23. září 2018 • 20:50

SESTŘIHY: Boleslav vynulovala Brno, Litvínov dál válí. Slaví i Sparta

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Tipsport extraliga v neděli uzavřela druhý hrací týden svým 4. kolem. První body v sezoně vydolovala Mladá Boleslav, která překvapila na ledě Komety Brno výhrou 2:0. Sparta si doma hladce poradila s Pardubicemi 4:1, stejným výsledkem Liberec porazil Třinec. Stoprocentní zůstává Litvínov, který zvládl derby s Chomutovem 4:1. O stoprocentní bilanci naopak přišly Vítkovice, když doma padly s Plzní 1:2 v prodloužení. Mountfield HK bez problémů porazil Olomouc 4:1 a Zlín vyhrál v Karlových Varech 4:2.



Kometa Brno - Mladá Boleslav 0:2

Hokejisté Mladé Boleslavi dosáhli ve čtvrtém kole extraligy na první bodový zisk. Zvítězili v Brně na ledě mistrovské Komety 2:0 brankami Dominika Pacovského a Jakuba Klepiše. K úspěchu dopomohl hostům kromě kvalitní defenzívy také výborný výkon slovinského brankáře Gašpera Krošelje, který udržel čisté konto. Brňané utrpěli první prohru, doplatili na neproměněné přesilové hry.

Boleslavský trenér Vladimír Kýhos přestavěl po předcházejících třech nezdarech útočné řady. Jeho svěřenci promarnili hned v úvodu zápasu možnost k otevření skóre při 101 sekund dlouhé přesilovce pěti proti třem.

SESTŘIH: Kometa Brno - Mladá Boleslav 0:2. Bruslaři obrali Kometu, mistr poprvé padl
Video se připravuje ...

Čisté konto pomohl Brňanům v těchto chvílích udržet brankář Langhamer, který kryl několik střel a blýskl se zejména při dorážce Žejdla, kdy stačil nohou zabránit kotouči v cestě do sítě.

Kometa postupně převzala iniciativu, v útočném pásmu přehrávala soupeře kombinační souhrou. V koncovce si ale domácí hokejisté nedokázali poradit se slovinským brankářem Krošeljem.

Ve druhé třetině přidali hosté na rychlosti i důrazu. Častěji se dostávali k zakončení, nedokázali si však poradit s pozorným brankářem Langhamerem. Brňané se snažili odpovídat stejnou zbraní, na rozdíl od soupeře se ale tak často nedostávali k vážnějšímu ohrožení Krošelje.

V úvodu třetí třetiny se Kometě nabídla možnost otevřít skóre utkání při třech přesilových hrách. V krátkém sledu zasedla dvakrát na trestnou lavici obránce Dlapa a po něm Vondrka. Boleslav se ale precizní defenzívou ubránila a v 54. minutě po akci obránců Kotvana s Dlapou prostřelil Pacovský poprvé brankáře Langhamera.

Kometa se ještě pokusila v závěru o zvrat, střelecky ale vyšla naprázdno. Naopak čtyři sekundy před koncem při power play soupeře pečetil boleslavskou výhru Klepiš střelou do prázdné branky.

Ohlasy trenérů:

Kamil Pokorný (Brno): „Obě mužstva měla hodně šancí. V zápase vynikli oba brankáři. Přežili jsme v úvodu téměř dvouminutové oslabení ve třech. V přesilovkách ve třetí třetině jsme si vytvořili tlak a velice solidní šance, bohužel jsme dnes gól nedali. Potom jsme zaváhali po standardní situaci v našem obranném pásmu. Bylo to o tom, kdo vstřelí první gól. Dala ho Boleslav. Z výsledku jsme zklamáni. Vytvořili jsme si totiž dostatek šancí, které jsme neproměnili.“
Vladimír Čermák (Mladá Boleslav): „Přijeli jsme do Brna po třech smolně prohraných zápasech, v nichž jsme po dobrých výkonech doplatili na individuální chyby, s pokorou. Čekalo nás těžké utkání. Jsem rád, že kluci plnili, co jsme si řekli před zápasem. Věděli jsme, že je Brno silné na přesilovkách. Podařilo se nám je uhlídat. Výborný výkon odvedl brankář Krošelj. Od toho jsme se odrazili v cenné výhře.“

Góly

Domácí:

Hosté: 53:59. Pacovský, 59:56. Klepiš

Sestavy

Domácí: Langhamer (Vejmelka) – D. Mikyska, Mikuš, Štencel, Gulaši, Bartejs, Malec (A), Barinka – Mallet, P. Holík, Zaťovič (A) – Kašpar, Hruška, Plášek ml. – L. Horký, Nahodil, R. Zohorna – Köhler, L. Čermák (C), Dočekal.

Hosté: Krošelj (Kantor) – Hanzlík (C), Bernad, Němeček, Pláněk, Dlapa, Kurka, Kotvan – Orsava, Žejdl (A), Klepiš – Pacovský (A), Skalický, Vondrka – Šťastný, P. Musil, Látal – Pabiška, Najman, Martin Procházka.

Rozhodčí

Jeřábek, Obadal – Špůr, Polák

Stadion

DRFG arena

Návštěva

7012 diváků


Vítkovice - Plzeň 1:2pr.

Hokejisté Plzně vyhráli ve 4. kole extraligy ve Vítkovicích 2:1 v prodloužení a domácím připravili první prohru i bodovou ztrátu v sezoně. Ačkoliv domácí vedli po trefě Ivana Baranky, hosté rychle vyrovnali zásluhou Vojtěcha Němce a v prodloužení rozhodl David Stach. Oba týmy zatím dokázaly bodovat ve všech zápasech nové sezony.

Domácí se do soupeře pustili zostra a hostující gólman Milčakov si hned ze startu musel poradit s nepříjemnými pokusy Szturce a Kucsery. Po aktivním vítkovickém nástupu ale začali vystrkovat růžky i Západočeši. Do šance se prokličkoval Nedorost, ale Bartošáka nepřekonal ani nadvakrát. Po gólu však volala příležitost Stacha, který si po úniku roztáhl Bartošáka, ale pak netrefil odkrytou branku.

SESTŘIH: Vítkovice - Plzeň 1:2p. Neporazitelnost Ostravanů ukončil David Stach
Video se připravuje ...

Do vedení šly nakonec Vítkovice, jejichž přesilovku čtyři na tři zužitkoval nechytatelným příklepem Baranka. První část však přinesla vyrovnaný zápas a Plzeň to i gólově vyjádřila zásluhou Němce, který po rychlém kontru sklepl do sítě přihrávku Preisignera. Náskok domácích tak vynuloval po 74 sekundách.

Boj a přetahovaná se přenesla i do druhé části. Plzeň v ní byla sice střelecky aktivnější, na šance to bylo znovu přibližně vyrovnané. Obrovskou příležitost ve 27. minutě nevyužil Kantner, který ze sóla nepřekonal Bartošáka. Vzápětí nechal Výtisk ujet ještě Němce, ale svou chybu stihl napravit a ani druhé plzeňské sólo gólem neskončilo. Domácí zase mohli v 33. minutě udeřit zásluhou Tybora, ten však po slibně rozehraném přečíslení z úhlu nebyl úspěšný.

Vyrovnaný souboj mohly Vítkovic zlomit deset minut před koncem normální hrací doby v přesilovce pět na tři, ale explzeňský Schleiss Milčakova neprostřelil. Plzeň byla v závěru dravější a tlačila se před branku, ale rozhodnout v řádném čase nedokázala. Vítkovice v koncovce zápasu vypadly z role, v prodloužení nevyužily přesilovku čtyři na tři a sotva se síly srovnaly, hosté svou aktivitu přetavili v rozhodující úder z hole Stacha.

Ohlasy trenérů:

Jakub Petr (Vítkovice): „Dnes nám v zápase chyběla rychlost nejen v pohybu, ale i v takovém rychlém rozhodování. Většinu zápasu nás Plzeň převyšovala. Byla tam bojovnost, to se hráčům nedá upřít, ale rozhodující byly naše přesilovky pět na tři a čtyři na tři v závěru utkání. V nich musíme zápas rozhodnout.“
Ladislav Čihák (Plzeň): „Viděli jsme bojovné utkání, spoustu vyloučení a hodně přesilovek. Z naší strany to nebylo ideální. Předtím jsme odehráli tři zápasy velmi dobře, bohužel nám z nich chybělo více bodů, proto jsme tady chtěli za každou cenu bodovat. To se nám nakonec povedlo. Přiklonilo se k nám štěstí a za dva body z Vítkovic jsme rádi.“

Góly

Domácí: 14:27. Baranka

Hosté: 15:41. V. Němec, 62:22. Stach

Sestavy

Domácí: Bartošák (Dolejš) – Hrbas, Baranka, Šidlík, de la Rose, Výtisk (A), Trška – Szturc (A), O. Roman, Tybor – Olesz (C), Lev, Schleiss – Dej, Mahbod, D. Květoň – Kucsera, Š. Stránský, P. Zdráhal – Pytlík.

Hosté: Milčakov (Frodl) – J. Kindl (A), Čerešňák, Allen, L. Kaňák, Pulpán, Vráblík – Kantner, Nedorost, Gulaš (C) – Stach, Kratěna, Indrák (A) – D. Kindl, Kracík, V. Němec – Straka, Kodýtek, Eberle – Preisinger.

Rozhodčí

Hodek, Kubičík – Kajínek, Zavřel

Stadion

Ostravar aréna

Návštěva

5 703 diváků


Liberec - Třinec 4:1

Hokejisté Liberec vyhráli ve 4. kole extraligy nad Třincem 4:1 a po úvodních dvou zápasech bez bodu i bez gólu uspěli podruhé za sebou. Vítězným gólem a asistencí k tomu přispěl útočník Marek Kvapil, branku a přihrávku zaznamenal i bek Martin Ševc. Úřadující vicemistr si naopak v nové sezoně připsal třetí prohru.

Třinec byl sice v úvodu zápasu aktivnější, ale do první velké šance se dostali ve čtvrté minutě domácí. Hudáček přihrál zpoza branky najíždějícímu Šmídovi, který ale nestihl zamířit do odkryté branky. Na druhé straně zahrozil Hladonik. Blíže ke gólu měli ale opět domácí, Ordoš však při úniku ztroskotal na Hrubcovi.

SESTŘIH: Liberec - Třinec 4:1. Bílí Tygři se rozstříleli. Doma si smlsli na Ocelářích
Video se připravuje ...

V polovině úvodního dějství se Oceláři ubránili při Douderově vyloučení, ale ve 13. minutě se dočkali domácí vedoucí branky. Bulíř se po Krenželokově přihrávce dostal sám před třineckého gólmana a překonal jej blafákem do bekhendu.

Třinec vyrovnal v přesilové hře při Ordošově vyloučení. V první šanci ještě Marcinko z dorážky Willa nepřekonal. O chvíli později našem Bukarts mezi kruhu Adamského, který trefil přesně pravý horní roh liberecké branky.

V úvodu druhé třetiny Třinec zvýšil střeleckou aktivitu, ale Will odolával. Nejnebezpečnější byla teč Viedenského, pro kterého pak ve 26. minutě duel předčasně skončil, když se zranil při souboji. Na druhé straně prověřil Hrubce při vyloučení Ondřeje Kovařčíka Valský.

Ve 34. minutě se dostal podruhé do vedení Liberec. Derner našel na levém kruhu Kvapila, který střelou pod vyrážečku překonal Hrubce. Bílé Tygry gól povzbudil a snažili se pojistit náskok. Lakatoš ani Valský ale na třineckého gólmana svými pokusy už nevyzráli.

Hned v úvodu třetí třetiny uvolnil Hudáček zadovkou zpoza branky Jelínka, který ale zblízka Hrubce nepřekonal. Ve 45. minutě už Severočeši své vedení zvýšili. Na trestné lavici pykal za nesportovní chování Gernát, Kvapil přihrál na modré čáře Ševcovi, který prostřelil třineckého gólmana.

Při následném Ševcově trestu se Liberečtí ubránil a sami další vyloučení Oceláři potrestali. Při Hladonikově pobytu na trestné lavici připravil Valský gól pro Redenbacha. Snížit mohl Hrňa, náskok Bílých Tygrů mohli ještě navýšit Lakatoš či při Krajíčkově trestu Valský.

Ohlasy trenérů:

Filip Pešán (Liberec): „Vstoupili jsme do utkání relativně slušně. První třetina byla naprosto vyrovnaná. Na začátku druhé třetiny začínal Třinec tahat za delší konec a podržel nás vynikající Roman Will. Od půlky druhé třetiny jsme začali hru otáčet a náš výkon se potom stabilizoval. Přidali jsme branky a zaslouženě jsme vyhráli.“
Marek Zadina (Třinec): „Přijeli jsme uhrát co nejlepší výsledek a nějaké body, ale bylo to těžké, protože Liberec se pomalu zvedá. První třetinu jsme neodehráli špatně. Byla vyrovnaná. Dostali jsme gól, když jsme propadli na naší modré čáře. Pak jsme v přesilovce vyrovnali. Do druhé třetiny jsme měli velmi dobrý vstup, udrželi jsme se v útočném pásmu, ale neproměnili jsme žádnou ze střel. Dostali jsme gól na 1:2, ve třetí třetině jsme dostali po naší chybě na 1:3 a naše hra se sesypala. Soupeř se dostal na koně, začal líp bruslit a měl více ze hry. Chtěl bych vyzdvihnout našeho gólmana (Hrubce), který nás v těžkých chvílích podržel. Vstup do sezony jsme si představovali samozřejmě jinak, ale musíme se poučit z chyb a jít dál.“

Góly

Domácí: 12:25. Bulíř, 33:43. M. Kvapil, 44:12. Ševc, 49:31. Redenbach

Hosté: 18:04. Adamský

Sestavy

Domácí: Will (Schwarz) – Stříteský, Derner, Doherty, Šmíd (A), Havlín, Ševc – L. Hudáček, P. Jelínek (C), L. Krenželok – Lenc, Bulíř (A), M. Kvapil – Valský, Redenbach, Ordoš – Teplý, Lakatoš, J. Vlach – M. Zachar.

Hosté: Hrubec (Hamerlík) – M. Doudera, Krajíček (C), Adámek, D. Musil, Haman, Gernát – Chmielewski, Marcinko, Roberts Bukarts – Svačina, Cienciala, Adamský (A) – Hrňa, Viedenský, Dravecký (A) – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hladonik – R. Vlach.

Rozhodčí

Hribik, Horák – Jindra, Zíka.

Stadion

Home Credit Arena, Liberec

Návštěva

5 629 diváků


Sparta - Pardubice 4:1

Hokejisté Sparty porazili ve 4. kole extraligy Pardubice 4:1. V nové sezoně si tak Pražané připsali třetí výhru, bilance jejich dnešního soka je opačná. Dynamo zatím vyhrálo jen jednou. Sparta vedla po dvou třetinách 3:0, teprve pak se prosadili i hosté, v extralize tak před svými fanoušky porazila Východočechy po dvou prohrách poprvé od ledna 2017.

První velkou možnost měl v páté minutě Pech po rychlé kombinaci s Formanem, na Kacetla ale recept nenašel. Zanedlouho Buchtele přidržel puk u postranního hrazení, po chvíli ho nahodil na branku Dynama a ten proplachtil přes clonící hráče až za záda pardubického gólmana.

SESTŘIH: Sparta - Pardubice 4:1. Výhru Pražanů zpečetil Černochův parádní únik
Video se připravuje ...

Východočeši, kteří při svém dosud jediném venkovním vystoupení zaskočili Liberec a obrali ho o všechny body, působili vcelku neškodně. Vypovídal o tom i poměr střel v první třetině 19:3. Převahu sparťanů ještě promítl i do skóre v 17. minutě obránce Košťálek, když ranou bez přípravy zužitkoval výhodnou přesilovku čtyři na tři a připsal si již třetí trefu v sezoně.

Hned zkraje druhé třetiny mohl navýšit vedení domácích Forman, hosté mu ale díky velké obětavosti skórovat nedovolili. Poté se během krátké doby vyznamenali oba gólmani: nejprve domácí Machovský vykryl vyrážečkou pokus Čáslavy, na druhé straně Kacetl včas utěsnil místo u pravé tyče po ráně Silla, jenž se dostal k dorážce vlastní střely.

Kacetl měl ve 28. minutě i obrovské štěstí, že Kumstát nedokázal do prázdné branky zamést kotouč, který po střele vypadl za jeho zády. Hra měla vcelku klidný průběh, i proto, že Machovský byl při ojedinělých příležitostech hostů bezchybný. Místo toho našel na konci 35. minuty Jarůšek najetého beka Piskáčka a bylo to 3:0.

Jiskru naděje pro Východočechy sice vykřesal ve třetím dějství Marosz, jenže pak se dostal za záda hostujících zadáků Černoch a vrátil Spartě klid i tříbrankový náskok. V 55. minutě sice hosté překonali Machovského podruhé, jejich trefa ale nebyla uznána kvůli úmyslnému kopnutí bruslí.

Ohlasy trenérů:

Jaroslav Nedvěd (Sparta): „Chtěli jsme využít pozitivní energii, kterou jsme získali po vítězství v Plzni, kde se nám podařilo urvat dva body. Aktivitu, pohodu a zdravé sebevědomí se nám povedlo přenést do dnešní první třetiny, kdy jsme dominovali a Pardubice vysoko přestříleli. Byla jen škoda, že jsme dali jen dva góly, neboť už po první třetině mohlo být rozhodnuto. Pak se hra srovnala, Pardubice přidaly, ale my jsme nijak nepanikařili, nechtěli jsme otevřít hru a udělat chyby vzadu. Za stavu 3:0 jsme přestali dělat některé věci na 100 procent, ale čtvrtý gól nás zklidnil.“
Miloš Holaň (Pardubice): „I přesto, že jsme se připravovali, že tady bude od domácích hlavně na začátku zápasu obrovský tlak, tak jsme první třetinu absolutně nezvládli. Byli jsme všude pomalejší, Sparta nás jasně přestřílela a jen díky Ondrovi Kacetlovi byl pro nás výsledek za stavu 2:0 ještě docela mírný. Od druhé třetiny se výkon začal pomalu zlepšovat, ale nebyl tam žádný efekt. Když jsme se trošku nadechli gólem ve třetí třetině, uděláme zase individuální chybu. Sparta dnes vyhrála zaslouženě, v zápase dominovala. My jsme byli slabší, s jedním gólem nemůžeme pomýšlet na nějaký dobrý výsledek. Musíme dát hlavy nahoru a začít hrabat.“

Góly

Domácí: 06:48. Buchtele, 16:53. Košťálek, 34:59. Piskáček, 51:10. Černoch

Hosté: 45:53. Marosz

Sestavy

Domácí: Machovský (Honzík) – Blain, Kalina, T. Pavelka, Košťálek, Piskáček (A), Delisle, Tomáš Dvořák – Říčka, P. Vrána (C), Jarůšek – Smejkal, Sill, Černoch – Kumstát, Pech (A), Forman – Buchtele, Klimek, Kudrna.

Hosté: Kacetl (Klouček) – Wishart, Cardwell, Hrabal, Trončinský, Čáslava, Budík, Holland – T. Svoboda, Bubela, Treille (A) – Rolinek (C), Marosz, P. Sýkora (A) – Perret, Poulíček, Miromanov – Vondráček, Dušek, Mandát.

Rozhodčí

Pavlovič, Pražák – Gerát, Hynek

Stadion

O2 arena, Praha 9–Libeň

Návštěva

8 335 diváků


Litvínov - Chomutov 4:1

Hokejisté Litvínova porazili ve 4. kole extraligy Chomutov 4:1 a jsou tak jediným týmem soutěže, který ještě neztratil ani bod. Verva se udržela v čele tabulky, Piráti stále čekají na premiérové body a jsou poslední. Dvěma góly se na dnešní výhře Litvínova podílel útočník František Lukeš.

Již po šestnácti vteřinách hry prověřil chomutovského brankáře Štěpána Lukeše propagační střelou Baránek. V čtvrté minutě nahodil bekhendem kotouč do brankoviště Hunkes, o dorážku se pokoušel Mikúš, hostující brankář si ale připsal dva dobré zákroky.

Na druhé straně se v ojedinělé šanci ocitl Stránský, Janus si proti střele povyjel a zneškodnil ji. V další šanci měl prsty aktivní obránce Hunkes, který v úniku nejprve přestřelil branku, poté ještě puk naservíroval Myšákovi, který jemnou tečí trefil pouze výstroj hostujícího brankáře.

SESTŘIH: Litvínov - Chomutov 4:1. Chemici jsou stále neporažení, jejich formu odnesli Piráti
Video se připravuje ...

V 17. minutě se už domácí za svou aktivitu dočkali odměny v podobě vedoucího gólu. František Lukeš ve dvojnásobné přesilové hře švihem z levého křídla vymetl šibenici a nedal svému mladšímu bratrovi šanci zasáhnout.

Vyrovnat mohl ihned po přestávce Růžička, který vypálil z otočky, jeho šanci ale výtečným zákrokem zmařil Janus. V 23. minutě se po chybné rozehrávce hostujícího brankáře dostal k puku Hübl, nahodil ho na branku a puk proklouzl Štěpánu Lukešovi mezi betony. O tři minuty později se radoval z druhé trefy v utkání František Lukeš, který se po krásné Hüblově přihrávce trefil z mezikruží.

V polovině utkání přišla pro hosty branka naděje. Dlouhý ranou od modré čáry snížil a utkání tak dostalo nový náboj. Hosté vrhli všechny síly do útoku, ovšem kontaktní branku nedokázali vstřelit Huml ani Vantuch.

Úvod závěrečné třetiny patřil opět domácím. Po Ščotkově nahození puk zůstal před Štěpánem Lukešem, odkrytou branku ale Černý nedokázal trefit. Poté dostal skvělou přihrávku do jízdy Myšák, svůj nájezd ale neproměnil. V 47. minutě se po chybné hostů v rozehrávce dostal ke střele Hübl, Štěpán Lukeš ale puk vytěsnil. Hosté byli v průběhu třetí třetiny bezzubí a žádnou šanci si nevypracovali. Skóre zápasu tak uzavřel domácí Tůma.

Ohlasy trenérů:

Radim Skuhrovec (Litvínov): „Utkání se nám hodnotí dobře. Věděli jsme, že to bude těžké utkání. Misky vah jsme překlopili na naší stranu díky brance v přesilové hře. Šli jsme si celé utkání za naším cílem. V poslední třetině jsme předvedli velmi dobrý výkon směrem dozadu. Bylo tam hodně zblokovaných střel, hodně zjednodušené hry, to jsme chtěli hrát. Za to, jak hráči k zápasu přistoupili, si zaslouží pochvalu. Krotíme emoce, víme že je začátek sezóny. Nechceme usnout na vavřínech. Slavní jsme jen do půlnoci, poté se začneme připravovat na další utkání.“
Jan Šťastný (Chomutov): „Připravovali jsme se na soupeře, který se nachází v lepším rozpoložením než my. Věděli jsme, že vyrážíme na horkou půdu a že bude důležité zachytit začátek zápasu. Myslím si, že se nám to povedlo, ale polovinu času v první třetině jsme hráli v oslabení. I když jsme srdnatě bránili a oslabení hráli dobře, inkasovali jsme a to domácí nakoplo. Chtěli jsme hrát agresivně, dohrávat souboje a hrát na hraně. Věděli jsme, že to je jediná naše šance, jak uspět. Dostali jsme bohužel druhý gól, vzápětí třetí, poté jsme sice snížili, ale Litvínov si zápas zkušeně pohlídal a zaslouženě zvítězil.“

Góly

Domácí: 16:59. F. Lukeš, 23:38. V. Hübl, 25:51. F. Lukeš, 55:06. D. Tůma

Hosté: 29:51. A. Dlouhý

Sestavy

Domácí: Janus (Hanuljak) – Hunkes, Baránek, Šesták, Kubát, L. Doudera, Ščotka, Romančík – Petružálek (A), J. Mikúš, J. Černý – Myšák, V. Hübl (A), F. Lukeš – D. Tůma, Gerhát, Trávníček (C) – Jurčík, M. Hanzl, Matoušek.

Hosté: Š. Lukeš (Stezka) – Valach, Jank, Knot, Štich, Mrázek, Dietz, Trefný – Vantuch, V. Růžička (A), Sklenář – Šťovíček, Klhůfek, Tomica (C) – J. Stránský, Huml (A), A. Dlouhý – J. Havel, Chlouba, Chrpa.

Rozhodčí

Šír, Sýkora – Lhotský, Svoboda

Stadion

Zimní stadion Ivana Hlinky


Mountfield HK - Olomouc 4:1

Hokejisté Hradce Králové porazili ve 4. kole extraligy Olomouc 4:1 a připsali si třetí výhru v řadě. Naopak Olomouc poprvé v sezoně nebodovala a klesla v tabulce za svého dnešního soupeře. Východočeši, v jejichž sestavě se poprvé objevil útočník Radek Smoleňák, jsou už třetí.

Trenéři domácích tentokrát poslali do branky Jaroslava Pavelku, přestože tým s Brandonem Maxwellem v zádech vyhrál předešlá dvě utkání. V mužstvu se objevil také bývalý reprezentační kapitán Smoleňák, který v minulé sezoně v Mountfieldu působil. V létě se ale snažil získat angažmá v zahraničí, a když se mu to nezdařilo, podepsal kontrakt na východě Čech.

SESTŘIH Mountfield HK - Olomouc 4:1. Hradečtí obrali Moru o všechny tři body
Video se připravuje ...

Hradečtí byli od začátku aktivnější. V první třetině povolili hostům jen pět střel. Domácí pálili třináctkrát, přesto se prosadili jen jednou. Ve 12. minutě skóroval v přesilovce pohotově dorážející Vincour a navázal tak na trefu z předešlého domácího zápasu.

Ve druhé části byli domácí střelecky úspěšnější a prakticky rozhodli o tom, kdo bude brát tři body. Hned ve 21. minutě kapitán Koukal trochu netradičně zkusil střelu "golfákem" a trefil horní roh branky. O šest minut později navíc Hradec zvýšil. Před brankou se nejlépe zorientoval Miškář.

Olomouc měla záchvěvy, ale domácí byli přímočařejší a nebezpečnější. Ve třetí části to opět ukázala třetí útočná formace Mountfieldu. Ve 43. minutě zakončil její akci Paulovič, který se trefil poprvé v české extralize.

Hosté se ještě zvedli. V 52. minutě Laš tvrdě přes obránce vypálil a pokořil Pavelku. Hradecký gólman však poté týmu pomohl, zasáhl při několika ošemetných situacích a i díky němu Hanáci utkání již více nezdramatizovali.

Ohlasy trenérů:

Petr Svoboda (Hradec Králové): „Dnes rozhodoval pohyb, ve kterém jsme byli lepší. Podařilo se nám dát tři góly z předbrankového prostoru, na čemž v poslední době pracujeme. Musím vyzdvihnout týmový výkon, který mančaft podal. Zkušenosti Radka Smoleňáka jsme viděli, pomohl nám v přesilovkách, ale opravdu bych ten výkon označil za týmový.“
Jan Tomajko (Olomouc): „Řekl bych, že Hradec byl lepší úplně ve všem. Vyhrával souboje, vytvořil si daleko víc šancí a zaslouženě vyhrál. Od nás to byl tentokrát špatný výkon, ale nedá se nic dělat, v pátek se hraje zase.“

Góly

Domácí: 12:41. Vincour, 20:39. Koukal, 26:37. Miškář, 42:10. Paulovič

Hosté: 51:09. Laš

Sestavy

Domácí: J. Pavelka (Maxwell) – Zámorský, Piché, Cibulskis, Graňák (A), F. Pavlík, Rosandić, Nedomlel – Smoleňák, Koukal (C), M. Chalupa – Vincour, Cingel (A), R. Pavlík – Berger, Bičevskis, Miškář – Paulovič, Kukumberg, Bezúch.

Hosté: Lukáš (Konrád) – Škůrek, Vyrůbalík (C), J. Galvas, Ondrušek (A), Jaroměřský, Staněk, Dujsík – J. Káňa, J. Knotek, Laš – Irgl, Kolouch, Burian – Skladaný, Strapáč, Holec – V. Tomeček, Mráz, Ostřížek.

Rozhodčí

Hradil, Kika – Lederer, Ganger

Stadion

ČPP Aréna

Návštěva

4420 diváků


Karlovy Vary - Zlín 2:4

Hokejisté Zlína vyhráli ve 4. kole extraligy na ledě Karlových Varů 4:2, připsali si druhou výhru v sezoně a přeskočili svého dnešního soupeře v tabulce. Hosté o zisku tří bodů rozhodli ve druhé třetině, kdy se střelecky třikrát prosadili.

Oba týmy dnes postrádaly několik hráčů ze základní sestavy. Domácím chyběli zranění Podlipnik a Plutnar, Zlín nemohl využít služeb disciplinárně potrestaných obránců Ference a Gazdy.

Západočeši měli hned v úvodu výhodu přesilové hry, kterou však nevyužili. Mikúš trefil jen brankovou konstrukci. Zlín hrozil z rychlých protiútoku, gólman Novotný však dokázal všechny situace vyřešit. Popelka poté minul odkrytou část branky.

SESTŘIH: Karlovy Vary - Zlín 2:4. Beran Poletín zaskočil gólmana Novotného v oslabení
Video se připravuje ...

Bezbrankový stav se změnil až v 15. minutě, kdy se domácí zásluhou Šenkeříka dostali do vedení. Zlín však dokázal rychle odpovědět. Po akci na jeden dotek vyrovnal Kubiš.

Ve 24. minutě při vyloučení zlínského Fořta ujel karlovarské obraně v oslabení Poletín a otočil vývoj zápasu. Ani hosté se neradovali z vedení dlouho, v pokračující početní výhodě povýšené navíc vyloučením Freibergse přesně zakončil Rachůnek.

Posunout Energii zpět do vedení mohl opět v oslabení Gorčík, ale jeho únik skončil jen na tyčce hostující branky. Po nenápadné akci udeřil ve 33. minutě Šlahař, který střelou z pravého kruhu nachytal do té doby pozorného Novotného. Po vedoucí brance ovládli Jihomoravané zbytek druhé třetiny a navíc přidali i čtvrtý gól.

I když trenéři Karlových Varů v závěrečná třetině změnili složení první formace, odehrála se třetí dvacetiminutovka zcela v režii Beranů. Hosté si s přehledem pohlídali dvoubrankové vedení a nedovolili domácím snížit. Karlovy Vary si tak připsali druhou porážku ve třetím domácím utkání v řadě.

Ohlasy trenérů:

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): „Do utkání jsme chtěli dobře vstoupit a pokusit se vstřelit první branku. To se nám povedlo, ale myslím si, že klíčové bylo, že jsme nedokázali udržet vedení do konce první třetiny. Po chybě jsme propadli ve středním pásmu a umožnili soupeři dostat se do kontaktu. Byť jsme chtěli hrát ze zabezpečené obrany, tak jsme poté ještě Zlínu dovolili vytvořit si brejkové situace, které nekompromisně potrestal. My jsme ze šancí, které jsme měli, vytěžili pouze dvě tyčky. Nepodařilo se nám vstřelit nějaký ten šťastný gól, který by nás do zápasu více vrátil. Pokud se Zlín dostane do vedení, tak je neskutečně organizovaný a obětavý do obrany. Ve třetí třetině si soupeř zkušeně pohlídal zápas a už nás do zápasu v podstatě nepustil.“
Robert Svoboda (Zlín): „Jsme velice rádi, že jsme zde získali tři body. Věděli jsme, že domácí ve svém prostředí hrají dobře, bojovně a i s výsledky. Pro nás to bylo velice těžké, protože nejsme kompletní, máme spoustu zraněných hráčů. Bylo dobré, že jsme se udrželi v kontaktu a byli jsme schopní odpovědět na vedoucí branku domácích. Ve třetí třetině jsme utkání odehráli asi úplně nejlépe, nedopustili jsme, aby domácí utkání zdramatizovali. Naopak jsme mohli ještě skóre navýšit.“

Góly

Domácí: 14:29. Šenkeřík, 24:08. T. Rachůnek

Hosté: 16:55. Kubiš, 23:18. Poletín, 32:19. Šlahař, 36:34. Fořt

Sestavy

Domácí: F. Novotný (Závorka) – Sičák (A), Krejčí, L. Vágner, M. Rohan, Kovačevič, Šenkeřík, Šafář – T. Rachůnek (A), Balán, Flek – O. Beránek, Gríger, Kohout – Lapšanský (C), Skuhravý, Gorčík – T. Mikúš, Kverka, T. Havránek.

Hosté: J. Sedláček (Štůrala) – Freibergs, Nosek (A), Žižka (C), Valenta, Řezníček, Matějíček, M. Novotný (A) – Kubiš, Fořt, E. Kulda – Šlahař, Herman, J. Ondráček – Karafiát, P. Sedláček, Poletín – Werbik, Fryšara, Popelka.

Rozhodčí

Pešina, Veselý – Frodl, Komárek

Stadion

KV Arena, Karlovy Vary

Návštěva

3323 diváků

Z V VP PP P Skóre B
1. Liberec 52 30 3 5 14 170:125 101
2. Třinec 52 30 3 3 16 153:117 99
3. Plzeň 52 26 7 6 13 178:116 98
4. Mountfield 52 25 6 6 15 147:125 93
5. Brno 52 23 7 5 17 149:133 88
6. Olomouc 52 24 3 7 18 127:136 85
7. Vítkovice 52 24 4 3 21 142:131 83
8. M. Boleslav 52 25 3 1 23 128:118 82
9. Zlín 52 22 3 5 22 143:144 77
10. Sparta 52 20 7 2 23 140:140 76
11. Litvínov 52 20 5 1 26 128:147 71
12. K. Vary 52 13 4 6 29 125:155 53
13. Chomutov 52 13 3 5 31 116:174 50
14. Pardubice 52 9 2 5 36 102:187 36

Hokejisté Mladé Boleslavi se radují z vítězné branky Dominika Pacovského na ledě Komety Brno
Hokejisté Mladé Boleslavi se radují z vítězné branky Dominika Pacovského na ledě Komety Brno

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud