5. prosince 2018 • 19:22

Třinec získal špičkového obránce. Kundrátek se vrací po deseti letech

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obránce Tomáš Kundrátek (28) se po deseti letech vrací do Třince. S Oceláři podepsal smlouvu do konce sezony poté, co se dohodl na ukončení spolupráce s čínským Kunlunem z KHL.



„V Kunlunu jsem nebyl spokojený, takže jsem už v průběhu sezony žádal vedení klubu o výměnu jinam,“ popisuje Kundrátek pro klubový web. „Bohužel to ani jednou nevyšlo, tak jsme se s čínským klubem dohodli na na mém konci u nich. Od té chvíle jsem hledal, co dál. Bleskově mi zavolal Honza Peterek a s ním jsme se bez problémů dohodli.“

Přerovský rodák odcházel z Třince do zámoří v osmnácti letech. V draftu si jej vybrali New York Rangers z 90. pozice. V NHL odehrál 30 zápasů (1+6) za Washington, v ruské KHL pak nastupoval za Dinamo Riga, Slovan Bratislava či Novgorod. Hrál na mistrovství světa (2016 a 2017), Světovém poháru (2016) i na olympijských hrách v Pchjongčchangu. S Oceláři má dohodu, že za určitých podmínek může přistoupit do 20. ledna na lukrativnější nabídku ze zahraničí.

„Je to normální věc u hokejistů, kteří jsou na extraligové poměry nadstandardními hráči,“ informoval Jan Peterek, sportovní ředitel Ocelářů. „Vážíme si toho, že Tomáš chce za nás hrát a že jsme pro něj po jeho konci v Kunlunu první volbou. Tomáš je jedním z hráčů, kterého jsme vychovali pro světový hokej přímo v Třinci. Stále ho bereme jako našeho hráče, a proto jsme čekali, až jednou Tomášovy kroky povedou zpátky ze zahraničí k nám. Těšíme se na vzájemnou spolupráci.“

Těší se i Kundrátek. Po deseti letech se toho v Třinci hodně změnilo. „Od doby, co jsem vyrazil do zámoří, jsem byl v Třinci jen dvakrát. Jednou se Slovanem Bratislava v rámci přípravného Steel Cupu a jednou s českou reprezentací, kdy jsme hráli proti Rusku. Během té doby tu vyrostla skvělá hala, kluci vyhráli mistrovský titul, taky teď jsou v tabulce vysoko. Těším se, až začnu s týmem trénovat.“ Na led vyrazí poprvé ve čtvrtek.

SESTŘIH: Mountfield HK - Třinec 4:2, Dragoun dvěma góly ukončil vítěznou šňůru Ocelářů
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud