18. listopadu 2018 • 19:50

SESTŘIHY: Hradec skolil Kometu 6:3. Sparta padla potřetí v řadě

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Liberce udrželi i po 20. kole základní části před silnou skupinou pronásledovatelů vedení v tabulce extraligy, když porazili Karlovy Vary 4:1. Hradec Králové přestřílel ve šlágru kola Brno 6:3. Sparta počtvrté za sebou nedosáhla před svými fanoušky ani na bod a podlehla Olomouci 4:6. Podívejte se na SESTŘIHY ze všech zápasů na iSport.cz.



Trápení Pražanů umocnili Hanáci Burian a Holec

V úvodu se hrálo dlouho bez velkých šancí a nic se na tom nezměnilo ani při přesilové hře, kterou nabídl domácím Nahodilův faul v sedmé minutě. Až v polovině prvního dějství byli domácí blízko gólu. Nejdříve neprostřelil skrumáž před Konrádem Rousek, který následně ještě našel Delisleho, jenže kanadský bek sedícího olomouckého gólmana nepřekonal.

V 15. minutě mohli jít do vedení hosté. Nahodil uvolnil šikovně bekhendem Buriana, ale Machovský stihl zasáhnout pravým betonem. Za tři minuty už se však Hanáci radovali. Burian projel mezi bránícími hráči Sparty, natlačil se před Machovského a forhendem úspěšně zakončil.

V úvodu druhé části se po Dvořákově faulu dočkali první přesilovky hosté, ale neprosadili se a v oslabení musel krýt Konrád Sillův pokus. Ve 25. minutě Olomouc zvýšila. Po Strapáčově vyhození ujel Holec a střelou z mezikruží překonal Machovského. Za 122 sekund se po přihrávce Skladaného trefil Holec z levého kruhu přesně k protější tyči a Machovského nahradil v brankovišti Honzík.

Vzápětí srazil Dujsík u mantinelu Berana a dostal trest na pět minut a do konce utkání. Za dalších 49 sekund šel navíc pykat i Irgl a výhodu pěti proti třem ve 29. minutě využil obránce Blain, který zamířil zápěstím k levé tyči.

Za 89 vteřin se navíc trefil z levého kruhu přesně do bližšího horního rohu Konrádovy branky Kudrna a sparťané snížili na rozdíl jediné branky. Pokračující dlouhou přesilovku Sparty zkrátil Blainův trest a hosté měli po trestech Vrány a Smejkala k dispozici ještě dvě přesilovky v druhé části, ale skóre se neměnilo.

V úvodu třetí třetiny si Konrád poradil s Blainovým pokusem i s Vránovou dorážkou a potom ještě zlikvidoval ránu Buchteleho. Ve 45. minutě už ale nestačil na Vránův pokus z pravého kruhu přes stínícího Smejkala. Vzápětí při Sillově trestu kryl Honzík Galvasův bekhendový pokus.

V 50. minutě však vrátil hostům vedení Ostřížek, který překonal Honzíka ranou od modré čáry. Za 58 sekund se radovala Olomouc znovu: Burian nahodil puk bekhendem zpoza branky a sparťanský gólman si jej srazil za svá záda. Za dalších 42 vteřin Skladaný v přečíslení nabídl puk Lašovi a Honzík byl bez šance - 3:6.

V 57. minutě sice Sparta udeřila potřetí v utkání v přesilové hře, když se po Pechově přihrávce prosadil Buchtele, ale hosté i přes další oslabení už dvoubrankový náskok uhájili. Doma Sparta nedosáhla na bodový zisk dokonce počtvrté za sebou.

Ohlasy trenérů

Uwe Krupp (Sparta): "Měli jsme dobrý vstup do utkání a vytvořili jsme si tlak. V první třetině jsme se dobře vyrovnávali s rychlostí olomouckých hráčů, ale soupeř využil jednu naší chybu. Ve druhé třetině přidal soupeř další dva góly, ale náš tým dokázal odpovědět a využil přesilovky. Potom jsme dobře sehráli i oslabení, kterých bylo dost. Ve třetí třetině jsme vyrovnali, ale pak to tam opět napadalo Olomouci. Je to pro nás nepříjemná prohra. Musíme se nachystat na příští víkend a ukázat si problémy, které máme. Především dostáváme hodně branek, což se nám předtím nestávalo."

Jan Tomajko (Olomouc): "Věděli jsme, že Sparta dvakrát prohrála, takže do zápasu vstoupila takovým mírným tlakem. Ten jsme ustáli a první třetinu jsme vyhráli 1:0. Pro nás to bylo hodně důležité. Ve druhé třetině jsme odskočili na tři góly. Sparta se ve dvou přesilovkách dostala zpátky do zápasu a srovnala ve třetí třetině na 3:3. My jsme pak třemi góly zápas rozhodli. Jsme rádi za tři body. Na Spartě se nevyhrává tak často. Jsme spokojení i s produktivitou, protože šest gólů v sezoně jsme ještě nedali. Hráčům bych chtěl poděkovat za bojovnost. Za stavu 3:3 jsme nesložili zbraně a dotáhli jsme to do vítězného konce."

SESTŘIH: Sparta - Olomouc 4:6. Divočinu ovládli Moravané a z hlavního města vezou tři body
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 28:44. Blain, 30:13. Kudrna, 44:20. P. Vrána, 56:23. Buchtele

Hosté: 17:23. Burian, 24:28. Holec, 26:30. Holec, 49:15. Ostřížek, 50:13. Burian, 50:55. Laš

Sestavy

Domácí: Machovský (27. Honzík) – T. Voráček, Delisle, Tomáš Dvořák, Blain, Košťálek, Gregorc, M. Jandus – Kudrna, P. Vrána (C), Smejkal – Forman, Pech (A), Kumstát – Beran, Sill, Rousek – Jarůšek, Pšenička, Buchtele.

Hosté: Konrád (Lukáš) – Ondrušek (C), J. Galvas, Švrček, Škůrek, Jaroměřský, Dujsík, Staněk – Irgl, Strapáč, Mráz – V. Tomeček, J. Knotek (A), Ostřížek – Jergl, Nahodil, Burian – Holec, Skladaný, Laš.

Rozhodčí

Horák, Pražák – Brejcha, Jelínek

Stadion

Návštěva

8 733 diváků


Flekův rychlý úder Energii nepomohl

V pátek museli Bílí Tygři vstřebat hořkou porážku u lokálního rivala v Mladé Boleslavi, o to více natěšení vlétli do dnešního utkání. Hosté ale začali sympaticky, přečkali počáteční nápor a šli dokonce do vedení, když gólmana Willa prostřelil střelou k tyči Flek. Nakonec to ale bylo ze strany Západočechů vše.

Domácí pokračovali v náporu a za necelé čtyři minuty se dočkali vyrovnání: Jelínek vybojoval kotouč u mantinelu, předložil ho Lukáši Krenželokovi, který nekompromisní střelou pod horní tyč překonal Novotného. Nejblíže ke gólu pak měl Liberec v přesilovce v 16. minutě. Nejprve neuspěl Lenc, kterému sebral jistý gól fantastickým zákrokem Novotný a vzápětí nastřelil Kvapil tyčku. V závěru třetiny to zkusil individuálně Hudáček, ale ani on neuspěl.

Úvod druhé části vyšel opět lépe Západočechům. Po chybě Dohertyho ve středním pásmu jeli hosté dva na jednoho, Roman Vlach nabil Beránkovi, ale Will se stihl přesunout a Beránka vychytal. O něco později se na druhé straně předvedl nádhernou akcí čtvrtý liberecký útok. Po ose Jaroslav Vlach, Jeník doputoval puk k Zacharovi a ten dělovkou z první překonal Novotného. Zaznamenal tak svůj první extraligový gól a dokonal obrat.

V polovině zápasu nastřelil Hudáček tyč, Novotnému tak pomohla branková konstrukce již podruhé v zápase. Tyčka vzápětí zvonila v uších i Willovi po střele Kovačeviče. Síť se rozvlnila až ve 35. minutě, a to znovu za zády Novotného. Valský ideálně našel před brankou Redenbacha a ten do prázdné branky zvýšil vedení Libereckých.

Ve 45. minutě mohl zdramatizovat vývoj utkání Rachůnek, jenže vyloženou šanci zahodil. Z protiútoku pak Lenc usměrnil Kvapilovu přihrávku za záda Novotného a zvýšil již na 4:1. Kvapil díky asistenci natáhl svoji bodovou šňůru již na 18 utkání. Pátý gól Liberce měl na holi v 50. minutě Stříteský, ale Novotnému opět pomohla tyčka.

Ohlasy trenérů

Filip Pešán (Liberec): "Věděli jsme, že přijede soupeř, který rozhoduje zápasy z brejkových situací; velmi bruslivý, velmi pohyblivý. I když jsme na to hráče upozorňovali, tak s tím měli velké problémy. Byl z toho první gól a soupeř měl hlavně ve druhé třetině těch šancí až moc na to, jak jsme se na něj připravovali. Začátek zápasu dobrý, vyrovnaný, druhá třetina z naší strany slabá. Po uklidnění v kabině jsme nastoupili do třetí třetiny srovnaní. Rozhodla podle mého názoru lapačka Romana Willa, který tam chytil tutovou šanci a z protiútoku jsme dali na 4:1. Díky nasazení a výbornému Romanu Willovi jsme dnes brali tři body."

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): "Náš prvotní plán byl přestát tady první třetinu alespoň za nerozhodného stavu. To se nám povedlo, dokonce jsme vstřelili první gól. Byť domácí byli lepší a měli více ze hry, alespoň výsledkově jsme první třetinu ustáli. Druhá třetina se myslím hrála hodně nahoru dolů, což jsme úplně nechtěli, ale paradoxně jsme měli možná více brejkových šancí a možností přečíslení. Bohužel jsme je nesehráli dobře a domácí nás ze třech přečíslení, kdy jsme propadli, potrestali. Vzali si tak vedení na svoji stranu a měli utkání pevně v rukou. Myslím, že jedna možnost tam ještě byla, když jsme za stavu 3:1 měli šanci do prázdné branky, kterou jsme nedali. A z protiútoku jsme dostali rozhodující gól."

SESTŘIH: Liberec - Karlovy Vary 4:1. Bílí Tygři dál vedou tabulku
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 07:29. L. Krenželok, 26:48. M. Zachar, 34:25. Redenbach, 44:36. Lenc

Hosté: 03:41. Flek

Sestavy

Domácí: Will (Schwarz) – Doherty, Šmíd (A), Stříteský, Derner, Havlín, Ševc, T. Hanousek – Valský, Redenbach, L. Hudáček – Lenc, Filippi, M. Kvapil – Ordoš, P. Jelínek (C), L. Krenželok – Jeník, J. Vlach, M. Zachar.

Hosté: F. Novotný (Závorka) – Šenkeřík, Plutnar, Podlipnik, Kovačevič, Kozák, Sičák (A), L. Vágner – Flek, Gríger, T. Rachůnek – O. Beránek, R. Vlach, T. Mikúš – Gorčík, Skuhravý (C), Stloukal – Kohout, Balán (A), Lapšanský.

Rozhodčí

Pešina, Pavlovič – Špringl, Klouček

Stadion

Home Credit Arena, Liberec

Návštěva

5 991 diváků


Piráty srazil v přesilovce Baranka

Poslední tým extraligové tabulky po domácí kanonádě proti Spartě (5:0) prokazoval i v Ostravě herní pokrok. A nesrazila ho ani rychlá branka, kterou v šesté minutě vstřelil slovenský junior Baláž, který v útočném pásmu dostihl vyhozený puk a bekhendem ho poslal Petersovi mezi betony. Byl to jeho první gól v extralize.

Piráti však po inkasované brance zvedli hlavy, srovnali hru a vytvořili si šance. V 18. minutě vykouzlil hokejovou parádu Vantuch, který už ve vyložené šanci ještě s málo vídaným přehledem poslal puk zpátky za sebe mezi bruslemi vítkovického beka do druhé vlny na Stránského, jenž pohodlně zavěsil do úplně prázdné branky.

Domácí měli ve druhé části možnost ujmout se vedení v přesilovce pět na tři, kterou však nevyužili. A pak je musel několikrát zachraňovat Bartošák, který zblízka vychytal Tomicu, Koblasu i Havla.

Do vyrovnaného duelu tak zásadně promlouvaly přesilovky a vyloučení. Lépe si Vítkovičtí počínali v klasické přesile pět na čtyři, když Roman ve 36. minutě objel branku a pak skóroval z úhlu střelou, kterou si Peters vlastní bruslí usměrnil za záda.

Pak Vítkovice z další početní výhody stav pojistily třetím gólem. Špatné střídání hostů potrestal Baranka, který se z pravé strany chytře zpoza obránce trefil zápěstím.

Vzápětí následovala další přesilová hra pro Vítkovice, jenže tentokrát v ní pustili domácí hráči do brejku soupeře, Valachovu střelu Bartošák neudržel a Marjamäki puk doklepl do sítě.

Hosté málem v dalším oslabení i vyrovnali, po Koblasově střele ale zazvonila jen tyč. Nakonec 26 sekund před koncem zajistil trefou do prázdné branky při soupeřově power play definitivu tří bodů Lev.

Ohlasy trenérů

Pavel Trnka (Vítkovice): "Nebylo to asi úplně atraktivní utkání pro oko diváka. Ale v této fázi jsou pro nás důležité tři body. Za to chceme hráčům poděkovat."

Jan Šťastný (Chomutov): "Čekali jsme, že Vítkovice vyvinou aktivitu na začátku, což se potvrdilo a šly rychle do vedení. Ještě během první třetiny jsme hru srovnali a vyrovnali po krásné akci. Ve druhé třetině jsme měli více ze hry a spoustu šancí, které měly skončit gólem. To je důvod, proč si odsud neodvážíme nějaký bodový zisk. Dalším důvodem byla oslabení, v nichž jsme inkasovali góly na 1:2 a 1:3. Bylo důležité, že jsme v oslabení snížili a nadechovali se, abychom vyrovnali. Dostali jsme také šanci hrát přesilovku, ale tu jsme sehráli katastrofálně. Závěr už byl boj, bohužel jsme inkasovali v power play."

SESTŘIH: Vítkovice - Chomutov 4:2.Vítězný gól domácích dal v 43. minutě Baranka
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 06:00. Baláž, 36:52. O. Roman, 42:15. Baranka, 59:34. Lev

Hosté: 17:11. J. Stránský, 45:26. Marjamäki

Sestavy

Domácí: Bartošák (Dolejš) – Výtisk (C), D. Krenželok, Hrbas, Baranka, Šidlík, Černý – Dej, Lev (A), Schleiss – O. Roman, Tybor, Szturc (A) – Š. Stránský, P. Zdráhal, Kucsera – Pytlík, Baláž, Toman.

Hosté: Peters (Š. Lukeš) – Jank, Flemming, Dietz, Mrázek, Štich, Valach, Blaha – Sklenář (A), V. Růžička, T. Svoboda (C) – Tomica, Klhůfek, Duda – Marjamäki, Vantuch, J. Stránský – Koblasa, Hanták, J. Havel.

Rozhodčí

Hradil, Sýkora – Hlavatý, Tošenovjan

Stadion

Ostravar aréna

Návštěva

5 133 diváků


Indiáni selhali popáté z šesti pokusů

Hostům vyšel vstup do utkání dokonale a po vyhraném vhazování a střele Okála od modré čáry otevřel skóre po 45 vteřinách přesnou tečí Kulda. Domácí s pozměněným složením útoků odpověděli aktivitou směrem dopředu, ale brzdily je kombinační nepřesnosti a důsledně bránící Berani. Až v šesté minutě po zaváhání gólmana Sedláčka u zadního mantinelu neuspěl slabým pokusem do odkryté branky Eberle. Poté se z bezprostřední blízkosti bekhendem ani nadvakrát neprosadil nekrytý Němec.

Nápor Indiánů vrcholil v závěru třetiny. Přesto udeřilo po chybě v plzeňské rozehrávce na druhé straně, když v 19. minutě Kubiš ideálně přihrál zcela volnému Ondráčkovi, jenž překonal bezmocného Frodla.

Tlak domácích pokračoval i po pauze. Eberle ještě tečí minul, ale ve 24. minutě během přesilovky doklepl Kracík do sítě odraženou střelu Stacha a snížil na 1:2. Indiáni svého soupeře přehrávali, Stach s Kratěnou však své šance neproměnili. Naopak v polovině utkání Allen s Pulpánem nabídli Beranům dvouminutovou dvojnásobnou početní výhodu. Frodl ale zlikvidoval dorážku Lakatoše, skvěle se stačil přesunout i proti voleji Honejska a po skončení přesilovky osamocený Lakatoš netrefil z mezikruží branku.

Ve 36. minutě se připomněli aktivní domácí, ránu Jonese po vyhraném vhazování zastavila branková konstrukce a z protiútoku minelu Stacha nepotrestal nepřesně zakončující Kubiš. Zlínský útočník ještě krátce před druhou sirénou při hře čtyři na čtyři neuspěl v samostatném úniku.

Od začátku závěrečné části se hosté stáhli do defenzivy a domácí se marně tlačili za vyrovnáním. Eberle ve 46. minutě tváří v tvář Sedláčkovi netrefil branku a vzápětí při přečíslení dvou na jednoho po přihrávce Kodýtka neskóroval Gulaš. V 55. minutě pokusem od modré čáry napálil levou tyč Čerešňák a pozorný Sedláček si poradil i s další bombou Kaňáka. Hosté díky obětavému výkonu přečkali i téměř dvouminutovou plzeňskou power play a vrátili Indiánům porážku z první čtvrtiny.

Ladislav Čihák (Plzeň): "Zaspali jsme bohužel začátek, přestože jsme se na to připravovali. Nechtěli jsme opět inkasovat jako první a stalo se. Hodně těžce se pak za stavu 0:2 hraje. Přesto to kluci nevzdali, přežili jsme oslabení ve třech, začali se trochu nadechovat a měli i šance. Zlín si to velmi dobře kolem branky pohlídal. Zvonily tam tyčky a byl to takový zmar. Chci pochválit kluky, že za tím šli a nevzdali to. Opravdu chtěli a bohužel se to obrátit nepodařilo. Rozebereme si to, vyspíme se z toho a připravíme se na další utkání. Tomáš Plekanec by byl určitě oživením do přesilovky i oslabení a do kabiny. Zájem máme, je to v jednání."

Robert Svoboda (Zlín): "Podařil se nám začátek a brzy jsme šli do vedení. Se štěstím jsme přidali druhý gól, ale hra nebyla tak dobrá, jak jsme si představovali. Domácí stupňovali tlak, nás držel výborný Sedláček v bráně. Jsme rádi, že nás nepotrestala nevyužitá přesilovka pět na tři, tam se mohl zápas zlomit. Sehráli jsme ji mizerně a byli jsme z toho rozčarovaní. Trošku nás to poznamenalo a nepomohlo nám to. I z té nepříliš dobré hry jsme potom měli šance, které jsme neproměnili. Pochválit musím celý tým za to, že to ubojoval. Je to velmi cenné vítězství."

SESTŘIH: Plzeň - Zlín 1:2. Škoda prohrála 5 z posledních 6 zápasů
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 23:06. Kracík

Hosté: 00:45. E. Kulda, 18:24. J. Ondráček

Sestavy

Domácí: Frodl (Miltchakov) – J. Kindl (A), Jones, Vráblík, Čerešňák, Allen, L. Kaňák, Pulpán – Eberle, Kodýtek, Gulaš (C) – D. Kindl, Kracík, V. Němec – Indrák (A), Preisinger, Kratěna – Stach, Nedorost, Straka.

Hosté: J. Sedláček (27. Štůrala) – Freibergs, Ferenc, Valenta, Nosek (A), Žižka (C), Řezníček, Gazda – Kubiš (A), Lakatoš, J. Ondráček – E. Kulda, Honejsek, Okál – Poletín, P. Sedláček, Šlahař – Václavek, Popelka, Š. Kratochvíl.

Rozhodčí

Hribik, Lacina – Pešek, Polák

Stadion

Home Monitoring Aréna

Návštěva

5777 diváků


Smoleňák a Cingel rozstříleli mistra

Brno vlétlo do zápasu v Hradci s vervou. Hned po 18 vteřinách měl velkou šanci Holík, ale Pavelka, jenž tentokrát dostal přednost před Maxwellem, zasáhl velmi dobře. V následující minutě však už neměl šanci. Po perfektní Zohornově přihrávce skóroval do prázdné branky Mallet.

Jenže Kometa od té chvíle jen těžko odolávala soustavnému úsilí Hradce. Navíc jí zavařil vlastní brankář. Vejmelka v sedmé minutě riskantně rozehrával, puk zachytil Cingel a vyrovnal. Mountfield byl povzbuzen, což se projevilo hned za 31 vteřin. Útok dva na jednoho zakončil Bičevskis.

Královéhradečtí byli lepší, přesto Brno dokázalo ještě jednou srovnat. Ve 13. minutě se perfektní střelou prosadil centr první formace Holík. Pavelka neměl nárok. Jenže ještě do konce třetiny převrátili domácí stav na svoji stranu poté, co zblízka skóroval Paulovič.

Ve druhé část pokračovali Východočeši v náporu. Šli za čtvrtým gólem, který by jim pomohl k uklidnění. Ve 30. minutě už slavili, ale Vejmelka neuvěřitelným zákrokem zastavil Paulovičovu teč. Hradci tak pomohla až přesilovka pět na tři. Ve 35. minutě reprezentant Zámorský přesně poslal puk na teč Smoleňákovi, který změnil dráhu puku mimo Vejmelkův dosah.

Úřadující mistr byl ve velkém útlumu, což se projevilo také ve třetí třetině. V ní znovu skóroval Smoleňák, když opět pokořil hostujícího gólmana tečí prudké přihrávky. Pro zkušeného útočníka to byl ve druhém zápase po návratu z angažmá v Rapperswilu již čtvrtý zásah.

Další ránu pak hostům zasadil ranou z pravého kruhu Cingel, stejně jako Smoleňák dvougólový střelec. Hosté už jen snížili, rovněž podruhé se trefil Mallet. Na další zdramatizování závěru už ale hosté neměli.

Ohlasy trenérů

Tomáš Martinec (Mountfield HK): "Připravovali jsme se na hodně těžký zápas. Brno je kvalitní a silný tým. Myslím, že jsme do zápasu vstoupili se zbytečným respektem, proto jsme dostali gól. Padlo to na nás, ale naštěstí jsme během krátké chvilky srovnali a záhy šli do vedení, což nám hodně pomohlo. Myslím, že jsme výborně pracovali, kluci si výhru zaslouží právě za pracovitost a obětavost. Brnu jsme dělali velké problémy pohybem. Jsme také rádi, že jsme dali víc gólů než obvykle, byť někdy přišly se štěstím. Vítězství si hodně vážíme."

Kamil Pokorný (Kometa): "I když jsme dali v první třetině dva góly, prohráli jsme ji 2:3. Na domácích byla vidět větší agresivita. Vyhrávali osobní souboje a ve druhé třetině při přesilovce pět na tři určili ráz utkání. Domácí si to zasloužili, protože agresivita a emoce byly na jejich straně. Nám se ten zápas prostě nepovedl."

SESTŘIH: Mountfield HK - Kometa Brno 6:3. Hradec si smlsnul na mistrovi, dva góly dali Smoleňák a Cingel
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 06:07. Cingel, 06:36. Bičevskis, 18:17. Paulovič, 34:41. Smoleňák, 42:19. Smoleňák, 46:02. Cingel

Hosté: 01:59. Mallet, 12:34. P. Holík, 55:25. Mallet

Sestavy

Domácí: J. Pavelka (Maxwell) – Zámorský, Linhart (A), Cibulskis, Graňák (C), F. Pavlík, Rosandić, Nedomlel – Smoleňák, Koukal, Rákos (A) – Vincour, Cingel, R. Pavlík – Paulovič, Bičevskis, Lessio – M. Chalupa, Dragoun, Bezúch.

Hosté: Vejmelka (Dostál) – Barinka, O. Němec (A), Gulaši, Štencel, Malec, Schaus, Mikuš – Zaťovič (A), P. Holík, Mueller – Kusko, L. Čermák (C), Kašpar – Mallet, Hruška, Köhler – Plášek ml., R. Zohorna, L. Horký.

Rozhodčí

Harnebring (SWE), Hejduk – Svoboda, Lhotský

Stadion

ČPP Aréna

Návštěva

5872 diváků


Dynamo zařízl dvougólový Knotek

Zatímco domácí Dynamo mělo před zápasem na kontě tři porážky v řadě, Boleslav si užívala stejně dlouhou sérii vítězství. Na ledě však rozdílné rozpoložení nebylo znát, oba týmy vsadily hlavně na pevnou defenzivu a útočná snaha za ní pokulhávala.

I když úvodní minuty napovídaly, že by tomu mohlo být naopak. Musil nadvakrát neproměnil samostatný únik a na druhé straně Trončinského dělovku zlikvidoval Krošelj. Dynamo následně nezužitkovalo 61 vteřin přesilovky pět na tři, kdy se ke střele odhodlal jen Treille. Ve 12. minutě tak šli po přečíslení a přesné ráně Knotka k tyči do vedení hosté.

Od toho momentu jako by hráči zařadili zpátečku. Do ofenzívy se nikdo nehrnul a brankáři sbírali snadné zákroky po střelách z dálky. Dynamo mezitím bez výrazného zakončení promarnilo další přesilovku a zajímavé momenty přinesl až závěr druhé třetiny. V hlavní roli byl Marosz, který nejprve o pár centimetrů neproměnil samostatný únik, ale chuť si spravil ve 39. minutě při přesilovce, kdy dorážkou Trončinského střely vyrovnal.

Mladoboleslavští si málem vzali na začátku třetí třetiny vedení zpět, jenže rozhodčí Kotvanův gól neuznal kvůli postavení hráče v brankovišti. Od té chvíle šancí opět výrazně přibylo. Krošelj si musel poradit s dělovkou Cardwella, na druhé straně Kacetl vychytal Skalického. V 50. minutě však ani pardubický brankář nedosáhl na střelu Knotka ze strany a hosté vedli.

Dynamo mohlo srovnat v přesilovce a při šanci Perreta, ale ani jednu možnost nevyužilo. Výhru Mladé Boleslavi pak neodvrátila ani závěrečná hra domácích bez brankáře, během které Hrabal z dobré pozice přestřelil.

Ohlasy trenérů

Břetislav Kopřiva (Pardubice): "Naše mužstvo hrálo dost dobře, to úplně klidně řeknu. Měli jsme po celý zápas velký tlak, ale poslední dobou neproměňujeme vyložené šance, což nás stojí body. Za sebe jsem hráčům poděkoval, ale samozřejmě je to další domácí porážka, což je špatně."

Pavel Patera (Mladá Boleslav): "Dneska se nám nedařilo tolik, jak tomu bylo v posledních zápasech, nešly nám nohy. Ale musím mužstvo pochválit, že i tak do toho dalo úsilí a šlo si za vítězstvím. Na konci jsme to vyloženě ukopali."

SESTŘIH: Pardubice - Mladá Boleslav 1:2. Bruslaři vyhráli čtvrtý zápas v řadě
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 38:19. Marosz

Hosté: 11:16. T. Knotek, 49:51. T. Knotek

Sestavy

Domácí: Kacetl (Klouček) – Holland, Trončinský, Cardwell, Wishart, Hrabal, Děrvuk, Čáslava – Vondráček, Marosz, Rolinek – Skokan, Bubela, Treille – P. Sýkora, Dušek, Perret – Mandát, Poulíček, Kusý.

Hosté: Krošelj (Groh) – Dlapa, Kotvan, Pláněk, Němeček, Kurka, Bernad – Orsava, Skalický, Vondrka – Látal, P. Musil, Pacovský – Martin Procházka, T. Knotek, Šťastný – P. Kousal, Najman, Pabiška.

Rozhodčí

Kika, Jeřábek – Lederer, Ganger

Stadion

ČSOB Pojišťovna ARENA

Návštěva

7160 diváků

Z V VP PP P Skóre B
1. Liberec 52 30 3 5 14 170:125 101
2. Třinec 52 30 3 3 16 153:117 99
3. Plzeň 52 26 7 6 13 178:116 98
4. Mountfield 52 25 6 6 15 147:125 93
5. Brno 52 23 7 5 17 149:133 88
6. Olomouc 52 24 3 7 18 127:136 85
7. Vítkovice 52 24 4 3 21 142:131 83
8. M. Boleslav 52 25 3 1 23 128:118 82
9. Zlín 52 22 3 5 22 143:144 77
10. Sparta 52 20 7 2 23 140:140 76
11. Litvínov 52 20 5 1 26 128:147 71
12. K. Vary 52 13 4 6 29 125:155 53
13. Chomutov 52 13 3 5 31 116:174 50
14. Pardubice 52 9 2 5 36 102:187 36

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud