19. listopadu 2018 • 04:45

Čáslava a kokain? Testy nevypadají dobře. Prý nebyl v Pardubicích jediný

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když v půlce června zastavila silniční kontrola Petra Čáslavu a podrobila ho testu na návykové látky, byl na místě pozitivní. Následně se odebral ke krevním testům, které jsou přesnější. Celá věc stále není ukončena, pardubický obránce nemá oficiální výsledek v ruce. Ale podle informací Sportu pro něj měly krevní testy dopadnout špatně a byl v jeho těle zjištěn kokain. Co je možná ještě horší? Není jediný, kdo ho v klubu zkusil. Dynamo provedlo interní testy, výsledky zatajilo. O kolik měl pardubický hokejista překročit povolený limit látky v těle? Jak dopadly interní testy v Dynamu? A jak se projevuje uvolněná životospráva uvnitř kabiny?



Petr Čáslava se dal po delší zdravotní pauze dohromady, v neděli hrál třetí zápas za sebou. Radost? Není moc z čeho. V nejbližších dnech by ho mělo čekat slyšení na policii, kde se oficiálně dozví hodnoty návykových látek, které se nacházely v jeho těle v polovině června. Tehdy řídil svůj vůz a zastavila ho policejní hlídka. Na výsledek čeká pět měsíců. Podle informací deníku Sport ho nepotěší.

Od února 2014 platí podle nařízení vlády jasná pravidla, kdy je řidič za volantem ovlivněn návykovou látkou. Pro kokain i benzoylekgonin, což je derivát kokainu, je to 25 ng/ml, u THC 2 ng/ml. U koho se prokážou vyšší hodnoty, má problém. Tohle mají být látky, na které byl při testování mistr světa z roku 2010 pozitivní. Podle zdroje Sportu u derivátu kokainu velmi výrazně.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud