve 12. minutě mohl z rychlého protiútoku vyrovnat Zeman, trefil ale jen pravou tyč. V závěru třetiny si hosté vypracovali několik slibných příležitostí a jedna z nich se také ujala, když v 19. minutě vyrovnal v přesilové hře Skořepa.

Litvínov - Jihlava: Je tu obrat, puk do branky zametl Gerhát, 3:2
Video se připravuje ...

Vyrovnávací branka jihlavský tým nakopla a ve druhé části bylo hostů plné hřiště. V 28. minutě vystřelil Seman přes obránce, kotouč propadl Kantorovi mezi betony a hosté rázem otočili vývoj utkání. Domácí byli jako opaření. Další šanci měl Rys, po něm i Suchánek, jenže Kantor tentokrát předvedl dva výtečné zákroky. Litvínov se oklepal až po polovině utkání, Gerhát ve vyložené šanci nedokázal z mezikruží trefit přesně. A když vyrovnání nepřišlo ani z obrovského závaru, šlo se do kabin za stavu 1:2.

Domácí vlétli do třetí části s cílem zvrátit nepříznivý stav, ale proti byl výtečný Kořenář, který zlikvidoval jak šanci Jánského, tak obránců Sörvika i Skleničky. Domácí svůj tlak stupňovali a nakonec se dočkali v 53. minutě vyrovnání, když Mikúš z otočky napálil puk na branku a ten po šťastném odrazu doklouzal za brankovou čáru.

V 56. minutě přišla vítězná trefa v podání Gerháta, který pohotově dorazil kotouč do branky a diváci byli u vytržení. Hostům v závěru nepomohlo ani odvolání brankáře, ani hra v šesti proti čtyřem, při níž stáli při domácích všichni svatí a se štěstím tři body uhájili.

Góly

Domácí: 05:14. J. Černý, 52:39. J. Mikúš, 55:27. Gerhát

Hosté: 18:34. Skořepa, 27:12. F. Seman

Sestavy

Domácí: Kantor (Petrásek) – Sörvik, Baránek, Gula, Frolo, Z. Sklenička, Iberer, L. Doudera – M. Hanzl, J. Mikúš, J. Černý (A) – Jánský, V. Hübl (A), F. Lukeš – Řehoř, Gerhát, Trávníček (C) – Matoušek, Válek.

Hosté: Kořenář (Škarek) – Suchánek, de la Rose, J. Zdráhal, Stříteský, D. Váňa, Šidlík, Hamill – Diviš (A), Skořepa (A), Straka – Anděl, Zeman, Čachotský (C) – F. Seman, R. Hubáček, D. Čermák – Půža, M. Hlinka, Rys.

Rozhodčí

Pešina, Šír – Brejcha, Pešek

Stadion

Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov

Návštěva

4 642 diváků

TABULKA BARÁŽE:

Z V VP PP P Skóre B
1. Litvínov 12 5 2 1 4 27:27 20
2. K. Vary 12 4 3 2 3 30:24 20
3. Jihlava 12 5 1 2 4 29:25 19
4. Kladno 12 4 0 1 7 17:27 13

Závar před brankou Karlových Varů gólem neskončil
Závar před brankou Karlových Varů gólem neskončil

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud